Fale taumafanafana

Tekonolosi o le faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o se faʻavela vai i totonu o le atunuʻu

O se meafale mo le faʻavelaina o le vai ua faʻapipiʻiina i totonu o se fale, se fale o le nuʻu poʻo se fale tumaoti. O le filifilia ma le faʻapipiʻiina o se faʻavela vai e fesoʻotaʻi ma le numera o tagata o loʻo nonofo i le potu.

E ui lava o le faʻatulagaina o ia lava e faigofie, ae aunoa ma se poto masani, e faigata tele le faʻatinoina o le faʻaleleia i se uiga lelei. O le mea lea, e sili atu le faitau i faatonuga, faitau fautuaga ma togafiti.

Faʻatautaia le fuafuaga o galuega mo le faʻaogaina o se faʻavela vai

Galuega Faʻatulagaina:

  1. Filifili le nofoaga talafeagai i le tele ma le nofoaga. E tatau ona fua uma vaʻavaʻa ma se pito mo le faʻavelaina o le vai.
  2. Saili le numera saʻo o vai. O lona uiga o se faletaele, sisi, ua ma isi. O le mana ma le faʻalavelave o le faʻafesoʻotaʻiga faʻalagolago i le numera o mea.
  3. Faamatalaga tau afi. E sili atu ona lelei le iloa o le faʻasalaga o le uaea, o lona mamafa maualuga. O le mea moni o le lafoai o le eletise i totonu o se fale e mafai ona oʻo atu ai i faalavelave. Mo le sili atu le mautinoa, valaʻauina se eletise mo se faʻatalatalanoaga ma saili pe faapefea ona faʻafesoʻotaʻi le faʻavelaina o le vai, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se faʻavevela o le mana faʻaalia. Afai e fai mai se fomaʻi e vaivai le voltage, ona e manaʻomia lea ona "lafo" se uaea fou taʻitasi.
  4. Le maualuga o le suavai na maua. O le vai e ulufale atu i tane vai e tatau ona faamamaina. Afai e maualalo le tulaga o le suavai, e sili atu ona lelei le faʻapipiʻi elemene elemene muamua i totonu o le tino e faʻasaoina ai luga o galuega o le vevela.
  5. Suʻe tonu mo oe lava le mea e sili atu le mafanafana: faʻatasi ai ma se masini faʻapipiʻi poʻo se faʻafefe. E le gata i lea, o le tele ma le gaosimea o le a faia foi se matafaioi.
  6. E tatau ona e filifili e le gata i le va o faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga masini e mafai ai foi ona e mafaufau e uiga i le filifiliga. E tatau ona fuafua i le va o le puipui, fola, faʻaala poʻo le faʻafaʻataʻu.
  7. O le meafaigaluega e tatau ona faʻamau mausali i luga o le eleele pe a mafai. E saʻo pe afai e le gaoioi pe a paʻi atu, ma o lana gaioiga i itu eseese e matua faʻasaina e le saogalemu.
  8. E tatau ona matua mausali le faʻaogaina o le vai.
  9. Mo masini e le fautuaina e faʻaaoga suauʻu maualalo. O mea sili ona lelei mo ia elemene o le sila, apamemea, paʻu-palasitika poʻo le palasitika.
  10. O le amataga muamua ma le faʻaaoga atili o le faʻasalaga i le i ai o le vai i totonu o le riser poʻo le tuʻuina atu o vai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina se masini eletise eletise

Mo i latou e filifili e faia sea galuega i luga o latou lava fautuaga! I soʻo se faʻafitauli faʻafitauli e le faʻapipiʻi le masini i luga i se tulaga vaʻaia ma vice versa!

O le faʻaaogaina o le faʻavelaina o le vai e sili ona talafeagai ma saʻo e faia ai lenei mea:

  1. Uluai suʻesuʻega o le nofoaga na faʻapipiʻi ai.
  2. O se potu e iai se vaega laitiiti, e fai ma tulafono, e leai se avanoa tele mo meafale fale. O le tuʻuina atu o se faʻavela vai i le suavai i totonu o le falemaʻi, i lenei tulaga, e faia i natia natia po o pusa palama.
  3. O masini e i ai se voluma e oʻo atu i le 200 lita e mafai ona faʻatauina. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi masini ma se lapoa lapoa i luga o le fola, pe a faʻapea o se malologa e le mafai ona faʻaalia.
  4. O se faʻavela vai e 50 i le 100 lita e sili ona lelei i le puipui o loʻo mamafa. Faʻaaogā le taula taula mo le faʻamau. O ia mea faʻapipiʻi e tatau ona toe faʻatauina, aua e le aofia i totonu o le pusa. O le teuina i se masini taugata e leai se mea e mafai. O le tele o puipui mo le vevela o le a tumau, o le sili atu foi lea o le faʻatuatuaina o le faʻagasologa o le taʻavale mai lea tausaga i lea tausaga. Mo faʻataʻitaʻiga o le 100 poʻo le sili atu lita, e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 4 faʻamau.
  5. Afai e te filifili e tuʻu le masini i se nofoaga faigata, ona mafaufau lea e uiga i le tausiga muamua. O se tulaga maualalo e masani lava ona faʻaleleia, ma e le lelei le faʻaalia i nofoaga faigata.

E manaʻomia le valve saogalemu. O le a faʻafefeina ai le tino mai le faʻaaogaina o masini ma le tafe. E faigofie le taʻiala - o le tele o le vai e aveesea i le maualuga. I se isi faaupuga, o le vai e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le tino.

Faʻafefea ona faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina

O lea la, e manaʻomia le faʻaogaina o se faʻavela vai. E tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Kuni le valve vai vevela faʻapipiʻiina i luga o le riser. Afai e le faia lenei mea, ona faʻafefea lea o le suavai e togafitia e le masini i totonu o le eletise lautele. A maeʻa le valve, o le a faʻalogoina se leo faapitoa e faʻamaonia ai le poloka.
  2. Ma le isi, tatala ia vaʻai i totonu o le faʻavela vai. O le muamua e sau i le vai malulu, ona tatala lea o le pusa e maua ai le vai mai le vaomatua i le alavai.
  3. A maeʻa nei manipuni, faʻafesoʻotaʻi le masini i le fesoʻotaiga. O taʻaloga faʻalelei o le faʻamaʻavale ma faʻavevela vai o le a vave amataina a latou galuega ma le sao o le suavai.

Le faasologa i le ata:

E sili atu le aua nei faia ni gaioiga faʻapitoa po o le tatala o vavae e le tusa ai ma faatonuga pe afai e te le o mautinoa pe faʻafesoʻotaʻi se meafale mo le taimi muamua. O nisi taimi e sili atu le taugofie le valaʻau o se matai e oʻo lava i le faʻaaogaina o 3 tapes ma amata le masini nai lo le totogiina o galuega toe faʻaleleia pe a maeʻa.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se faʻavela vai i le atunuu

O le faʻapipiʻiina i totonu o le atunuu o elemene faʻamafanafana e faʻaalia ai le maualalo o le suavai i totonu ole tino. O le mea e leaga ai, a aunoa ma le mamafa o nisi 'eleʻele e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻaogaina le faʻavelaina o le vai e faʻaaoga ai le auala masani. O loʻo i ai se auala aoga mo lenei tulaga.

O loʻo faʻaaogaina tane vaʻavaʻavai i le vai faʻafetai i se vaʻa ua uma ona faʻapipiʻi ese mai le faʻavela vai. O le faʻaaogaina o se siaki siaki i sea ituaiga matagaluega e le mafai.

O le gafatia faaopoopo e filifilia i se voluma. E tatau ona i ai i taimi e tele le tele o le tane po o tane tane o le vevela. E le tatau ona tapunia le vaʻa mamafa (masini). Faʻasalaga, e tatau ona e puʻe pu i totonu.

E sili atu le aoga i le tuʻuina atu o se tane poʻo se tane taʻavale faatasi ai ma se vaalele e faʻafefe ai le vai.

O le fesoʻotaʻiga mai le tane i le vaomatua e tatau ona faʻapipiʻiina i ai se puʻu poʻo se valve.

O le mamafa o le tane e masani ona faʻapipiʻiina i totonu o le fale. O le tulaga autu mo le tino e galue ai ma se tane faaopoopo o le nofoaga o le pusa mamafa i luga atu o le 2 mita mai le vaomatua.

Faʻaaogāina o se elemene o le faʻavevelaina o le vai i totonu o le atunuʻu poʻo totonu o le fale mo se fale tumau, ao leʻi amataina le tau malulu, o le a manaʻomia lou faʻamaʻeina o vai mai tane!

Faʻafesoʻotaʻi le ata o le faʻavelaina o le vai i le fesoʻotaiga

Soo se mea e vevela ai le vai e manaʻomia tele i le faʻatinoga o le eletise eletise. O loo matou talanoa e uiga i le koluse o le uaea, e pei o le paʻu paʻu o le uaea. O lona mafiafia e tatau ona amata mai le 2.5 millimita.

E leai se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga maualuga e aunoa ma se fusi poʻo se mea puipui. Soʻo se faʻataʻitaʻiga faʻavevela e tatau ona faʻapipiʻiina ma se RCD (faʻaoga mea totoe).

O le auala masani e faʻafesoʻotaʻi ai i le fesoʻotaiga o le faʻapipiʻi i totonu o le laina lata ane. E taua le faʻaeʻeina o le eleele. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se tolu-pole outlet ma se galuega e susu.

O le auala masani e fetaui lelei mo le faʻavelaina o vai ma sina gafatia. O mamanu mamana e le fuafuaina mo lenei metotia. O le a latou vevela le vevela.

O le faʻavevelaina o le faʻaogaina o le peleni o le a oʻo atu ai i le faʻavaivaia o fesoʻotaʻiga ma se aloiafi. O le siʻosiʻomaga o le a faʻafefiloi le palasitika o le pusa, vavae le mea faʻavevela, faʻasalaga le eletise.

Sili atu ona lelei le tausia lelei o le saogalemu ao leʻi oʻo i le taimi muamua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aumaia se eletise eletise o le vaega o loʻo manaʻomia. I lenei tulaga, ua sii mai le uaea mai le eletise eletise i le vaomatua e aunoa ma ni laupepa po o ni lala faaopoopo.

A leai ni pulou ma ni laupepa, o le vaʻaia e mafai ona na o le masini masini. E ui o le galuega autu a le masini o le saogalemu ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le faʻavela vai.

Afai e leai se fusi i totonu o le pusa, ona e manaʻomia lea e faʻatau se masini ma se fuataga fuafuaina. Afai e te faʻapipiʻi se fusi i lalo ifo o le mafaufau, o le a le mafai ona aloese mai le faʻaaogaina o le vaomatua.

Mo vai malosi vai, fusi ua faʻapipiʻi i le 16 ampese.

Matou te fautuaina le matamata i se vitio e uiga i le faʻapipiʻiina o se faʻavela vai:

I le faagasologa o le mauaina o le suavai e manaʻomia, e sili atu ona lelei le fuafuaina mamao pe faʻapefea ona faʻaopoopoina le faʻapipiʻi. A e faʻapipiʻi i ou lava lima, e leai se mea e tatau ona e le amanaʻia ai le saogalemu. I se mea itiiti lava le masalosalo, e sili atu le le faasaoina, ae ia valaau atu i tagata poto faapitoa.