Tala Fou

O nei Laʻau Faʻafefe - Faʻafeiloaʻi Faʻalulu Laʻau

E mautinoa lava o le toatele oi tatou ua sili atu i le tasi ona tatou vaai i lenei ata: i luga o fatuga, ogalaau ma lala o laau e fiafia ai tuputupu ae o se foliga lapopoa foliga po o mushroom tino e masani ai tagata uma o loo i ai vae ma pulou. O nei xylotrophs - o se vaega tuʻufaʻatasi o fatu laau o loʻo ola i luga o laau ma maua ai meaʻai mai iina.

E tusa ai ma o latou natura, o latou faʻamaʻi ma foliga mai o ia ituaiga o gaʻo i totonu o vaomatua po o fualaau faʻatoʻaga o lona uiga o le a maliu vave i le taimi nei pe mulimuli ane. Sopo ulu i totonu o le fafie e ala i le pito laitiiti i luga o le ogalaau, nofo ai iina ma amata amata ona faʻamalosia tele. Xylotrophs e faʻamaonia ai faʻamaʻi faapitoa e faʻaumatia laupapa polysaccharides, e aofia ai le cellulose, ma o le mea lea e fafagaina ai le mycelium, aveeseina meaʻai mai le laau. Ona o le maualuga maualuga o le carbon dioxide i totonu o le fafie, lea na fausia i le taimi o le atinaʻe o le mycelium, o le tuputupu aʻe o masogi laau e maualuga le saoasaoa.

O nisi o meaola e fiafia e faʻapipiʻi i luga o laau ua mate, o isi e sili ona lelei le ola laupapa, ma e iai foi pulou e le afaina. Aumai ni pulou meli a itiiti ifo - e mafai ona atiaʻe i luga o soʻo se meaola, e tusa lava pe o se laau ua oti pe leai.

O le tele o manulele laau e tele, lapoa lapoʻa ma le puʻupuʻu, pe leai foi, ma o le aano o loʻo i ai se maota malosi. E toetoe lava a le mafai ona vavae ese nisi taimi mai le tagata e ona, ona o le toatele o tagata e manatu e le oi ai le xylotroph i le umukuka. O le mea moni, o meaola e le mafai ona ola i totonu o laau e ola i la latou tele, ae ui i lea, o loʻo i ai foi ia pulou pulou ma lelei lelei gastronomic.

Delicious Edible Xylotrophs

O se tasi o manulele e sili ona lauiloa o fualaau aina suamalie e fiafia i ai tagata uma. I lalo o le natura masani, o lo latou faaputuga tele e mafai ona vaaia i totonu o le vaomatua o Crimean, ae o loʻo ola lelei foi ni anufe anufe i ni mea e le talafeagai i luga o se mea faapitoa. Latou te ola i aiga tetele, o le mamafa o le tasi e sili atu i le 3 kilokalama. O se tasi o mea e sili ona manaia ma e le faʻalavelave e maua i le mushroom o le anufe anufe oyster pe o le anufe anufe. E tupu tele i le tele, tele-tiered and "nests", o pulou lapoa ma le lautele e oʻo atu i le 25 cm le foliga o se faʻaloloa ma ua i ai ni itu. Mo le valivali, o le tele o taimi o ni manogi manogi, e ui lava e iai isi lanu eseese, mai le samasama i le pogisa uliuli. I lalo o le pulou e seasea lava, lapoa lautele ma paʻepaʻe, lea e lanu samasama i pulou tuai. O le vae pupuu e toetoe lava a le vaaia. Le manaia o pulupulu manaia, papaʻe, mafiafia le fausaga.

O anufe anufe e mafai ona ola i luga o toetoe lava o maʻa uma, oti pe faʻavaivaia. Na o le pau lava le mea o le oak.

I le faaopoopo atu i 'anufe anufe anufe,' oloʻo aofia ai i totonu o musika vine e aofia ai:

  1. Winter mushroom (o le mushroom winter winter, velvet-legged collibia, enokitake). O se pulou laʻititi e oʻo i le 10 cm le ufiufi, vali samasama-lanu enaena. O le vae e manifinifi, afu, enaena, i le pito i luga ma se paʻu mumu. O le pulupulu e pala, samasama, manogi lelei, lelei. E mafai foʻi ona e 'ai i pulou tuai, ae leai ni vae.
  2. Shiitake (aka Imperial mushroom, moa togavao vao vao Iapani). O le mushroom e talitutusa lava ma foliga o le pulou: o se pulou enaena e pei o le faamalu e pei o le faamalu ma le paʻu o le paʻu e tupu i luga o se vae fibrous. O le pulupulu o se moli, meaʻai, ma se pepa malamalama. Faʻaaoga tele i vailaʻau Saina e mafua mai i le maualuga o mea taumafa, ae o ona faʻamalologa.
  3. Muer (o ia foi o se musika e lanu uliuli uliuli, auricular auricular poo le Judas). E sili ona fiafia i ai laau alder dead, i le natura e tupu tele lava i Saina, ae o loo maua iinei i Sasae. O le fua o le fualaau aina e manifinifi, enaena i le foliga o se masini. O le pulupulu e mālūlū, oli-e pei o le paʻu, e pipiʻi, ae o le a faasolosolo ina matua. Lelei.
  4. Tinder sulfur-samasama (ae o le mushroom moa poo le makerua sulfur). E tupu i luga o le faʻavaivaia o le ola o laau i luga o le tele o atinaʻe o lanu samasama-lanu moli. O le pulp talavou e matua agavaivai, malie ma le manaia, o le mea tuai e faigata, mago ma gaʻo.
  5. Griffin curly E tupu tele lava i luga o laʻau o laau laʻau. O le tino o le tino e aofia ai le tele o vae, faʻafeiloaʻi solo i fusi laʻau e pei o ni laʻau, ma valiina i le lanu uliuli-lanumumu ma se mea e sili ona pogisa. Le manogi o pulupulu e pei o nusi, malamalama ma le pala. O musipolo tuai e pouliuli ma faigata.

Faatasi ai ma ituaiga o moa laau e ola ae i le tulaga o tuputupu ae, o le mea e sili ona suamalie o ni fualaau aina suamalie.

Inedible Ae Faʻaaogaina Xylotrophs

E pei ona uma ona taʻua, o le tele o manulele laau e maua ai se tino malosi, e le o se fiafiaga e 'ai, ma i nisi tulaga e le mafai, e matua faigata. Ae ui i lea, oi latou o loʻo i ai faʻamatalaga taua mai se falemaʻi. O loʻo faʻaaogaina e fai ai vailaau faʻamaʻi e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le oncology.

O nisi o musika e sili ona aoga i totonu o le tapulo o le:

  1. Chaga larch birch. O le tino o le tino o le tino e pei o se manoa ma se mea vevesi, i totonu o fusi. Ua paʻu le paʻu-paepae i le lanu ma faʻapouliuligia ma le matua. Long-livers, faʻapipiʻi i luga o se laau e oʻo atu i le 20 tausaga, o le mamafa o le tasi mashroom e oʻo atu i le 3 kilokalama. Chaga tino e samasama. O le tele o mea taumafa e maua i totonu o namu laiti e ola i laau ola.
  2. Tinder fungus (aka Reishi). Faʻaauau i luga o pamu ma laau faʻamaʻi maʻi. O loʻo i ai se vae laʻititi ae matua fufusi i le itu i se pulou tino matagofie. O le pito i luga o le polypore varnished e susulu ma vevela. O ata o se paolo pogisa nai lo le lanu sili ona alu i le pulou. Lanu e mafai ona ese: moli, lanu mumu ma e oʻo lava i samasama-uliuli. O le tino e aunoa ma le tofo ma le sogisogi e le malie i le taimi muamua, ae vave ona avea ma fafie.

I le faaputuputuina o luga, e mafai ona tatou faapea e ui lava o maso o laau e maua ai meaola e faaleagaina ai laau ma afaina ai le au fai togalaau, ae ui i lea, o nisi ituaiga o fualaau faataitai e aoga foi, i le gastronomic terms and in medicine.