Laʻau

Faʻalauiloa phlox: totoina ma tausia, toe gaosia

Phlox - fugalaau mananaia ma susulu o le aiga cyanotic. I le faaopoopo atu i uiga teuteu maualuga, latou te le mautonu ma le mafai ona tupu i ituaiga uma o eleele ma tulaga eseese o le malamalama. E le gata i lea, e mafai ona taofiofia e phloxes mo se taimi uumi i se pepa ua oti, ma avea o se teuteuga o le potu. O taumalulu ia i totonu o le togalaau. O ituaiga o lelolo eseese e ese ma eseese mai le tasi i le maualuga o le vao, faapea foi ma le lanu, lea e taua tele pe a fatuina ni fugalaau faatulagaina.

Meaola

O ituaiga sili ona lauiloa o phloxes i le va o tagata e totoina vine e:

Phlox paniculata

E fuga mai i le tuai o Aokuso, i le amataga o Setema. O le eseesega e iloga i fugalaau manogi ma le tele o meaola eseese o lanu eseese: lanu paʻepaʻe, paʻepaʻe ma le susulu o le piniki, lilac, lanu viole. E leai ni lanu samasama i le tala. O loʻo i ai vailaʻau o phlox panicled faʻatasi ma fugalaau valiina i se tele lanu lanu.

O le palatic phlox bushes o le lush, faia se fuainumera tele o laulaau i luga o laʻau, o le vao lava ia mai le 40 cm i le 1 mita le maualuga. Faatasi ai ma le matua, ua maua ai e le laau le luasefulu pe sili atu foi pine.

O le phlox ua faanatinati e mafai ona ola toetoe lava o le vaitau atoa. E mafai ona e filifilia ituaiga eseese ma hybrids, lea e fuga i le taumafanafana, autumn (Setema).

Phlox awl

O lenei meaola e maualalo ifo i le 10-15 cm le maualuga, lea e maua mai ai i lalo mai le lilac vaivai poo le piniki-puala 2-4 fugalaau. O laʻau o loʻo faʻalaʻau, o fuga taʻitasi e fugalaau fugalaau, o le mea lea Vaʻalo o le eleele i luga o le kapetafufuluina o le paolo o le pastel, faʻapipiʻiina vao vao. O le mea lea, o lenei ituaiga meaola e iai le isi igoa - phlox sod. Fugalaau vave, i se mea o Me poʻo Iuni.

O le phlox e pei o se mea e foliga mai e mafua ona o laulaau ese e pei o nila. E laʻititi i latou i le tele, paʻu ma le lima.

E masani ona faʻaaoga mo tuaoi, e mafai ona tupu i fugalaau ma ato fugalaau. O le laau e sili ona lelei e tipi, o lea e mafai ai ona fausia ituaiga foliga eseese.

Phlox Douglas

Ua toto le laau, ua na o le 5 cm le maualuga. O le mea lea, e lelei tele le faʻatupulaia o se kapeta ola. 3ma e fuga le vaitau 2 taimi, ia Me-Iuni ma le autumn. O nei meaola e lanu-lanu lanumeamata, fugalaau e mafai ona lanu papaʻe, lanumoana, pale lilac ma le piniki.

O le isi ituaiga o laʻau felelei ma fuga o le fugalaau e fetolofi. E maualuga le maualuga i le 15-20 cm. O laina o le lala lala lalafausiaina o le malu puipuia inflorescences. O nisi o ituaiga meaola e mafai ona fatuina e oo atu i le 10 fasi vaega. Fugalaau e tupu ia Me, amataga o Iuni, o fugalaau e susulu: lanu piniki, mumu ma le lanu violē.

Phlox canadian

O le isi igoa e tulei. O lenei laau e mafua mai i le srednerosloma, o le maualuga o le aʻa e mai i le 15 i le 40 cm, o fugalaau e sili atu nai lo le meaola ua taua i luga. O le lanu o fugalaau e paʻepaʻe ma lanu-lanu eleelea., faʻaputu i ni faamalu tetele ma le lautele pe a ma le 10 cm. E le o fatuina e le laau. E fuga i le taimi e tasi - Me-Iuni.

O nei ituaiga meaola e manaomia lelei eleele, e le lelei le atiina ae i eleele paʻu ma vaomatua. Ina ia faia le laau toto, e tatau ona ia ofoina atu le eleele mama ma le humus. E le tatau ona i ai le meaʻai i le manulele, peʻa, lau.

O le tele o fai togalaau e fiafia e tupu aʻe le phlox, peitaʻi, o isi meaola ua faʻamatalaina e leai se leaga. O le vave totoina o fualaau aina e sili ona lelei mo le totoina o le tautotogo i togalaau aina i tulaga eseese fesuiaiga. O latou foliga mataʻina, faʻalelei lelei le laufanuafaia o kapeta fugalaau, o la latou lauusiusi e tumau lona foliga fou seia oo lava ile malulu. O le phlox o loʻo i luga e foliga sili i rockeries ma mauga mauga. E faapefea ona tupu le phlox i le togalaau? O a tulafono mo le ulufale atu ma teuga?

Phlox manaia: totoina ma tausi, ata

Ina ia mafai ona tupu fugalaau matagofie, tagaʻi i le ata, e tatau ona e tausisi i vaega nei i le tausiga:

  1. O fugalaau Phlox e tupu i luga o soʻo se palapala, peitaʻi, e sili atu pe afai o se mea manaia le malamalama. O le atinaʻeina o laau e sili ona afaina i le faaopoopoina o le lime i le eleele.
  2. I le tautoulu, afai e te fuafua e toto phloxes, e tatau ona eli loloto le saite. Mo le tautotogo e totogo ma maualalo ituaiga, i se faaopoopoga, o le a tatau ona faamama le fanua o vao, aua o le a faigata mo ia ituaiga meaola ona tetee atu i laau le talafeagai, aemaise i le tausaga muamua.
  3. O le totōina o laau e manaʻomia i luga o se laufanua i le la. O le tuusaunoaga o ni fatuga o fugalaau matagofie, talu ai e mafai e le lanu ona susunuina, ua totoina i se paolo.
  4. Phlox, lea e faʻatupu ai fugalaau uliuli, foliga foliga fiafia i le numera o lanu lanu mumu. Talu mai le afiafi o le a amata ona latou malulu ona o o latou uso susulu, ae le o le "leiloloa" i le pogisa.
  5. O le tausia o le phlox e faigofie tele, e tatau ona e faʻamamaina le eleele o vao ma vaʻaia le eleele. O le tele o fuālaʻau e faʻamautinoaina e ala i le faʻaaogaina faifaipea o mea faʻaaoga
  6. E le mafai ona ola le phlox e le gata i le la, ae faapena foi ile faapaologa. O ituaiga meaola laiti e sili ona lelei ona totōina i totonu o nofoaga lelei, ae e mafai foi ona latou ola i se paolo, e aunoa ma le aveesea o mea teuteu. Ina ia ola laau, e manaomia ona fafagaina i taimi uma.
  7. O Falosolo e fausiaina tele, ae le o se mea e le masani ai, pe afai o tulaga o loʻo siomia ai e le maoaʻe. Afai o le eleele e vave faʻagogo, ona tatau lea ona toe faʻafefete i le tele o taimi. O le totoina o laau e sili atu i le aoauli.
  8. E mafai e Phlox ona fatu fatu, e pei o ata, ae le o ituaiga uma e mafai ona mafai. E oʻo lava i le phlox, lea e mafai ona faʻaleleia e fatu, e le o taimi uma e fausia ai. O le mafuaaga mo lenei mea atonu o le maualalo o le vevela o le ea lea e faʻaogaina ai polini. Afai e eliina le laau ma aumai i totonu o le potu, e mafai ona maua mai le pollen masani, pe a maeʻa le iniseti, i lenei tulaga, o le a aliaʻe fatu.
Phlox manaia


Autumn Care

Aʻo leʻi faʻataunuʻu, e tatau ona ufiufi i lalo eleele ma paʻu i le eleele ma ufiufi i se vaega o le manure po o le humus, o le mafiafia e tatau ona 8-12 cm. e puipuia ai fatugaʻotu i le eleele mai le maalili. O lenei puipuiga e sili ona taua mo mea na totoina i lenei tausaga.

Afai e tele taimi e maua ai le pala o le ploxx, i Oketopa, i le maea ai o le vavalaʻau, e tatau ona togafitia le laau i fomaʻi mo le puipuia.

Afai o le togavao na fatuina fatu, ae le i ai se taimi e matua lelei ai, aʻo amata ona fugalaau, ona mafai lea ona eliina le laau, toto i totonu o fagu ma avatu i le falenai lo le fesoasoani ia te ia i le fuaina o fatu.

I le tautoulu, o le phlox ua toe totoina ma toe faafouina, ao faia, faitau vaega nei.

Suiga ma toe faafouina

O le a le taimi e gafa ai? O le phlox faʻafefeteina o se laʻau faʻapitoa ma e mafai ona ola i se nofoaga e tasi mo le silia ma le 15 tausaga. O loʻo ola i luga o le pito i tua o le togavao, ma o le nofoaga tutotonu ua toeaina. I lenei itu, o le 5-7 tausaga uma, e toe faʻafouina le togavao e ala i le sui o tuai tuai ma tamaiti pe na o le totoina foi.

Faʻasologa o le pasi

Ua vaeluaina le vaomatua mo le atinaʻe masani o le laau. E faia i le 5-7 tausaga uma, ae mafai muamua, pe a uma le 3-4 tausaga. Vaevaega i soo se taimi o le tausaga, sei vagana ai le taumalulu. Mo lenei togavao e te manaʻomia:

  1. Fufulu mai itu uma, ave i ai, tipi le tipu, tuu 10-15 cm.
  2. Ona tipiina lea i ni fasi mea i se matau, se suo poo se naifi malosi. O vaega taitasi e tatau ona i ai le 2-5 fatuga mo le tuputupu ae i le lumanai. O le aʻa o le phlox ua atiaʻe, o lona umi e oo atu i le 15 cm.
  3. Pits mo le totoina o le lumanaʻi ua saunia muamua ina ia faʻamautu le palapala. Afai e faia le toto i le tautotogo, e faia i le tautoulu, pe afai latou te fuafua e toto i le taumafanafana po o le tautoulu, ona lua vaiaso lea ao lei faia le taotoga.
  4. Ua totoina ni pasi i le mamao o le 60 cm, pe afai o le phlox e maualuga, i le tulaga o se eseesega ese, ua faaitiitia le mamao.
  5. O le afa o le pakete o le faapalaga e faʻaputuina i totonu o lua, e faʻaopoopoina le faʻalaʻau mineral. I le taimi o le totoina o le autumn, e le saofagā ai faʻamaʻi faʻamaʻi. E pei o le fuʻulaʻau, e lelei le palu. Afai o le palapala o loʻo i ai se gaioiga o le eletise, faʻaopopo 1 le ipu o le lime, talu ai o loʻo tuputupu aʻe le phlox ile eleele ma se tali ile 5 i le 7 pH. Ina ia aloese mai aʻa, o mea uma e palu lelei.
  6. E tatau ona faatumuina pits i vai ma totōina i totonu le vaega vaevaeina o le togavao. O loʻo fugaina i le eleele ina ia ufitia le tumutumu o le tuputupu ae i le 3-5 cm. A maeʻa lenei mea, e faʻafefeteina, e faʻapipiʻiina se vaega o le faapalaga ma toe faʻafefeteina.
  7. O le pito i luga ma se laʻau o le mulch, e aofia ai peʻa, humus, lau laʻau, o le mafiafia o le 10 cm uma. O le mulching e mafai ona faʻaleleia le aʻafia o vaega. Manatua i le taimi o le tau o le vaeluaina o le vaevaeina o le vao, e taua tele le maua e le phlox le taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi oʻo i le malulu.

Tofiga

O le Phlox o loʻo faʻaleleia e alalaʻau lanumeamata, tosoina o le autumn pe fatu.

Green cuttings

I le faaiuga o Me, e tatau ona amata le seleseleina o lanu lanumeamata. I le taimi lea, o le phlox o le a oʻo atu i se maualuga o le 12-15 cm. E mafai ona e tipiina mulimuli ane le fatu, e pei o lea umia seia oo i le ogatotonu o Iulai, ae, i le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga tuai e aʻafia aʻa.

  1. Ua vavaeina laʻau, a le itiiti ifo ma le lua ni atinaʻe lelei e tatau ona tumau ile vaega ole tina.
  2. A maeʻa lena, o le a aʻafia uma le 'au i le vai mo le itula. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le pasene o le kilivaina i aso muamua talu ona totoina, pe a maeʻa foi lenei faʻatulagaga, o le aʻa e sili ona lelei ona aʻa. Ae peitai, e le aoga le teuina i totonu o le vai mo le silia ma le itula.
  3. A o le totoina, e tatau ona faʻamamaina le aʻa i laʻau pito i lalo, faʻapuupuu i le afa o meaʻai, ia tipi i lalo o le fatugaʻo. E tatau ona i ai le umi o le 6-10 cm le umi o le taʻavale. E faʻapipiʻiina ia seleselega i le paolo e aloese mai ai i le gagging.
  4. Laʻau o loʻo totōina ile lauʻeleʻele i totonu o se malu po o se fale lauʻeleʻele. Afai a uma ona totō, latou te ufiufi i se vaega o pepa susu, o le a latou maua aʻa. O le loloto i le palapala e tupu i le 1-1.5 cm, o le lalolagi o loʻo siomia ai oe e manaʻomia ona faʻapipiʻi. O le tupuga e tupu pe a uma le vaiaso pe lua.

Autumn autumn cuttings

O le seleseleina o seleselega o le autumn e faia i Aukuso po o Setema. O vaega o pupu o le tausaga oi ai nei ua vavaeeseina, o togafitiga e togafitia i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i le vaega muamua. Faʻaaogaina i greenhouses poʻo greenhouses. O le faʻamalosia o laau i le tautotogo o le a faʻamalieina i le tele o fugalaau. Pe a totoina i se nofoaga tumau, e tatau ona faʻalauteleina le vaeluaina, ma o le numera sili ona tele o matagi e paʻu i le vaega eleele lalo. Faafetai i lenei mea, o phloxes e sili ona lelei, ma i le tautotogo o le a amataina lo latou atinaʻe malosi.

Fatuina o fatu

O fatu o Phlox e masani lava ona maua lelei le fuga. I le avea ai o se tulafono, ua totoina i latou i le tautoulu i le avanoa. E mafai ona e toto fatu i le taumalulu, mo lenei mea atigipusa ma fualaau aina na maua mai i le malulu mo se masina faʻasalaga. A maeʻa lena, ona aumai ai lea i totonu o le potu malolo, ona amata lea ona totogo fatu.

O Felu o ni fugalaau matagofie ma faafetai. O le a avea ma se teuteuga o se togalaau togalaau i le tau o le au faigaluega ma le itiiti ifo o le tausiga i lau vaega.