O le togalaau

Melilotus officinalis - tolu i le tasi: vailaau, togavao ma le lanu lanumeamata

E leai se mea e sili atu i le natura. O laulaʻau uma o le vao e iai lona lava faʻamoemoe, o se tasi o ia mea o le fesoasoani lea i se tagata. E masani ona e savali i luga o auala o le fanua, e taoto i luga o le pito i tua o le vaomatua, ma naʻo le itu i autafa o auala auala e mafai ona e maua ai se fale matagofie. O lona taʻavale laitiiti e lafoaʻi se mamanu laumei, ma fulufulu faʻalanu ma fugalaau lanu samasama samasama agai i le la. O le mea lenei o se faʻaola mai le aiga legume.

Melilotus officinalis (Melilotus officinalis)

I le vailaʻau faʻamalolo maloloina (Melilotus officinalis) fugalaau fugalaau e samasama. O lenei ituaiga meaola e le o lauiloa nai lo isi togafitiga o togafitiga, ae o le mea moni, o se laau manaia, ua lauiloa, e pei ona latou fai mai ai, aʻo lei oo i le taimi o le Slavic. O le mea lea, matou te faʻamatala puupuu pe aisea ua taua ai le clover tolu i le tasi. Le igoa Latina mo le melilot - Melilotus e sau mai upu Eleni μελί - "honey" ma λοτος - "fodder grass", ma le Rusia - mai le igoa tuai mo le maʻi "ground", i le modern - gout.

Melilot faʻaputu uiga nei:

  • o se fesoasoani lelei i se fale falemaʻi falemaʻi mo le tele o faʻamaʻi o faʻalautele eseese;
  • fale matagofie o le meli; O le meli o le paluga ei ai se manogi manaia e pei o le vanilla, e aofia ai le 40% fructose;
  • E fafagaina manu i le lafu, peitaʻi, na o le vaomago e fefiloi ma isi laau; faʻaaogaina vaomatua, tasi e tatau ona faʻaeteete: afai o vaomatua e i ai le pulupulu lanu samasama ma ua pala, e mafai e le lafumanu ona faʻaʻona e le dicumarin;
  • suamalie suamalie - o se lelei lelei eleele palapala (itu); o ona aʻa loloto loloto e le gata ina faʻamalo le eleele, ae faʻatumu foi i mea faʻalaʻau ma mea maualuga o elemene ma mea faʻapitoa e talafeagai mo laau toto.

Laʻau samasama e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e fai ma fofo. Ae o le vaega o fualaau oona. Aua le togafitia oe lava. Faʻaaogā na o sauniuniga pe a uma ona feutagai ma se phytotherapist.

O le vailaʻau o le Melilotus officinalis

Laʻau samasama e aofia ai le tele o vailaau e maua ai le malosi faʻapitoa i le tino o le tagata:

  • taua o suauu;
  • glycosides, e aofia ai le coumarin, lea e faigofie ona fuafuaina e le manogi o vaovao fou;
  • paluga oona - melillotic, coumaric, flavonoids,
  • tannins
  • suka
  • ascorbic acid
  • puipuiga;
  • filifili
  • kulupu, ma isi.

Ia faaeteete! O se paʻu suamalie ma le le lelei i le taimi o le rotating forms dicumarin poʻo le dicumarol, lea e puipuia ai le tuiina o le toto ma mafai ona mafua ai le gasegase i totonu.

Faʻaaoga vailaʻau o le clover

Melilot ua faʻaaogaina e:

  • e faʻamoemoe mo le malulu o le faʻaleleia o le tino;
  • vailaʻau faʻapitoa mo abscesses ma furunculosis;
  • pipiʻi, aemaise lava mo le tiga i totonu o le iniseti ma le vevela, otitis media;
  • melilot faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi ma toe faʻaleleia le motumotu o le intestinal;
  • laxative.

Avaia, misa, ulu o le ulu, faateleina le popolevale, le mautonu, cardiospasm - o nei maʻi uma ua toilalo pe a tago i le suavai o lenei togavao togafiti. Laʻau samoa lanu samasama e faʻaleleia le toto i totoga o le tino, totoga toto, ma le cerebral toto toto.

Pe a faʻaaoga togafitiga o togafitiga mo togafitiga, ia manatua! - Aua le togafitia oe lava ma e le sili atu i le metotia fautuaina e lau fomaʻi.

Dried Melilotus officinalis

Faʻaaogāina o le vevela i togafitiga faʻapitoa

  • e avea o se tagata e lagolagoina;
  • mo le sauniuniga o se patch lea e faʻavaveina ai le tatalaina o faʻalaʻo ma pulusala e le o faʻavaveina;
  • i lalo o le vaavaaiga a le phytotherapist, o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa mo thrombophlebitis.

Faʻaaogaina o le manogi manogi i le fale

  • teuteuga;
  • infusions
  • mea na faʻasolo;
  • toso;
  • uu.

Atagofie

O le paʻu vevela ua sasaaina i totonu o le vai vevela i se fua faatatau o le 20: 200, kuka i luga o le vevela vevela mo le 20-25 minute. A maeʻa le mafanafana, faamama. Afai o le vai ua vevese, ona faaopoopo lea i le masani. Inu 1 tbsp. l 3 taimi i le aso i luga o se manava gaogao. A maeʻa le 20-30 minute e mafai ona e 'ai.

O faʻamaʻi e faʻaaogaina ai le decoction: malulu o le totonu-throat system, moe, maʻi tigaina.

Suafa vai

I le 0.5 l o le vai inu e sasaa ai le 2 teaseti o le vao vao. Kuni lelei le tapuni, afifi le vevela, faʻamalosi mo le 20 minute. E lelei tele le kukaina o le fua i totonu o se vevela.

Talosaga: o le fusi e faʻavaveina ai le matua o abscesses, abscesses. Faʻapipiʻi se solo i se mea faʻafefete, faʻafefeteina, afifi le mea na afaina, ufiufi ai se ata mai luga ma toe faʻafefiloi ma le mafanafana i se solo poʻo se ufi paʻu.

Paʻu

Ina ia mafai ona toso mai le manua, faamalulu le vevela i totonu, ua saunia se pulu: faamalu i le vai inu, faamaluluina laulaau ma fugalaau e faaaoga i le faaopoopo ma afifi mo se taimi umi.

Tuuina atu e faapea o le suamalie suamalie o le mea oona, e tusa lava pe faʻaaogaina i fafo, e tatau ona matua mataʻituina le vailaʻau na faʻamatala e le fomaʻi ma le umi o togafitiga.

E mafai ona tauanau le togalaau i le vai malulu, ae sili atu i le 3 itula. O le fuluʻi faʻasusu e le faʻaititia, o lona uiga o le a oʻo i le 1/3 ipu. Inu le afa itula ao le i faia ni taumafataga e sili atu nai lo le 3 taimi i le aso.

Faʻaaogaina: faʻafefeteina le paʻu, faʻavaivaia le maʻi tiga, e ave i le maualuga ma le le mautonu.

Uu manogi

E mafai ona saunia le meafaigaluega i auala e 2:

Metotia 1 Tueina o mea manogi (2 punetini ma pito i luga) o fugalaau ma laʻau, olo i le paʻu, sima. 50 g o le falemaʻi faʻamalolo faʻamalositisi o loʻo faʻatasi lelei ma le paʻu.

Metotia 2 O le tino lava e tasi o le manogi suamalie, e pei ona i ai i le auala muamua, ua faatumulia i se ipu vai ma ua malolo i totonu o se vai taele i le 50 ml. O se tasi o vaega o le paluga gaʻo ua faʻafefiloi lelei ma le 4 vaega o soʻo se meaola e leʻi faʻaaogaina pe gaʻo mai ai.

Tusa lava pe o le a le auala e saunia ai, faʻafefete le suauu "faʻanoanoa" (leai se talo e tatau ai), 2 itula i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma fagogo ai aʻo vevela pea i totonu o le susu. O lea ituaiga suauu e faʻateleina ai le faʻamalolo vave o le koko, o le tino, ma le manuʻa.

Totoina o Melilotus officinalis

Contraindications mo le mauaina o le clover samasama

O faʻamuamua muamua o le faʻamaʻi o le melilot o le atuatuvale, o le ulu, o le moe, o le atuatuvale, o le ate, o le gasegase o le loto, ma le vomiting.

E le mafai ona e faʻaaogaina le clover, e pei o le lauti i mataupu nei:

  • pe a aveina se tamaitiiti;
  • faatasi ai ma se uiga o le gasegase i totonu;
  • toto faʻamaʻi toto;
  • ma faʻamaʻi fatu;
  • faʻafitauli o le fatugalemu o le tino ma isi mea.

O le a se mea e foliga mai e foliga mai o se lanu samasama

I Rusia, o le laau e maua i atunuʻu Europa ma Asia, i itu uma, ma se tau talafeagai. O le mea lenei o se laau toto e oo atu i le 1.5-2.0 m ma se laulaau paʻu, e lelei le aʻafia. Melilot samasama o le vaega o vaomatua. E fuga mai i le tausaga lona lua (fuga mai ia Iuni ia Aokuso).

O fugalaau o le vailaau faʻamalolo e samasama, moth-foliga, faʻapotopotoina i se pulumu pulou, ei ai se manogi malosi, lea e lauiloa e pei o le manogi o le mutia o le vao. E faigofie lava ona faʻamalamalamaina e le gata i faʻaletonu, ae faʻapea foi i laulaau. Laʻau lau tolu-laʻau lau - tolu laʻau i luga o se petiole masani, o loʻo i ai ni mea.

Fufulu selesele, faamamago, teuina

Seleseleina o meafaitino mata

Mea e seleseleina o le gaosia i le vaitaimi ole vaitau (Iuni - Setema). Oti ese pito i luga (25-30 cm) vao lanu lauusiusi lanumeamata. E le o faʻaaogaina ni laʻau samasama. O le tipiina e faia i taimi uma pe a uma le suka, e sili mai i le 9 i le 12 itula ma a maeʻa le 16 itula o le aso.

Toto

Mo le faʻagogoina o le mea tipi, e mafai ona e faʻaaoga:

• i le tulaga o faʻamaʻaloga faʻapitoa na faʻalagolago i luga o se uila poʻo se uaea;
• faʻalautele le 5-7 cm faʻavae i luga o se mea e ufiufi ai poo le susu ile pepa; i le taimi o le vevela, o le mea o loʻo faʻaosoosoina pea.

Pe a faʻamamago se paʻu suamalie, e manaʻomia lelei le faʻaleleia o le ea (pulou, togi, mago mo gaʻau) ma e le maualuga le vevela i le + 30 ... + 35 ° C.

Vaaiga lautele i le laau Melilotus officinalis

Teuina

O le clover maeʻaeʻa lelei lava o se manogi manaia o vaovao fou, o se tofo suamalie. E vave faigofie ona lavea. O laʻau e le tatau ona pala. O lo latou faʻasaoina o loʻo faʻaalia ai le soona faʻasalalau o mea.

O meaʻai mataʻetaʻe ua teuina i totonu o koneteina faʻamaufaʻailoga. O mea tau vailaau faafomai e teuina mo le silia ma le 2 tausaga. Faitau atili e uiga i lenei mea i totonu o le tusiga "Faʻafefea ona aoina lelei ma faʻamago vailaʻau faʻamaʻi"

Afai ua tosina mai oe e le lanu samasama suamalie (pei o se vailaʻau faʻamaʻi), e mafai ona e faʻaaogaina i togafitiga o togafitiga. Ae ou te fia toe fai - faʻaeteete! O vailaʻau tetele, o le umi le umi o le faʻaaogaina o le tino e le fesoasoani i le toe faʻaleleia, ae na o le faʻaleagaina o lou tulaga.