Fugalaau

Aisea e le totogo lelei ai viole ma foliga o latou tausiga

O le fiafia tele o le au faifaatoaga i le senpolia e mafua ona o le tausiga faigofie o laau totő, i le fesuiaiga lea e latou te fiafia ai i tagata i fugalaau matagofie. E vave ona tutupu mai fafo, e faigofie ona faʻasalalau ia violetiti, ma e foliga mai e leai se taumafaiga e manaʻomia ina ia faʻaalia mai i luga o laʻau.

Ae o nisi taimi e fiafia ai tagata e fiafia i fale o le fale ma se tulaga lea e teena ai e le fili le fuga, ae le o le faia i lea masina ma lea masina se fualaau fugalaau se tasi, poo le faia o se mea e tasi. O le a le mafuaʻaga o lenei amio o le pusa, ma pe faʻapefea ona fai le fugalaau?

O le mea autu e manaʻomia ona tuʻuina atu i laau totō ina ia latou olaola lelei ma faʻaauau o le mataala lelei ma atoatoa. Tagata matutua, atinaʻe ma soifua maloloina, mauaina mea uma e tatau ai mo le tuputupu ae, e tatau ona faia ni fugalaau i totonu o laʻau. Afai e le tupu lenei mea, ona i ai lea o se mea o taofi le laau, pe o loʻo misi se mea.

Le mafuaʻaga e le fuga ai le violē o le leai o se malamalama

O le fugalaau o violetiti e manaʻomia se malamalama malamalama, ae le o faʻamalamalama. E le gata i lea, i lalo o tulaga masani, o le faʻaalia mai o pupuʻu i lenei aganuu e tupu i se taimi pe a oʻo i le 12 itula le aoauli.

I totonu o le fale, o fugalaau i totonu o le fale ua totoina le leaga pe a, a uma ona tausia i latou, e tuu e tagata e tuu ni fagu i luga o faamalama o faamalama e feagai ma le itu i matu. I lenei tulaga, e mafai e se tasi ona matauina e le gata o le leai o ni pulupulu, ae o se paʻu foi o le tuputupu aʻe, elongation ma le le lelei o le tau o le vavae.

O le a vavalo violets i le tautotogo i le itu i saute, ae o le oʻo mai o aso vevela, e masani lava ona lamatia le mu ma le vave faʻamagoina o le eleele, o le mea lea e le lelei ai le mafanafana o Senolias iinei.

I luga o le windowsill, le mea e masani ona ola ai teine ​​viole i le amataina o togalaau, e tatau ona faatali mo le fugalaau e amata mai ia Mati e oʻo atu i le Setema, pe a oʻo i le tele o itula, ae o le taimi atoa e mafai ona e faia e aunoa ma ni fata po o ni fata ma se moli, o le a faigofie ai teineiti i le tausaga atoa.

Malamalama faʻamalamalama mo violet

I tulaga faapena, e le gata ina totogo laau totino ma le matagofie, ae tuputupu aʻe vave foi. Ua faʻamalamalamaina le malamalama e faʻaaoga ai molī faʻapitoa e faʻamalamalamaina ai laau, tuʻuina atu faʻatoʻaga faʻatasi ai ma fulufulu faʻasalalau talafeagai ma fesuiaiga o le malamalama.

Mo le faia o le fuga o le violulu, mo lanu lapopoa, e tautau i luga o lamepa i le maualuga o le 20 cm mai ipu, ma afai o le faaputuga o loo i ai ituaiga eseese, o le a tuu i lalo le lamepa i le 15 cm.

O ia malamalama e faaosofia ai laau toto i le fatuina o pupuʻu o paʻu. Pe a aliali mai, e moli le moli, a leai, vagana ai tumutumu, o le vaega atoa o le lanumeamata o le a atiina ae malosi, faʻasese ese le paʻu mai fugalaau.

I le taimi lava e tasi, e manatua e le au fai togalaau faʻatoʻaga o ituaiga eseese e manaʻomia ai faʻamalamalamaga eseese. Afai o le aoina o loʻo i ai ni alalaʻau ma le laʻau o le lanu poʻo le fesuisuiai, o nei togalaau e manaʻomia ai le itiiti ifo o le malamalama nai lo violetiti ma laulaʻau lanumeamata.

O le mea lea, o le filifiliga aupito sili, pe a fai o le tagata fai fale e iai se mea faʻapitoa, i luga o se fata faʻamalama malamalama e mafai ona e mauaina se nofoaga lelei, e tusa ai ma ona manaʻoga ma mea e manaʻomia.

Le tele o le ulo mo le totoina o violets

O le isi mafuaaga masani e le fuga ai teine ​​viole ona e le lelei le filifilia o le fagu mo le pusa. E leai se tele o fanua e maua mai i le lala o le lala o le lala. Afai o se fugalaau fugalaau, "tatu" se fugalaau, toe faʻapipiʻi se soʻo i totonu o se ulo e i ai le lapisi e sili atu i le 10-12 cm, e tatau ona faʻamoemoe o le a amata ona tupu le laau "faafetai", tupu le gaʻo, o nisi taimi e lafoaʻi uma ai fua.

O le mea moni, a oʻo ina tupu le vevela, e totoina le senpolia i se pesini tele, ae i le taimi lava e mulimulitaia ai se tulafono faigofie.

O le limite o le pusa e tatau ona faalua pe faatolu le tele o le ulo. O lea ituaiga o palapala e lava lea e lagolago ai le atinaʻe o fugalaau, ma mo lona vave toto.

Mafaufau i le mafuaaga e le fuga ai le violē, ma le mea e fai i lenei tulaga, e tatau i le tagata e teu vine ona gauai atu i le tele o avanoa e maua e le laau i totonu o le ulo. A uma mea uma, o le tele o palapala e le gata ina faʻateleina ai le tuputupu ae o le lauusiusi, ae mafai foi e ia palapala ona faʻaleleia le masima, oona, avea ma se mea e tupu ai le suamalie, meaola faalafua ma siama.

Laʻu malamalama e fai ai le fuga o le viole

E mafai ona e faʻauluina ia violets e ala i le fetuutuunai o le vevela i totonu o le potu e tupu ai lenei aganuu teuteu. O le vevela sili ona lelei mo le senpolia e tusa ma le 20-25 ° C.

Afai e maualuga le vevela o le potu, e faʻaitiitia le malosi o le fuga, ma fugalaau e vave ona tutupu, o nisi taimi e aunoa ma le tatalaina, faʻamago. E le gata i lea, o le tele o le fugalaau o le fugalaau i le vevela e matua vaivai ai le violesiti, lea e manaʻomia ai le faaputuputu umi o malosiaga.

E faʻapefea ona tausia le viole ia fuga? Afai e le mafai ona tuʻuina atu le laau i se mea e sili ona lelei, e sili atu le vavaeeseina o nai fatu na faia. O lenei mea o le a laveaiina ai le malosi o le laau i le taimi e tumau ai le vevela. I le faaopoopo i lenei fuataga, e mafai ona e tuʻuina se meaola i tafatafa ane o laau totő, puipuia le malulu malulu mai le oʻo atu i fafo, ma puipuia i latou mai le susulu o ave o le la.

Afai e mataʻituina tulaga o le vevela, e faʻaalia e violets uma o latou uiga teuteu. O ituaiga mea ese e masani ona faia aemaise lava i le faaitiitia o le vevela, o le laumua autu o loo i totonu o le vevela, o le tuaoi i luga o petals ma lanu lanu eseese.

Fuavai - o se tulaga talafeagai mo le fuga

E pei o le vevela maualuga, ma le vevela tele o le ea o se mafuaaga lelei lea e le fuga ai violet. Mo le faʻaleleia lelei o le atinaʻe ma le fugalaau, e manaʻomia e malo paia se faʻaleleia o le ea pe a ma le 50%.

I totonu o se falemautotogi, aemaise lava mai le autumn e oʻo i le tautotogo, pe a faʻaaogaina mea afi, o le ea o nisi taimi e sili ona pala, lea e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o le alalafaga ma le seti o pulupulu. O le malosi tele o le leai o se tausiga mo violets i totonu, pe aisea latou te le fuga lelei ai, o laʻau talavou ma laau ua "matutua", lea o le a lata mai i le lumanai e manaʻomia le toe faafouina ma le gafa.

E mafai ona tuʻuina atu laau ma tulaga lelei mo le fausiaina o poloka e faʻaaoga ai tagata e faʻamaualalo fale, faʻapea foi le tuʻuina o fata vai i fata ma fugalaau. I tulaga faapitoa, pe a afaina foliga o le laau, o le pusa, e aunoa ma le afaina o fugalaau, e sosolo i le vai mafanafana. O le taualumaga, pe afai e tatau ai, e toe faia pe a uma le lua poʻo le tolu aso.

Faʻasalaga o se fuataga o le tausiga mama

Ae mo le faʻaleleia, mo le faʻavaivaiina o violets e faʻaaoga ai na o le vai mafanafana ma le vevela o le 2-3 ° C nai lo le ea i le potu. O le vai muamua e tatau ona puipuia, ma tuu ai i totonu o se fagu avanoa mo le 24-48 itula. A o faagasolo lea taimi, e tuʻuina atu ai le vai, ma le sosolo suamalie, o loʻo faʻaaogaina ai chlorine tuufaatasia, lea e le afaina ai le lelei o le palapala ma le tulaga o laau i le auala sili ona lelei.

O le vai vevela mo le faʻavaivai e taua tele i le vaitau malulu. E le gata i lea, o le lamatiaga o loʻo i totonu o le gaioiga talafeagai o aʻa, lea e lamatia ai laau i luga o faʻamalama faʻamalama ma luga o windowsills.

Afai e le fuga mai le violet i le tautotogo, o le mafuaaga o nisi taimi e taoto saʻo ai i le mea moni ua amata le pala i totonu o le palapala. O le mea lea, i le va o vaʻaia, pe a pa'ū le vai i lalo o aʻa o le laau mai luga, e tatau ona faʻamamago le pito i luga. Afai e faʻafeinu le senpolia i totonu o se fata, ona tatau loa lea ona ave le vai tele i le 20-30 minute pe a uma ona faʻafeinu.

E faʻafefea ona fafaga le violets ina ia latou fuga?

Fesili atu pe o le a le mea e fai pe afai e le fuga mai teine ​​viole, e masani lava ona latou faʻamalosiina le laau ile amio. O se mea uma lava o le le faʻasalalalau poʻo le sili atu le fafagaina, e mafua ai le faaleagaina tele o le soifua maloloina o le pusa ma le mafai ona tuʻuina atu fugalaau.

O le mea sese sili ona taatele o le sili atu lea o le eletise i le eleele, lea e mafua ai le fuga o le viole, ae ia maua ai laulaau fou ma fai ni laasaga, lea, atiaʻe, aveese le malosi mai le tuatua. Faʻataunuʻu i le tele o le faʻaaogaina o le nitrogen, o le vailaʻau violē e itiiti le puipuiga i faʻamaʻi e salalau e ala i le gaʻo.

E mafai ona e faia se fugalaau viole naʻo le faʻaaogaina ma le talafeagai ma le faʻaaogaina o fomaʻi. O le mea pito i sili ona manaʻomia mo le fafagaina e faʻapitoa i laau totō na faatoa uma ona tupuina se laʻau umi ma le tele. I lenei tulaga, faʻaaoga faʻamalosi faʻapitoa mo le totoina o fua o faatoaga, ma o mea o loʻo i ai i le phosphorus ma le potassium i totonu e tatau ona faaluaina maualuga e pei o le gaʻo.

Mai fugalaau e mafai ona e faʻalogo i le fesili: "E faʻafefea ona fafagaina le violets ina ia latou fuga pe a uma ona faʻavasegaina?" Ae i lenei tulaga, e sili atu le aua le faanatinati i totonu o le faʻamalosiina, talu ai o laau e manaʻomia ai le faʻatalosagaina o le a le mafai ona aʻafia lelei mea oona o loʻo i totonu o le palapala, ma le gata i lea, eleele fou e aofia ai mea uma e tatau ai mo le tuputupu ae.

Faatasi ai ma sina siitaga itiiti o le eletise palapala i le laasaga pe a totoina e violet, e mafai ona maua ai le lalelei o le fugalaau o ituaiga, i luga o ana petals e faatusatusa ai ata, o loo i ai se tuaoi vavalalata ma ni mea lanu moli.

Filifiliga o eleele mo laʻau violisi vave

O le mafuaʻaga e le fuga ai le violē ona o se gasegase le talafeagai poʻo se filifiliga le talafeagai o le paluga eleele. O le mea masani, o le senpoly e faʻafefe i le isi eleele pe tusa ma le lua fugalaau, o lona uiga, faalua i le 1-1.5 tausaga. Afai e le faia lenei mea, e leai se meaai a le laau, e vaivai ma musu e fuga i le taimi.

Ae faapefea le tulaga pe a faia e le tagata e fugalaau fugalaau le mea sili na te mafaia e tausi ai le viole ina ia fuga ma e toetoe lava a leai ni aʻa? O le mea sese e mafai ona taoto i eleele le talafeagai. Violets e matua le lelei lava i le eleele eleelea e faʻapupula ai le susu. I lea ituaiga o paluga, o le laau e faigata ona avea ma aʻa, ma o aʻa o loo i ai nei e pala.

Ma o le eleele e tumau pea le malamalama ma le friability, ae le galo lona malosi e taofi ai le susu, vermiculite ma le perlite e faaopoopo i ai, ma o mea faʻaleaganuʻu faʻapitoa - o le pulumu sphagnum ma le manava malala e faʻaaogaina foi.

O le Sphagnum i le tino o le masima ua faaopoopoina i le eleele, ma o laau toto atoa, faatasi ai ma le faalauteleina o le eleele ma mea e gaosia ai le polystyrene, ua faaaogaina e avea ma alavai, lea e taua mo violets.

Pe a totoina ni violets i se mea na saunia pe na filifilia e le tagata lava ia, e tatau ona siaki lona aoga. Mo le senpolia, o le palapala ma sina tali o le mea sili ona lelei. O le tulaga faatagaina e mafai ona ese mai le 5.5 i le 6.5 iunite. I le faʻaaogaina o fautuaga uma mo le tausiga o violets i totonu, o le a mautinoa lava le maua e le tagata e fugalaau vine le susulu matagofie o lana pele saintpoly.