Laʻau

Bessera alofa Faʻasolo mai fatu Laʻau ma tausi ile eleele

Bessera alofa tunoa Bessera elegans faʻatoʻaga ma tausia ata

Graceful Bessera (Bessera elegans) o se tasi lea o tagata fou faatoa taunuu i luga o togalaau aina. E maitauina e le manaʻomia le faʻaauau ma le tausiga. O se filifiliga sili lenei mo tagata fai togalaau e le mafai ona faʻaaluina le tele o taimi e tausia ai fugalaau. Muamua mai Mekisiko, e fesuisuiai vave, e tusa ma le 2 masina. E foliga tutusa ma logo. E talafeagai mo le ola i laufanua vaʻavaʻai, faʻateleina ona tupu e pei o se fale.

Faamatalaga o Bessera

Laʻau faʻamalosi teuteu, e faaigoaina i le polofesa professor-botanist Besser. E tupu i vivo i Mekisiko po o Amerika Texas. Ua leva ona ola i Europa mo se taimi umi, ona o fugalaau e le masani ai e taua o le 'Coral drops'. O le tele o corms e oʻo i le 2.5 cm le lautele e maua ai 7-8 peduncles. Faʻamama le 50 cm le umi o le fusipaʻu e faʻapipiʻi e le pusa, faʻapipiʻi mamao.

Bessera flower matagofie Bessera elegans photo

Peduncles 40-45 cm le umi e ave 6-8 tumutumu. Perianths e oʻo i le 2 cm le umi i fafo o piliki mumu ma se laumei lanumeamata i pito taʻitasi, faʻafefete i lalo. Fugalaau moli, lanu mumu, violū e aoina i 4-6 vaega ma se faamalu pala. O fuʻa e amata ia Aokuso, e 2 masina mulimuli. Fua o fatu i totonu o se pusa ma ave e le matagi. Pests ma faʻamaʻi e le faʻaleagaina.

Bessera tuputupu aʻe tulaga

Faʻateleina le vevela i le ata avanoa

Latou te tuʻuina i se mea manaia, mafanafana ma le oneone oneone po o le paʻu, palapala palapala mama. Puipui mai le susulu o le la. E lelei le tuʻuina o Bessera i tafatafa o fale - o le mea lea e puipuia ai le laau mai le matagi, le vevela o le aoauli. O le malosi o le aisa i Rusia Tutotonu e vaivai - e tatau ona e eli i luga o corms mo le taumalulu ma teuina i ni tulaga malulu seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

O sina itu i saute o Bessera e sili atu i luga e aunoa ma ni faafitauli ma sina fale. A o le totoina, o le eleele e tiʻetiʻeina lelei ma le faʻaopoopoga o humus poʻo le faapalaga (6 l i le 1 sq m). Bulbs ao lei totoina e togafitia i se vaifofo o le perokone (1 sipuni i le 1 lita o le vai). Sook mo le 30 minute. ma ua faatagaina i latou e faʻamago. Pipi e tuʻuina i le 20 cm mai le isi. Suavai lelei, ona mulumulu lea o le eleele, puipuia le faʻamaʻapeʻaina o le susu ma le faʻavaeina o se mea manogi.

O le tausia o le meaʻai e mafai ona faʻatapulaʻaina i le faʻavaveina o vai, ae tusa lava pe leai, o se laau mai le amataga o Aukuso o le a fiafia ia te oe i se faʻasalalauga uiga ese o le tele o fugalaau. E mafai ona e fafagaina Besser i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau ma fugalaʻau minerale - e le taliaina mea faʻalautele.

A oʻo mai le autumn, a maeʻa muamua fulufulu ...

Ua totoina vaovao, mago ma teuina mo le teuina i se nofoaga malulu ma malulu. I le tautotogo o le masina muamua aʻo lei totoina, ua siaki le saogalemu o corms. Faʻamaʻaina i latou mai toega o aʻa, isi 'ie. O tamaiti na faia i vaʻa o tina e vavae ese e faʻaaogaina ai mea totō totō totō.

O le Besser e mafai ona ola i totonu o fagu ma pusa e avea o se fale i totonu poʻo se fale kesi. Faʻasaga i luga o le faletua ma le faʻamalama. I le amataga o le tau malulu, ua taofia le vai ma ua aveeseina le ulo ma le laau. I le amataga o Mati, tuʻu le windowsill ma faʻainu. Bessara ua totoina pe a tatau ai - pe a faatumuina atoa e pamu otaota o ipu. Fai lenei mea i le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau o le tuputupu aʻe, toe sui atoa le eleele palapala.

E faʻapefea ona toto Besorms corms

Bessera corms ata matagofie

Bessera e faʻaolaina e corms ma fatu. O le taulaiga faapitoa e totogi i le totoina o mea na faatauina mai i faleoloa. E le tatau ona faʻaleagaina le anufe, e matua totogo ma faʻapouliuli aʻa. A e faʻatau mai fatu, faʻalogo i aso maeʻa - o le sili ona lelei o le germination o le tausaga muamua lea pe a maeʻa le aoina, e tusa ma le 15%, ma faʻaititia atili le numera o tipu.

Bulbs o Besser toto i le tautotogo. O le a latou ola i le 2-3 vaiaso. E manaʻomia ona faʻalauteleina e le sili atu nai lo le lua faitafa. Afai ei ai le avanoa e toe foʻi ai le tau malulu, e mafai ona tolopoina le faʻaleleia i se aso mulimuli mai, i le faaiuga o Me - amataga o Iuni poʻo le ufiufi foi i mea e lei faʻaaogaina. Afai e te totoina se faʻalauteleina o minerale pe'ā eliina le eleele aʻo lei totoina, e le mafai ona e fafagaina le laau i le taumafanafana.

Totoina fatu o Bessera mo tipu

E faʻapefea ona totoina le ata o Bessera

Ua suamalie le fatu ao lei totoina i se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, ona o lo latou maualalo o le germination. E mafai ona e faʻaoga sauniuniga faʻalauiloa e tusa ai ma faatonuga. O le faʻaaogaina o le sua mai le aloe (2-3 drops i le 200 ml o le vai) e maua ai taunuuga lelei, muamua ona taofiofi le lau o le pusa i luga o le pusaaisa mo le 5 aso.

  • Sook le fatu mo le 10 minute, ona tuu lea i le va o ni susu susu susu mo le fugaina, afifi i totonu o se ato.
  • Siaki le fatu i lea taimi ma lea taimi - ia maitauina tupuaga laiti, e tatau ona vave totoina i totonu o se atigipusa ma le eleele susu
  • Ia saunia se meaʻai lelei i le oneone, humus ma peat, pe faʻatau mai se faʻapena o loʻo faʻapipiʻi lelei mo fugalaau.
  • Mo le totoina o fatu, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o koneteina i ipu eseese. Ae e mafai ona e faʻaaoga pusa mautu.
  • E tatau ona e totoina ma le faaeteete ia fatu ina ia le faaleagaina ai. Sili lelei ia ave se toothipik ma faʻatonu fatu i totonu o pupuni o le eleele. O le loloto o le faʻaaogaina o le 0.5 cm. O le mamao i le va o laau toto e 3-4 cm.
  • E le o mai faatasi sikoa. E sili atu le ufiufi o le tulaʻi mai i le tioata, ma faʻafeiloaʻi i le itu i saute faʻamafanafana vevela.
  • O vai o Bessera e faʻamamaina ma le faʻaeteete pe afai e tatau ai, e aunoa ma le faʻamautuina o vai. E tatau ona i ai le alavai (pu i le pito i lalo o le fagu mo le faaputuga o vai tele).
  • Afai e saʻo mea uma ma e seasea ona totoina fatu, e le o manaʻomia le totoina i ni ipu eseese.
  • O le tausiga lelei o fualaau e faigofie: e na o le taimi e tatau ai ona faʻafeinu, malamalama lelei ma le vevela o le ea e 18-20 ° C.
  • Aʻo lei oʻo i le eleele, pe a ma le lua vaiaso, ave i luga o le auala. Muamua le itula, sosoo ai ma le lua, ma isi. I le taimi lea, faasolosolo malie le faateleina o le umi o le nofo i luga o le auala.

E totoina totō o Bessera i le vevela o le tau. E tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete le paʻu o le eleele ina ia le pa'ū ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le laau i le lua maeʻa. Totoina ma sina atuatuvale, ona o le palapala e mau ma aʻa atonu o luga o le fogaeleele. E manaʻomia le faʻaleleia ina ia faʻaleleia ai le eleele ma avea ma susu, ae e le paʻu le vai. Bessera e le fiafia tele i le susu ma mafai ona maʻi.

E faʻapefea ona tausia lelei i le avanoa

Bessera o le totoina ma le faʻaleleia o fatu

E manaʻomia e le fugalaau se leva o le ao, ae e manaʻomia le puipuiga mai le susulu o le lā. O se nofoaga lelei mo le totoina o se malulu, lea e aofia ai laau mai le vevela o le aoauli ma tatalaina le malamalama i le mavae ai o le 14 itula.

O le mamafa o palapala palapala e le o le eleele sili lea mo Bessera. E sili atu le lelei ona faʻaleleia i le tele o meaola, ma faaopoopo ai le oneone e maua ai le friability. E mafai ona faʻaleleia atili le faʻaleleia o le eleele e ala i le aveeseina o le pito i luga e tusa o le 20-25 cm, ma faʻapipiʻi maa laiti mo alavai lelei. Lisi luga o le faʻafefiloi o le palapala ma totoina i le masani masani. O le a fiafia moni Besser i se fugalaau faapena ma o le a latou le mamaʻi ma pala.

Le tausia teuteu

Tausia ni lagolago faʻapitoa, talu ai e mafai ona paʻu i lalo i le matagi ma timuga. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o le lagolago; e mafai ona e faʻatau ni paipa palasitika i totonu o se faleoloa faʻapitoa poʻo faʻaaoga lala laʻau moli, ae malosi lava e le mafai ona malepe.

I taimi o togavao tetele, e manaʻomia e fugalaau le faʻamaina, ma le masimamaina o le eleele e le taliaina. Ae peitai, o le tele o le susu e afaina, o le a amata ona pala. E sili atu le lelei o le faʻamausali, faʻafeinu sina mea itiiti, ae masani lava.

Manaomia le fafaga 3-4 taimi i le vaitau

Ae ia faʻaitiitia le faʻasalaga o le faʻamaʻaleleina 2-3 taimi mai le masani o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga. O lenei mea o le a faʻamalosia ai laau ola maloloina ma e le faʻaosofia ai le tuputupu aʻe tele o le laumei lanumeamata i le afaina o le fuga.

E faʻafefea ona eli i le komese mo le teuina o ata

A maeʻa ona alu ese mai le pito i luga o le pulufana e mafai ona tuʻuina i totonu o fagu ma aumai i totonu o le fale pe tuʻu i totonu o se atigipusa ma le sawdust, tuʻuina mo le teuina i se potu malulu ma vevela. Atonu o le nofoaga lenei o se fale tumaoti poʻo se loggia i se fale mautotogi. Ae ui i lea, e le tatau ona faatagaina le vevela leaga, i totonu o matagi malulu, e tatau ona aumai pusa i totonu o se potu mafanafana.

Afai e tupu le taisasosa i itulagi ma se tau malulu, e le mafai ona e eli i fafo pusa, ae na ona ufiufi le fugalaau mo le taumalulu faatasi ai ma lala vavao poʻo laulaau pa'ū. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le taliaina le lolovaia. O le mea lea, afai o le tele o le faʻafefe o vai e fai i le tautotogo po o le timu mamafa o timuga, e sili atu le lelei o anufe ma teu i totonu.

Bessera laufanua faʻalelei laufanua faʻapiiina ata

O le i ai o ni uo i Bessera, o le ae faateia tagata uma i se mea matagofie e le masani ai. E sili atu le lelei i vaega faʻavae i luga o le mutia. O se vaega pupula o fugalaau fugalaau e foliga manino mai i tua o lanu lanumeamata, toe faafouina avanoa o le togalaau. Bessera, totoina i tafatafa o le aloalo poʻo le nofoa, o le a teuteuina ou taimi paganoa. Oti ese fugalaau i totonu o vases, e aunoa ma le vaivai o le vaiaso ma le afa. Bessera o se mea moni na maua mo 'tagata paie' taumafanafana.

Bessera alofa i le ata o le togalaau