O le togalaau

E totō ma tausia lelei e Cleoma le faʻaleleia o eleele i fatu

I le ituaiga, e tusa ma le 70 ituaiga o mea olaola o loʻo tutupu faʻatasi i Aferika i Matu ma motu o Amerika. I le taimi nei, e na o le 2 oi latou e taua faaleaganuu - faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga, o loʻo faʻamatalaina i nisi o lisi tusi e tasi o ituaiga.

I fafo, e foliga tutusa lava, e eseese na o le lanu o fugalaau, ma o le mea lea, e taʻua uma ai e fugalaau fugalaau ia mea uma. O tagata Siamani ma Peretania i totonu o lenei laau e foliga tutusa ma sui e sili ona lauiloa o arthropods, o lea la, i tusitusiga, masani lava, faatasi ai ma le igoa aloaia, o loo i ai se "faatutuputu" laau.

Eseese ma ituaiga

Cleoma prickly - o se vao, matou te ola e pei o le tausaga. O lona aʻa e oo i le 1.5 mita le maualuga ma lala malolosi i le apex. I luga o le fuʻa ma laʻau o ni mea laititi. O fugalaau e tulaga ese lava - i le foliga o se apogaleveleve, valiina i le piniki-paauli po o le paʻepaʻe, e aoina i se pulumu.

E tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le manogi o cleoma, lea e le o tagata uma e fiafia i ai, ae e le o se mea taua tele mo le laau lava ia, aua e le gata ina tosoina ai iniseti, ae o tamai puʻupu foi i le vailaau. Fugalaau - matagofie, amata ia Iuni ma faaiuina ia Setema.

O ituaiga masani masani o le kleoma prickly, o mea nei e tatau ona iloga:

  • cleoma punavai lanu faatasi ai ma fugalaau fugalaau eseese;

  • Cleoma papaʻe ma fugalaau paepae, e aofia ai ituaiga Helen Cambell ma cleoma white queen;

  • Cleoma champagne spray - sui masani Hassler's Cleoma 1.2 mita le maualuga, i lanu paʻepaʻe po o fugalaau ma se vaitau o le vaitau mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le malulu;

  • Cleoma Serpent Gorynych ma fugalaau lanu piniki, pisi lafulamu, fafagaina e le au Farani;

  • Cleoma Cherry e aofia ai le ituaiga sili ona suʻeina ua taʻua "faapelepele masiofo", Puai puupuu (e oo atu i le 60 cm), ma fugalaau manogi o se paolo e tutusa ma le igoa, ma le vasega manumalo manumalo ma fugalaau o se paolo paolo;

  • lanu piniki o togi Rose queen ma fugalaau piniki ma cleoma lace ma fugalaau mai lanu piniki i le piniki piniki;

  • Cleoma Lilac Queen ma piniki, lavender ma paʻepaʻe 4-petal spider fugalaau;

  • Fuʻa samama o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga auro sulu ma fugalaau lanu samasama;

  • cleoma lanu violē ma le vasega teine ​​pulepule, o ona uiga e lanu i le lanu uliuli lanu uliuli.

E totō ma tausia e Cleoma le fanua

E te manaʻomia sina faʻamatalaga e uiga ile auala e ola ai le kelu i lau lava fugalaau. O le mea pito sili ona taua o le filifili lea o le taimi saʻo e tulaʻi mai ai, lea e oʻo mai pe a maeʻa le faʻamafanafana. E pei ona masani ai, o lenei vaitaimi e pau i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni.

O le nofoaga sili mo le tuputupu ae ua manatu o se nofoaga e malamalama lelei lea e maua ai se aofaiga tele o le la, lea e leai ni pili. O lenei laʻau vevela e aʻafia ai le lamala e le fautuaina ina ia totōina lelei - e sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o laau i le 50 cm mai le tasi.

O Cleome e fiafia i eleele laugatasi; i luga o eleele, e tupu ai le leaga. I le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona e fufulu le palapala mai vao ma mulch.

Matagofie Cleomes

Faʻafeinu faʻafefe, e pei o le veleina o le eleele, faʻaleleia le palapala - o vaega taua ia o le tausiga o le kelu. Vai le laau e le tatau ona masani, na o le vevela, ae tele lava.

Cleoma totoina

O le laau e faʻaaogaina le gasegase e matua faigata, ma o le mea lea e tatau ona faʻatinoina vave lava pe a uma ona faʻaalia 2 laupepa. O tamaiti e totō faʻatasi i se loloto loloto, o le mea e sili ona mata tioata.

Fertilizer mo Cleoma

O le eleele mo le kleoma e tatau ona faʻamalosi aʻo leʻi totoina ma sina vaega tele o fugalaʻau ma mea faʻasaina. Ona faʻaaogaina loa lea o laʻei pito i luga i aso uma e 14, e faʻaaoga ai fugalaau faʻapitoa, e pei o Fertika Lux i le maualuga o le 2 sipuni tele i le 10 lita o le vai.

E tatau ona totogia lelei ile vavao o le vao, lea e manaʻomia ona sosolo i se vai e aofia ai le sipuniti o le faʻamaʻi pipisi i le 3 lita o le vai.

Cleome teuteuina

O fugalaau fugalaau e fautuaina na o le taimi lava ua mamae ai fugalaau, ma ua amata ona amataina pamu, ina ia aloese mai le faateleina o fatuga fatu. O le aoina mai o fatu, e sili atu le tuua na o ni nai inflorescences na fuga muamua.

Cleoma i le taumalulu

Talu ai ona o lo tatou vaitau o le tau ua tupu ae o se tausaga taʻitasi, faatasi ai ma le amataga o le kiona, ua oo mai le taimi e lafo ai.

O le luluina o fatu e aoina i le tautoulu e mafai ona faia ia Novema poo Tesema, totoina i le eleele 1.5 cm i le loloto ma ufiufi i luga ole ulu. E aveeseina fale puipui pe a oʻo mai le tautotogo, ma fatu ua mavae atu le taumalulu e amata ona ola.

O le fatuina o le fatu Cleoma

O fatu Cleoma e mafai ona totō saʻo ile eleele tatala - e pei ona taʻua i luga, i le tautotogo ia Me-Iuni poʻo le autumn i Novema-Tesema. Ae o le metotia masani o le tuputupu aʻe o loʻo i ai se tasi o taui sili ona taua, lea e faʻaalia i le mea moni o le a totogo le laau fou i sina taimi mulimuli ane. O le mafuaʻaga lea e manatu ai fugalaau fugalaau e ola tupu.

Cleoma toto laau

I le tulaga o le totoina o laau toto, o le luluina o loʻo faia muamua - i le amataga o le tautotogo poʻo le oʻooʻo foi o le taumalulu, i totonu o se falemafa poʻo le fale (e mafai i ipu, ae sili atu i pusa laupapa). O le eleele ua filifilia e faavae i luga o le 40% o fanua masani o togalaau, 40% humus ma 20% oneone.

A o le lūlūina fatu, ua fautuaina e togafitia i latou i se tupuga tuputupu aʻe. O le loloto o lua mo le totoina e tausia i le maualuga pe a ma le 1 cm. O le ufiufi o le pefu po o le faapalaga o le a maua ai e le fua o le puipuiga atili ma o le a avea o se fuga.

A maeʻa le 3 vaiaso mai le taimi o le totoina, o le cleuma o le a tupu aʻe, lea e mafai ona tupu muamua pe a fai o le fatu na gasegase i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe (ina ua mavae le 1.5-2 vaiaso). I le isi itu, o le suāsami masani e faia ma ua mautinoa e maua e laau talavou le tele o malamalama - i le mataupu faavae, ua lava lea e teu ai i se la i le ao, ma fusi ai se moli i luga aʻe o latou i le afiafi.

A maeʻa lau laʻau muamua ona aliali mai i luga o laʻau, e mafai ona totō totō laau taʻitasi i ipu. Manatua o nei koneteina ua tanu i le palapala faatasi ma le laau lava ia, o aʻa e le mafai ona faaleagaina pe a toto i le togalaau.

Maʻi ma meaʻai

I le taimi nei, ina ua uma ona iloa le taimi e lulu ai le kelu ma pe oa auala, e tatau ona faaopoopo nisi upu e uiga i meaola faalafua ma faamaʻi o lenei laau. O le mea moni, ona o le manogi le manogi o Cleoma, o mea inosia leaga e fefefe e oʻo i ai.

O le mea lea, e seasea lava ona maʻi, ma na o tulaga lava e totoina ai e le fugalaau e aunoa ma se iloa i tafatafa ane o le vai e tafe ai vai ma faʻafeinu tele.