O le togalaau

Winter-hardy apricot Kichiginsky: faʻamatalaga eseese, totoina ma tausi

Faatasi ai ma le tele o laau togalaau, e taua le faailogaina o le apricot - o ona fua suamalie suamalie ua leva ona alofagia e tagata matutua ma tamaiti. Ua lauiloa o lenei fualaau aina e le tupu i afā uma, aua e fiafia i le vevela. Ae ui i lea, i le faaiuga o le 90, sa atiae e saienitisi mai le Chelyabinsk Institute of Horticulture (e pei o Pankratova ma Mulloyanov) se ituaiga fou o apricot - Kichiginsky, lea, e tusa ai ma le faamatalaga o le ituaiga, ua faateleina ai le faigata o le taumalulu. O lenei vailaʻau na maua mai ona o le filifilia o meaola vao a Siberia ma Manchu.

Tulaga o le vasega

Apricot Kichiginsky e faasino i laau laʻau umi-umi. O le fatuina o le fatu e tupu ae vave vave ma e le o toe umi ona i ai lea o se pale matagofie, ae e le matua matutu. O afifi aputi e tuusaʻo tuusaʻo, vali i le lanu mumu mumu. O lanu o le tele o le lanu e lanu meamata lanu ma lanu i foliga.

Apikot ituaiga Kichiginsky amata ona fua mai le lima o tausaga o le totoina. I le taimi o le fugalaau (i le amataga o Me), o laʻau o loʻo ufiufi moni lava i mea lanu piniki laiti, ma i le lumanaʻi e toetoe lava a le mafai ona vaaia le lau ona o le tele o fua. O fua ia latou lava, e tusa ma le 13 g. O le aano o le apricot e suamalie ma manaia, ae o le paʻu e manifinifi ma e le oona. O le ponaivi laʻitiiti e vavae ese mai le pulupulu, lea e faʻaoga lelei ai lenei ituaiga faʻaoga mo le faasaoina.

I fua o le fua o fua, o le ituaiga apricot ituaiga o Kichiginsky o loʻo i ai i ituaiga o meaola laiti - o le seleselega e seleseleina i le tau o le taumafanafana (afa muamua o Aokuso). O se mea lelei tele lenei, faatasi ai ma le tasi laau talavou matutua, ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina mai i le 15 kilokalama o fua.

Eseese uiga: mea lelei ma mea le lelei

O mea taua o lenei ituaiga e aofia ai:

  • faateleina le faigata o le taumalulu, ona o le Kichiginsky apricot e lauiloa i itulagi o le Moscow Region;
  • maualuga le gaosiga;
  • feaveaia.

O le vailaʻau e leai ni faaletonu e pei ona i ai, na o le pau lava le mea e mafai ona matauina o le laʻititi laʻitiiti o fua.

O le ituaiga e aʻafia ai le tagata lava ia, o lea e le tatau ona e totoina na o oe. O le aulelei sili ona lelei o le a avea ma ituaiga apricot o Piquant ma Chelyabinsk vave.

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga e uiga i le totoina ma le tausiga o le kichiginsky apricot, e mautinoa lava le maua o se togalaau ola maloloina i ni nai tausaga.

Apricot totoina o tekonolosi

Pe a filifilia se nofoaga mo le tuʻuina o se togalaau apricot, e aoga le vavaeina o se laufanua malamalama lelei i laau totō, e manaʻomia le i ai i luga o se mea laugatasi poʻo le iai foi o sina mea e le masani ai. O le apricot e matua nofouta lava i tusi, o lea e sili ai le totoina i autafa o le malutaga, mo se faataitaiga, e latalata i le fausiaina.

Ina ia aua le lamatia le laau i le verticillosis, e le tatau ona e totoina i le eria na ola ai muamua laau totō, strawberries ma le tapaa.

O le totoina o le apricot e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo, ae o le totoina o le totogo ua faatagaina foi. E tatau ona saunia muamua le lua e faʻalelei ai le eleele:

  • ma le totoina o le tautotogo - i le tautoulu;
  • i le tau o le autumn - i le 2 vaiaso.

Fufulu le eleele i le nofoaga na filifilia, ma ia faʻaaogaina muamua ni fugalaau i vaega nei i le 1 sq. Kilomita. m.::

  • manure (10 kg);
  • superphosphate (60 g);
  • salt masima (35 g).

Afai o le palapala lea o le a ola ai le apricots o le oneone, faaopoopo i ai ma mea faʻalaʻau faʻasolosolo ma peʻa ma faʻasusu i sauniuniga o minerale. O eleele faʻamalolo e tatau ona faʻavaivai, ma afai e manino le vaega, faʻaopopo le vai oneone ma le vao.

Pe a totoina se fuainumera tele o laau, o le mamao i le va oi latou e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 3 mita, ma i totonu o alalaupapa - a itiiti ifo ma le 5 mita.

E taua le tuʻuina o se alavai faʻavaivai i totonu o le lua o loʻo tulaʻi mai - o le a taofia ai aʻa mai le pala. E pei o le alavai, iliili iliili poʻo piliki piliki e mafai ona faʻaaogaina.

E lelei i le suavai le totoina o laau ma mulch le poloka poloka e aloese mai le vave faʻaleleia o le susu.

Lalo o ata o le kichiginsky ituaiga apricot:


Isi tausiga o fualaau

Tausia o apricoti totoina e aofia ai:

  1. Fafaga vai e masani ai. I le taimi o le tuputupuaʻe o vine mama ma fualaau aina suamalie, aemaise lava i taimi o taumafanafana mama, e tatau ona fagogo le apricots, e le mafai ai ona faʻamago atoa le palapala. I le taimi o le tautoulu, e le manaomia e le laau lenei faiga.
  2. Laʻei pito sili. O isi laei e mafai ona faia mai le tausaga lona lua o le olaga o le fatuina, faʻafeiloaʻi atu i totonu o le lio. I le tautotogo (pe a tatala mai pupu), i lalo o laau laʻititi, faʻaopopo meaʻai faʻamaʻi (e le sili atu i le 8 g o le ammonium nitrate poʻo Urea). Laʻei pito sili e toe fai ia Iuni. Nai lo o le minerale, e mafai ona faʻaaogaina fomaʻi faʻalaʻau (faʻafefete o mullein 1:20 poʻo le manulele manu 1:10).
  3. Teuteu. O fualaau e tatau ona teuteuina pe a manaʻomia (pe a iai ni vaigogo mamago) ma ia faia se pale i foliga o se pesini. O galuega e tatau ona faia ia Mati, seia amata le tafe.
  4. Saunia mo le taumalulu. I le faaiuga o le autumn, e tatau ona nonoa apricots talavou i vao e puipuia ai i latou mai meaola faalafua. Mai le vevela o le la, ia faia ni mea e faʻamama ai faʻatasi ma se faʻafefete.

O le ituaiga apricot Kichiginsky o loʻo faʻamatalaina i luga o le a faamalieina atoatoa le maualuga o manaoga o tagata fai togalaau. I le uma, o se tasi lea o filifiliga silisili mo le tuputupu ae i itu i mātū o le atunuʻu. O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi lelei le malulu o le mafanafana ma e maua ai se seleselega tele, ma o uiga sili ia ona taua e tatau ona i ai laau aina, ma e le mafai ona e finau ma lenei mea.