Laʻau

Faʻavasega foi

O ia ituaiga laau totogo ma matagofie faʻapitoa foi (Alsobia) e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga Gesnerius. Sa talitonu muamua o lenei laau toto e mafua mai i se ituaiga e igoa ia Episcia, ae i le 1978 na amata ona avea ma ituaiga eseese. I totonu o nofoaga masani, o le togavao o se mea e maua ai le suavai. E mafai ona maua i Mekisiko, Pasila ma Costa Rica, ma e fiafia e ola i le paolo o laau i totonu o vaomatua.

O lenei mea totino e tele ona faʻafefe, ma o le laʻau o laulaau ua faia i luga ia i latou, e tutusa lava ma strawberries. O le faʻavasegaina o le faʻalavelave i le potu e faigofie lava.

O lau o le fugalaau lenei e foliga mai o se foliga lelei. E valiina i le pogisa po o le lanumeamata lanumeamata ma e pouliuli. O fugalaau paʻepaʻe ua i ai itu taua. Fugalaau e umi lava le umi, mai ia Aperila ia Aokuso.

I lenei fale, o le rosette e sili atu ona faʻatusatusa nai lo le faʻamatalaga, e oʻo atu i le 15 senitimita, ma e le manaʻomia ona faia.

O se fugalaau le lelei, e pei o se tulafono, ua ola i le fale, e pei o se laau toto. O loʻo tuʻuina i totonu o ipu faʻapipiʻi. E le o iai foi se laupepa telē tele, ma o ona lala e tutupu i le 20 cm. O lenei fugalaau e sili ona matagofie ma matagofie pe a tele, o tamaiti e tautau i le tele o itu.

E le gata i lea, o lenei fugalaau ua tupu aʻe e pei o se laau toto, ua tuu i togalaau malulu, ma e masani foi ona faʻaaogaina mo paʻu alpine. O lona uiga sili ona lelei o le mafai ona tupu i se nofoaga e sili ona pogisa.

Mo le togafitia o le fale, e lua ituaiga o nei laau e masani ona faʻaaogaina, e pei o le alsobia punbia (Alsobia punctata) ma le pulou-flowered tunbia (Alsobia dianthiflora).

Vaʻa-fugalaau Vaʻaia foi e iai ni laʻau laiti e foliga mai. E lanu meamata lanu meamata, ma e iai foi lanu mumu. O ona fugalaau paʻepaʻe matagofie e talitutusa lava ma meaʻai.

O le Dotted Alsobia o lau lau o loʻo i ai ni laʻau paʻepaʻe. O fugalaau fugalaau e tele. O i latou o tagata faʻasalalau, ma i le faai o loʻo i ai ni lanu mumu.

I totonu o le vaomatua i totonu, o le tulai mai o hybrids fou e le o se mea masani. O a latou fugalaau e masani ona tele.

Vaʻavaʻai ile Fale

O lenei fugalaau e le faʻaaogaina i le tausiga ma e faigofie tele ona tupu i totonu.

Malamalama

E sili ona lelei le tuʻuina o vaʻai i luga o windowsill o faamalama o loʻo i sisifo, sasaʻe, faʻapea foʻi itu i mātū o le potu. Ae ui i lea, i le faamalama i matu, atonu o le a le totogo lenei laau toto.

Tulaga o le vevela

O le fugalaau faʻafefe lenei. I le taumafanafana, e tupu lelei ma faʻaleleia i le vevela o le 20-25 tikeri, i le taumalulu - e mafai ona tuʻuina i totonu o se potu malulu. Manatua e le fiafia o ia i tusi ma suiga faʻafuasei i le vevela. E le gata i lea, e le fautuaina se ipu fugalaau e tuu i luga o se faamalama malulu.

Totogi

Alofa maualuga i le maualuga. Ae o le faʻamamaina mai se fagu vali e le fautuaina. E lagona lelei lava o ia ile potu masani.

E faʻafefea vai

O le faʻasalaga e tatau ona laugatasia. O le vevela ma le vevela e tutusa lava le afaina ia te ia. Ia mautinoa pe a faʻafeinu, e le paʻu le vai i lau. I le taumalulu, o le alcobia e tatau ona faʻaititia ma itiiti ifo ile potu malulu.

Fertilizers

Laʻau e fafagaina i le vaitau o le ola tuputupu ae ma le fugalaau i le tautotogo-taumafanafana. Mo lenei mea, e le o se fua tele o le faʻaaogaina o le kulūlaʻau, o loʻo fuafua mo le totoina o laau totō. I le taumalulu, e le faʻaaogaina fugalaʻau i le eleele.

Faʻafefea ona vaʻaia

O loʻo faʻaaogaina ma le faʻaeteete le faʻafeiloaʻiina, tagofiaina o le eleʻele, taumafai e le solia lona amio saʻo. Faaaoga se fugalaau fugalaau lautele. Aua neʻi galo e uiga i alavai lelei.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E tatau ona matala le lalolagi ma malamalama. E mafai ona e faʻaaoga le faatauina mai o violet mo violets. E mafai ona e faʻafefiloi i se vaega itiiti o le malala muʻa poʻo le sphagnum moss.

Taimi e malolo ai

E le o iai foi se taimi e malolo ai. Peitai, i le taumalulu, e malolo mo le 8 pe 12 vaiaso. I le taimi lava e tasi, na te taofi le tuputupu ae ma le atinaʻe. I le taimi lea, e le manaʻomia le fafagaina o le fugalaau, ma e tatau ona le lava le faasusu.

Faiga Faʻavae

Ua lava le na o le faʻapipiʻiina e le tama teine. Ae i le taimi lava e tasi, e le fautuaina e vavae ese ia soʻo. Ma e sili atu le tuʻuina o se fagu mo i latou i tafatafa o le tina ma punou i le eleele. O le valavala e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le faʻavaeina atoa o le pusa.

Maʻi ma faʻamaʻi

E sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.