Laʻau

Trachicarpus

O Trachicarpus o se laʻau matagofie, o loʻo pupuʻu i le Crimea. E 8 ituaiga o pama i le ituaiga, ae o lenei ituaiga e taatele i le peninsula Crimean, ona o le malūlū o le talafatai i saute na mafai ai ona totōina ile eleele. E taatele i Kanata, Niu Sila. I le avanoa, e amata ona fuga mai ia Me ma Iuni.

Afai e te ola i le trachicarpus i le fale, ona avea lea o se uiga iloga o le trachicarpus maualuga le teteʻe. Na o ia e toʻafilemu e alofia le vevela e oʻo i -10 tikeri. Ae paga lea, o isi sui mai le Palmov aiga e le o se taumalulu-faigata. Trachicarpus o se teuteuga o greenhouses. Afai e mafai, e mafai ona tupu lenei pama e pei o se fale ile fale.

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma o le a mafai ona ola i le trachicarpus i le fale. E le talafeagai mo fale o taulaga. O se pama matutua o le pama e tele naua avanoa. E ausia le maualuga o le 2.5 mita. O le salalau o le pale e le itiiti ifo i le umi o le pama. O le mea lea, o le trachicarpus e sili ona tupu aʻe i totonu o se faʻamaʻaloga, falemalama, ofisa poʻo fale tetele. O tagata o le taulaga e ono le faʻavaivai. Afai e te fiafia i lenei ituaiga o pama, e mafai ona tupu i totonu o se tamai falemautotogi, aua e amata lemu. Ma le faʻaeteete lelei, o le a fiafia le trachicarpus i lona matagofie.

Tuputupu ma tausia le trachicarpus

Lulu

Trachicarpus e fiafia i le mafanafana ma le ea fou. O le vevela lelei mo lea mea e 18-25 tikeri Celsius. I le tau mafanafana, e lelei tele le ave o le laau i fafo, o le a sili atu le lelei o le pama. Afai e le mafai, e mafai ona e tuu i luga o le faletusi, loggia. O le a faʻalelei foi o ia i totonu o le potu, ae aua neʻi galo e faʻamaʻalo le potu i le mea o iai.

I le taumalulu, e sili atu le faigata o pama e tausi ai. O le auala lea e faʻaaogaina i le malulu o le malulu. I le fale, e tatau ona e mataʻituina o le vevela i totonu o le potu e le maualuga atu nai lo le 16 tikeri. O le maualuga o le vevela i le taumalulu e mafai ona afaina ai le laau. I le tau malulu, e mafai e le trachicarpus ona tetee -10 tikeri. Ae e na o pama e iai le ogalaau. Afai o le pama o loʻo i le amataga o le atinaʻe, o le a oti ona o le maualalo o le vevela.

Malamalama

Trachicarpus e fiafia i le malamalama ae susulu malamalama. E mafai ona ola lelei le pama ma le leai o se malamalama. O le penumbra foi e talafeagai mo ia. O le a mafatia le laau mai le susulu o le la i le taimi o le vevela. E le tatau ona faatagaina lenei mea ina ia le afaina ai le alofilima. Afai e iai ni lanu samasama po o le lanu enaena i luga o le laau, e tatau ona toe totoina i se nofoaga e le o malamalama.

Ina ia faatumauina le matagofie, o le laau e fesuisuiai faataamilo i le axis i le lua masina. A maeʻa lenei mea, o le a ola lelei le pama ma tutusa.

Faʻasa

Trachicarpus e manaʻomia le faʻafefeteina masani. O lenei laau i le olaola e gafatia ai le lamala, o lea o le inu malosi tele o le a oʻo atu ai i taunuuga leaga. I le taimi o le suālaʻau, e tatau ona e matamata e faʻamago le pito i luga o le eleele. E le tatau ona faatagaina le vai e paʻu i le palealii o se laau. E faʻapitoa lava le tatau ona faʻafefeina le laau ile tau malulu e aunoa ma se malamalama.

E le tatau ona faʻatumu le fale. E mafua ai ona fesuiaʻi aʻa. Ua amata ona pogisa le pama. Atonu e mate le laau. O le faʻateleina faʻamaina o le mafuaaga autu lea o le oti o ni pama. Trachicarpus e le mafai ona i totonu o le vai. E tatau ona liligi le suavai mai le sau sau. Afai e le lava le susu o le pama, ona amata lea ona oti le taulaʻau o laulaau laiti, ma o le au matutua e lanu samasama.

E tatau ona tuʻuina atu i le vai mama. Sili atu ona fafagaina i le timu. E gaosia ma le tiga e le laau le vai, o le pama e le mafai ona faapaleni masini chlorine ma suauu. I le vavalalata, o vai faʻafeeleina o le a fesoasoani i le faʻaleagaina o mea faʻapipiʻi. E mafai ona e faʻaopopo nisi o vailaʻau citric e faʻafefe ai vai. O le a talafeagai mo le faʻavaivai pe afai e tumau i se aso.

Faʻamamaga o le ea

Trachicarpus e fiafia i le maualuga o le susu. E le tatau ona sosolo le laau i le maualalo o le ea ma le leai o se malamalama. O lenei mea e mafua ai le tupu aʻe o faʻamaʻi faʻamaʻi. E sili atu ona lelei le tuʻuina o se ipu i le vai i tafatafa o le pama e faʻamautu ai le susu. Ma tasi i le masina, o le pama e mafai ona afaina i se mafanafana mafanafana.

Laʻei pito sili

Trachicarpus e tatau ona fafagaina. O loʻo faʻaaogāina minerale poʻo fomaʻi faʻasaina mo le fa masina - mai ia Aperila ia Aokuso. E tasi lava vaiaso uma lava o le a lava. Tausiga e tatau ona manatu e le o tele naua le faʻaaogaina o faʻamalaʻau.

Suiga

O le pama e totoina pe a manaʻomia. O sea manaʻoga e tulaʻi mai pe a le lava le avanoa i le trachicarpus i le fagu tuai, o aʻa e amata ona faʻafefe. Ia manatua e le manaomia e le laau se faʻaopoopoga atoatoa. Faʻapipiʻi totoʻa le pama poʻo le vaʻaia, ao vaavaai atu o aʻa na tumau i luga o le eleele. O le laau e tatau ona totoina i eleele palapala. E manaʻomia ina ia le paʻu le vai i totonu o le apa, e pasi lelei i le eleele. Aʻo sauniuni le palapala, faʻaaogaina oneone. Mo nei faamoemoega, o le tele perlite e talafeagai. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e tatau ona aofia ai le eleʻele ma le faapalaga palapala, humus. Aua nei galo le alavai lelei.

Faʻapenaina o le trachicarpus

Trachicarpus faʻaleleia lelei vegetatively - e ala i le taoto. Faʻaleleia e fatu e mafai, ae e tele taimi e manaʻomia. E tatau ona manatuaina o fatu mo le totoina e iai se vaitaimi patino. O le a leiloa a latou meatotino i totonu o le sefulu masina mai le aso na aoina ai. E tatau ona mafaufau lenei i le faʻatauina o fatu, ma faʻalogo lelei i latou ola.

E sili atu ona faigofie le faʻaleleia o fua. Faʻasoa lelei le taimi, e maua ai gaioiga e talafeagai mo le toe gaosia. Faʻasese le faiga, faʻaoga le faʻaeteete e aloese mai le faaleagaina o le tina. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se naifi malosi, lea e tatau ona faʻamaʻi pe faʻapipiʻiina i luga o se afi aʻo lei faʻalautele. E taua tele le le faʻaleagaina o le ogalaau autu i le taimi e vavae ese ai le faʻaopoopoga. Lafoaʻi mai le mea e maua mai ai ua oti. O le vaega pito i lalo e togafitia i le powder powder o Kornevin. A maeʻa lenei mea, ona totoina lea o le fatu i totonu o le oneone po o le sasaa.

E tatau ona manatuaina o se laau ola maloloina e mafai ona faʻatupulaia naʻo auala e atiaʻe lelei. O le mea aupito sili ona lelei, o maʻalaʻau e i ai le limeti o le fitu senitimita. Mo le faʻavaeina o le faagasologa, o le maualuga maualuga o le vevela e tusa ma le 27-28 tikeri. E tatau ona teuina i totonu o se mea susu. Mo le tuʻuina, filifili penumbra. Afai e te mulimuli i tulafono uma, o le a aʻa le aʻa i totonu o ono masina. I isi tulaga, o le a manaʻomia ai le itiiti ifo ma le tasi le tausaga.

Tausiga ma le tumama

Ina ia foliga matagofie le trachicarpus, e tatau ona tausia ma le faaeteete ona laʻau matagofie. E le taugofie mai le efuefu ma palapala. Pe a oʻo mai le susu ile laulaau, ona tumau ai lea o mea leaga. E le mafai ona faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi e faʻamama ai lau. Latou te aʻafia ai le soifua maloloina o le pama. O le laau e mafai ona siakiina i se ie susu, susu. O se fofo o le oxalic acid e lelei. Ae peitai, a maeʻa sea faiga, e manaʻomia e le trachicarpus se vai mafanafana. A maeʻa ona gaosia, e tatau ona faʻamamaina laʻau.

Mo le trachicarpus e foliga lelei, e manaʻomia le teuteuina taimi. E faia ma le faaeteete. Tipi laulaau e tilotilo i luga. E tatau foi ona aveʻesea lau paʻu ma ua mate. Pe a oti se laupepa, suia le lanu, e matua faigata lava ona tipi ese. Latou te fesoasoani i le pama e maua ai nisi meaai paleni. E taua le aua le faʻaalu pe a teuteu lau. Afai e itiiti le laʻau e tutupu i le gasologa o le tausaga, aua le tipiina tele.

E tutusa lava le taua o le aveeseina o foliga vaaia pe afai e leai se manaʻoga e faʻalaʻau le pama. Latou te taofia le tuputupu ae o le trachicarpus, ave le malosi.

Maʻi ma meaʻai

O se pama matagofie o loo i ai le tele o meaola faalafua. E ono aʻafia i osofaʻiga a aphids, mealybugs, thrips, iniseti-eating insects, ma iniseti.