O le togalaau

O le a le mea e lamatia ai le taumalulu a le kiona i le togalaau ma le togalaau?

Matou te masani uma lava i le mea moni o le taumalulu e fiafia i matou i pologa mamafa o le kiona, matou te tietie i nofoaafi mai mauga, alu i le faaseʻe, ma luga o le tafega o le taʻavale matou te o mai ma o matou malosi atoa, taʻavale. O le togalaau foi e "fiafia" pe a ufiufi i se mafiafia papa o le kiona "palanikeke". Ae, o le mea e leaga ai, e le tupu i taimi uma, aua o nisi taimi e leai ni kiona, e pei o le taumalulu o le 2000-2001, aʻo malulu i le taumalulu, ae e leai lava se kiona ma e le faigofie le togavao.

Laʻau faʻamaʻavale Evergreen e le lelei le ufitia i le kiona

O le a le taumalulu matautia o le kiona mo laau totō?

O le taumalulu le mafiafia e matautia ona o le palapala e mafai ona magoto le loloto, ma o le mea lea o le faʻaumatiaina o le tele, ma atonu o le aʻa atoa o fualaau aina, fualaau puro ma maa. O le mea moni, o agaifanua faʻasalalau na matou ufiufi i mea e le o lalagaina, ae o le faʻamoemoe o le a taatia i luga le kiona i luga, o le a mafatia i le mea muamua: o nei mea o le televave, gutu, strawberries. O le a se mea e mafai ona ou fai atu, i le taumalulu ma le kiona malulu, e oo lava i gooseberries e mafai ona matua mafatia i le malulu.

O le mea e sili ona leaga, o na aganuu e faʻamaʻapeʻa i le malulu malosi i le maualuga o le kiona (tutusa lava le gumi), i lenei taimi, atonu o le a oti atoa: a uma, o le a faʻafefe foi ma toe faʻafoʻi aʻa o le eletise mai tumutumu o loʻo i aʻa, 'ai ona o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe latou te le manuia.

O le a le mea e fai e puipuia ai laau?

Afai o le kiona e amataina, ae leai se kiona, ma e oo lava i le vaitau o le tau e le o vavalo i ai, ona e tatau lea ona e galue vave, ae poto - aua le faʻaitiitiina se minute, ae aua le puʻe uma i le taimi e tasi, a leai o le a atili ai ona leaga. Muamua, ia gauai atu i fualaau aina ma fualaau aina. Ia mautinoa e ufiufi uma o latou pitonuʻu latalata-gutu ma pusi tafatafa o loʻo i luga o le ogalaau ma se faʻafiafiaga malu o le humus poʻo le vao, e tatau ona matua mafiafia le laulau, e le o le lua kupimita, ae 15-20 le itiiti ifo.

I totonu o laau iti, e tatau ona faʻatumu i lenei auala le vaega o le pitonuʻu lata ane-faʻatasi ai ma le radius mai le ogatotonu o le vao e tusa o le mita poʻo le tasi ma le afa), ma i laau - tutusa i le lua mita poʻo le tolu pe afai o le laau e silia ma le sefulu tausaga ma le afa.

Puipuiga o vao ma laau toto

Amata i fualaʻau sili ona taua, e pei o vine, fugalaau, apricots, ona alu ai lea mo apu apple, plums, ma isi. Aua nei galo o le vaega pito i luga e mafai ona tetee atu i matagi mataga, ae e oo lava i le taumalulu-o aʻa malolosi e aunoa ma le kiona e mafai ona oti i le malulu i le itiiti ifo o le 15 tikeri, pe afai o le lima pe ono aso.

Ina ia tausia pea sina pito itiiti o le kiona, ia mautinoa e tuu i luga o luga o le mulch, latou te faatumauina le kiona, ma i luga aʻe o lena mea, o le a latou faʻamalosia atili lou faʻamatalaga, o le a le mafai ona faʻasalalau faataamilo i le nofoaga mai matagi matagi.

I le lumanaʻi, e masani ona asiasi i le nofoaga o loʻo ola ai laau ma laau, ma afai e pau sina kiona, taumafai e aoina ma faaopoopo i ai laau. Ma ia manatua - o le kiona e tatau ona faʻaavanoa, faʻafefete, na o le auala lea o le a taofia ai le vevela.

Vine puipuiga

Pe a ufitia laau ma laau i le malupuipuia, e mafai ona e amata ona malupuipuia vine. E fautuaina e fai lenei mea i le aso lava e tasi, aua afai e na o ni nai laau matutu ma le tele o laau i luga o le saite, o le a le sili atu nai lo le lua itula e teu ai.

O vine e manaʻomia ai le malupuipuia: lemongrass, actinidia ma vine. Ia mautinoa e aveese mai ia mea e lagolago ai ma tuʻu i luga o laulamu poʻo mea e le ufiufiina, poʻo luga foi o laupapa, ina ia le paʻi le liana i le eleele. O mea e leʻi faʻaaogāina e tatau foʻi ona salalau i le pito i luga o vine, ma e tatau ona ufiufi i se laulau o le sawdust po o le humus ma se vaʻaiga o le 15-25 cm; ona tuu lea o pine e uu ai le kiona.

I lea ituaiga "pai," e tatau ona malupuipuia saogalemu seia oo i le tautotogo, sili ona taua, ia puipuia mai mailei, e masani lava ona inu ai pusa e mafai ona tautua ai. Ia mautinoa o le tele o tumutumu o nei laau toto ma lenei auala o fale e mafai ona ola e tusa lava pe o se taumalulu e leai se kiona.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: E faapefea ona ufi vine mo le taumalulu?

Lafoaʻiina laau teuteu ma le kiona.

Puipui Rose

O lenei o le a tatou gauai atu i rosa, o le mea aupito sili ona lelei o le taumafai lea e punou i le eleele ma faatumu i sawdust, ae afai e le aoga, e mafai ona e aveina ni paʻu palasitika lima lita, oti ese le pito i lalo ma tuu i luga, tuu le lili i totonu ma faatumu i le sawdust i luga, faʻamaufaʻailoga ma ufiufi i se mea e ufiufi ai luga ole pito i luga. Aua nei galo o le teuteuina e mafai ona faatagaina mo rosa e oʻo lava i le maualuga o le 15-20 inisi le umi, o le a faʻaleleia ai i luga o le vaega lenei e toe faʻaleleia ai le vao. O le mea autu, 'aua nei galo e faʻamalosi le mea i se mea ina ia le lele ese mai le matagi i le nofoaga lata ane.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona lavea rosa i le taumalulu?

Faʻaputuina o meaʻai vevela i pusa

I le faaiuga o le aso po o le isi, e mafai ona e ufiufi ia aganuu e pei o lapisi lapopoʻa, rhododendrons, peonies, buddles ma tutusa. Latou te le tumau i taimi uma i le kiona e aunoa ma se toilalo, ma e tusa lava pe leai se kiona, o le a latou oti lava. Aisea na matou tolopo ai lo latou fale? Ioe, aua o lenei mea e manaʻomia ai aʻoaʻoga faʻapitoa, e pei o le fausiaina o pusa laupapa. E mafai ona e tuʻuina faʻatasi mai paʻu, ia e talia mai pusa masani laupapa, na ona faʻatumu ia mea ina ia maua ai se mea e pei o se atigipusa, ae aunoa ma se pito i lalo.

A maeʻa ia pusa ua saunia, o le vao, pe afai e tatau ai, e tatau ona nonoa i le twine ina ia, tuu i totonu o atigipusa, aua le motusia lala. E le gata i lea, e oʻo lava i le pito i luga, e tatau ona faatumulia nei atigipusa i mea uma o loʻo i ai, e mafai ona avea ma vao, lau vevela ma e oʻo lava i ofu masaesae - pe a leai se mea e latalata mai. A maeʻa ona tumu le pusa, e manaʻomia ona afifiina i se ata, i se liʻo, faʻapipiʻi uma vaʻaiga ma faʻapipiʻi ina ia aua nei alu ese le matagi.

O le pale o la tatou atigipusa e le mafai ona ufiufi, ae o ni nai paʻu o loʻo i luga o le pusa e faʻaaogaina e aoga lava. I le lumanaʻi, o le taimi lava e amata ai le kiona, e tatau foi ona tusi atili i luga o le kiona: muamua i faavae o ato, ona mafai lea ona e faʻatumu uma, e leai se mea leaga, o le mea taua o le vave aveeseina o fale ina ia amata ona mafanafana le eleele ma laau, pe a maeʻa le taumalulu sulufaʻi ma maua ai ni vaʻai fou.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: E faapefea ona faʻapipiʻi lelei le hydrangea mo le taumalulu? ma le auala e ufiufi ai matatala mo le taumalulu?

I le auala, pe a uma ona aveeseina, e le mafai ona vaelua pusa i ni fuafuaga eseese, atonu o le a latou maua lelei i le lumanaʻi, sili atu ona taua, e tatau ona tuu i se nofoaga matutu, pe lelei foi mago ma tuu i totonu o se faletusi po o se fale taavale seia oʻo i le taumalulu.

Fuafuaga o le atigipusa ma le laʻau mo le malulu i totonu o le taumalulu a le kiona.

Puipuiga Strawberry

I le faaiuga - vao strawberries. O nisi tagata latou te faia le faigofie - latou te faatumuina le togalaau i le vai, o le tataina o strawberries i le aisa, o lenei mea e sili ona taliaina, sili ona taua, muamua e tatau ona e puipui lelei le nofoaga ina ia le salalau le vai i luga o le saite, ma e le taugata tele.

Afai e te fefe e faʻatumu le togalaau i le vai pe faʻafefe foi ia oe, ona e ufiufi lea o le strawberries i se vaega o le 20 cm vao mafiafia, e mafai foi ona e sosolo le tele o paʻu luga i luga pe fofola mea e le ufiufi, e tatau ona puipuia le togafitiga i le taumalulu.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: E faapefea ona ufiufi strawberries mo le taumalulu?

O mea lamatia ia o le taumalulu a le kiona, ma i auala o loʻo faamatalaina i luga e mafai ona laveaʻi ai aganuʻu mai ona tulaga le lelei. Afai ei ai nisi metotia o le puipuiga o laau i le tautua, tusi e uiga ia i latou i faamatalaga, o le a manaia ma aoga mo tagata uma ona maua ni malamalamaaga fou fou.