Fugalaau

Matou te tupuga mai i fatu i le fale

O le fugalaau fale o Abutilon o se fualaau aina i le vailaʻau. O Abutilon e aofia ai le aiga o malvaceae, o sui iloga o le faʻasologa o tupe-pele e pele i tagata tafafao ma le fale o le hibiscus. Ua tupu mai le Abutilon mai fatu; I totonu o fale, e sili atu i ai le fugalaau i le fale, e nofo i le taumafanafana i luga o le faapaologa. I nofoaga mafanafana, e tupu aʻe ai vaovao i fugalaau ma faʻaaoga i le mamanu.

Abutilon e pei o se fale toto

O le vave ona totoina o vao vao ua sauni e fuga i le tausaga, pe afai e te fatuina ni tulaga saʻo. Ae o le i ai o se mea e naʻo greenhouses. I le fale, o le tele o fugalaau e amata mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn O le tele o fugalaau lapopoa lapopoa, o laʻau e foliga lelei ma vave vave ona faia le fugalaau o se fagafao.

O le togavao o loʻo i totonu o le fale e ola lelei ile laufanua lelei ma le malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. A e alu, e tatau ona e mataituina le paleni o le suauu o le ele, ona o le laau e vaʻaia laʻau pe a leai se tele poʻo le tele o susu. O le faʻaleleia o le taumalulu e tatau ona faʻatino i le 10-15, ma faʻamautu lelei.

Faʻaleleia o Abutilona e fatu

O le auala sili e faʻaleleia ai o le tupu aʻe lea o fatuga mai fatu. E mafai ona maua fatu i le fale pe faʻatau i se faleoloa faapitoa. E tele taimi e faʻatau atu ai oloa, ma o le aʻafiaga e le manuia i taimi uma. O isi mea uma lava e manaia i taimi uma e taumafai e totoina se laau manaia mai le maʻila e avatu i se tasi e latalata ia te oe.

O le mauaina o fatu e mafai ona iai i le i ai o nisi o laau totō latalata ane. O le faʻaleagaina i vivo e mafua mai i le fesiitaiga o pollen e iniseti ma le matagi. A oʻo i totonu, e tatau ona e faʻaaogaina se pulumu ma lauulu malulu e faʻafefe ai le pollen.

O se taunuuga o le palota, o se atigipusa ma fatu e ufiufi i se atigi maʻa. O fatu e tumau pea le aoga mo le silia ma le lua tausaga. A oʻo ina totoina fatu, e mafai ona vaevaeina uiga o le varietal pe a lūlūina i fatu.

O vaega o le lūlūina ma le tuputupu ae o meaʻai mai fatu e tatau ona mafaufauina ina ia mafai ai ona maua se fale maloloina malosi. E aofia ai:

  • palapala mo le totoina:
  • sauniuniga muamua o fatu;
  • vevela ma le faʻafouina o auala;
  • tuutuuga o le germination, aoina;
  • foliga vaaia i le tausiga o fualaau.

Mo le lūlū, faʻaaogaina se meaʻai, e pei o se masani masani mo le totoina o togalaau o togalaau, ae faʻapipiʻiina le oneone ma le perlite. O faufautua o fugalaau malamalama e fautuaina e mautinoa lava le gaosia o le mea e fai mo le faʻapalapalaina, tuʻu se vaega o alavai i le pito i lalo, lea e mafai ona faʻalauteleina ai le kele, pebbles poʻo ni atigi vavae mai conifers. Laʻau e totoina i lau paʻu-pele tablets e lagona lelei.

O le paluga eleele e sasaa atu i totonu o le pusa, o le a tumau seia oʻo i le germination i se nofoaga mafanafana ma susulu. Afai e te tuputupu ae i le auala, ina ia maua ai le fugalaau i le taumafanafana, o le luluina o fatu e tatau ona i ai i le amataga lava o Ianuari. Fugalaau o le a oʻo mai i le ono masina talu ona lulu.

O sauniuniga o fatu e aofia ai le talepeina o le atigi pito i luga. Ina ia faia lenei mea, o fatu e togafitia i se nusipepa lelei po o se isi mea faigaluega malosi. E tatau ona manatua le mea lenei, talu ai e aunoa ma le faʻaumatia o le atigi pito i luga ma se nusipepa poʻo se isi metotia, o le a le tupu mai laau toto. A maeʻa lenei mea, o fatu mo le aso e tatau ona gagau i le epin, aʻa, poʻo isi mea e faʻamalosi ai. O le a vave ona iloa le fatu. O le mea lea, e sili atu le faʻamoemoe e ala i le afifiina o fatu i se solo solo lelei ma faʻamalitali mo le pala.

Afai ua tupu le laau mo le totonugalemu o le fale, o le taimi sili ona lelei e ola ai laau toto o le tautotogo, pe a fafagu le natura. O le fagu lea e totoina ai fatu laau e tatau ona fai, e tatau ona papaʻu, lulu le eleele, e na o le 5 mm le palapala. Ia mautinoa e faʻapipiʻi le atigipusa i se tulimanu mafanafana ma susulu, ma ufiufi i le tioata. O le vevela o le potu e lelei tele mo le faʻamaina. I le taimi o le atinaʻeina o le fatu, o le palapala mai lugā e faʻamamaina, ma puipuia ai le vevela.

O le a tulaʻi mai i le lua i le tolu vaiaso. I le mulimuli ai i le mamanu masani o le atinaʻeina o cotyledons, o lea e leai se mea e faʻaaogaina, o le vaiaso muamua e tatau ona tuʻuina le fale i le faamalama, ae tatau ona mafanafana le eleʻele. Masalo ma se solosolo malulu i lalo ifo.

Pe a oʻo mai le lautusi moni muamua, e totoina e le tovine ni ipu ma le vevela o le 7 cm. O fualaau aina e faʻaalu 3 masina i totonu ia i latou, faʻatumu uma vaega i aʻa. Faatasi ai ma le tausiga lelei i le taimi lea, o le fatugala e liua ma avea ma se togavao laitiiti, lea e mafai ona amata ona fuga i le maea ai o le faʻasalaga i totonu o se gaʻo tele.

Faʻamatalaga ma le faʻagasologa o le faʻatupulaia o le vavae mai fatu:

  • fatu e mafai ona faʻatau e ala i le pikiina o lau lava ituaiga, fiafia tele;
  • tutoatasi na totoina laau totō mai fatu e sili atu ona puipuia i tulaga o le falemaʻi na afua mai ai;
  • pe a tutupu le tele o laau, e mafai ona e maua ni fatu ma totoina se fatu fou fou.

Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o le vaitau o le germination o fatu pusa e faatapulaa, o le luluina e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai ona mauaina le mea. E le o taimi uma lava o ituaiga fatu fatu e tutusa ma le teuteuina.

O le faʻaaogaina o potu e faʻaaogaina e manaʻomia i tausaga taʻitasi, o taimi taʻitasi e faʻalauteleina ai le gafatia o le ulo. Afai e te faʻaaoga le pusa mo le tuputupu ae, e le gata o le a faatuai, ae o le tuputupu ae foi o le matata lanumeamata seia faatumulia i aʻa o se paʻu omea.

Faʻaleleia togavao i fafo

Ma le tausiga lelei, o le a amata ona fuga mai le laau i le masina lona fa. O le tumau i le susulu o le la atonu e mafua ai le susulu ma le paʻu o laulaau. Ae ui i lea, o le pa'ū ifo o mata i le laau e aoga. Afai na amata ona leiloloa pepa ole fale, ona tatau lea ona e vaavaai mo se mafuaaga i le tausiga poo le nofoia o meaola faalafua.

I le tau mafanafana, o le fale i luga o le faapaologa e sili atu lona lagona nai lo le potu. I lenei tulaga, e tatau ona e ufiufi le vao mai le susulu o le la ma mataʻituina le susu o le palapala. Pe a alu i le taumafanafana i le atunuu, o le a leai ni faafitauli ma fugalaau o le fale. O le a fiafia le laau i lona matagofie i le avanoa. O le faʻaaogaina i totonu o le atunuu e tatau ona tuʻu i lalo o le paolo o laau, i se nofoaga e puipuia mai le matagi ma le susulu o le la. Afai e te totoina se laau i totonu o se fagu, ona oʻo lea i le autumn e mafai ona e tipiina aʻa na sau ma suʻeina i totonu o se ipu tele. O nei laau totõ e le mafai ona toleniina le taumalulu i le togalaau.