Laʻau

Azalea i le fale Faʻatoʻa ma tausia Faʻasologa Faʻatoʻaga fatu

Ata fugalaau a Azalea Toto ma tausi i le fale Fausia

O le ofoofogia o le azalea e manaia i le uluai vaaiga. I le avea ai o se lalelei moni, o loʻo i ai o ia i vagavaga na talia e le au faifaatoaga fugalaau, ona o le faʻaaluina o taumafaiga faʻaalu e tauia i le amataga o se palu matagofie, matagofie o fua o azaleas.

Fetuunaiga o taumafaiga, pisi, manatua le taui manuia i le lumanaʻi. O le fugalaau ua taua foi o se rose alpine: o le mea moni, o le uiga mitamita e pei o le masiofo o fugalaau, o nisi taimi e sili atu lona manumalo i lona atoatoa.

Azalea i le fale ina ua uma ona faatau

I le taimi lava e uma ai le faʻatau, e manaʻomia le totoina o le seeded azalea i le eleele talafeagai, aua i totonu o vaʻa felauaiga o le eleele e le talafeagai lelei mo le tausiga faifai pea o le laau. E sili ona lelei le faʻatau o fanua mo azaleas e fetaui lelei ma manaʻoga mo le tuputupu ae o le matagofie o le matagofie. E tatau ona faʻapipiʻiina, taumafai e aua nei faʻaleaga aʻa, talu ona toe maua mai laau mo se taimi umi lava pe a uma lenei faiga.

Tuʻu le aʻa mai le ulo, tuu i totonu o se ipu fou, sili atu le vateatea ma faʻatumu i palapala lelei. I le pito i lalo o le fagu fou, e mafai ona e faʻapipiʻiina se alavai vaʻaia e puipuia ai le laau mai le vevela.

E faʻafefea ona suia le azalea pe a uma le faʻatau, o le a taʻuina i le vitio:

Azalea Care Rhododendron Home

E masani lava, talia e avea o se meaalofa pe maua i totonu o se faleoloa, e fuga mai le matagofie o azalea mo se taimi uumi, malie i le mata, ma le mea e leaga ai, ua mate - latou te filifili e togi ese le laau. E leai se aoga! Azalea na o se vaitaimi o fetuunaiga i tulaga o fale. Faʻaali le onosaʻi ma le gauai: o le vao o le a faasolosolo malie ona toe faʻamalosia le malosi ma tuʻuina atu lau fou O le mauaina o tulafono faavae o tausiga, mo le tele o tausaga o le ae faia uo ma se matagofie matagofie e fuga mai i le taimi mafanafana.

Filifiliga nofoaga, vevela ma moli

Azaleas e manaʻomia le faʻamalamalamaina o le moli po o le paʻu o le vaeluagalemu o le sami faatasi ai ma le ea malulu, o le a fasioti ia e ave o le la. E faigata ona faatumauina le malulu i totonu o le taumafanafana: tuu le laau i le paolo, sili atu i le faamalama sisifo po o le itu i matu, e masani ona fafagu le potu.

O le a lelei mo le taumafanafana e eli ai se ipu o azalea i totonu o le paolo o le togalaau, puipuia le matagofie mai le susulu o le la. E tusa lava pe na o lou tuʻuina o le azalea i le faapaologa, o le taumafanafana o le a aoga tele. E tatau ona e toe faʻafoʻi le laau i le potu ao leʻi amataina le taimi vevela. O le tulaga lelei mo azaleas e mafai ona faatusatusa i le taumalulu mafanafana - 10-14 ° C i le ao, 6-8 ° C i le po i le tuufaatasiga ma le maualuga o le timuga. O le laau e lagona le mafanafana e oo lava i le 18-20 ° C, pe afai e te le faagaloina le susu i taimi uma.

E faʻafefea ona vai le azalea

O le mea taua e manaʻomia mo le tausiga o le azalea o le vai e masani ai, ae aua le faʻamamaina, aloese mai le vai, ma faʻamago mai le eleele. E le tatau ona susu le eleele, ae sina susu. Ma o le eleele pe a uma ona faʻavaivai i vai vai e le faʻafefete, faʻafefete faʻatasi ma vai manino ma acidified - o nisi taimi e faaopoopo 2 g citric acid i le lita o le vai ma vai le fugalaau, ae le masani).

I le amataga o le tautoulu, pe a maeʻa ona fuga, ia faaitiitia le faasutu. Afai o le fugalaau o loʻo i totonu o le eleele paʻu, e le lelei le susu pe a faʻagogo, o nisi taimi e tuʻu le ipu i totonu o le pesini vai mo le lua itula. E taua le manatuaina o le vevela ma le ea mālūlū e afaina i le laau: azalea o le a amata faʻaleleia fugalaau ma lau.

I le vaitau o le mafanafana, faʻapipiʻi pea laulaʻau o le laau, e faʻaaoga ai le manogi moli mai le fana. E mafai ona e tuu le fagu i luga o se fata ma susu susu, e ui i lea, e aunoa ma le faatagaina o le ipu e faʻafefe i le vai. Aʻo lelei, vai ma pamu ma timu, faʻavaivai poʻo vai vai, ae o le a faʻamaluluina - e tatau ona nofo i le vevela vevela, e le tatau ona faʻaaogaina le vai malulu.

Suʻeina ma fafaga azaleas o rhododendron

Azalea e sili ona fiafia ile eleele. O le faʻafefiloi mo azaleas, o le kulimi eleele e lelei, e mafai ona maua le peʻa, o se faʻafefiloi o conifers e lelei i ni vaega se lua ma o le tasi vaega o peat ma sina faʻaopoopoga o le oneone o le vaitafe, hydroponics o se filifiliga lelei. I faleoloa fugalaau latou te faʻatau atu ai le eleele faapitoa e faʻatatau mo laau acidophilic, e fetaui foi mo azaleas. O le ipu e tatau ona filifilia e le maualuga, aua o aʻa o le fugalaau o se mea papaʻu.

O le taofia o le eleele i le taimi o le tausiga o le fugalaau e matua faasaina ina ia aloese ai mai le faaleagaina o le aʻa, ona o le mafuaaga lea ua totoina ai le laau, ae le o le toe totoina. E manaʻomia e fugalaau fugalaau le faʻaleleia na o le 1 le taimi i le tausaga i le tautotogo, nofoaga matutua - 1 taimi i le 2 poʻo le 3 tausaga. Siʻosiʻomaga e aunoa ma le gau o se vaega eleele, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le tele o eleele fou.

Mo le laʻei pito i luga i le tautotogo ma le taumafanafana, ia faʻaaoga le fugala mo azaleas tasi i le vaiaso, i le tautoulu ma le taumalulu mo le totoina o fatu - o se vaifofo o le 15 g o le superphosphate i le 10 lita o le vai i le 2 vaiaso.

Faʻafefea ona suia le azalea, vaʻai i le vitio:

Teu ma le teuteuina o le pale azalea

O le tipiina o azaleas e mafai ona faamatalaina o le faapuupuuina o le afifi o le tausaga talu ai, aveeseina vaivai, paʻu paʻu ina ia mafai ai ona faia se pale matagofie ma se faatulagaga faatulagaina o fugalaau. Mo se pale matagofie, e manaʻomia le taina ma le pine. Manatua, o le faʻalauteleina o laʻau o le vao e mafai ona faʻalavelave i le fuga.

O ituaiga eseese o azalea e aveese ai eletise tetele mai le amataga o Me, vave - ia Mati. Faʻasaga i luga, tuʻu 4-5 laulaʻau i luga o latou, ma tipi le tipi i autafa o le fugalaau. I le faaiuga o le taumafanafana, pe a amata ona toto le laau toto, e tatau ona saʻo lelei le teuteu, ma teuteu teuteu, o le a le mafai ona fusi ni tumutumu. I lau lava faitalia, e mafai ona faatulaga le azalea o se laau, vao po o se talo.

Afai e te manaʻo i le azalea e fai se paleni paleni e aunoa ma se faʻalavelave, ia faʻaali i taimi uma lona tua.

Faʻafefea ona fausia se bonsai mai azaleas?

Azalea talo pe faapefea ona fausia se ata

  • Mo le faia o se togavao, tui le azalea i le gaioiga, tuu le 10-12 cm le uumi, faatulaga le itu itu i le auala lava e tasi.
  • Ina ia fausia se laau, ia aveese muamua uma laulaau, sei vagana ai le lala tutotonu, ia tuputupu ae malolosi, e tusa lava, faaaoga se lagolago, ia feliuai le fugalaau i lona tua. Faʻatasi ma le tele o le manaʻoga, faʻasolo le pito i luga, lea o le a faʻaalia ai le faʻalaʻau, o le faʻaauau pea o le fugalaau, teuteuina o le itu o le lala fesoasoani o le a fesoasoani i le faia o se laau faʻatasi ma le pale o le pale.
  • Le faia o se bonesai, faia ai se pitonuu tutotonu, ona sosoo ai lea ma le tuiina i le pito i luga. Ina ia tuʻuina atu i le laau se foliga faʻafaofaʻi ma ni lala faʻapitoa, ia nonoa ni paʻu mamafa i lālā poʻo ia fusi i latou i se uaea felanulanuaʻi, ia afifi faʻataʻamilo i pana ma punou e pei ona e manaʻo ai.

Azasaa fuga

O le fugalaau e faʻaleleia e ala i le faʻamama ma le faʻaleleia masani o le faʻaleleia. Aveese pusa ua leai, pusa fatu. Azalea e mafai ona faigofie ona fesuisuiai, tufaina i le vaitau o le vavao, e aunoa ma le fefe i le faʻaleleia o fou fou. Ma le tausiga lelei, o le a sili atu le matagofie o fualaau aina i vaitau fou taitasi.

Azalea pe a uma ona fuga

A maeʻa, e manaʻomia e le rhododendron le malologa. O le taimi sili lenei mo le teuteuina ma le totoina: latou te aveese uma le seleselega, vavae ese fugalaau fusi o lālā ma teuteu ma le faaeteete le matagofie, na o le suia o le palapala. O lenei faiga o le a mafai ai e le laau ona maua le malosi mo le vaitau e sosoo ai. Manatua o le seleseleina o azaleas e mafai lava sei vagana ua oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, ina ia i ai le taimi e toto ai fugalaau.

A talia le laau, faʻafefe amata ona faʻaitiitia, liliu le azalea i totonu o le falemaʻi seia oo ia Fepuari.

Faʻafefea ona faʻasaʻoina fasilaʻau azalea

Tipiina le ata azaleas

Faʻapenaina o azaleas e ala i le vavaeina o le ala pito sili lea ona faigofie ma manuia.

  • I le masina o Mati-Iuni, o le seleselega o le 5-8 cm le umi ua vavaeina ma mauaa i le eleele o le coniferous, i le maea ai ona togafitia le vavaeina o le aʻa ma le stimulator tuputupu aʻe, e tatau ona toto i le loloto o le 1-2.5 cm.
  • Fausia se fale kesi i totonu o se ipu fagu, ia mautinoa e faʻamalosi, faʻafefe, vai, matau le vevela o le 25 ° C.
  • A oʻo mai pine fou, o le a manino: o le aʻafiaga na manuia. Faʻaauau le faʻasaina ma le faʻavaivai, aua neʻi galo e uiga i vai faʻapala. A maeʻa ni nai masina, e mafai ona tatalaina laau ma masani i tulaga o le fale.

Faʻasalaga, e toetoe lava o fua uma e talia.

E faʻapefea ona tipi le azalea, o loʻo taʻu mai i le vitio:

Tuputupu aʻe azaleas mai fatu i le fale

O le totoina o fatu o se auala sili ona faigata, e faʻaaogaina e fai ai fatu fou ma e le fautuaina mo le faʻaaoga i le fale. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata fiafia e taulimaina ma le manuia le totoina o rodedendrons mai fatu.

Azalea fatu fatu ata

Faauupegaina ma le onosai, amata totoina fatu fatu azalea ia Ianuari-Fepuari. Uʻu le palapala ua saunia i le ogaumu ma malulu, o lenei faiga o le a puipuia ai laau mai le tele o faamai. O laʻau o loʻo faʻapipiʻi ile luga o le meaʻai i se mamao o le 1.5-2 cm, faʻafefete i le vai ma ufiufi i se tapuni malamalama poʻo se ato. Le maualuga o le vevela pe a tupu le fatu azalea e 18-22 ° C. O koneteina o loʻo ufiufi muamua i mea opa.

A oʻo mai pula, ua tuʻuina atu ia i latou le malamalama lelei, ae leʻi toe aveeseina le fale. E manaʻomia le faʻamalosia o pine eletise pe a mavae sina taimi: i le maualuga o le maualuga o le 2-3 cm le maualuga, e faʻapipiʻiina ma le faaeteete le paʻu i le va oi latou. O aʻa fou o le a amataina, ma o le a le afaina fua ma o le a le fetolofi.

Fatuga o azaleas mai fatu ata

Pe a 3-5 laulaau moni, e totō eseese laau i ipu, ma tuʻuina atu pea ni lauʻeleʻele (faʻapipiʻi tioata ma taga). Na o le taimi e ola ai vao ma malosi atili o le a mafai ona masani ai ona masani i latou i le ola tutoatasi e aunoa ma se malutaga, ave muamua mo sina taimi, ona lelei ai lea.

Vitio e uiga i le luluina ma le tuputupu ae o azaleas mai fatu:

O le mea manuia na maua e le au faifaatoaga manaia e faʻamaonia ai: e mafai lava ona tupu le azalea mai fatu, naʻo oe e manaʻomia e fai sina taumafaiga sili atu. O le faagasologa e le faigata, ae manaʻomia le onosai ma le filiga.

E faʻafefea ona suia se azalea ma vaeluaina se vaomatua

Faʻafefea ona faʻasaʻo le azalea e ala i le vaevaeina o se ata togavao

O laau vao o Azalea e tupu i luga o le taimi, ua tumu i totonu o se ato. O lea la, ua oʻo i le taimi e amata ai le faʻatulagaina o le faʻaaogaina ma le vavaeina. Faʻamauina lelei le laau ma alu mo le tele o itula. A maeʻa ona vaʻaia ma le faʻaeteete le ipu mai le elea ma taumafai, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, vaevae le vao i ni vaega eseese. Azalea aʻa e le lelei, e matua leaga lava. Matou te taumafai e filifili se potoa tele o le a mafai ona faʻaoga tele mo le laau e ola ai i le lautele.

Maʻi ma meaʻai

Maʻi

O le mea e leaga ai, o le azalea e faigofie i le tele o faʻamaʻi fugalaau i totonu o le fale: manogi paʻu, gutu pala, otaota, ma isi mea, ae mafai ona faʻamalolo mea uma i vailaau tatau e faigofie ona maua ile faleoloa fugalaau.

Pests:

Greenhouse whitefly, faʻatasi ai ma le sogi malie, vevela lau, vailaʻau faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le pest; Mealybug e taʻitaʻia ai toetoe lava oti. Motu, anufe - 'ai laʻau; fualaau mamago - e tau atu i le fesuiaʻiina o laulaau, vaivai o fatugaʻo; mumu lanu mumu - afaina o laulaau i le enaena, pau ese.

O Azalea o se mea e sili ona manaia ma faigata ona tausi, ae o le mauaina o masini, maua o tulaga lelei, o le ae mauaina se laau o le matagofie uiga ese, e ufiufi i fugalaau ese. O le tausiga lelei, o le a le maua e le gasegase faamai, o le a maua se foliga manaia ma o le a fiafia i le fugalaau matagofie mai lea tausaga i lea tausaga.

Ituaiga o fale azalea ma ata ma faamatalaga

O le azalea sasi, na taʻua i le Latina Azalea - o se sui o le genhod rhododendrons, le aiga o le aiga, o se vaega o meaola na muamua na o se ituaiga eseese o laau.

O le tuuina atu o le fugalaau i le malulu malulu, faatumuina o le fale i se vaitau o le tautotogo, o le azalea, lea e taua foi o le rhododendron - o le "rosewood", e fiafia i le manuia o tagata fai togalaau.

I le natura natura, ua tulaʻi Azalea i Iapani, Saina, Europa i Saute ma Amerika i Matu, e aofia ai Asia i Saute. Faʻaaloalo i Sasae o se faailoga o le fiafia ma le filemu, e taʻutaʻua mo le fatuina o talo. O le fugalaau e tafe i lona lalelei ma le eseese: fugalaau faigofie pe faalua, fufui pe fuga, paʻepaʻe, mumu, ituaiga uma o lanu piniki, lanu viole po o le fesuisuiai. O lenei tamai vaʻavaʻa ma lelei le vaomatua ua i ai se taimi vavalalata e amata muamua pe mulimuli ane.

O tuaa o le fausiaina o le azalea ile lua ituaiga meaola:

Indian Azalea poʻo Azalea Rhododendron Sims Rhododendron simsii

Indian azalea poo azalea rhododendron Sims Rhododendron simsii ata

O pupu e ufiufi i le manaia, o fugalaau teuteu i le iva o le 3.5 cm le faʻalanoaga, lua-leo, atonu e vaʻaia.

Iapani Iapani poo Rhododendron dull Rhododendron obtusum

Iapani azalea poʻo rhododendron dull Rhododendron obtusum photo fugalaau

O loʻo i ai ni faʻailoga matagofie, o fugalaau e pei o ni fugalaau tetele e tusa ma le diamita o le 3-5 cm. Faʻatasi ai ma sakura, o se laʻau faʻapitoa i Iapani, e faʻaaoga e le au faifaatoaga Iapani.

O ituaiga e lua ua faamatalaina - o vao vao, e oʻo i le 30-50 cm, e masani ona faʻaaogaina e le pei o se fale fale, latou te faia ni lauiloa faʻapitoa.