Isi

Iapani Aucuba Care Basics

Taʻu mai ia te aʻu pe faapefea ona tausia le Iapani aucuba i le fale? Na la ofi mai ia te au i se togavao, ae o le tausaga mulimuli ane na umi lava. Masalo e leai sona malamalama?

Iapani Aucuba e masani ona faʻaaogaina e le gata mo fale e faʻatutu ai fanua, ae faapena foi i fale ma fale mautotogi. O le laau na maua ai le lauiloa ona o lona matagofie matagofie: o le vaomatua e ufiufi i lanu lanumeamata lanu meamata, e valiina i ata auro o uiga o lenei ituaiga.

I lalo o le natura masani, o le Iapani aucuba e oʻo i le 4 mita le maualuga, ae o le aganuu e le masani ona sili atu i le 2 m.

O le tausia o le Japanese aukuba i le fale e le manaʻomia ai ni mea faʻapitoa, aua o le mea lautele o le laau e le faʻafefe. Ua lava le fatuina o mea ola i le latalata i le siosiomaga masani i le tulaga o le taunuu muamua, ma o le aucuba o le a fiafia i lona matagofie mo se taimi umi lava.

O lea la, o le a se mea e fiafia ai Iapani lenei mea ma o le a le mea e fefe ai?

Aucuba eleele

O le fanua mo le totoina o se togavao e tatau ona tatala ma pasi vai ma lele lelei. E faigofie lava ona e faia oe lava e ala i le fefiloi i le tutusa tutusa o le palapala ma le palapala masima ma faaopoopo le afa o le oneone ia i latou.

E talafeagai le tuʻuina o se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo ina ia le pala le aʻa o le fugalaau.

Faʻamafanafana mafanafana ma le faʻamafanafana

Aucuba e le fiafia i le vevela ma ona fesuiaiga mataʻutia. Tulaga sili ona lelei o le tau mo le:

  • i le taumafanafana - 20 tikeri;
  • i le taumalulu - e oʻo i le 14 tikeri o le vevela.

Faʻaititia o le vevela i lalo ifo o le 5 tikeri Celsius i le taumalulu mo Aucuba e leaga.

I le taumafanafana, e lagona e le aucuba le lelei i luga o le auala ma atonu e na o le tasi le vai e inu ai, ae i le taimi o le mafanafana e le fiafia tele i le potu vevela i le ea, o lea e tatau ai ona faʻasalalauina i lea taimi le laulaau.

E manaʻomia e le aucube se malamalama malamalama?

E ui lava i lanu eseese o laupepa laupepa, latou te nofouta ile malamalama susulu, o le mea lea e tatau ona aloese ai faamalama a le itu. Ae o le faʻasalalauina le malamalama o le mea tonu lea e manaʻomia e le fugalaau, ma oʻo lava i le itu i matu o le fale e mafai ona atiaʻe.

E faʻapefea ona vai ma faʻafefea ona fafaga?

O le Iapani aucuba e fiafia i le susu ma i le taimi o le tautotogo-taumafanafana e manaomia le tele o le suāvai, ae naʻo le maeʻa lava o le pito i luga o le palapala ua mamago i totonu o se ulo. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le malosi o le suāsusu, aemaise lava i le taumalulu mālūlū o le fugalaau.

Mo luga o laʻei pito i luga i le tasi vaiaso, e mafai ona e faʻaaogaina mea uma e lua ma sauniuni sauniuni, faʻafetaui.