Meaai

Faʻasusu se ofu manaia manaia mo le taumalulu ma le leai o ni beets

Faatasi ai ma vasega muamua, o le borsch o le ulu o mea uma, aua e leai se sou e mafai ona faatusatusa i ai i le tofo lelei. Ae ui i lea, o le faagasologa o le sauniuniga o le "tama tupu" e tele se taimi, ma o le afa e tatau ona faaaluina i le sauniaina o fualaau faisua. O le faʻaogaina o Borsch mo le taumalulu ma beets e sili atu ma le tasi, o le a fesoasoani i le au faʻailoa i fafo. O le a faaitiitia le taimi e kuka ai le afa, ma o le a taofi e le borscht ona tofo uma.

O le tulaga ese o le laei e taoto i le mea moni e foliga tutusa lava ma se salati. O pusi crispy ma suamalie suamalie e faigofie ona suia le vinaigrette. I le tatalaina o se fagu e pei o le paʻu i le taumalulu, e mafai ona faʻaaogaina o se falaoa mo soʻo se falaoamata po o se paluga pateta.

Fualaʻau fuālaʻau i le taimi o le toso faʻasaina le suamalie, o lea e leai se vai e faʻaopopo i le laei. Mo mea manogi, ona tuʻuina loa lea o le keke, pepa ma isi mea manogi i totonu o le borscht, pe a fai e le o iai i latou e fai togafitiga.

Pusa fai ofu

Ina ia saunia le 2 lita o le faapaologa borsch mo le taumalulu ma beets ma le vineta o le ae manaomia:

  • 0.5 kilokalama o aniani ma kāloti;
  • 0.4 kilokalama o pepa (suamalie) ma tamato;
  • beets - 1 kg.

Saunia fualaʻau:

  1. Alu tipi i totonu o vavao (pe a fai o se lapisi tele, poʻo afa mama - fualaau laiti ma le fualaʻau).
  2. Fufulu fasi kāloti, pi ma faʻafefiloi le fasi fualaau faisua.
  3. Otioti le pepa i ni vaega se lua, aveese ia fatu ma malepe i se vaovao matago.
  4. Fufuluina beets, peel ma le tapuni.
  5. Tipi le tumatumu i le afa ma tipi le fatu ma le mausali (pe afai ei ai). Faʻasusu i totonu o kupita.

Afai ei ai le taimi ma le manaʻoga, e mafai ona tipiina ni beets i fasi pepa. E ui i lea, e tatau ona maitauina i lenei tulaga, o le taimi e kuka ai e tatau ona siʻitia faʻaititia (10 minute).

Tuu fualaau faisua uma i totonu o se paluga, lea o le a kuka ai, ma ua oo i le taimi e fai ai le sami. I totonu o se isi ipu, faʻafefiloi 3 tbsp. l masima ma 1 tbsp. l suka. Faaopopo le kulimi (40 ml) ma le suauʻu (70 ml).

Liligi le vaifofo i totonu o se fale masani mo le kukaina o fuālaʻau ma faʻafefiloi lelei. Tuu i luga o le ogaumu ma faʻafefiloi i luga ole vevela vevela, e aunoa ma le kuka, mo le 20 minute. I le taimi lea, o fualaau faisua ua tumu i le sami.

A maeʻa le 20 minute, pe a lava le suavai, aumai le laei i se faʻala. Faʻaitiitia le vevela ma faʻapipiʻi le tele o le vevela i lalo ole tapuni tapuni.

Afai a maeʻa le taimi atofaina o fualaau faisua (aemaise lava beets) e faigata pea, kuka le laei seivagana ua latou sauni.

A o vaivai le mea faigaluega, ia faʻamalo le ipu. E faigofie le faʻaaoga o koneteina ma se voluma o le afa lita, ae i le i ai o se fale tele, o loʻo iai mea e tatau ai. Faʻapipiʻi faʻaputu uʻamea mo le 10 minute.

Saunia le pusa o le borsch mo le taumalulu ma beets i fagu ma taʻavale i luga. Faʻaofi le pito i lalo, ma ufiufi i se palanikeke mafanafana mai luga.

A maeʻa maeʻaeʻa le mea faigaluega, e mafai ona e suʻeina i totonu o le potu.

Faʻaofuofu Borsch e aunoa ma le vineka ma le kuliki

O le uiga masani o le borsch ua faaopoopo i le vailaau faaopoopo i le laei e le o tagata uma e fiafia i ai. O lenei fua mo le vevela vevela mo le taumalulu mai beets e le aofia ai le suka. E le gata i lea, e maua e ia se tofo faapitoa, talu ai o beets ma kāloti ua muaʻi falai i le suauu.

Meaʻai Taua:

  • tamato ma beets - 1.5 kg ia;
  • kāloti ma le pepa (suamalie) 1 kg ia;
  • suka - 1 tbsp. L.
  • masima - 4 tbsp. L.
  • suauu - 250 g;
  • 3 lavrushki;
  • 3 talo;
  • meaʻai palapala e tofo ai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le gaosiga o le vao mo le taumalulu:

  1. Tuʻu tomato i totonu o se suʻi.
  2. Liligi le sua i totonu o se fagu ma le kuka mo le 20 minute, faaopoopo mea manogi, masima ma suka. Aveese faʻamaʻi taimi.
  3. Na tipiina e le vine fasi pepa suamalie i totonu o se mea e faʻafefeteina poʻo le ufiufi i se faʻi meaʻai. Faʻaopopo le masini i le suka o le tomato i le faaiuga o le kuka ma faʻafefe mo ni nai minute.
  4. A o sauni le vai o le tomato, faʻafefe le kāloti ma falai i le suauu.
  5. Grate beets ma fry seia mama.
  6. Faʻaopopo fualaau faisua i le vai inu mama. Suauu seia oʻo i le laei e manaʻomia pea.
  7. Liligi i totonu o fagu ma taʻavale i luga.

E faʻafeiloaʻi Borsch i le paʻu mama

Paʻu lalaga

I le faaopoopo atu i avanoa, lea e aofia ai le tele o fualaau faisua ua tuʻuina mo le borsch, e masani lava ona latou faia ni laei e masani ai e aunoa ma ni pipi. Recipes for dressing dresses mo le taumalulu e aunoa ma ni beets e tele ni filifiliga e ese uma i le auala e gaosia ai fualaau faisua ma a latou mea. O nisi e aofia ai le vevela o togafitiga, ma i nisi o fua, e fufuluina masima ma masima. O nei laei e mafai ona faaopoopo i ni ituaiga o soupeti. Ma afai e te manaʻo e kuka le borscht - faʻaaoga pea beets.

O lea la, ina ia faasaoina ai le 7 lita o laei e aunoa ma ni beets, o le a e manaʻomia:

  • tamato - 8 kg;
  • pepa (lanu mumu pe lanumeamata) - 2 kilokalama;
  • 3-4 lapisi o le kalaka mo se manogi;
  • Lavrushka - 7 lau laititi;
  • peppercorns - 14 pcs. uliuli ma manogi.

O le laasaga muamua o le faʻamamaina o fagu, ma tapuni mo le lalagaina - e faʻapipiʻi ai.

Ma le isi, saunia le nofoaga o le kesi:

  1. Fufuluina le pepa, tipi i ni vaega se lua, aveese le aʻa ma filifili fatu. Lulu i totonu o se fai meaʻai.
  2. O le suʻeina o le sua mai le tamato ma se suʻai.
  3. Faʻasalaina le lauloni i se naifi e fai ai ni fasi pepa se 7.
  4. Liligi uma paluga i totonu o se fagu lapoa ma se malosi e tusa ma le 8 lita. Pe a faʻapipiʻiina, ao mai le fulu ma faʻafefete i le vevela vevela mo le tusa ma le 15 minute.
  5. I totonu o kulimi taʻitasi ua faʻavasega i lalo o fasi keke e lua, lua peas o pepa taʻitasi ma 1 lavrushka.
  6. Liligi le fufuluina i totonu o pusa, oloʻo i luga ma afifi.

Faʻafeivaia fualaau faisua

I lenei faʻamatalaga o le kukaina o kuka mo le borsch mo le taumalulu e aunoa ma ni beets, e le kukaina fualaau faisua, ae sausau i masima. Ona o lenei, latou te tumau pea fou ma taofi a latou vitamini.

Mo le sauniuni o fagu e fa o le laei ma le malosi o le afa-lita, 300 g greens (pasili ma le dill) o le a manaomia, faapea foi ma vaega nei i le 500 g:

  • pepa;
  • kāloti;
  • Tomato
  • aniani;
  • le masima.

Faʻamalie meaʻai:

  1. Oti le pepa i ni fasipepa.
  2. Taʻu le kāloti ma le faʻafefe.
  3. Oti le tipi i totonu o poloka.
  4. Liligi le tamato i le vai inu, aveese le paʻu ma tipi i totonu o ni tamai pusa.
  5. Tipi greens i se naifi.
  6. Gagau mea uma i totonu o se pesini tele, fufulu i le masima ma liliu i ou lima. Tuʻu le fale faigaluega mo le 15 minute ina ia mafai ai e fualaʻau tuʻuina le sua.
  7. Tuu le laei i totonu o koneteina tioata ma tapuni le puipui o le ufiufi.

Teuina o laei mai fualaʻau manogi e tatau ona i totonu o le pusaaisa.

E leai se tasi o le a faʻaaogaina le faia o pusa e fai i le fale mo le taumalulu ma poʻo le leai foi o beets e sili atu ona aoga nai lo fualaʻau faʻatau i le taumalulu i le maketi poʻo le faleoloa. Ma afai o loʻo e maua pea le avanoa e faʻaaoga ai fualaau faisua mai lau togalaau mo le lalagaina, e mautinoa lava e le mafai ona e faʻatauina se mea matagofie i se faleoloa. Faatasi ai ma le tasi fagu, o le a saunia se borscht manogi manaia, manogi ma maloloina i le maualuga o le 40 minute. Faasao lou taimi, ae le o le ola maloloina. Le fiafia tele i tagata uma!