Fugalaau

Dwarf Tulip

Tulips o vaʻaiga punavai e sili ona fiafia i ai. I le tele o itu, latou te nofo aitalafu i lo latou lauiloa ma le tulaga o se laau "inviolable" i se tino tele. O ituaiga o tulip o loo iai i le fiaselau, ma le numera o ituaiga - i le faitau afe. Ma aʻoe susulu ma matagofie le laumei o varietal e masani lava ona vavalalata uma le mafaufau, o laau laʻau e le o lauiloa tele. Ae latou te maua se mea e mitamita ai. Le itiiti ifo - le lelei, tutumau ma leai se manaʻoga mo se taʻi tausaga. O se tasi o ituaiga meaola masani e le manatu faatauvaa o se mea matagofie o le tulip. Paʻu o fusi e pei o le mea na faia mo le togalaau ma le alpine slides.

Tipip tulip "Helena".

Tipip tulip - o se vavega tele ma fugalaau paʻi

O tamai tulipi vao e maua ai le tuli tulip i luga o mauga o Turkey, Iran ma Iraq. I le vaomatua, latou te tumau pea i luga o papa papa, lea e tau atu i uiga sili ona lelei mo lo latou totoina i rockeries ma togalaau. O tulipalu tulimanu e aofia i le subgenus Eriostemones. O nei laʻau e lafoaʻiina, e faigofie tele ona ola i laau toto o le a matua ofo lava i le matagofie ma le le lelei.

Dwarf Tulip (Tulipa humilis, i lo tatou atunuu o nisi taimi e taʻua o se tulip tulip) - o se ituaiga tulip laititi e tupu naʻo luga o mauga maualuga. I lenei mea totino, o vaega uma lava e foliga mai e vaʻaia. O le maualuga maualuga o le laau e faatapulaa i le 10 cm. O polotini o tulutasi tulivae e gata i le maualuga maualuga o le 1-2 cm le lautele. O le foliga o le pulu o le ovoid, i luga o le ufiufi paleni-lanu samasama-lanu enaena e mafai ona e maua ai ni nai, ae o uluaʻi lauulu i le ape ma le faavae, o le fatuina o se fringe. I luga o lea mea e mafai ona e vaʻaia le togi o lenei laau mai isi tulips (e masani lava e le manaʻomia e siape tulipe se siaki maeʻa: e seasea ona suia i isi ituaiga o mea e faʻatau, e matua faapitoa).

O le tuli tulip e na o le 3, e seasea lava - 5 laulaau. E le pei o tulipe lapopoʻa tele, o le laʻau o lenei ituaiga o le laina ma o nisi taimi e taoto i le eleele, vavae ese mai le meaʻai i le pito i lalo (laulaʻau e le taoto i se nofoaga puipuia). O laulaau e laiti: mai le 5 i le 12 cm le uumi, latou te le sili atu i le 1 cm i le lautele, pe a vavalalata vavalalata latou te maofa i se lalata ma e toetoe lava a leai, lanu lanumeamata poʻo le lanu-lanumeamata. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona teuteuina laau i le lanu viole, ei ai ituaiga eseese ma lanu mumu.

O le fuga o se tulip laitiiti o se tasi o alofa tunoa. Atonu e foliga mai e fesuisuiai fugalaau, ae o lo latou atamai i le atoaga o taui mo le leai o se mafaufauga. O pulu taʻitasi e maua i nisi taimi le 1, e le masani ona fai - 2 vaʻavaʻavaʻa, ma manoa. O le vaapiapi ma le pito i luga o le fugalaau e pei o crocuses. Pe a tatalaina, o le fugalaau e pei o le logo o le a liua i se fugalaau e pei o se fetu e pei o se fausaga matala ma se lanu tele, lautele i le faai. E masani lava o le lemoni, ae o loʻo i ai ni tulipasi faʻatasi ma se lanu uliuli, lanu paʻepaʻe. O laʻau pito i fafo o loʻo faʻaalia i se vela lauiloa, e tusa ma le faalua le lautele e pei o pito i fafo. O le pito i fafo o le fugalaau e paʻepaʻe pe paepae, ma se lanu uliuli-paʻepaʻe i luga o le "tua" o petals i luga o le pito i fafo. O se uiga iloga o le fuga o le tulip tulimanu, o sima e oo lava i le pusa e tasi i lalo o tulaga eseese ma i lalo o tulaga malamalama e mafai ona eseese i le lanu, pe samasama, po o le uliuli, po o le lanu eseese. E faʻapena foi ona fesuiaʻi faʻamaʻi ma sima i tama teine.

O le fugalaau o tulipeti e amata i aso muamua o Me (pe a fai o le tautotogo e foliga mai e mafanafana). E le mafai ona mitamita i le umi, ae oʻo lava mo ni nai vaiaso na latou faʻaalia se matamata mataga. O le tele o laau varietal e totogo i le faaiuga o Me-Iuni.

Tipip dwarf "Persian Pearl".

Luga tulip "Alba Coerulea Oculata".

Tulip dwarfish "Liliput"

O le tuli tulip, e pei o isi tulip, e tele ituaiga o mea manaia, e ui i lea, e sili atu i le fiaselau, ae itiiti ifo ma le sefululua. E sili atu ona filifili i latou, taulaʻi atu i uiga teuteu, o se paʻu ma mea e tofo ai le tagata. I totonu o ituaiga, e mafai ona e maua ni fugalaau se lua, toetoe lava tutusa ma dahlias, foliga lamolemole, ituaiga e iai le fugalaau fugalaau foliga e pei o le ao (e tolu tolu pito i totonu o lobes ua tuufaatasi ma le ogatotonu) ma ese eseese lanu lanumoana o le pharynx.

O ituaiga sili ona lelei e tatau ona iloiloina lelei:

  • "Alba Coerulea Oculata" ma se lanu uliuli lanu moana ma se fugalaau e lua e pei o crocuses po o nai aso malolo;
  • "Odalisque" - ituaiga o cherry-lilac ma fulufulu samasama ma moli auro;
  • "Lilliput" - mūmū mūmū mūmū ma pupuʻu vavalalata, ma se lanu uliuli ma le uliuli lanu uliuli;
  • "Tete-a-Tete" - vailaʻau mūmū mūmū sesega, e pei o le talatala o le pipi tulips i totonu o laʻau laiti;
  • "Peresia Peresia" - o se lanu uliuli lanu violē ma le lamoni lautele "lalo" ma lau laititi lauitiiti;
  • "Star Star" - o se lanu violiki-paʻepaʻe ma se pito i fafo o paʻu o petals ma le gutu o le lemon;
  • "Vaʻaia" - se lanu violē lanu violē ma le lanu samasama-uliuli.

O le lanu lanu lanu o tulipulu e aofia uma lanu matagofie ma lanu. O nisi oi latou o tulips papaʻe ma laau totő ma se lanu moli mama, fusi, carmine, lanu violē. E leai se isi tulipe e iai se paʻu o mamanu: e peisea'ī latou te lanu mai le paʻu faavae o paʻu pepa.

Tipip dwarf "Tete-a-Tete".

Laʻau tulip "Violacea".

Tipip tulip "Eastern Star"

I le mamanu o le togalaau, e faʻaaogaina ai tulipi:

  • e pei o laau totō;
  • i totonu o vailaau faʻasaina faʻapitoa mo balconies ma terraces, fugalaau fugalaau;
  • luga o mauga maumaʻe ma i rockeries;
  • i totonu o le mamanu o togalaau maʻaleʻale;
  • mo le faʻasalalau;
  • i vaega i luga o le mutia;
  • i fugalaau i luga o le terrace;
  • i le pito i luga o le moega o fugalaau.

O paaga pito sili ona lelei mo tulip tulip: meaʻai teuteu (aemaise lava le feʻau ma le lapisi), stonecrops, saxifrage

Tulaga e Manaomia e le Dwarf Tulip

O tulafono mo le filifilia o moli mo lenei ituaiga tulip e le ese mai le filifilia o aiaiga mo soʻo se isi tulip. O le ituaiga eletise e sili atu ona fiafia i nofoaga susulu malamalama, mafanafana ma puipuia mai vaimama ma matagi.

Ae o le eleele e manaʻomia mo le tulip tulip e ese lava. E mafai ona totōina i luga o nofoaga mafolafola ma i luga o mauga. E alofa tele o ia ile eleele, e sili atu nai lo ona aiga, ma i lenei tulaga o se laau masani mo le mamanu o togalaau. O vai faʻavaivai poʻo se tulaga maualuga o mea e tutupu i le eleele e le taliaina. O tulaga lelei e faia ile alpine slides mo tamai tulips, talu ai ona faʻafefe le palapala eleelea le faʻaleagaina o le faʻaleleia o vai. O le maualuga o le taua o mea taumafa o le palapala, o le lelei. O loam ma le oneone e lelei tele mo le tulip tulimanu ma ona ituaiga, ae o isi eleele e mafai ona fetuutuunai i le faaopoopoina o peat, fertilizers ma oneone (omea i oneone oneone). E manaʻomia le vaʻaia. O le faʻaaogaina o le eleele e tatau ona laʻititi pe aliali mai pe leai foi (pH - mai le 7.0 ma lalo ifo).

A tupu aʻe i totonu o koneteina, pe o se mea faʻapitoa mo paluga po o se mea lautele mo le totoina o laau toto ua filifilia. I le pito i lalo o tane o loʻo faʻamauina se alavai maualuga. E le mafai ona tuʻuina i totonu o pitonuʻu faʻamalamalamaina ia meaola tulip.

Tulip dwarfish "Odalisque".

Totoina o tuluga tuli

O le taimi sili e totō ai tulipasi tulipasi o tausaga mulimuli ia o Setema ma le sefulu tausaga muamua o Oketopa.

E masani lava ona totō tulipalu i pitonuʻu taʻitasi poʻo ni lua lua - o motu e lava e faʻaleleia ai se kulupu o 8-10 bulbs. E sili atu le faʻaaogaina o le metotia o le totoina o upega e puipuia ai mai ai, ae mafai ona e totoina tuusaʻo i le eleele. O le faʻatoaga o le faʻasologa o tulaga masani mo tulip uma: ua tanumia faletini ina ia mai le pito i luga o le palapala i le pito i lalo o le mamao e tutusa ma le tolu tolu o le pulu ia lava. Mo ia tamai togi, o le loloto o le totoina o le loloto e i totonu o le lua 4-6 cm le loloto O le mamao pe a oʻo i le 10 cm le totoina.

E fautuaina le kukaina o pulu aʻo leʻi totoina i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le afa itula (o le maualuga o le maualuga o le 0.5%). E totoina pulu vave i le taimi lava e maeʻa ai.

Pelu faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le palapala i luga o le eleele, faʻatasi ma le pito i lalo, mālie, e aunoa ma le lolomiina.

Faatasi ai ma le amataina o muamua fulufulu, o mea totō e tatau ona ufiufi ma soʻo se mea e mafai ona maua, faia o se vaega o peat, compost, leaves, faʻapitoa e tusa ma le 6-8 cm le maualuga.

Tausia o tulip tulip:

  1. Asiasiga o asiasiga o faatoaga i le amataga o le tautotogo ma le eliina o laau ma faailoga o faamai.
  2. Laʻei pito i luga ma fugalaʻau uma i le taimi o le kiona, e faʻavaivai, i le taimi o le vevela, ma le potassium-phosphorus i le pito i luga o le fugalaau poʻo le vave pe a maeʻa.
  3. Faʻasaga i se lamala i le taimi o le vevela ma le vaʻaiga (i lalo o tulaga vevela, e le mafai ona fuga le laau, o le taimi o le suāsusu e le manaʻomia).
  4. Toto ma vavalalata faʻatasi ma le faʻaaogaina o le eleele i le amataga o le tuputupu ae o lau.
  5. O asiasiga masani o laau i le taimi o fugālaau e iloa ai faailoga o le faaleagaina.
  6. Aveeseina o peduncles ma lau lanu samasama.

O le kilikiina o ituaiga tulip i tausaga taʻitasi e le manaʻomia (sei vagana ai pe ae manaʻo e faʻaleleia). O lapisi tulimanu e mafai ona tupu i "colonies", i le averesi latou teliina ma vaeluaina i latou uma i le 3-5 tausaga, ae afai e lava le avanoa ma e le mafatia mai le fuga mai, ona mafai loa lea ona faatino pe afai e tatau ai, sili atu le itiiti ifo (i le 10 tausaga). A maeʻa ona eliina, e faʻamamago, puʻupuʻu, teuina i tulaga masani mo tulip i ni mea malulu ma i le pogisa.

Laluina o se tuli tulip

O lenei ituaiga tulip e matua maeʻa lava le taumalulu, mai le tausaga lona lua o le galueina e le manaʻomia ai le suamalie (vaega 4a). Pe a faʻatau tulip, e sili atu ona lelei le faʻamalamalama po o le a le maualuga o le vevela e le mafai e le laau ona tu ai: mo le tele o ituaiga o oloa faaulufaleina i luga o le maketi, o le malosi o le mafanafana e gata i le 18-20 tikeri ma latou manaomia le malutaga (e ese mai ituaiga eseese ma ituaiga meaola).

Laʻau tulip (Tulipa humilis).

Puipuia o Pest ma Disease

O se tasi lenei o tulimanu pito sili ona faigata, lea e naʻo le mafatia pe afai ei ai se soliga ogaoga o le tuputupu aʻe o tulaga i le le mautonu pe a faʻasaoina lelei. Faʻatasi ai ma le suavai, lauulu, aʻa, vaivai, paʻepaʻe palaga matautia. Faatasi ai ma faailoga o le faʻaleagaina, afaina maʻi e sili atu le vave faʻaumatia.

O nei tulipe e masani ona fiafia i ai, o le a sili atu ona lelei le totoina o ato i totonu o ato masini poo le faia o fua e pulea ai togi i le tau malulu (seti mailei, solia o le kiona).

Auala e faʻaleleia ai tulip tulip:

  1. O fatu (ituaiga e le o taofia uiga vaaia, ae o ituaiga masani e mafai ona faʻaleleia i lenei auala) e tusa ai ma le auala masani.
  2. Pulu laiti, lea e na o le vavae ese lava ma totoina o ni laau totō tutoʻatasi.