O le togalaau

Matou te aʻoaʻoina uma faʻamatalaga o le gaosia o vegetative e faʻaaoga ai le phytostimulator Kornevin

O se laʻau matagofie, ola maloloina ma le manuia o le fuaina o fualaau aina e iloga faʻapitoa e le aʻafiaga o aʻafiaga. Faʻatasi ai ma le togavao o le faʻaleleia, o aʻafiaga e le aʻafia ona mafua ona o aʻafiaga o aʻa, ma e mafai ona fesoasoani faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi i latou i lenei mea. Kornevin o se tasi o fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o loʻo iai i lona fatuga mea uma e tatau ai mo le fausiaina o le aʻa. Ina ia mafai ona aoga ae le o se mea leaga, aʻo lei faaaogaina o ia e tatau ona suʻeina uma mea taufaasese o le talosaga.

Faʻamatalaga o aʻa ma lona aʻafiaga i laau

Cornevin o se aʻafiaga tuputupu ae o le tuputupu aʻe, o se faʻalautelega o le faʻalogo o le heteroauxin lauiloa. O lona gaioiga e faʻavae i luga o le faʻavevesi o masini fefaʻatauaʻiga o le laau, ma o le taunuuga lea e amata ai ona amata ona amataina siama (callus cells) (o le aʻafia i le tipiina po o le gau o le au poʻo le lau) ma aʻa.

O lenei aafiaga e faʻaaogaina e le indolylbutyric acid (IMA). I le taimi lava i le eleele, ua liua i totonu o le aʻa masani o le humeroauxin. O lenei fualaau faasaina e ese mai lona muamua i se umi umi o le gaioiga.

I le faaopoopo atu i le IMC, aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai macro-ma microelements e fesoasoani i aʻafiaga o aʻafiaga - potassium, phosphorus, manganese ma le molybdenum.

O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i totonu o pusa o le 4, 5, 10, 125 ma le 250 g ma o se paʻu kulimi-lanu. E faʻaaoga uma i le vevela ma le vai.

O le stimulator o loʻo i ai mea nei:

  • siitia le vave ma le faauo o le fatu fatu;
  • faʻaosofia le faʻavaeina o le aʻa i le vavae ese;
  • faaitiitia le popole ma faaleleia le saoasaoa o le faasaoina o fualaau ma laau toto;
  • faʻaititia le tetee atu o laau i mea leaga faʻaleaganuʻu - le lava po o le tele o susu i totonu o le eleele, faʻafuaseʻi suiga i le vevela.

O nei mea uma e le o lona uiga o le aʻa e togafitia aʻa e le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le suitulaga i le faʻaleleia o meaʻai faʻamalosi poʻo le minerale, ae na o le saofaga i le atinaʻeina o se aʻa malosi, o le faavae lea o le i ai moni o le laau. I le ata o loʻo i lalo: i le taumatau o le aʻa o le auʻau, lea na togafitia i aʻa, i le tauagavale o le faʻataʻitaʻiga e pulea.

Auala e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga

E mafai ona faʻamanuia se sui e aʻafia pe afai e faʻaaoga tatau. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i faatonuga mo le faʻaaoga o aʻa. Mo le sauniuniga o le faʻaaogaina o le fofo e faʻaaoga ai na o le omea, faʻamaonia poʻo tioata.

A faʻaaogaina i se mea malogo, o le tipiina o se fasi laau e faʻapipiʻi i le paʻu ma pe a mavae sina taimi faʻapipiʻi i totonu o le vai poʻo le vave ona toto i le eleele. O seleseleina mo le tui e fautuaina foi i le paʻu ma aʻa.

Ua fautuaina e le au fai togalaau togafitiga le fefiloi o le vailaau faasaina ma soo se pese i le fua faatatau o le 10 i le 1. O lenei mea faaopoopo e gaoioi ai le puipuiga o le laau ma puipuia ai fasi mai le faaleagaina e le suka.

Ina ia saunia se fofo, e 1 le kalama o le paʻu e ave i le 1 lita o le vai mafanafana. O le mea e maua mai ai e faʻafefiloi lelei ma vave faʻaaogaina. O fuālaʻau ma pulufana ua faʻafefeteina i se fofo taulima mo le 20 itula, o le aofaiga lava e tasi e mafai ona susu i aʻa ma fatu. Ona totōina lea o mea totō ua totō ile eleele. Mo le lelei o le ola o tipu, o vaieli e muamua faʻamaligi muamua i vai mama, ona maua ai lea o se vaipuna. I le isi itu, ua totoina laau toto, ua faʻaputuina le eleele ma faʻafeinu ma se aʻafiaga. Pe'ā faʻamalie le fautuaga i fautuaga nei:

  • 2-3 lita mo laau toto ma laau tetele;
  • 0.3 l mo laʻau maualalo ma laʻititi;
  • 40-50 ml mo fugalaau ma fualaau faisua.

A o le totoina fatu o le apu, pi, pi, cherries, quinces, cherries, o aʻa o loo tausia i se vaipuna mo le 10-12 itula. 1 le sipuniti o le paʻu ua faaopoopo i le lita o vai.

O loʻo faʻaaoga vave le afifi. O le o totoe o le paʻu e tatau ona liligi i totonu o se fagu uʻamea. O le vaifofo o le vai e le mafai ona teuina.

Talosaga mo fualaau

O faatonuga mo le faʻaaogaina o aʻa mo fualaʻau e maua ai le matua o fatu i totonu o se vaifofo vai mo le lua itula. O agavaʻa e le faʻafeiloaʻi aʻafiaga o le aʻa e faʻafeinuina ma se faʻaleleia i le taimi o le paluga ma lua vaiaso pe a maeʻa. Ina ia aua le afaina ai le totogo, e tatau ona e iloa pe faapefea ona tatau lelei le aʻa mo le fafagaina o laau. O le fofo o le a saunia i le fua faatatau o le 1 g o le vailaʻau i le 1 lita o le vai. I luga o se tasi laau, e le sili atu i le 60 mL le vaifofo vai e manaʻomia. O se mafuaʻaga tele e mafua ai le le faʻatagaina o le totoina o fatu, o lea o le a faʻafefeina ai le toto, fuafua ma le faaeteete le aofaiga mo laau taʻitasi.

Pe a suia le totoina o fatu laau i le eleele, e tatau ona e taulai i le tau. I aso o le la ma mafanafana, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, talu ai o le faʻateleina o aʻafiaga o aʻafiaga o le a taofia ai le tuputupu aʻe o le vaega eletise ma faʻagesegese ai le amataina o fualaau aina. O tulaga masani o le tau e fesoasoani i le atinaʻe o aʻa ma le alualu i luma o le laau. E sili atu le aoga o le faʻaaogaina o aʻa mo tipu i se tautotogo malulu faʻafuaseʻi, pe a vevela le eleele i le la. O vavao i sea taimi e faʻaalu ai le tele o taumafaiga e foia tulaga leaga ma le gaosiga i totonu o le eleele e tiga. Ina ia fesoasoani i laau talavou ia maua aʻa ma faatumauina le malosi, faaaoga se biostimulator. E saunia le fofo eletise e tusa ai ma le faʻafanua masani o loʻo faʻamatalaina i luga o le afifi.

O laau taʻitasi e faʻasaina faʻapitoa, i lalo o aʻa, ina ia aua nei mafua ai le tuputupu aʻe vave o vao.

E le gata i lea, o aʻa o laau totō o loʻo teu i le fofo o galuega mo le tele o itula ao le i totoina i le eleele. Afai o loʻo ola lelei aʻa ma ola malosi i le tuputupu aʻe, latou te le faʻaogaina aʻa.

Cornevin mo totonu o laau

O faatonuga mo le faʻaaogaina o aʻa mo totonu o fale e fautuaina ai le tele o filifiliga mo lona faʻaaogaina:

  • fufulu fatu i se vaifofo vaiinu mo 2-3 itula;
  • tosoina o le pefu o tipi po o laulaau;
  • tausia faʻasolosolo i se tasi fofo.

Afai e faʻaaogaina le aʻa i se mea malogo, ona faʻamalūina lea o le vaega tipi i le vai ma faʻapala i le paʻu. Ona lūlū lea o le fualaau faasaina, ma ua totō le fatu i le palapala poʻo se fagu fugalaau. O nisi laau toto e sili atu ona lelei pe afai e teuina i totonu o se vaifofo faaosofia seia oʻo mai aʻa.

E faʻaogaina Cornevin pe'āfai e maliu mai le cyclamen, orchid poʻo gloxinia mai le tausiga le talafeagai. Aʻo leʻi tuʻuina atu le gloxinia poʻo le cyclamen e faʻamalosi le malologa, o le a vavaeʻesea uma aʻa ma faaleagaina. O aʻa maloloina maloloina o loʻo tausia mo le tele o itula i le fofo o galuega aʻo leʻi toe gafa.

E mafai e Kornevin ona faʻasaoina se orchid ma se aʻa pala. O aʻa uma faamaʻi ua seleseleina, ona tausia lea o le fugalaau mo le lua itula i le pogisa i le vevela pe a ma le 27 ° C. O lenei faiga e fesoasoani i le mamago e mamago ma le toe pala. Ua saunia se fofo fou, ua tuu i totonu se togi ma tausia i totonu o se potu mafanafana seia oo ina maua ni aʻa fou.

Matou te aʻaina vine

Mo le aʻafiaina o vine vine aʻa e faʻaaoga uma i le foliga mago ma faʻafefe i le vai. O lenei aganuu e faigofie lava ona faʻaleleia e ala i le tipiina, ae afai e itiiti mea totō totō poʻo le ituaiga e taua tele, e aoga le taʻalo saogalemu ma faʻaaogaina se sui soʻo.

O le auala vevela e sili atu ona faʻatuatuaina, o le a manaʻomia ai le tele o le faʻaaogaina o le paʻu ma e lamatia ai le ono mafai ona pala o le vavae. E faʻaaogaina pe afai o le ituaiga filifilia e le aʻafia i le fofo. O le auala vevela e faʻaaoga pe afai pe a uma le 2 vaiaso o aʻafiaga i le fofo o le faʻavaeina o le callus e leʻi tupu. E tatau ona faʻaeteete le vaʻaia i lalo o se tioata tetele: afai e sili atu le mataʻituina o masini sikolasipi, e tatau ona e lafoina i se vaifofo vai.

Auala e aʻafia ai se rosa mai se fugalaau ma aʻa

O nisi taimi i luga o laʻau o se rosa mai se puao matagogo ua faia i le mea o loʻo i ai ni laʻau ua paʻu. Afai e te fiafia i le ituaiga, e tatau ona e taumafai e aʻa le aʻa. Mo le faia o lenei mea, tipi le 'au i lalo ma luga, ma tuʻu ai 3 faʻalaʻau maloloina.

O le vaega pito i lalo o le aʻa, mai le tipi i le fatuga aupito maualalo, ua maoʻi i se naifi malosi ina ia faigofie ai ona totogo aʻa. Ona tuu lea o lenei nofoaga, e aofia ai le paʻu ma le fatuga maualalo, i totonu o le aʻa, ma a maeʻa ni nai minute, ona lulu ese ai lea o le meaʻai ma ua totoina le ua i totonu o le pusa. O fatuga e lua e lua e tatau ona tumau pea ile luga. E fautuaina e faʻaaoga se mea faapitoa faapitoa mo rosa.

Mai le pito i luga, ua tapunia le koneteina i le polyethylene poo ua ufiufi i se tioata tioata malamalama ma tuu i se nofoaga mafanafana. Mai lea taimi i lea taimi, ua aveese le fale mo le ea ma, pe afai e tatau ai, faʻamamaina le eleele.

Mo aʻafia o rosa, e fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina o rootin faatasi ma le zircon.

Afai o loʻo i ai pea ni mea o totoe mai le fugalaau, e mafai ona e taumafai e aʻafia i totonu o se vaifofo o le vailaʻau. O mea totō e saunia i le auala e tasi e pei o le aʻa i se ala matutu. E naʻo le fatuga o lalo o le suʻu e tatau ona tumau i totonu o le vai.

Tulafono mo le faʻaaogaina o aʻa

O le vailaʻau e aʻafia i le vasega 3, ma e tatau ona e galue ma totigilima, ma e sili atu le aua le lafoai le faʻaaogaina, ae ia faʻamuina. O loʻo faʻamaonia e le kamupanī faʻamalosia le lapataiga nei mo le taulimaina:

  • o le fualaau faasaina e le gaosia i meaʻai;
  • a e galue, e le tatau ona e 'ai, ulaula pe inu;
  • i le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma lima, fufuluina loa i le fasimoli;
  • afai e te faʻafuasei ona foloina e tusa ai ma vailaau o le microscopic, e tatau ona e inuina se tele o vai, faʻaleagaina ma faʻaaogaina le malala;
  • o le fualaau faasaina e teuina i nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti.

O aʻa uma vaega e le o se mea e pala ma e le o ni mea oona, ae e le tatau ona le amanaiaina ia fautuaga.

O le faʻaaogaina o le aʻa e le gata ina mafai ona ola malosi ai laau totō ma se aʻa malosi, ae maua ai foi le aʻafiaga o mea e le masani ai ma meaʻai i lau eria. Faʻatasi ai, e sili atu foi le faigofie ona aʻoaʻo e totō ituaiga eseese ma maua ai faʻamalosi malosi, ma mafai ona faʻaaoga.