O le togalaau

7 fualaau faisua faigofie mo amataga

Faʻasalaga o faleoloa fualaʻau tumu i vailaau, vailaʻau ma le leai o ni meaʻai? Fatu lau lava togalaau i luga o le fasi fanua poʻo luga o le faletusi ma fualaau faisua maloloina e faigofie ona faʻamautu ma e vave ona tupu. O fualaau nei e fitu e le manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma mafai ona faʻafetaui lelei i soʻo se ituaiga o nofoaga.

Peas © Rasbak

1. Letus leaf

O loʻo i ai le tele o fuamoa, ae o le filifiliga sili mo laʻau laiti o laasasisi laʻau, lea e matua faigofie ona tausia ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Lisi laasaga e mafai ona tupu ae i totonu.

2. Peas

Peas o se isi fualaau faisua lea e matua faigofie ona tupu. Laʻau sili atu e tupu tele vave. A o le totoina fatu, tuu i latou e malolo mo le tele o itula, sili atu i se aso i le vai mafanafana, ina ia latou totogo vave i le vave e mafai ai.

3. Kukama

Mo le toatele, o kukumba o le sili ona lauiloa o fualaau faisua. E le manaʻomia le tele o taumafaiga pe a faʻatupulaʻia, o manaʻoga autu mo ia o le vevela ma le susu. E mafai ona e tupu aʻe i luga o le faapaologa, lea o le a ia teuteuina i lana sasa e fatuina ai se lagona o meaʻai i totonu o lou fale.

4. Sola

O le isi laumei lanumeamata ma maloloina lelei lea e faigofie ona i ai o le gaʻo. E vave ona tupu, ma o le tuputupu ae mai fatu e faigofie.

Aniani uliuli © ど る ち う

5. Radisa

O le radisa e ola lelei mai fatu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ina ia mafai ona tupu le susulu e manaʻomia ai le tele o vai. Afai e te manaʻo e ola i totonu o le fale, tuʻu i totonu o se ipu loloto.

6. Laʻau faʻasolosolo

O fualaʻau e pei o le mint, laʻau, laumele, basil ma isi e mafai ona faʻatupulaia i luga o le 'upega tafaʻi ma i luga o le windowsill. O ia ituaiga laau e masani lava ona na o le fausiaina ma le malamalama lelei.

7. Chives

Toto i totonu o se pusa ni nai togi e le tatau ai poʻo le fufuluina o se pine o fatu ma o le ae maua pea se fasi aniani fou i le laulau.

Ma e ui o nei laau toto e faigofie ona tausia, e manaʻomia pea ona tuʻuina atu ia i latou. Aua nei galo e suavai laau, fufulu ma aveese vao. Ia mautinoa o le ea i totonu o le potu e le mago ma i totonu o le togalaau ma le malulu e ufiufi ai au fagafao.