Laʻau

Fuga fugalaau Toto ma tausi i le malae vaʻai Faʻafefea ona laveaʻi Canna i le fale i le taumalulu

Faʻatoʻaga ma le tausiga o le Kanna i le ata tatala

Canna (lat. Canna) o se genotypic genus o le aiga o Cannes, o le faasologa o togafiti, e sili atu ma le 50 ituaiga o laau vao. O le natura masani o Amerika i Saute, Initia, Saina. Na aumaia i Europa i le lona 16 e le auvaa vaotukale Potukale, ae na faʻaleleia faʻaleaganuʻu talu mai le ogatotonu o le 17 seneturi. Faaliliu mai le Eleni, o le igoa o le fugalaau o lona uiga o le "uʻu." O le mea moni, o le aʻa o le canna e tutusa ma lenei laau.

Mai le Latina, o le igoa ua faaliliuina o le "tube". Fai mai se tala anamua e faapea, na ola aʻe fana i luga o le eleele mai le afi, lea na susunuina ai e se tasi taitai Initia se feagaiga filemu na gaugau i totonu o se vampum-paipa, lea na mafua ai le tafe toto, ma o moli lanumumu lanumoana e pei o le mumū o lena afi ma sasaa i se tagata sauā toto toto. E talisapaia e Florists le Cannes ona o la latou laʻau matagofie, laʻau lapopoa lanu vali lanumeamata, lanu uliuli, mumu-apamemea po o le lanu viole.

I le tepa muamua, atonu e foliga mai o le canna o se ituaiga o faʻi ma gladiolus po o le tochid. O le laau e na o le lua faʻailoga: o le taumalulu i le malae vaʻaia o le faʻafitauli i le tatou tau ma le fugalaau e leai se manogi. A leai, na o amioatua. O Cannes e masani lava e le maʻi, e le lelei, faʻafefe o le lamala, e oʻo lava i le au faifaatoʻaga o le a feagai ma i latou. Cannes o le a teuteu lau togalaau e aunoa ma le afaina o ni faʻafitauli, ma o le a tumau le fugalaau mai le faaiuga o Iuni seia oʻo i le muamua o le kiona.

Cannes Faamatalaga

E faʻapefea ona tausia se canna i le ata o le togalaau

O le aʻa o le vaʻa ua faʻalauteleina, faʻateleina i le lautele. Fugalaau fugalaau e mafiafia, umi (mai le 60 cm i le 3 m), saʻo. O laulaau e malolosi, lapoa, lima, 25-25 cm le umi, 10-30 cm le lautele, o le foliga o le laupepa e oʻo i luga poʻo le elliptical, o le laulau lamolemole e lamolemole. O laʻau ma laʻau o loʻo lanu lanumeamata. O le lanu ma foliga o laʻau ua uma ona faʻafiafiaina ai le laau, ae a fuga mai, o le ae vaaia le matagofie ma le nofo lelei.

O fugalaau e leaga, e tutusa lelei, o le lapoa e 4-8 cm, o le lanu muamua e mumu, ae o ituaiga o samasama, piniki, moli ua filifilia, e lanu, e toso, ma se tuaoi. E seasea lava ona maua ni atuniʻe paʻepaʻe. Fugalaau e aoina i le racemose poʻo le faʻalavelave i faʻalavelave. A maeʻa ona toto, o le fua o le fua o loʻo faia i foliga o se atigi pusa tolu.

Faʻateleina le canna mai fatu

Cannes fatu ata

Kanna e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vao. Pe a faʻaleleia i fatu, eseeseeseese varietal atonu o le a leiloloa, aemaise lava talu ai e le o ituaiga uma o meaola e pipiiina; o le auala lelei o le faʻavaeina o le vaevaega o le rhizome. Ae afai e te fiafia i le fausiaina, e mafai ona e taumafai e toto fatu. O fatu ei ai se atigi maʻa tele, lea e tatau ona faamaluluina aʻo lei luluina. E mafai ona e togiina fatu ile vai inu ma taofi i totonu o le vai mafanafana i se vevela mo le 3-4 itula, pe taofi i luga o se vevela vevela mo le 12 itula.

E mafai ona e aʻafia i le malulu - ia teuina i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula. Lauina fatu i Fepuari. Faʻaaogā le eleele mālūlū (mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se mea e faʻavae i le peat i se fua faʻatatau o le 1 i le 2). E sili atu le totoina o fatu taʻitasi i totonu o pusa eseese, e lelei mea totino o peat. O le palapala e tatau ona susu, o le loloto o le fatu e 2 cm. Ufiufi laau i le foila ma tuu i totonu o se nofoaga lelei, ia faatumauina le vevela o le ea o le 22-23 ºC.

Canna mai fatu mo fatu laau pipi vine

O le a aliali mai i totonu o le 3-4 vaiaso. A oʻo mai le pepa muamua, e tatau ona aveese le ata. Laititi e manaʻomia le faʻafeinu lelei, faʻamaʻaina faifaipea ma faʻamaʻi faʻanatura ma faʻaleleia faʻavaitaimi. I le amataga o le tau vevela, e mafai ona ave laau i le kiona ma tausia i le vevela o le 16ºC seia oʻo i le togalaau. O fualaau maloloina e tatau ona i ai le 3-4 laulaʻau ma oʻo ai i le tuputupu aʻe pe a ma le 20 cm. E mafai ona toto i luga o le laufanua pe a oʻo i le taufaʻataʻu o sina sina. O le a totogo laau toto i le isi taumafanafana.

Faʻalauteleina o le Canna e le vaevaega rhizome

Faʻafefea ona faʻapipiʻi ata pulou

O le ala e sili ona faatuatuaina e faʻaleleia ai i le tausaga e tasi o le faʻalauteleina o le laau i le vaevaeina o le rhizome (tubers). Faia lenei mea ia Mati poʻo le amataga o Aperila. O vavaevaega uma lava e ese mai le pulou, afai e latalata tele le tasi i le isi, e sili atu le alu uma. Taulimaina le nofoaga o loʻo tipi i lalo ole suāuʻu masini pati poʻo le malala. O vaʻaiga e sili ona lelei i totonu o seevae.

O le ogaumu (tuber) o loʻo tuʻuina i luga, faʻafefeteina i le oneone, mai lea taimi i lea taimi e sosolo i le vai mafanafana. I le vevela o le 20-24 ºC, e mafai ona e faʻamafanafanaina le eleele i lalo. Pe a tupu le pulupulu ma o le lautusi muamua e aliali mai, aumai le malamalama lelei ma le vevela o le ea o le 16ºC. Vai faʻatasi i aso uma e 10 aso ma se vaivaiga vaivai o le palamati (2 g i le 10 lita o le vai). O foliga vaaia o lau lanu samasama ua faailoa mai ai se maʻi afaina - faateleina le maualuga o le manganese. E mafai ona e faia e aunoa ma le tuputupu aʻe, ae pe a totoina i le taimi nei i le palapala, e le mafai ona amata pe fuga mai tavae i lenei tausaga.

O afea ma le auala e toto ai Cannes i le Faatoaga

  • Faatasi ai ma le solomuli o lauulu o le tautotogo, e mafai ona e amata saunia se nofoaga mo le totoina o cannes.
  • E tatau ona avea ma se la, o loʻo puipuia mai faʻataʻitaʻiga, o le palapala e manaʻomia le lafu, mafanafana, maoaʻe i mea faʻalautele.
  • O manaoga o le fugalaau e talitutusa ma fualaau aina o kukama. O le eleele sili ona lelei o le tuufaatasiga o le eleele o se tuufaatasiga o le humus, eleele lauolaola, oneone lapoʻa ma peat i tutusa tutusa. Ia mautinoa ia tuʻuina atu lelei le alavai.
  • Ua fautuaina e le au faifaatoaga tomai le totoina o fana i le aso 9 o Me. Mai se eseʻesega o le vevela o le vevela, o le canna e mafai ona lafoaʻi i tua i le tuputupu ae mo se taimi uumi, mulimuli ane, o le taimi o le vavao o le a tolopoina pe leai foi.

O lea la, pe a oʻo atu le tau o le kiona, ma faʻamafanafana le lalolagi e oʻo i le 8-10 ° C, e mafai ona totō ni fana i fanua matala. Ina ia maua le mea sili mai fafo o le laau, ia faia se mafanafana mafanafana mo ia: tuu se 15 cm-cm o le sua fou pe o soo se mea o meaola i le pito i lalo o le toto toto e tusa ma le 50 cm le loloto, lea o le a maua ai le mafanafana ma faatupuina ai le tuputupu ae malosi ma le lelei o le ola. Ona sasaa ai lea o se palapala eleele o le 25 cm. Vaʻai lelei ma tuʻu le rhizome o le canna i totonu o le lua, ma eli. Afai e le totogo le pulupulu, ona tatau lea ona loloto le totoina ile 6-9 cm. E tatau ona i ai le mamao 0.4-0.5 mita i le va o laau ma laina. Kanna e tatau ona fuga i le tusa o le 1.5-2 masina talu ona totoina.

E faʻapefea ona toto taʻalo, vaʻai i le vitio:

Togavine togalaau: fafaga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ona fafaga fagaina i ni nai taimi faʻatasi ai ma faʻamalaʻau. Fai i le auala lenei: a uma le suāsusu, fufuluina meaʻai i totonu o le laau ma tatala le palapala. I le 1 m2 e te manaʻomia 40-50 g o se faʻafefiloi o faʻamaʻi (10 g o potash +12 g o le nitrogen +25 phosphate).

Aʻo leʻi pipiʻa, e tatau ona faʻafeinu vai i aso uma, ae i le faʻafetaui lelei. Faatasi ai ma le faʻavaeina o fugalaau, faʻaleleia vai manaʻomia, ae e le mafai ona faʻatagaina le suavai, ona e mafai ona tupu faʻamaʻi siama, e mafua mai i le paʻu ma le mate o le faʻavave. A maeʻa, e faʻaitiitia le faʻafeinu, ona taofi loa lea.

E mafai e le canna vao ona tofo le manava e pei o anufe, ma o rhizomes e mafai ona faʻaleagaina ai mea e le masani ai. Insecticides o le a fesoasoani i le tau faasaga ia i latou.

E manaʻomia ona vavaeʻeseʻesea faʻafitauli. Aveese vao, aemaise lava le matamata i le afa muamua o le vaitau tuputupu ae. Ina ia puipuia aʻa o le canna mai le maleisa, i le taimi lava e uma ai le laʻau ae leʻi amataina le kiona, e tatau ona maualuga. A maeʻa muamua gutu, ia tipi pito o le laau i le maualuga o le 15-20 cm, ia eli i luga le uʻamea ma se masini eleele.

Auala e teu ai cannes i le taumalulu

O afea e eli ai se canna

O le taimi e teli ai cannoni ma le auala e teu ai i le taumalulu

Faʻafefea ona faʻafefe cannes mo le taumalulu? O Cannes e masani lava ona eliina i le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa ma siitia atu i se nofoaga e teuina ai seia oʻo i le tautotogo. Lelei sili ona teuina i se nofoaga malulu faatasi ma le felafolafoaʻiina o le malamalama ma le faʻafefeina lelei. Gagau le rhizomes i pusa, fufuluina i le oneone, paʻu ma laʻau o vao e le o ni coniferous. E tatau ona 50% le susu o le eleele ma se vevela o loʻo i luga + 6-8 ° C. Vaʻaia le cannabis rhizomes i taimi uma mo le pala. Afai e te mauaina se tui pipili ua pisia, pala i se nofoaga maloloina, ia mautinoa ia togafitia le vaega i le iodine. Puipui ia fatu mai le vevela tele.

Cannes i le taumalulu i totonu o le fale

Afai e leai se potu faapitoa, e mafai ona e teuina fatu i totonu o le pusaaisa. Lisi i luga o le vai, fufulu i lalo o le vai tafe mai le eleele, taofi mo le 24 itula i se vaifofo vailaau o le manganese (matuai vaivai, piniki), malogo lelei, afifi afifi taitasi i totonu o le pepa ma tuu i totonu o se koneteina ua fuafua e teu ai fualaʻau. Ia siaki taimi foi mo le pala.

E mafai ona e teuina ia aʻago uamea i luga o le faapaleni: tuu i totonu o se pakete pepa ma fufulu i le eleele matutu. I fulu malulu, e tatau ona e aumai se pakete i totonu o le fale, e tatau ona faataatia le tubers i fafo o le faitotoa faapaleni i luga o le fola.

E mafai lava ona teuina le rhizome i le palapala i totonu o se fagu, tausia le vevela e oʻo atu i le 15ºC. E mafai ona e tuʻuina le fagu i luga o le faletalimalo, togi poʻo le faʻafefe o vaʻa. O ni nai taimi i le masina e tatau ona susu le palapala. I nofoaga mafanafana e aunoa ma ni malulu malo, e mafai ona e eli i luga le rhizomes o cannes ma teuina i luga o le saite, aloese mai lologa i vai ma puipuia mai le matagi. Faatumu ia fatu i se alalaʻau malogo i totonu o se 20 cm le papa.

Canna fale: auala e tausi ai fugalaau i le fale

Ava Ampicic Canna Cleopatra Cleopatra photo

E mafai ona ola lelei canna i totonu o ipu poʻo masini. E faʻaaoga lenei mea i ituaiga ma ituaiga eseese e mafai ona tuʻuina i totonu o se fale, fale mautotogi, i luga o se faletala poʻo se terrace. Ona o lona matagofie, o le totonugalemu o canna o le a avea ma nofoaga tutotonu o fugalaau o lau taumalulu. O se lua malologa malologa e lava mo se canna fale, ma mo le taimi atoa o le a fiafia ai oe i laʻau matagofie ma lauolaola susulu.

Tausia ma le faʻamautu lelei

Latou te ola i luga o canna i le fale e pei o isi lava fale. I le autumn, e mafai ona e eli se togalaau togalaau, o le eleele e siomia le laau e tatau ona ufiufi muamua i se iniseti e faʻamamatia ai iniseti ma aua le aumaia i totonu o le fale, faʻapipiʻi le canna i totonu o se fagu poo le totogo o le 0.5 mita le lautele.

I le fale, e sili atu ona faigofie le tausia o se taifau nai lo togalaau. E le tatau ona pupuʻu, taofiofi vao, fafaga ma faʻamalo le eleele. Faʻasolo se nofoaga ma faʻamalamalama lelei mo ia, sasaa faʻamalulu, faʻaleleia le vai pe a tatau ai, ia fufuluina i lea taimi ma lea taimi ni laulaau ma se laumei susu susu poʻo se omomi. A maeʻa ona ola, o le a tumau pea le lanu ma o le a fiafia i le matagofie.

Taimi e malolo ai

A manaʻomia se fale e malolo ai le fale - pe a uma ona fuga mai - faʻaitiitia le faʻavaivai seia oʻo ina maeʻa. Otioti laʻau i le maualuga o le 10-15 cm mai le aʻa, faʻafefe le pusa i se mea malulu, malulu, o le vevela e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 ° C.

I le tautotogo, ua aveeseina le rhizome mai le ulo, ua vaelua ma toto fatu. E mafai ona e totoina i totonu o fagu poo totonu o le togalaau.

Ituaiga ma ituaiga o cannes ma miti ma ata

Indian Canna Canna indica poo Canna fiorifera

Indian Canna Canna indica poo Canna fiorifera

O le tupuaga o toetoe o ituaiga uma o taʻavale. Na maua mai o se taunuuga o filifiliga, o le togavao o Indian Cannes ua taʻua o le Togalaau Taina. Ua vaevaeina nei vaega i ni vaega se tolu.

Cannes Crozie (French canna)

O le togalaau o Canna o le Livadia ata

E taʻua i latou o ituaiga vao (60-160 cm), o fugalaau e tutusa ma gladioli. Pogisa mumu po o le mama-lanu lanu piniki e ufiufi i paʻepaʻe.

Eseesega:

  • Livadia: e oʻo i luga le mita maualuga, fugalaau mumu-fugalaau i luga o le puipui 25-30 cm le umi, o petals ei ai se vae, e amata ona fuga mai ia Iulai;
  • Amerika: 120-140 cm maualuga ma fugalaau lanumumu mumu e 12 cm le umi, o le uumi o le siama o le 30-35 cm, o laulaau e lanu viole, e fuga mai ia Iulai;
  • Peresitene: e oʻo i le 1 mita le maualuga, mumu lanumumu mumu i luga o se pou 30 cm le maualuga, o lanu o laulaau e laugatasia - lanumeamata, amata ona fuga mai ia Iulai.

Orchid Cannes

Canna Yellow Suevia same Suevia ata

Vaʻaiga tele 1-2 m maualuga O fugalaau e lapoa - 12.5-17.5 cm ma le pito i lalo e foliga tutusa ma Cattleya. O laulaau e lanu meamata, atonu ei ai se lanu violē.

Eseesega:

  • Maenken a Wilhelm Pfitzer (Andenken a Wilhelm Pfitzer): maualuga 110-140 cm, oʻo i le 30 cm le umi, o le lanu o fugalaau o le moli lanumeamata ma mumu mumu, o laulaau lanu uliuli, e amata ona fuga mai ia Iulai;
  • Suevia: e oʻo i le maualuga le maualuga, fugalaau o le lanu elemene 12 i le 15 cm faʻaalia i le ogatotonu o Iulai, o laulaau e lanu meamata;
  • Richard Wallace: maualuga e tusa ma le mita, fugalaau o se lanu samasama lanu samasama i se lanu mumu, o le umi o le faaletonu o le 20-25 cm, e fuga mai ia Iulai.

Totogi (laitiiti laitiiti) Cannes

Kanna durban photo ola i le togalaau

Latou te ola i le maualuga o le 3 m, o laulaau e matagofie tele, vali lanumeamata, lanu viole, lanu-lanumeamata, fugalaau laiti - e le sili atu ma le 6 inisi le tele, o lenei ituaiga e seasea ona tupu i le aganuu.

Durban o le lauiloa sili ona lauiloa o canna laiti. O fugalaau e samasama-lanu moli, o le lanu o laulaau e sili atu ona manaia - i se lanu piniki-samasama-paʻu-lanumeamata.

Canna Alberich Canna Alberich photo