Meaai

Fagalala vao vao i agar

Jam mai le vao vao ma agar-agar e matua mafiafia ma le manogi, lea e le manaʻomia tele se taimi poʻo le tele o suka e sauniuni ai. O tamaitai e masani ona feagai ma se faafitauli - mo le sauniuniga o le mafanafana, o le taumafaina o le suka e faateleina tele. Ae ui i lea, o loʻo i ai se manaʻoga e teu se tupe, ma ua alu le fausaga - e faʻaitiitia ai le suamalie suamalie i avanoa. Agar-agar e sau laveai i lenei tulaga - o le aofai o suka e mafai ona vavae, e tusa ai ma masani masani.

Agar o se mea e masani ai, e faia mai le suamalie, o le mea lea e talafeagai lelei le fua mo tagata vevela.

  • Taimi e kuka ai: 45 minute
  • Aotelega: 2 ipu ma le malosi o le 450 g
Fagalala vao vao i agar

Meaʻai mo le faia o le vao faʻasalaga vao i agar agar:

  • 1 kg o vine vao;
  • 600 g o le suka gaosi;
  • 10 g agar-agar;
  • vai.

O se metotia e faia ai siamu mai vine vao ma agar-agar

Tatou te fuaina le sugar granulated, sasaa i totonu o se pesini o le a kuka ai fua. Mo nei faʻamoemoega, soʻo se fagu uʻamea poʻo se mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se lautele lautele ma pito i luga e talafeagai - o se pesini, o se sooga loloto po o se mea faʻafela.

Faaopopo sina vai (40-50 ml) i le suka suka, faasolosolo malie le vevela seia uma ona solo uma le suka.

Salu le suka

Tatou te teuteuina ma le faaeteete le seleselega, aveese ia nila o le Kerisimasi, lala laau ma sepals. Tuu fua i totonu o se falala, fufulu ile vai malulu.

O tioata manino o vine atonu e tupu i le vaomatua taupou, ae e le mafai ona ou alu i se vaomatua, o lea ou te manao ai e fufuluina le pefu faalenatura mai vao vao.

Matou te mama ma fufuluina vao vao

Matou te vaʻaia fualaʻau i totonu o le sipuni suamalie, aumai i se vevela i luga o le vevela vevela, ona faʻaititia le kesi, kuka mo le 15 minute.

Matou te tuʻuina atu le seleselega i le sipuni kuka ma aumai i se faʻala

I le faagasologa o le kuka, e faaputuputu ai le puao piniki i luga o le fogaeleele. Aveese le puʻu lenei i se sipuni slotted, tuʻu i totonu o se pesini.

Talu mai loʻu laʻitiiti, ou te manatua pe na matou tafafao ma loʻu tuagane i tafatafa o loʻu tinamatua, ma faatalitali mo se pesini fagu. Ona foliga mai lea e leai se mea sili atu ona lelei i le lalolagi.

Ave ese le pulu

A o fufuluina fualaʻau, sasaa agar-agar i totonu o le paluga, sasaa le 50ml o le vai malulu, tuu mo le 15 minute, ina ia fufula le agar.

E ui o le siamu o le fausiaina, tatou te fanaina agar-agar

Liligi le agar diluted i totonu o le vai i totonu o se masini e fufulu ai ma se vai manifinifi, faʻafefiloi, toe faʻafeiloaʻi le masini, toe faʻavela mo le isi 5 minute.

Faʻasalai agar agar i totonu o le faʻafela o le susu mai vao vao

Faletupe mo le faʻasao mamanu, lids lids i vai inu. Matou te faʻamagoina apa ma tuʻu i le ogaumu i le vevela o le 120-150 tikeri Celsius. E matua faigofie lava ona faʻaoga le faʻapipiʻi i le faʻapipiʻi mo sauniuniga sauniuni, e le tatau ona e popole pe le talafeagai le tapuni, ma o le mea ua maeʻa e foliga matagofie.

Matou te teuina le vevela vevela mai vao vao ma agar-aga i ogaumu mafanafana. E faʻamausali Agar i le vevela pe tusa ma le 40 tikeri Celsius, o le mea muamua o le a foliga mai o le suavai ia te oe, ae pe a manaia, e malulu lelei. Matou te tapunia uma le siaki maeʻa mai le togavao vao, tuu i se nofoaga pogisa ma malulu mo le teuina.

Matou te faʻapipiina faʻamalati vevela i agar agar i fagu vaʻa

I le auala, nai lo le agar, e mafai ona e faʻaaoga meaai masani o le gelatin. O faʻamuamua anamua o gelatin e le mafai ona kuka ua leva ona i ai i le taimi ua tuanaʻi. E mafai ona e faia le siamu i le gelatin e tusa ai ma lenei fua, ma na o le pau lava le eseesega - ua faʻasese le gelatin i le vai vevela. Ona fautuaina lea e vavalalata le gelatin solo i totonu o se sieve i luma o le faaopoopo atu i fua.