O le togalaau

E faʻapefea ona e iloa ia iloa pulou puʻu

O se tasi o meaalofa sili ona taua ma suamalie o le vaomatua ua manatu o se mashroom paʻepaʻe. E te iloa e aʻafia i pulou puʻu? O o latou tino ma pala, atonu o le mea sili ona matagofie i isi sui o le malo mushroom ma e mautinoa lava le sili ona aoga ma lelei. O le paʻepaʻe o puʻupuʻu e le na o le tasi lea o lenei ituaiga, i se faaopoopoga, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi tui, ma e oʻo lava i mea oona. Sei o tatou talanoa atili i mea e uiga i mea o musika ma mea o latou.

O lenei ituaiga o mushroom e faʻaalia i symbiosis ma ituaiga laau: toetoe lava o mushroom uma e tupu i lalo o lona lava laau.

Faʻaalia ma le faʻavasegaga o pulou puʻu

E faigofie tele le iloa o pulou pulou: i tua o o latou pulou e tele ni mea laiti, e vavalalata latalata ane i le isi, afu, ona o le tino o le pulou e pei o se omomi. O le foliga o le pulou lava ia e le mafai ona faʻaaogaina - e masani ona faʻaalia, tele pe itiiti ifo, e faalagolago i le ituaiga faapitoa.

O le tulaga uigaese o le ufiufi e fesoasoani i le mea moni e tele le susu, e tatau ona mafaufau i ai pe a kuka.

Faatasi ai ma pulou pulou, o le tele o ituaiga o meaola e suamalie, kuka, kuka ma falai. Latou te taofiofia lo latou tofo i foliga vevela, ae talu ai ona e le o teuina le lanu pe a uma le faamago, o na meaʻai e masani lava ona vaeluaina i ni vaega le tutusa:

  1. Paʻepaʻe, o loʻo ola pea le tino e tusa lava pe a vevela. E aofia ai na o ni pulou, o ni pulou porcini (lea na latou maua ai lo latou igoa).
  2. Lanu uliuli - o isi pulou fofo, o le pulp ua mamago ua amata ona pogisa.

I le aoina o ni pulou suamalie, e sili atu le tuʻuina o vailaau tuai i totonu o le vaomatua: e aofia ai meaʻai laiti, ma i le faagasologa o togafitiga vevela, o le tino o le pulou i le tele o ituaiga o meaola e avea ma mea e pei o fualaʻau.

I le taimi lava e tasi, i totonu o pulou anufe e leai se aoga, ua aloaia ma le aloaia ia ituaiga o meaʻai ma le oona. E oo lava i se musele oona na maua iinei, ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

Le tele o meaʻai

O se tasi o manulele e sili ona lauiloa e talimalo ma ni uiga matagofie o le:

  1. Musulum (mushrooms mushrooms). Latou te ola i ni aiga laiti i lalo ifo o conifers po o birch, e faalagolago lava i lenei, o le lanu o le pulou e suia mai le eleelea eleelea i le enaena enaena. O le omomi lava i lalo o le pulou e ese foi, i nisi o ituaiga o loʻo papae, o isi o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata. O le vae e pei o le falala e mamafa ma manaia. O le pulupulu o le moli, e lafoina ai se manogi lelei.
  2. Lapatai. Tagata nonofo i vao vao, alofa e tupu aʻe aiga. E ufiufi fleshy pulou o lanu uliuli i le paʻu tino mucous. O le vae e mafai ona mama pe faʻapouliuligia, faʻapea foi ma le tele o le fausaga. O le omomi e masani lava o lanu samasama.
  3. Faʻaliliu. Laʻau laiti e ola i oneone oneone. O'oti e mafai ona palapala lanu samasama pe lanumeamata, o le lanu samasama e lanu moana pe a gau. O le vae e mamafa.
  4. Boletus. Latou te ola i le va o aʻa o aiga birch. O le afaina o le mafiafia o le lalolagi e mama i le taimi muamua, ona liu enaena. O le vae o loʻo paʻepaʻe paʻepaʻe, e ufiufi ai i le lanu enaena masani. O le pulupulu e mama, ae faʻapogisa pe a uma le mago.
  5. Boletus. Faʻafeiloaʻi masovi anufe, i lalo ifo, i lalo ifo o meaola. O le pulou pulou e foliga tutusa ma le lanu o lau o le autumn, lanumoana-lanu enaena. O le vae ua maualuga, mafiafia i le pito i lalo, ua ufitia i le lanu uliuli. O le omomi e samasama-fulufulu, o le tino i luga o le malepe e muamua lava le lanumoana, ma toeititi lava uliuli.
  6. Polish mushroom. E tupu i totonu o paʻu paʻu paʻu i luga o eleele malulu. O le pulou o le enaena uliuli, ma se lanu paʻepaʻe ma samasama i lalo ifo. O le vae e maualuga, mafiafia, malamalama enaena ma se mamanu e le mafaamatalaina. Pe a tipiina, e lanu moana le moli mama, ona liu enaena, lea e faʻaalia ai le mushroom Polish mai le paepae.
  7. Duboviki. Latou te ola i vaovao ma vao vao. O pulou tetele e iʻu i le 20 kupita le eseese o lanu enaena, o le paʻu o le paʻu i le taimi muamua, maua mai le susulu o le paʻu i le matua. O le laʻau mumu i tamagi laiti e samasama, i tagata matutua - lanu moli. O le vae samasama e maualuga, e oo i le 12 cm, mafiafia, e ufiufi i se moli mumu. Aʻo faʻafesoʻotaʻi le ea, o le tino lanu samasama e vave ona lanu moana.

O nisi saienitisi latou te manatu o laau o le oak i ituaiga o meaʻai masani, ma o le faʻaaogaina o a latou pulupulu muamua e masani ona mafua ai faʻamaoniga o le oona. Ae ui i lea, o laau laʻau lelei ua kukaina e le itiiti ifo le suamalie nai lo pulou, ma e mafai ona suamalie.

Lapataiga, lamatiaga - meaola oona mushroom palaletus sese

Na o le pau le mea e mafai ona afaina ai se tagata o se musika satanic. Na ia faʻalagolago ia te i latou ae le o se mea e tupu ai, aua o le pito i fafo e maualuga lona foliga i se boletus moni, o le mea na mafua ai ona taʻua o ia e le au fai musika e faapea: "sese boletus".

O lona pulou o loʻo i foliga o se hemisphere, faʻatasi ai ma se paʻu lanu paʻepaʻe, e laʻititi lava. O le vae telē e pei o le paʻu, o le pito i luga o le moli ma faʻapipiʻi. O le ogatotonu o le vae o le mushroom mumusu e teuteuina i se upega mumu, ma liliu latalata i le eleele i se lanu lanu.

E mafai ona e vaʻaia se vaʻa sese mai se mea moni e le lanumoana pe a maeʻa se faʻaoga, e muamua ona mūmū. E le gata i lea, o le ogatotonu o le vae o loʻo i ai se mūmū mūmū sesega.

Inedible tubular

O le tele o pulou anufe ma i latou o fafo atu o le maataua ia, ae e matuai le talafeagai lava mo meaai ona o le palapia oona. O nisi oi latou e faigofie foi ona iloa e le manogi manogi, ae peitai, e le o tagata uma.

O musika e sili ona lauiloa i totonu e aofia ai:

  1. Laʻau moa (o se mea faʻapupuina poʻo se pepa moli). E tele lava ina fai ma mycosis i le paʻu (birch). E foliga tutusa lelei ma se gaʻo masani, ae o le laulau mumu e valiina i lanu mumu (mumu). Paʻu pulou pulou, ufiufi paʻu paʻu paʻu. Lanu o le lanu lava e tasi, ae i luga o le eleele mumū, samasama. O le fasi mushroom na maua lona igoa ona o lona tofo lelei o le pulupulu. Ona o lenei mea, ua manatu ai o ia e le mafaamatalaina. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaogaina e nisi gourmets e faʻaaogaina ai (nai lo le pepa).
  2. Pulu fuamoa (pe a ita). O loʻo i ai se pulou anufe mafiafia o le lanu auro lanumumu ma se paʻu paʻu paʻu mama, o le papa o le pulupulu e paʻepaʻe, e maua mai ai se kulimi piniki i mea tuai tuai. O le vae samasama ua teuteuina i se manulele lanu enaena, ma e sui ai le piniki i le tipi, lea e iloagofie ai le sinapi mai le mushroom porcini, lea e tutusa lelei.
  3. Ofe o le palaphyria. O le pulou malulu e muamua ona toto, ona faʻasaʻoina, olive-lanu enaena, ufiufi i paʻu paʻu. O le vae uʻamea o loʻo valiina i le lanu lava e tasi, i le ogatotonu o le mea e sili atu ona mamafa. O le omomi i tamagi laiti o le lauulu enaena, ma o le matua ua liu enaena. I le taimi o le malologa, o le paʻu paepae e mumu, e vevela ma manogi leaga. Ae ui i lea, o nisi faila o mushroom e fai mai pe a maeʻa le togafitiga o le vevela, e mafai ona 'aina ia puʻu.
  4. Trametes of Trog. O se tasi o ituaiga o vao, o loʻo tupu i luga o laupapa paʻu oti i foliga o se tuputupu aʻe tele. O le faʻavalea o le mea e fai ai le tele o pores e avea ma mea e pala. O pito o le pulou e sili atu ona vevela, ma o le pito i luga e ufiufi i se paʻu paʻu i foliga o faʻailoga, valiina i le lanu samasama-samasama. O le pulupulu e mama ma matua faigata, e aunoa ma se tofo, o le mea lea e le faʻaaogaina i meaai.

E le tatau ona manatu faatauvaa le taua o musika pulou. E ui lava i nisi meaola e le eseese i le tofo, i totonu o anufe sipuni ma aano aano o manu ma anufe mafiafia o nisi ia o mea sili ona manaia ma maloloina o le vaomatua. O le alu i le taumafataga gala mo meaʻai, vaai ma le totoa i lalo o laau ma ia mautinoa e tuʻu ni masamu ma se pata i lau ato.