Fugalaau

Le auala e taulimaina ai se apogaleveleve i luga o se rosa i le fale

O le tele o fai togalaau, o loʻo ola i totonu o roses i totonu, na feagai ma foliga vaaia o meaola faalafua eseese. O le mea sili ona taatele o manu o lenei aganuu o se apogaleveleve mite. E le faigofie tele le vaʻai i lenei meaola. O nei parasite e vave televave, faʻamalo le laau. Afai e te le faia se gaioiga, o le a vave ona oti le rosa. O le isi, tatou te mafaufau: pe faʻapefea ona iloa se lupe mite, pe aisea e mafai ai ona maua lenei fomaʻi i luga o fugalaau ma le auala e taulima ai, mea e fai.

Faailoga o le alofa o le rosa ma se apogaleveleve mite

O lenei vailaau e tusa ma le 1 mm le tele, o le oval foliga ma lanu eseese. Ae peitai o pito sili ona taatele e mumu. Latou te nofo i pitonuʻu i fafo o laulaau ma fafagaina le sua mai i sela, e mafai ona vaaia i latou i se tioata tetele.

O lanu paʻepaʻe luga o laʻau e faʻaalia ai le faaleagaina i le rosa ma se mite uumi

O lenei meaola ola e le gata i totonu o rosa i totonu, ma afai e te le tauina, e ono afaina ai aganuu tuaoi.

O le iniseti e matua laiti lava e le o vave ona iloa. Vaʻaia meaola faalafua, faateleina i le tele.

Ae ui i lea, o le parasaite e mafai ona iloa i uluaʻi amataga o faʻamaʻi:

  1. O le faailoga muamua o le lanu susulu i laulaau.
  2. A maeʻa se taimi, o le a faateleina nei laʻau i le tele, ma i nofoaga e faʻapipiʻi ai le lau i le paranesi o loʻo i ai se 'upega feaveaʻi.
  3. Lea amata lanu samasama ma pauu ese.
Spite mite latalata i luga

O se aofaiga tele o kolone e foliga mai o se vaega tele o togitogi mumu. I lenei tulaga, atonu o le a toese uma uma le laʻau. E tatau ona suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi le laau ina ia aloese mai le faʻaopoopoga o parasite.

Mafuaaga o mea tutupu

Aisea e mafai ai e se apogaleveleve ona i ai i luga o laau vao? O lenei parakalafa e le tulai mai i se mea leai. E masani lava ona aumaia le matagi po o fagafao. Iniseti e toetoe lava a leai se malosi ma e seasea ona maliu ona o le le lava o meaai, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le upega tafailagi latou te mafai ona feaveaʻi mamao mamao. Lisi o totonu e ono aʻafia i faʻamaʻi pe a fai o le potu mafanafana e mafanafana ma vevela le tau.

O faailoga e aliali mai i totonu o rosa totonu ona o le le lelei poʻo le le lava o le tausiga

O totoga o loʻo aʻafia muamua:

  • vaivai faʻamaʻi
  • leai se puipuiga;
  • lē lelei po o le faʻamalosi meaʻai i le palapala.

Ma e mafai foi e se apogaleveleve ona tuu i luga o se rosa, e tu mo se taimi uumi i le la, lea e vevela ai le aʻa po o le leai o se ea.

Afai e te le faia se taua taimi faʻatasi ai ma le meaola, ona iniseti sua suavai, faʻaitiitia le vaega o le photosynthesis. O se taunuuga, ua fuga le fugalaau, o laulaau ma pupuu ua lanu samasama, o latou foliga vaaia ua leiloa. O le siama o loʻo aʻafia ua liua i laupapa oti ua faʻapipiʻiina i totonu o pusa.

O taunuuga

Afai e faʻapipiʻi manu niniʻi i luga o se vaomago mumu i ni nai numera laiti, ona latou le faʻalavelave ai lea i le laau. Ae ui i lea, i le ea maualuga, e televave faʻateleina iniseti ma afaina ai le aganuu:

  1. O le a taofia e le laau le faʻamalosia o le atunuʻu, vave faʻavave.
  2. I luga o laupepa uliuli uliuli e aliali mai, ma a mavae sina taimi latou te liua samasama ma pauu ese.
Afai e leʻo faʻaaogaina ni fua faʻanatinati pe a iloa se parasi, o le a faʻagesegese le fale

E tele taimi e le gata o malo o apogaleveleve e le gata i luga o lau o le potu. E mafai ona maua i luga o pulumu ma fatuga. Afai e te le amataina le taua faasaga i le parasite i se taimi talafeagai, ona e mafai ona e leiloa le tele o vao.

O le apogaleveleve e sili ona matautia mo laau laiti. I totonu o le tau vevela ma le le lava o le suāvai i luga o pitonuʻu ua afaina, e le lava le taimi e fai ai le manava maloloina.

E faʻafefea ona faʻaumatia se apogaleveleve i le fale

E mafai ona e fofoina se potu mai luga o se parasite e faʻaaoga ai vailaʻau poʻo togafitiga faʻataʻitaʻi. O le filifiliga o metotia mo le pulea o le parasite e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le laau. O le vave lava ona iloa o se meaʻai, o le faigofie foi lea ona faʻaumatia le parasite.

Le faaaogaina o fualaau faapitoa

Ina ia foia se fuainumera tele o parasite, e faaaoga ai acaricides:

  1. Spear Acaricides O nei tupe e ese lava le tuufaatasiga ma e tau le na o se apogaleveleve.
  2. Insectoacaricides. O nei tupe e faʻaumatia ai isi faʻamaʻi.

O vailaau masani e lisiina i le laulau.

Igoa o le faleFeʻau
ActellicSui o le vaega o le organophosphorus. O loʻo faʻaalia i fesoʻotaʻiga ile toto. O le gaioiga malosi o le pyrimiphosmethyl. Ole meafaigaluega ole puipuiga ole 1-2 vaiaso. E fautuaina e togafitia le togavao faalua, faatasi ai ma le malologa faalevaiaso. E matua vevela ma e le fetaui mo gaioiga i totonu. Ina ia saunia le vaifofo, e tasi le ampoule (2 ml) e faʻavaivai i le 1 lita o le vai. O le mea e tupu mai ai, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eletise o le vao.
ApolloFaʻamaʻimau faʻamaʻi i le fuamoa fuamoa. Sterilizes adult insectes, ma ua latou le toe faʻateleina. O le mea o loʻo galue malosi o le faʻapipiʻi. O le meafaigaluega o le a puipuia le vao o le potu na tulaʻi mo 2-3 masina. E fautuaina ina ia faʻagasolo le faaluaina o le fale. Ina ia saunia le fofo, e tasi le ampoule e faʻavaivai i le 5 l o le vai.
FloremightFaʻaumatia faʻasoesa i le gaioiga galue o le atinaʻe. O le gaioiga galue o le a faʻapipiʻi. Puipui le vao vao mo le 3 vaiaso. O le aafiaga e vave. E faalua ona togafitia le togafitiga i vaiaso taʻitasi. Ina ia saunia le faʻafefiloi, 2 ml o le vailaau faʻasaina ua faʻaitiitia i le 5 l o le vai.
FitovermE taʻua o se tasi o fualaau sili ona saogalemu. O le mea malosi o le aversectin S. Parasites oti pe a mavae ni nai itula. Mo le lelei, e tatau ona fai 3-4 togafitiga ma vavaiaso faalevaiaso. 2.5 ml o le vailaau faʻamaina ua faʻaitiitia i le 1.25 lita o le vai.
NeoronO le mea galue malosi o le bromopopil. Togi i ni nai itula. A o lei faaaogaina, e 5 ml o le oloa ua faʻavaivai i le 2.5 l o le vai.

E le gata i lea, o fualaau nei o loʻo faʻaaoga lelei:

  • Galue;
  • Oberon;
  • Bicol;
  • Karbofos ma isi.
Actellic
Karbofos
Floremight
Fitoverm

E mafai ona e togavao i luga ole vao i totonu o auala nei:

  1. Ma fana fana faagasolo le laau toto.
  2. Fufulu le laautoso i totonu o se vaifofo ma se sipuni susu.
O moli vavaveleveleʻa e atiaʻe ai le puipuiga i le vailaʻau. O le mea lea, e fautuaina e suiga i lea taimi le meafaigaluega.

Faaaoga metotia a tagata

I nisi o tulaga, e mafai ona e fofoina se meaola matautia i luga o vao rosi faatasi ai ma le fesoasoani a tagata masani:

  1. Faʻaaogaina o le kalaka. Tipi le 0.5 kilokalama o keleni ma faʻafefiloi ma le 3 l vai. Tuu le vevela e faʻafefete mo le 5 aso. I le faaiuga o le fuaitau, ua faamamaina le oloa ma ua faʻafefe i le vai i le maualuga o le 60 ml o le afu i le 10 lita o le vai. I le mea e maua ai, e faʻaopoopo le 50 g o le faʻaumea a le tagamea. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, ia sulu le laau, faapea foi le palapala.
Laʻau o le apogaleveleve mite
  1. Soap solution. Fufulu le fasimoli a le tagamea ma faʻaalu i totonu o le vai seʻia oʻo i le afu. O le meafaigaluega e faʻaaogaina ai le gaosi ma lau o le vao.
  2. Faʻasusu e faʻapouliuligia uliuli. Tipi 1 kilokalama o mea matagogo ma sasaa le 10 lita o vai. Tuu le mafanafana mo le 12 itula. A maea le maeʻa, faʻafei ma faaopoopo le 40 g o le faʻaumea tagamea. O le taunuuga o le gaosiga o togavao.

E mafai ona e fufuluina laʻau ma sauniuniga e aofia ai le ava po o le vodka.

O se apogaleveleve e miti i luga o se potu ua tulai mai o se mea le lelei. Ae peitai, o lenei parasite e mafai ona tau. I le mulimuli i fautuaga e mafai ona e puipuia au Roses mai faʻamaʻi ma fiafia i le vaaiga ma le manogi o mea e sili ona e fiafia i ai.