Laʻau

Faʻaaogaina o meatotino ma le faʻaaogaina o le tatalaina o le tino i totonu o le mamanu

O le afu o le moa o se laau lauiloa ma le tele o mea tau togafitiga. E le lelei, e mafai ona teuteuina soʻo se togalaau faʻamaʻi ma umi le fugalaau. E taua tele le mutia vao. E mafua ona o le tulaga ese o le laau "tagi" - pe a mavae le timu i luga o le pito o laulaau, faʻafefe faaputuga e pa'ū i le eleele e pei o loimata moni.

Faʻamatalaga ma uiga o le tatalaina o le tino

Loosestrife o se tamai togavao e oo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga. O lau e umi, e tutusa ma le ulu. E fuga lelei ma tumau pea, ae e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

O inflorescences e pei o le toto, e oo atu i ni lapoa lapoa - e oo atu i le 60 cm. I le foliga, e foliga mai o fugalaau o le delphinium. Le lanu o le inflorescences e lanu violē.

E mafai ona maua i tulaga masani. I le vaomatua, e tupu aʻe i Rusia, i le vaʻaia lelei. E fiafia i le tu i luga o auvai o vaitafe ma isi tino o vai, fafati, laufanua vai.

I le vaomatua, e ola le laumei i luga o auvai

Faamalologa meatotino

I le tele o atunuu ua aloaia o se vailaau togafitiga. O le mea moni, e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaleaganuʻu, e pei o se vaifofo i fafo ma pei o se faʻasusu ma le lauti.

O vaega eletise - laʻau, laʻau ma fugalaau - e iai mea e faʻamalolo ai.

E aofia ai:

  • o suauu taua
  • glucose
  • faʻatau
  • flavonoids
  • malo
  • vitamini C
  • solo ma isi mea aoga

O loʻo i ai le tele o faʻaoga faʻapitoa.

  1. Faʻaaogaina o fugalaau ma laulaʻau e faʻaaogaina i fafo mo le faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi paʻu. O paʻele ma faʻamalosi e aoga foi mo manua o le purulenti, siania, veins varicose.
  2. Mafaufau i le matagofie maualuga lona uiga. O lau o le laau e faʻaaoga i manuʻa fou. O faʻamatalaga faʻapitoa e ave faʻafofoga mo le vaine ma isi ituaiga toto.
  3. O teuteuga o laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le gastrointestinal upsets.
  4. E i ai sona aʻafiaga.
  5. E faʻaaogaina foi mo le faʻamaʻi, faʻavevesi, rūmatism, ulu o le ulu, malulu, encephalitis, epilepsy ma hemorrhoids.
  6. E i ai sona aafiaga i luga o le tino.
  7. Faʻaaogaina mo faʻalavelave popole.
  8. Faʻaaogaina e pei vailaau mai i gata ma manu feʻai.
  9. Faʻaopopo fugalaau mamago i le laʻau.
Totoina o togalaau faʻasaina mo le sauniuniga o le faʻafefete

O le afaina mai laulaau o le tatalaina o le gasegase ua saunia e pei ona taua i lalo. Tasi le sipuni tele ole afu vao, sasaa se ipu vai inu. Faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le afa itula. Faʻaaoga le afa itula ao leʻi 'ai le ipu kuata.

Contraindications

E ui lava i le tele o mea aoga o lenei laau, o loʻo i ai faʻamaoniga i lona faʻaaogaina. Muamua lava, e aafia ai tagata. tui toto. E le gata i lea, e le fautuaina e ave le decoction o le honeycomb ma se uiga e fai ai ni paʻu toto ma atherosclerosis.

I le matua, e le o fautuaina i latou e ave ni mea e mafua mai i le tatalaina o le gasegase ma le tupu mai o le atonic poo le limasefulu tausaga.

E le gata i lea, o le laau o loʻo i ai le meatotino e faʻaitiʻitia ai toto toto, o le mea lea ua solia ai mo tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga.

Totoina ma le tausiga

E mafai ona tupu lenei fugalaau mai fatu, tipi poʻo le vaeluaina o vao. O le faʻatoaga o le faʻatoaga e faʻatatau i le auala e faʻaleleia ai. Ae iai fautuaga lautele.

  1. O le vaevaega o le vao o loʻo faia i le tautotogo po o le tautotogo, toso i Me. O fatu e totoina i le tautoulu i luga o le eleele, pe o Fepuari mo tipu. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, atonu o le a toesea e le laau ona uiga eseese.
  2. A o lei totoina, e tatau ona e eli se nofoaga filifilia faatasi ai ma le faaopoopoina o le peat.
  3. O fagalaʻau faʻasaina o loʻo tuʻuina i lalo o vaieli.
  4. O le mamao i le va o vaieli e faalagolago i le tele o laau totō. E tatau ona 35-50 cm.

Faʻaolaina o le loosestrife fiafia i le susu. E oo lava i le vivo, e tupu aʻe i luga o lauʻeleʻele palafusi. Ae ui i lea, e mafai ona faʻafeiloaʻiina se tamaititi laitiiti. E mafai ona e totogia ma le matagofie - i luga o eleele papaʻu o le a le fuga le laau. Ole fautuaina o le faʻamanatuina 3-4 taimi i le masina, i le vevela vevela tele.

Lisiina o pu mo le lapisi o le rhizome
Ua tuʻuina le fatu i le eleele ua eliina ma le peat
Faamalosia o le fatuina ma lagolago

I le mea e le tatau ona faʻaalu se taimi i le faʻasusu, toto se mothberry lata i le vaituloto. O aʻa o le ogalaau e matua mamana lava, o ia lava e mafai ona aveesea le susu i lalo o ia tuutuuga.

I le tautotogo atoa ma le taumafanafana o le laau manaʻo e fafaga. Faʻaaogā le faʻaaogaina o fualaau oona. O le mea e faafetai ai, o le suamalie o le a fesootaʻi atu i luga o laʻei ma fafie, humus ma le faapalaga. E fautuaina e faʻaaogaina e pei o le mulch, o lea o le a tumau ai le tumau, ma o le palapala o le a sili atu le avanoa.

A o leʻi oʻo i le taumalulu, na vavae ese le vaomatua, ma tuu ai le 10-15 cm o le eletise. E na o le malulu ma le malulu malulu e faʻamauina ai.

E matua puipuia lava mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E na o aphids e tatau ona vaʻai. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, faʻasalaina le laau ma le teuteu o le sipisi, paʻu tomato ma le citrus.

Fuafuaga o fanua

Le faʻaaogaina o le tatalaina o le tino i le faʻasologa o le laufanua
Faʻatonuina le Fua
Robert

Mo le au fai togalaau, o le gasegase vavae e aoga e le gata mo ona togafitiga, ae o mea teuteu foi: le umi o laau totogo mai Iuni ia Setema.

O le laumei e faʻaaogaina i le tele o faʻalapotopotoga. Ae faʻapitoa, e faʻaaogaina e mamanuina ai mixborders, moega fugalaau, vaʻa faʻasa.

Faʻatasi ai ma le faʻafefeteina o le nutask ituaiga E mafai ona e faia ni tulimanu tulimanu i lau togalaau: vailaau, mea manogi, tosina mai pi ma isi iniseti. O le a manaia le vaʻavaʻai i le telefoni latalata i vaituloto ma vaituloto.

O le gasegase o le loosestrife e tupu vave vave ma e mafai ona faʻasosolo fugalaau ma laau vaivai.

O le mea lea, i totonu o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona amanaʻia lenei faʻaaliga ma filifili ni laau malolosi ma malolosi e avea ma tuaoi.

Loosestrife - o se laau matagofie matagofie. O se tuufaatasiga matagofie o faamalologa ma mea teuteu e avea ai o ia ma se malo faaaloalogia i soo se togalaau. E le tele se taumafaiga ma se taimi e tausi ai, ae o lona lauolaola ma le manogi, o le a fiafia ia te oe i le taumafanafana uma mo le tele o isi tausaga.