Fugalaau

E faʻafefea le togalaau o le hibiscus i le taumalulu: tuputupu aʻe ma ata i totonu o le togalaau

O le i ai o se manogi manaia, o lau togalaau o le hibiscus e le gata ina fiafia i mata i totonu o le togalaau poʻo luga o le windowsill i totonu o le fale - e faʻaaogaina foi e fai ai le laʻau maloloina ma le manogi. O lenei vaiinu ua iloa e le toatele i lalo o le igoa "Hibiscus tea". E le gata i lea, o le togalaau o le hibiscus e le lelei i le tausiga ma le teuteuina lelei.

Hibiscus togalaau: ata ma faʻamatalaga

O se fugalaau alofa po o se fugalaau o tamaitai lalelei - e taʻua foi lenei mea o le hibiscus e pei o le laau e lauiloa i Hawaii. O lanu matagofie ma matagofie o lenei laau teuteu le lauulu i aso faamanatu ma teineiti i le lotoifale. O se lapoʻa tele o fugalaau fugalaau e faamamafaina ma le matagofie le matagofie o lauulu.

O le totoina o laau i le togalaau e le mafua ai ni faafitauli, ma o lona matagofie e faʻaalia ai se lagona o le toʻafilemu ma le toʻafilemusiitia atu i le lalolagi tulaga ese o le natura masani.

O se laau lalelei matagofie e mafai ona tupu i totonu o se fale ma totonu o se fale mafanafana. O le togalaau o hibiscus e aofia ai le vaega o Malvaceae. I le natura faalenatura ei ai pe tusa ma le 250 ituaiga eseese o lenei laau - e eseese i foliga ma lapoa, faapea foi ma le lanu o le fugalaau ma lona telē.

E tusa ai ma le ituaiga o hibiscus, o loʻo iai:

  • Laʻau;
  • Laʻau;
  • Vaʻa eseese;
  • Laʻau teuteu.

O fugalaau o le tele o ituaiga o togalaau o hibiscus e lanu, lautele, matagofie. O nisi ituaiga eseese e fesuisuiaʻi lautele. Lanu eseese ma foliga, ituaiga o fugalaau ma laau totō.

O togalaau faʻasusu ma ituaiga mutia e sili ona lauiloa, talu ai e le o se mea e sili ona lelei i le tausiga. O le tele o ituaiga o togalaau o le togalaau o loʻo i ai faʻamau e pei o se faʻavao ma fugalaau faigofie e manaia ma matagofie. O le tele o lanu laʻau e tele tele: e mafai ona e vaʻai fugalaau mai samasama, paʻepaʻe i le loloto mumu, lilac lila, fusi, lanu viole ma le paauli. E lua ituaiga fatu.

O le nofoaga i totonu o le togalaau o le a faʻalagolago i ituaiga o hibiscus filifilia. O laau e maualalo le olaola e foliga mai i totonu o itu fefiloi. O le vao o le Hibiscus e tutusa lelei lava foliga ma laʻau moli ma laʻau laʻau matagofie. Ae o le vao o le vao e mafai ona sasaina lelei e ala i le totoina o ni laau totino eseese i fugalaau eseese i totonu o se faatoaga.

  • E mafai e Hibiscus ona faʻafefe gutu ile -20C.
  • O le fugalaau e umi lava - mai le faaiuga o Iuni seia oo i le amataga o Oketopa.

Hibiscus togalaau: tausiga ma toe gaosia

O le tuputupu ae o lenei laau o le a le avea ma se faʻalavelave. Mo le fuga masani masani ma le tuputupu ae, e fautuaina e filifili se nofoaga lalelei pe a leai se matagi. A e totoina hibiscus, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le tamaoaiga i le humus, eleele lafoaʻi ma laulelei. E tatau ona faʻaauau ma faʻaauau taimi e faʻatau ai. O le mea autu e le o le lolovaia o le laau, ae e taua le manava o le lauʻeleʻele i taimi uma. Afai e faʻapipiʻi le fale ma tausi lelei, ona mafai lea ona sili atu i le 15 tausaga le ola o le hibiscus.

E manaʻomia ona toe faʻaleleia le vao laiti i ni nai taimi. I le avea ai o se tulafono, e faia se mea faʻapipiʻi i le tautotogo. Ua uma nei le 2 masina talu ona totoina, e mafai ona totoina le laau i totonu o se ipu tele. Mo le totoina, o le faʻafefiloi o le eleele mai le laupepa, eleele palapala, oneone ma le humus i le ratio 3: 4: 1: 1 e faʻaaogaina. I tausaga taʻitasi, pe a uma ona faʻavasega, e manaʻomia ona faʻaopopo le eleele i le ulo.

O le tausiga lelei e taua tele pe a uma ona totoina vao laiti, aemaise lava i le taumalulu. O le laau e tatau ona lafi ile fale, aua e le mafai ona tu i le malulu. Afai o le totoina o vao e fuafua mo le autumn, a o le i oʻo i le taumalulu, e tatau ona e mulumulu le eleele latalata i le fugalaau.

Fertilizers mo le hibiscus e tatau ona aofia ai le faateleina o le taulaku. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e fautuaina e fafagaina le vao i le fugalaʻau. O lenei mea e faigofie ai le taumalulu mo le laau.

Hibiscus Suria: ata ma faʻamatalaga

O le ituaiga o hibiscus Suria o loʻo faʻamatalaina i fugalaau matagofie.

Lavender chiffon

Se ituaiga Igilisi fou e lua-faalua ma faaluaina fugalaau. Le lanu e lanumoana-lanu piniki ma se loloto lanu mumu.

O se laau laʻititi po o se pupuʻu o le laʻau e tusa ma le 3 mita ma le pale i se liʻo o le 1.7 m. E tupu lelei i se laufanua laugatasi, ae faʻafeiloaʻi foi le ufiufi o le malamalama.

E tele mea e faʻaaogaina: e mafai ona iai le taʻavale i tua o le mutia, e mafai ona e totoina le laau i le pito i tua o le fugalaau poʻo le teuteuina o pa puipui, e faʻalagolago lava i le mea e maua atili ai e le la.

Duc de Brabant

O se laau laʻititi po o se lau o laau toto e tusa ma le 2-3 mita le maualuga. Ma o le pale o le pale e 1.7 mita. E tele naua le lanu mumu ma le lanu mumu po o le lanumumu lanumumu o loo i totonu o le fale, lua, 10-12 cm le tele. E tupu lelei i se laufanua lanu, ae e mafai ona faapalepale sina paʻu.

Togalaau hibiscus tree: ata ma faʻamatalaga

O le togavao e pei o le laʻau o le hibiscus o se vaomatua, e fuga mo le ono masina, ae o le fuga e tasi e na o le aso e ola ai. Nai lo le gaogao o gaʻo, o le a vave ona oʻo mai fou fou. E fuga mai Hibiscus i le faaiuga o Iuni, ma faafouina ona fugalaau seia oo ia Oketopa.

I se tau le lelei, o le maualuga o le laau e le silia ma le 2.5 m, e ui lava i totonu o le natura faʻaleaganuʻu e pei o ituaiga laau e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 6 m. O laʻau tele o se ovoid poʻo le oval ituaiga ei ai le lanu meamata lanu. O faʻalavelave e faʻatasi, sili atu, e oʻo atu i le 28-31 cm le taamilosaga.

Faʻaleleia le faʻaleleia i le tautotogo. Manatua o le laau o loʻo e ola i le togalaau e puipuia mai faʻataʻitaʻiga. I le taimi o le tausiga ma le fausiaina o le hibiscus, aua nei galo o le laau e vevela ma e manaʻomia le malamalama. Afai e te totoina i luga o se paʻu paʻu, o le a tupu lemu ma fuga vaivai.

Afai o lau teritori o le aiga o loʻo i ai i se eria ma se tau malulu, ona totoina lea o ituaiga e le lua-e sili ona faigata. Ina ia mafai ona ola lelei le laau, o le lua tausaga e manaʻomia ai sina teuteuina. Faʻapipiʻi le hibiscus ma le lavender bushes e puipuia ai hibiscus mai aphids.

E manaʻomia e Hibiscus le laufanua lafulemu e maua ai le suavai masani. Ole malosi malosi e le manaʻomia mo lenei fugalaau - e tatau ona faʻamaluina le eleele pe a maeʻa. O le tele o fuālaʻau o le a mautinoa, pe afai e te le faʻagaloina le fusi o le phosphorus. E manaʻomia foʻi mea faaopoopo o le potassium-faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le taumaluluina o le fugalaau o le a faigofie atu.

E talafeagai mo le ola i totonu o ipu. O le laau e tatau ona filifili le lelei, i le uiga moni o le upu, nofoaga - a le o lea, pe a liliu pe faʻafeiloaia se vao vao, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le talepeina o gafa vaivai. Filifili se nofoaga mafanafana ma le la, e puipuia mai faʻataʻitaʻiga. I totonu o se ulo, e tatau ona teuteuina le vao i taimi uma - e mafai ona fesoasoani e tausia se foliga teuteu.

Grass hibiscus: ata ma faʻamatalaga

O se mea iloga o se vaitau umi o le fugalaau, ma o ona gafa e 2-3 taimi e tele i le tele, e le pei o ituaiga laau. O le isi itu lelei o le ituaiga o meaʻai o lona maualuga o le tetee i le kiona.

O le vaomatua e tele pine e tutupu i tausaga taʻitasi. O fugalaau o lenei laau o loʻo valiina i lanu lanu-peleni.. E fautuaina le totoina o se fugalaau i le ogatotonu o le togalaau pe i tua, ona o lona tele lapoa - e tusa ma le 3 mita.

I le tausiga o lenei hibiscus, e tatau i se tasi ona manatu o aʻa o le vao e pei o pateta, oa latou mea leaga e mafua ai le oti o le laau. O le mea lea, i le taumalulu, a mavae le oti o le vao, fautuaina e seti se ipu i le nofoaga o le tuputupu ae o le siscus lea e faailoa ai lona nofoaga ma o le a puipuia le vao mai le eli.

O fugalaau lanumatua ma lapopoa o hibiscus vao e matua lelei lelei lava ma laau eseese, ia mautinoa ia totōina i lau togalaau.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo ola aʻe laʻau vao i le tele o faʻatoʻaga o vaega poʻo le fausia o tuaoi. O nei laau toto e mafai ona teuteuina le sone o le sami i le sami. Ae o le totoina o laau e tatau ona faia i nofoaga lafulemu, puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

E leai se eleele faʻapitoa e manaʻomia. E faʻaleleia lelei i luga o le loam, ma e le faʻafefeina eleele palapala. O se vaega tāua i le tausiga a le hibiscus e tafe i alavai i luga o le nofoaga e tulaʻi mai ai ma vaʻavaʻalo ai, talu ai o le suavai ma le faʻaleleia o le eleele e mafua ai le oti o le vao.

I le tautotogo e tatau ona e fausia ni greenhouses mai le ata, aua o le fugalaau e fiafia i le vevela ma le susu. I lalo o nei tuutuuga, o le a tupu vave le laau. Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumafanafana, ua faamamaina greenhouses. E masani ona fesuisuiai ituaiga eseese o le suavai, aemaise i le amataga o le galueaiina. I le faaiuga o le fuga, e tatau ona faaitiitia le faʻafeinu.

Hibiscus togalaau: ata



Faʻasaina togalaau vao hibiscus

E tatau ona teuteu le seleselega i aso taʻitasi; o le teuteuina o laʻau e aoga mo le laau. O le togavao e fai ai fugalaau i luga o laau iti. E le gata i lea, e manaʻomia le teuteu mo le laau e tuʻu ai se foliga teuteu.

I le tautotogo, faapuupuu le tuputupu ae o le hibiscus i le tausaga ua tuanaʻi e 1/3. E matua faateleina ai le numera o fatuga fou. A o tuputupu ae le laau i luga atu o le taimi, e manaʻomia ai le malamalama, faasolosolo malie.

E faʻapefea ona teuteuina le hibiscus?

  • A uma ona totōina se laau talavou, aveese peʻa uma ua leaga ma vaivai. Mo le tuputupu ae o le laumei o se lala lush, ma i le lumanaʻi, e manaʻomia e ia le teuteuina o le fatu. Afai e te manaʻo e fausia se laʻau masani, ona e manaʻomia lea ona e onosai, talu ai e sili atu ma le tasi le tausaga e tupu ai le aʻa.
  • Faʻasolo laulaʻau paʻu i le maualuga o le tele o taʻavale. O le ogalaau e le teuteuina. I le vaitau e sosoo ai, mai Fepuari, toe tipiina le lala o le lalalalalalalala i le tasi fatu, ma le ogalaau autu i le 6-7 fatugaʻo. A oʻo atu le togavao i le tele e te manaʻomia, ia faia se pale mai le malosi malosi, ia faʻapuupuu i ni nai fatu, tipi le pito i luga o le ogalaau ma aveese uma le pito i lalo.
  • A maeʻa ona e ausia le foliga talafeagai o le pale, ona tipi ese ai lea o lau laau mamago ma vaivai. O lala paʻu ua tipiina i ni nai mata. Afai e sili atu le taimi e tasi le itu o le laau, ona aveese lea o lālā e le o manaʻomia i luga o le pito i lalo pe tipi foi i vaovao laiti.

Hibiscus faʻatupulaʻia

I le taimi o le tausiga a le hibiscus, o le toe gaosia e faia e ala i vavae, vaevaeina o le vao, faapea foi fatu. Afai e te filifili e toto se laau mai fatu, aua nei galo o lenei faiga e mafai ona faia pe a maeʻa.

O mea mo le totoina o loʻo ufiufi i se tamai eleele o le eleele, fai sina faʻamago, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se pulumu, ma seti mo se masina i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le faʻaleleia o le fatu o le hibiscus, ona fai lea o le lūlū i le mea ua sauniafefiloi mai le oneone ma le peat. E tatau ona tapunia le pusa i le polyethylene poʻo le tioata ma tuʻu i le vevela o le 25-27 gr. Vaʻavave faʻavave ma faʻamalo le fagu. Ma, a totogo fatu, e tatau ona e faatali mo le fausiaina o laulaau. O nei laau e toto i ipu eseese. O le fuga o se togalaau fugalaau o le hibiscus e tupu mai i fatu e na o le tolu tausaga.

Afai o le faʻalauteleina o le hibiscus e faia e ala i vavaega, ona oʻo mai lea o le taimi sili ona lelei mo lenei vaipuna. Faʻasalaga fou, e tatau ona vavaeeseina pito pito i luga, e iai ni nai tulafono laiti. O le teuteuga e faia 5 cm i lalo ifo o le nonoa. A maeʻa le pito i luga o le 'au e vavae ese le nonoa ma o le tipi e faia i le mea na tupu mai. Mai le pito i lalo o le vaega, e tatau ona aveese le vaega o le aʻa ma lau. O laulaau totoe o totoe e vaeluaina.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le atinae, o togavao e togafitia i mea e faatupuina ai le tuputupu ae, ona tanumia ai lea i le eleele i manoa. O le tafuina e ufiufi i se ata tifaga ma teuina i le vevela o le 18-20 g. A maeʻa le masina, ona maua lea o le togavao ma mafai ona gaosia i se nofoaga tumau. O lenei laau o le a amata ona fuga i le tasi le tausaga talu ona totoina.

E le manaʻomia tele se vaʻaia o se togavao faʻamalosi ma faigata, ae teuteuina soo se togalaau ma fugalaau matagofie. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le totoina o nisi laau toto e totogi ai le taimi e leai se aoga o le tasi laau i le isi. Ae i soo se tulaga, o le hibiscus o se vailaʻau masani. O fugalaau manaia ma le faʻaeteete ile tausiga ua avea ma tasi o laau sili ona lauiloa ua tupu i totonu o le togalaau poʻo le fale.