Laʻau

Ficus microcarp

O le mea na fanau mai ai lenei vaega o le vaomatua o le itu i sasae o Asia, saute Saina ma North Australia. O le igoa o le laau e faʻavae i luga o uiga o fafo o ona fua. E laʻitiiti lava o ia: e le mafai ona oʻo ile centimita. I le gagana Eleni, o fualaau laiti e pei o "mikros" ma kariti ", o le mea lea o le" Russian microcarpa ".

O le laau lava ia i le vaomatua o loʻo i ai sona uiga faʻalelei, e oʻo atu i le maualuga o le 25 mita, e iai le paleni tele ma lautele lautele. O kopi o potu e le silia le tasi ma le afa mita le maualuga. O le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo ola i laʻau o le bonsai ma e laiti tele.

Faamatalaga faʻatau

O se vaega mataʻina o le faʻaali mai o le pito i luga o le microcarp o le faʻaalia lea o se vaega o ona aʻa, lea e maualuga i luga aʻe o le palapala ma ave ai foliga sili ona leaga.

O laulaau o le microcoppic ficus e faʻafefeteina, e tusa ma le 5-10 cm le umi ma le 3-5 cm le lautele, faʻatasi ai ma se mea faʻapitoa. O le lau o laʻau e lamolemole, manifinifi-paʻu, susulu. I luga o lālā o loʻo faʻaopoopoina ai i latou, faʻapipiʻi i se petiole pupuu.

Tausiga mo le viliina o microcarp i le fale

Nofoaga ma moli

Ficus microcarp e sili ona fiafia i le ata lafoia ma le malulu, ma e le mafai ona gafatia ia ave saʻo o le la. I le taumalulu, e le mafai ona teuina le laau i luga o pusa faamalama latalata i maa.

Lulu

Lelei mo le atinaʻe o se vevela laʻititi nai lo le vevela o le potu: mai le 25 i le 30 tikeri. Ma le isi, e le gata o le vaega pito i luga o le ficus e manaʻomia le vevela, ae o aʻa foi, o lea e le tatau ai ona e tuu i le taumalulu i luga o se windowsill po o le fola malulu.

Faʻasa

E manaomia e le togalaau le taʻi tausaga e faʻafefe ai. I le tau mafanafana, e masani ona faʻafeinu le ficus, taumafai e faʻamalo le faʻagogoina o se coma. O le le lava o le susu e maua i le faʻaaogaina o le laʻau ma le lafoaia o lau. I le taumalulu, e tatau ona e faʻafeinu lelei. O le susulu o le susu e tupu mai i le pala o aʻa ma le foliga mai o le laulauina o laulaau.

O le microcarp e malamalama lelei i le tuufaatasiga o le vai, o le mea lea o le suavai e faia ma le tausia lelei (a itiiti ifo ma le 12 itula) vai i le vevela o le potu.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le vevela o le ea o se tulaga talafeagai mo le atinaʻeina o lenei laau. I le maualalo maualalo, o le ficus foliga lethargic, maaleale i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mo le puipuia o nei taimi le lelei, o le ficus e felafolafoai i aso taʻitasi i le vai ma soloia i lea taimi ma lea taimi ia laulaau ma se ie mama susu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Ficus microcarpus faʻafeiloaʻi ma le loto faafetai i luga o laei pito i luga ma fusi le eleele. E faʻasolosolo taimi e sosolo ai i se vaifofo faʻavaivaia le faʻaogaina o fugalaʻau. O fomaʻi faʻavaomalo mo le teuteu ma le faʻaaogaina o laau e faʻaofiina i le eleele. Afai ua ola le laau i se sitaili, ona sili atu lea ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa.

Taua! Mo le faʻaleleia atili o le faʻaaogāina o meaʻai ma le faʻaaloalo mo aʻa, e taua le faʻafefeteina na o le palapala susu.

Suiga

E manaʻomia se faʻaogaina o le microcarp i se tasi taimi ile lua tausaga. Talu ai o le aʻa o le laau e le mafai ona faateleina le tele, o le autu autu o le totoina o loʻo toe faʻaleleia pe sui le sui o le masini. E sili le lelei i le fesuiaʻiina o ficus i le tautotogo.

Taua! Manatua e tausi lelei se alavai lelei.

Toto ma fusi le pale

O se tasi o aiaiga mo le tuuina atu o se laau o se mea teuteuina faapitoa o le tautotogo masani po o le teuteuina o le laau ina ia mafai ai ona fausia se pale.

Faʻafouina o le microcarp

I le avea ai o se tulafono, faʻapipiʻi microcarp faʻalauiloa e ala i le tipiina ma le taoto. I le avea o ni tipi, e mafai ona e faʻaogaina le tipi, e le o faʻamalamalamaina uma i le vine. E tuʻuina i totonu o le vai. A maeʻa le aso, faʻafefe le vai: o loʻo i ai le tele o le kulimi suamalie, faʻasaoina e le laau mai le fasi.

Taua! O le masini Microcarp o se meaʻai malosi, o lea aloese mai le faʻafefe o paʻu.

O le tipi ua tuʻuina i totonu o se atigi apa ma vai mafanafana ma le faʻaopoopoga o sina vaega o le pefu: e aloese mai le pala. A maeʻa ona aʻafia ona aʻa i totonu o se atigipusa, ma teuina i lalo o se fale malulu seʻia oʻo mai lau.

Lafoaʻi i aso muamua talu ona faʻatau se fale

Taumafai e fuafua muamua le nofoaga e tuu ai le fugalaau. Manatua e taua le aloese mai le toe faʻaleleia o mea, nofoaga sili ona susulu, tuʻuina o le laau i tafatafa o se afi mafanafana, i se ata.

  • Sulu mai le aso muamua. Aua neʻi faʻafefe le palapala. Ina ia faia lenei mea, suesue i aso taitasi le mea e fai i le loloto o le tasi phalanx o le tamailima.
  • A maeʻa vaiaso e lua, sui le pusa paʻu i se ipu tumau, faʻatumu i soʻo se mea lautele poʻo se mea faʻapitoa mo ficus.
  • Afai e te filifili e ola i luga o le microcarp i totonu o le style bonsai, ona mulimuli ai lea i tuutuuga o loʻo lisi atu i luga, ia maitauina le tele o le gafa.
  • Afai i aso muamua o lou nofo i lou fale e faʻapipiʻi ai le laʻau - aua e te popole. O lea la e tali atu le laau i se suiga o le nofoaga e nofo ai.