Fugalaau

E tele le fuga o le orchid i le fale

E le o se mea faalilolilo le tupuina o kulimi e tupu tonu lava mo le lelei o fugalaau. Lapopoa, lanu eseese, latou te tutu i fafo o fugalaau o isi laau totoa ma o latou foliga le masani ai, e mafaufau i nisi ituaiga iniseti ninii nai lo, i le mea moni, o vaega o laau toto. Ma o le tali e faigofie: e tele ituaiga o Orchids i le natura e tosina i foliga o latou fugalaau tane iniseti e ave i latou mo tamaitai ma taumafai e paʻu. O le felelei mai le fugalaau i le fugalaau, "faaseseina" e ave e tane le pollen. Mafaufau i le tele o kulupu e mafai ona fuga, pe aisea e pauu ai pepe ma mea e fai.

O fuga o le Orchid: o le a le tele, pe faapefea ona ausia vave vave

O le fugalaau o le Orchid e amata i le atinaʻeina o le ponuncle

Vaitafe o Orchid Flow period amata ile tuputupu ae o se uumi umi. E oo lava i phalaenopsis ma se mea puupuu, o le puipui o le ponuncle e mafai ona oo atu i le tele o decimeters ma e oo lava i le mita. O se orchid e mafai ona tulieseina se limo mo se taimi umi, e oo atu i le lua masina.

Ua fuga mai le Orchid? Afai, a maeʻa muamua ona fuga, e le mafai ona vavae le gaʻau, ona sosoo ai lea ma le tausaga e sosoo ai o le a tupu mai ai se pusi laulau, ma o le ai ai se fugalaau. O le tafatafa o le tafatafa o le fana e faʻatatau 2-3 taimi siliva nai lo se vaʻa fou.

Fugalaau ma le taamilosaga tumau: oa tuutuuga e manaʻomia mo fale puipui

Orchid mafai ona fuga i soo se taimi o le tausagape a lava na lava le malamalama, susu ma minerale mo lenei mea. I le taimi lava e tasi, o nisi o ituaiga o kulupu e mafai ona fuga mai mo le tolu masina, ma fai mai nisi o fai togalaau e mafai ona latou maua le alualu i luma i totonu o le 5 poʻo le 8 masina mo ni orchids o le genus Phalaenopsis.

O le fatuina o le microclimate saʻo o le faavae lea o le fua saʻo
O le vaitaimi o totoe e le o faʻamalamalamaina, e faʻalagolago i le taimi o le fugalaau ma tuutuuga o le fale. O loʻo i ai ni kulimi e leai se mea e nofo ai. O le mea lea ua taʻua muamua genus Phalaenopsis.

O le a le umi e totoe ai le vaitaimi o totoe mo isi meaola, mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le vai

O isi ituaiga o kulimi e eseese ituaiga o falemaʻi:

Tulaga faʻapitoa taimi malolo. Maitauina i Cattleya orchidsA o faagasolo lenei vaitau, o se fale o orchid amata amata ona faʻaitiitia le vai, o le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻaitiitia le vai e le sili atu lua-faatolu nai lo le taimi o le tuputupu ae. Fafagaina e tatau ona taofi uma. E matauina pe a maeʻa le pseudobulb ma pe a uma ona tupu.
Ava se vaitaimi o le nofo tumau ua matauina i le King dendrobiumA o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le lafoaʻi masani o le suāsusu ma le pito i luga (fafaga faʻatasi i le tolu masina), faʻaititia le maualuga o le ea i le 5 tikeri. O le vaitaimi e mafai ona tumau i se vaitau atoa.

E masani lava e amata lenei vaitau i le tautoulu ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o le taumalulu, mulimuli ane e fuga mai le puaa. E pei o isi laʻau, atonu e faʻalavelaveina le faʻatulagaina o le taimi e ola ai.

Faasalaga o le taimi o loʻo totoe e matauina i le tele o isi ituaiga o pipiO le vaitau e muamua atu i le fugalaau, e manaʻomia ai foʻi le faʻaititia o le vevela i le 5 tikeri ma faʻaitiitia ai le faʻainuina (fafaga faʻatasi i le masina). O le umi o le taimi malologa e faalagolago i ituaiga faapitoa.

E fia taimi i le tausaga e fuga ai se togi

O fugalaau o le Orchid e masani ona matauina i le tausaga., o le umi e eseese mai le tele o vaiaso i le tele o masina (fuafua i le ituaiga).

Faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona olaola se orchid i tausaga uma i lona olaga atoa, o le numera o fugalaau e le faatapulaaina. E le gata i lea, i nisi o meaola, e tasi le laʻau e ono fuga faalua pe afai e le teuteuina pe a uma le taimi muamua.

Fafaga ile fugalaau i le taimi o fuga

I le taimi o le fuga e tatau ona faʻamalosia le vai (pe fia taimi i le vaiaso - e faalagolago i ituaiga), "fufulu" mai le fagu moli pe a tasi i le vaiaso pe sili atu foi, fafaga tasi i le vaiaso ma le fugalaau mo nila. O le vevela o le po i lenei vaitau e tatau ona maualuga (20-21 tikeri).

O nisi tagata faifaatoaga latou te fautuaina le suavai faasini. (1 le laupapa mo le polytre o le vai). Faatasi ai ma lenei fofo, e mafai ona e "fufuluina" lau pito i lalo ma vai le laau. E masani lava, e tasi lava le vai inu.

A maeʻa ona fuga, o le fugalaau e masani lava ona tipi, ma o le isi tausiga e faalagolago i le ituaiga o laau: o nisi o tochids ei ai se taimi malolo, lea latou te manaʻomia ai le faʻaitiitia o le vevela i le 5 tikeri ma faʻaitiitia ai le faʻasaina, o isi e faaauau pea ona tuputupu ae malosi, ma suiga faapitoa i mea e leʻo manaʻomia.

O le teuteuina o le pi o se mea e tatau ona tupu pe a uma le fuga o le orchid

O le a le mea e fai mai faʻamaʻi: faʻamago, mimiti, faʻafefe fugalaau e le o vaeluaina

I le taimi o le fuga togafitiga faʻasolosolo atonu e manaʻomia (mealybug, ticks, scale insects, aphids, ma isi). E masani lava, e faʻafefe i latou, e fautuaina e fufulu le laau ma toe toto i luga o se mea fou, ae i le taimi o le fufuluina o lenei mea e mafai ona afaina ai le orchid, ona mafai ai lea ona paʻu lau fugalaau.

O le a le mea e fai? O le mea lea, e sili atu le faʻagata oe lava i metotia o vailaau o tauiviga. Faʻatau le sauniuniga o le Fitovem, faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga, ma faʻafefeteina vaega o loʻo aʻafia o le laau ma le meaʻai. A maeʻa le vaiaso, toe fai le faiga. Aua le sili atu i le tui ina ia le aʻafia ai vaega maloloina o le laau.

I le tutusa E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaʻai. Ina ia faia lenei mea, asiasia le laau faalua i le aso ma aveese mai iniseti pisapisao.

Faʻafitauli ma faʻamaʻi o le fugalaau: aisea e mafai ai ona pa'ū ma faʻagogo polo

O le paʻu o le tino e fesoʻotaʻi tonu ma mea sese pe a tupu se fugalaau

O faafitauli nei atonu e tupu i le taimi o le fugalaau:

  • E fuga mai le tumutumu ma paʻu. I le taumalulu, e mafai ona magumago ma paʻu le pupula. ona o le leai o se malamalama. Toe faʻafoʻi le orchid ma / poʻo le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga faʻamalosi. O se lamepa fou e 100W e talafeagai. O le mamao e tatau ona pei o le moli e le mafanafana ai laulaau. I le taumafanafana, o le mafuaʻaga atonu o le ea vevela poʻo se mea e sui. O le fofo o le totoina mai se fagu sulu ma fainu;
O le ao o le ao mo kulimi e umi lava - 12 itula.
  • Faʻasese ni atigi lima e aunoa ma le samasamaina o se fugalaau ona o le maalili o le maalili. Afai o le fugalaau "maua se malulu" i luga o le auala mai le faleoloa, o le ae le faia se mea: e tatau ona e faatali mo le fugalaau e sosoo ai. Afai e le lava le vevela i totonu o le fale, e tatau ona e toe fetuunai i se nofoaga vevela ma le mea e leai ni pepa;
  • Buds e masani ona matutu o se taunuuga o le leai o se vai i totonu o le meaʻai po o le susu i le ea. O le vaifofo e masani ona faʻafefe ma faʻaleleia ai laau.

O kulimi i le taimi o le fugalaau e matua vaivai lava. Latou te manaʻomia le faʻaleleia o mea taumafa ma le faʻasusu, aua nei faʻafeiloaʻi le gaosia o le vevela vevela. O taimi e malolo ai i le va o fuga o ituaiga tino-faapitoa: o nisi o le Orchids e leai, ae manaʻomia e nisi le malologa mo le tele o masina.