O le togalaau

Faʻatasi Dutch - ogatasi o le lalelei

O rosa Dutch e manatu o le tagata aupito sili ona lelei i le va o ituaiga eseese o rosa. Latou te nofo aitalafu i lo latou lauiloa i lanu matagofie o leo uma ma ataata ma se manogi manogi i luga o laulaau lamolemole lamolemole. O ituaiga paʻu lanu eseese mai le paʻu e toetoe lava uliuli i le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafai ai e oe ona filifili se ituaiga i lou fiafia.

O Roses Holani e le o se ituaiga, ae o se tasi o se atunuu ua leva ona mafaufauina o le faʻaleleia o le laupepa o le lalolagi atoa. O tagata faʻatoʻaina o Netherlands e maua le sili, sili ona lalelei ma gafatia e faʻaogaina ai faʻaoga fou ma tekonolosi faʻaonapo nei.

I aso nei i totonu o matou fale mafanafana, e mafai ona e mauaina ni lauiloa iloga o filifiliga Filifilia:

  • Grand Prix (GrandPrix) - o se matagofie matagofie o paʻu manu i luga o se uumi umi e oo atu i le 1 m o le ti-tea.
  • Ava (Aʻe) - fugalaau lanu-piniki ma le iva o le 11cm i luga o se aʻa e aunoa ma ni vao tuitui.
  • Talea (Talea) - o se roʻe elee elefane e matagofie le matagofie.
  • Black Baccarat (BlackBaccara) - otootoga lanu uliuli e faasaga i le pito i lalo o le paʻu o le palone ma o latou gaʻo.
  • Terracota (Terracota) - lua-tone coral-orange lanumoana ma se fatu piniki mālū e fiafia i se manogi matagofie.

Tuputupu ae o se Dutch

O se fualaau o rosa Holani ua leva ona mafaufauina o se faailoga o le alofa, o se faailoga o le faaaloalo tele ma le talisapaia. E masani ona faaosoosoina i tatou e totoina i totonu o la tatou togalaau se togavao o se rose mataʻina na afaina ai o tatou mafaufauga i se fugalaau. Soʻo se ituaiga o rosa Holani e faʻalelei faʻalelei mai le vaʻaia, ae e tatau ona e iloa ni nai tulafono ma filifili le ala sili ona faʻatuatuaina o le faʻaleleia.

Afai e te filifili e tupu lau laʻau fiafia e sili ona e fiafia i ai mai se fola mai i le taimi malulu, ia sauni mo le mea moni o le a tupu mai le togavao o le aʻa o le vao e sili atu nai lo le faapipii. O le vaeluaina o tipu o rosa mai greenhouses lata ane e talafeagai mo le vavae ese, ona o togafitiga Dutch e ulu mai e togafitia ma togafitiga, ma taofi lo latou magumagu ma puipuia le foliga mai o le fugalaau.

  • Mo le vavaeina o mea, tatou te faaaogaina na o le vaega lea o le fana lea e i ai laupepa e lima laupepa - o le vaega aupito sili lea ona aoga o le au. Matou te saunia ni meaʻai ma ni fatugaʻo se tolu, matou te faia se pito i lalo ifo o le gaʻo ile 3-4 cm. I luga o le fatuga pito i luga, e oʻo atu i le 1cm, ia saʻo le tipi. O le pepa pito i lalo ua uma ona aveeseina, o pepa o loʻo totoe o le a vaeluaina.
  • I le tioata tioata malamalama, tatou te sasaaina le suamalie po o le vai faʻamaʻaina faatasi ma le faʻaopoopoga o sauniuniga tuputupu aʻe ma tuʻuina i totonu ia mea, puipui mai le susulu o le la. A maeʻa le 4 vaiaso, e aliali mai le mafiafia i luga o le vaega o loʻo feteʻenaʻi - aʻa primordia.
  • Tatou te totoina le vavaeina o ipu i le palapala ma ufiufi i ipu tioata avanoa. I totonu o le masina, o le a muamua mai le fuʻa muamua mai fatuga, ae aua le aveesea le fale. E mafai ona oti le tilotila i fafo.
  • Afai o le taimi mo le totoina i le eleele avanoa e leʻi fetaui, ma o maila na faʻaalia i luga o le vavae, e sili atu le aveeseina ma faʻatagaina aʻa e atiina ae.

Taua: a oʻo ina tupu mai Roses mai le vaeluaina i totonu o le potu, o lo latou felauai soo i vaiaso muamua e 5-7 taimi i le aso, ona 3 taimi.

O se auala faigofie e tau ai

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai o le vaitau o le autumn, pe a faʻatau atu ni rosa o ituaiga eseese. Mo le totoina, filifili laʻau mama-lignified ma tipi le tipi, lea o loʻo iai le 4-5 buds. O totoga e vave totoina i totonu o se vaeluaga i se itu i le eleele ua saunia, faaopoopo ai le oneone, peʻa, fafie laupapa, superphosphate ma le potassium. Matou te ufiufi uma faʻasolosolo ma fagu palasitika poʻo ipu fagu ma alu mo le taumalulu. I le tautotogo, matou te amata ona vaʻaia le vaʻaia na aʻafia: matou te faʻafefe, faʻamalo le eleele ma faia ni tulaga lelei mo le fausiaina o aʻa.