Laʻau

Maranta

Maranta o se vaovao laʻau. E ui o le arrowroot e aofia ai laau totō, ae oa latou fugalaau e tosina mai ai le gauai nai lo lau. O lenei laʻau faʻafeoloolo matagofie e talafeagai mo le faʻatoʻaga i le fale ma ofisa. E mafai ona avea ituaiga o ituaiga e pei o Arrowroot Kerhoven, Arrowroot Masange, paʻu paʻepaʻe, uʻamea Arrowroot, lua-tone ma le tolu-lanu poʻo le mumu. Ae, o ituaiga meaola eseese e le afaina ai le tausiga atoa o fugalaau, e tutusa lava mo tagata uma.

Maranta - tulafono mo tausiga ile fale

Malamalama

E ui lava o lenei laau toto o le malu-alofa, o le a vave ona mamae e aunoa ma le susulu o le la. Mo le uʻamea, o le malamalama faʻasalalau e sili ona lelei. O le susulu o le la e mafai ona mafua ona laʻau e sui ai le lanu, e fai si laʻititi. Mafa e tele igoa masani - o le "tatalo vao" ma le "sefulu tulafono." O le igoa "tatalo vao" na ia maua ona o le mea moni e faapea afai e le lelei le susulu o le laau, ona maua lea e lau laʻau se tulaga saʻo, piilima pei o lima o se tatalo. O le igoa lona lua na tuʻuina atu ia te ia aua o lanu paʻepaʻe e sefulu o loʻo i luga o lau o se tasi o ituaiga o uʻamea. E manatu Peretania o se faailoga lelei lea, ma taumafai e maua lenei ituaiga o uʻamea.

Lulu

O le fugalaau e matua vevela lava, ma o le vevela i le potu masani o le a sili ona lelei. I le taumafanafana, o le vevela o le ea i totonu o le potu o loʻo i ai le fale e le sili atu i le 22-25 tikeri, o le lofia o le laau e mafai ona oʻo ai i lona oti. O le a taua foi le mataʻituina o le vevela o le palapala lea e totoina ai le laau, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 18 tikeri. I le vaitau mai ia Oketopa ia Fepuari, e amataina ai e le laau le vaitau e taoto. A o faagasolo lea vaitaimi, o le a lagona e le laau le toʻa i le vevela o le 18-20 tikeri. Pau lava le mea e tatau ona e puipuia ai lenei laau mai le vevela vevela.

Faʻasa

Ae o le tele o laau totō, e manaʻomia e le uʻamea le suāuʻu talafeagai, i le vaega o le tuputupu aʻe ola e tatau ona faʻafefete i le tele o taimi, ae le faʻafefe. I le taimi lea, lelei, o le eleele e tatau ona susu i taimi uma, ae le susu. O lenei fugalaau e tatau ona faʻaitiitia sina vaiititi pe a iai se taimi e moe ai. Ae ui i lea, o le tele o le fafaga i lenei taimi e matua aʻafia lava i le vevela o le ea i totonu o le potu. Mo le suāsusu, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le vai i le vevela o le potu, ma e sili atu pe afai e vaivai.

Faʻamamaga o le ea

E fiafia tele Maranta i le ea malulu. O le mea lea, faatasi ai ma le pulupuluina, e tatau ona e faʻatulagaina ia te ia e taele i le vai, ae na o oe lava e manaʻomia le fufuluina o le laau lava ia, ufiufi le ulo ma le taga i le taga. Ae o lenei taimi e le lava, ma o le lauulu o lau e amata ona malogo i le fugalaau. Afai e tupu pea lenei mea, e tatau ona e tuu le fugalaau i totonu o se moli tioata.

Laʻei pito sili

Mo le tuputupu ae sili atu, e tatau ona fafagaina le fugalaau i meaola faʻasaina ma mineral. O luga o laei e faia i le vaitau o le tuputupu ae malosi o le uʻamea, o lona uiga. faalua i le masina. O minerale ma fugalaʻau faʻasili e tatau ona faʻaaoga i se isi itu, ao faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamaʻi e masani ona fafagaina i le tele o taimi nai lo le masani. E le fautuaina foʻi le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi ma se malosi malosi.

Suiga

Ua totoina le laau i le tautotogo. O le uʻamea e faʻapipiʻi tasi i tausaga taʻitasi. Pe a faʻavasegaina, vevela ma vele vevela ua aveeseina mai le laau, mo le lelei atili o le ola o vine. Talu ai ona o ona aʻa e le tele tele, aua le aveina ni ipu lapoa. E lava le faʻaaogaina o ipu laiti ma lautele. Ae, o le ipu e tatau ona i ai pe o le palasitika po o le ele. Mo le totoina o laau, e manaʻomia le eleele ma le pH-6 maualuga o le eletise. O ia fanua e mafai ona faʻatau i se faleoloa pe fuafua oe lava.

Mo le faʻatasiga oe lava oe o le a e manaʻomia:

  • Pepa lauʻeleʻele - 3 vaega
  • Peat - 1.5 vaega
  • Coniferous land - 1 vaega
  • Dry Mullein - 1 vaega
  • Sand - 1 vaega
  • Ash - 0.3 vaega
  • Alavai

O le isi auala lelei e ola ai le uʻamea o le hydroponics. O le Hydroponics o le totoina o laau i totonu o se siosiomaga, e aunoa ma le faaaogaina o le palapala. Faafetai i lenei metotia, atonu e seasea lava ona gaosia se laau toto, faʻafeinu, fafagaina, ma o le a sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina. Faafetai i lenei metotia, o le a maua ai e le laau se soifua maloloina ma sili atu ona matagofie.

Faʻasalaga o laʻau

O le uʻamea e faʻalauteleina i ni auala se lua: e ala i le fevaevaeaʻi ma le faʻaleleia e ala i le vavaeina. Pe a faʻasalalau e ala i le fevaevaeaʻiga, e vaevaeina le laau i ni vaega, e le o aʻa. Ona totōina lea i totonu o le eleele ma e faʻamamaina ma le faʻaeteete i le vai mafanafana. O le fagu fugalaau e tuʻuina i totonu o se taga palasitika ma nonoa faʻamau, e faia ai se aʻafiaga mo le faʻaaoga. O lo o aofia ai i totonu o se pusa seia oʻo i ni aʻa fou ma lau o loʻo aliali i luga o le laau. O le toe gaosia e ala i le vaevaega e naʻo le taimi e totoina ai se laau. Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o loʻo faia i le taumafanafana poʻo le tuai o le autumn. Ina ia faia lenei mea, tipi le pito i luga ma le 2-3 laulaau mai totoa fou ma tuu i totonu o le vai. A maeʻa foliga o le aʻa, ma o le a tupu lenei mea i le 5-6 vaiaso, ou te totoina le laau.

Maʻi ma meaʻai

I le tulaga o le solia o le faasusu ma le natura o le suavai, e mafai ona faaleagaina le uʻamea e le apogaleveleve. Ae afai e te tausisia le maualuga o le susu i taimi uma, e ono le mafai ona ia faʻavae i lenei fale.