O le togalaau

Puipuiga o Pest

  • Vaega 1. O le vine na fanau mai e maua ai le tino ola pea
  • Vaega 2. Vaega o togafitiga o togalaau
  • Vaega 3. E tatau ona mafatia le vine. Teuteu
  • Vaega 4. Puipuiga o fualaau mai mai faamai
  • Vaega 5. Puipuiga o fualaau mai meaola faalafua
  • Vaega 6. Faʻaleleia fua o vine
  • Vaega 7. Faʻaleleia vine i le faapipiiina
  • Vaega 8. Vaega ma ituaiga vine

Ua faaleagaina le vine i meaola faalafua, lea e mafai ona faaitiitia ai le gaosiga e 30-40%. O faʻalavelave i luga o totoga olaola o le vao, faʻaleagaina antennae, lau, vine, aʻa ma vine o le togavao. O le tele o faʻamaʻi pipisi e masani lava i vine ma laau toto, ma o le mea lea, faigofie ona sui mai fualaau aina i vine vine (le uʻamea laitiiti, fualaau, siaki, aphids, fatugao ma isi). Ae ui i lea, e le pei o isi mea totō, ua aʻafia foi vine i aʻa o aphids, o se iniseti faapitoa e ola na o vaega eleele o le laau. Mo vine aʻa aphid poʻo phylloxera - O le vevela pito sili ona matautia.

Phyloxera

Phyloxera o lona uiga o le aphid e osofaʻia. I se taimi puupuu, o se iniseti microscopic e mafai ona mafua ai le afaina i vine. O ona aʻa e sili ona leaga. I le i ai i Europa i Sisifo, o le faafitauli sili ona leaga o phylloxera o le 60 o le XX senituri na tau ai vine o vine vine. E toʻatele na faaleagaina le vine vine Farani, ma faʻamautuina tala i le olaga, e aunoa ma le faatalitali mo le oti atoatoa o tovine.

Se fualaau vine e aafia i le phylloxera.

Phyloxera e faaleagaina ai luga ma lalo eleele o le vine. O le faʻaleagaina o le faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni e faapea, mo se faʻataʻatiaga o le atinaʻe, o le aphids o le taumalulu i lalo o le toto o gaioiga o aganuu, e aʻafia ai aʻa. Ina ia fafaga le ogatotonu o le root phylloxera, e manaʻomia le avanoa mo le felauaiga. O le mea lea, o le aʻa o le phylloxera e faʻapupulaina vave lava i luga o aʻa o le vine, faʻaleleia i luga o eleele vaivai e le manava. Ole faʻatusatusaina, e le talafeagai lelei ile suavai ma eleele eleʻele e le talafeagai mo aʻafiaga. E le faʻalagolago o ia i aʻa o togavine ua galueaiina i oneone oneone.

Hatching o loʻo pipii i aʻa, tui le mea faʻafefeteina ma suʻe ese vine suamalie. O le fafine o le aʻa o le aphid i le vaitau o le tuputupu ae e ono avea ma 6-9 augatupulaga, e oʻo atu i le 400 fuamoa i taimi uma. O le paʻu o le tino, i lalo o le faatosinaga o le enesemalie phylloxera, ulcerate, o aʻafiaga e pei o le totogo, e tupu mai ai siama palapala ma masogi. Le amataina o le aʻa ona amata. A maeʻa le 4-5 tausaga, e mate le vao.

Phyloxera vine, poo Aphid Ravager i aʻa o vine. © Joachim Schmid

O le laʻau o aphids e faʻaleagaina ai le tele o le togalaau, togalaau faʻatoʻaga ma togavine, faʻamautu i laulaʻau ma vine. A aʻafia laʻau o vine, o galls (fulafula) e faia i le pito i lalo, lea e atiina ae ai le aphid larvae. O le maualuga o le toe gaosia o aphids e tupu ia Aokuso-Setema. I le tulaga o le puipuiga le saogalemu, e mafai e le aphid ona faʻaititia le fua o fualaau aina vine i le 20-30%.

Auala e puipuia mai le phylloxera

O togafitiga puipui o le puipuiga o le faatauina o mea totō o le totoina o ituaiga eseese, ma faapipii i na o le phylloxera-mausali. O le faʻatau mai tagata e le masani ai i totonu o maketi le tumau e mafai ona mafua ai le phylloxera e aʻafia ai vine lelei.

Faʻataʻitaʻiina e le tagata lava ia tui puipui, e tatau ona mataʻituina manaoga uma i le faia o tui. O le a sili atu le lelei o suʻesuʻega: Riparia Gluar, Cober 5BB, Riparia x Rupestris 101-14. O le aʻa o nei oloa i nofoaga o aphid punctures e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga. O le togavao e faʻaauau pea ona tupu ma faʻaleleia masani, e umi se taimi e maua ai le maualuga o le lelei.

Se gaʻo matala ma le fuamoa o fuamoa ma le phylloxera. © Joachim Schmid

O sauniuniga kemikisi mo fomu laʻau, phylloxera e aoga Fastak, BI-58, Actellik, Confidor, Decis, Alatar, Karate, Inta-Vir ma isi, lea e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga. O le togafitiga muamua i fualaau faasaina o loʻo faia i le aso tolu muamua o Me i le laasaga o le atinaʻeina o le 1-2 laulaʻau, o le lona lua i le lona tolu ma le faʻaaogaina o le 12-14 i luga o se tafaoga laitiiti, lona tolu e sili atu nai lo le afa lona lua o Iuni. I le isi vaega o le vaitau, afai e tatau ona puipuia mai Aukuso aphids, e tatau ona fesuiaʻi i puipuiga puipui ma le faʻaaogaina o meaola o meaola e le afaina i tagata ma meaola.

O meaola o meaola o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga i luga o faʻamaʻi, Lepidocide, Entobacterin, Fitoverm (Aversectin), Iskra-bio, Agravertin, Akarin e fautuaina. O le faʻaaogaina o meaola o meaola e faʻatagaina seia oʻo i le amataga o le matua o le fua.

O vine mama

O fualaau aina suamalie pe lagona foi o le mite o se mea masani e masani ona masani ai vine. O le anufe e taua o se mite lagona mo le faʻavae i le pito i lalo o le ogaoga o ogaoga e ufiufi i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e pei o le lagona. Vaʻaia tubercles i luga o le pito i luga o le lau - o le maota o le siaki.

Le pito i luga o laʻau na faaleagaina e le vine vine, poʻo le Mite. © Rolf Gebhardt

O le suamalie e faʻavasegaina i lalo o fatugaʻo poʻo lalo o fua faʻataunuʻu luga. Faatasi ai ma le amataga o le mafanafana o le tau ma le amataga o le tuputupu ae o le tuputupu ae, o le mea e alu i le tumutumu ma laulaau. I le vaitau o le tuputupu ae ua toe gaosia ai e tupulaga e 10-12. O vailaʻau e sili atu ona aʻafia i lagona o lagona. O se taunuuga o le faaleagaina o laulaau laulaau, o le photosynthesis ua faaleagaina. Laʻau lanu enaena poʻo le mumu. E le afaina fualaʻau o vine ona o le vevela, o le mea lea, o puipuiga uma lava e faia i le tele o taimi aʻo le i fuga.

Le pito i lalo o se laʻau ua faaleagaina e le vine vine, poo le Fite Mite. © Rolf Gebhardt

Faiga faʻatau

O le togafitiga muamua e faia muamua aʻo lei totoina, e ala i le pulupulu ma le nitrafen. O le fofo ua saunia i le fua faatatau o le 200 g o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. A maeʻa le fatuina o fatugaʻo, e mafai e se tasi ona faia le pefu i le eleele elefuri pe saunia se vaifofo mai se faʻafefiloi o le 100 g o le colloidal ma le 60 g o le sulfur susu i le 10 l o le vai ma vaʻaia ma le totoʻa laau. O le fufuluina o vailaau faʻasolosolo ma meaola mai le laʻau phylloxera o le a faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi isi meaola faalafua ma se mea e faʻaaoga ai le susu.

Spider mite

Pe a fuga lau, o le isi ituaiga o mea e sosoo ma le mea e tasi - o se apogaleveleve mite. Togi vaʻalele i le vao, i lalo o le paʻu tuai o le vine. Aʻo oʻo atu le vevela i +20 - + 25ºС, o le a sili atu le malosi o tamaitai ma pasi atu i laulaau laititi, pe a latou nonofo i le pito i lalo. I le vaitau o le taumafanafana latou te tuʻuina atu i le 12 augatupulaga, ma tuʻuina taimi uma e oʻo i le 100 fuamoa. O laʻau leaga na maua ai se lanu uliuli i le taimi, e pei o se mite lagona. Ae o le apogaleveleve e amataina lana gaoioiga faataumaoi i luga o vela o laulaau: ogatotonu ma le pito i luga. O le suʻeina lelei o le sua, e mafua ai le lanu samasama o le laulaʻau i luga o veins ma laʻau faʻamago ile lanu enaena. O le tuputupu ae o laʻau e vave faʻaitiitia, o le a leai se fua o le gaʻo ma le lelei.

O se laau e aafia i se apogaleveleve. © Olllli

Ole vaʻaia e le Spider le faʻatonuina o fuataga

E aofia ai le faʻaaogaina o le pulupulu ma se 3% o faʻafitauli o le 'apamemea poʻo le sulfate uʻamea aʻo leʻi amataina (faʻatasi ma togafitiga e faʻamaʻi ai faʻamaʻi). I le vaitau o le tuputupu aʻe, latou te faʻaaogaina fualaau tutusa mo togafitiga e pei o le puipuia. E le gata i lea, i le fua o le gaosiga o vine, e mafai ona faʻataunuʻuina atili le paʻu o le sulfur. A maeʻa le faʻafefeteina i se aso e mafai ona seleseleina. O fualaau tutusa lava ia e galue i luga o le apogaleveleve mite e pei ona i luga o meaola faalafua oi luga. Ma o le tasi togafitiga e mafai ona e faʻamamatia ai le tele o ituaiga o meaola faalafua.

Pepa

E faʻaleagaina e le lewworms mea mama, fugalaau ma vine. E vaevaeina i latou i ni ituaiga se 3: paipu, faʻasalaga ma vine. O anufe vine e masani lava ona faaleagaina ai totoga laau, ma le luala ma paipu - mea e le o iai, ovaries laiti ma fua.

Leafworm Protection Measures

E amata le puleaina i le amataga o le tautotogo. O manulele lapopoa ma shtamb o vao ua faʻamamāina mai le paʻu tuai. Leafworms taumalulu iina. O otaota uma e mu. A oʻo i luga le vevela o le ea i +12 - +15 º, o le a muamua atu tausaga muamua o butterfly, lea e tuʻuina i luga o le pulupulu i le maeʻa ai o le 10-12 aso o le lafoaʻi o fuamoa. A maeʻa le 1.0-1.5 vaiaso, faʻafeiloaʻi mai anufe voracious mai fuamoa. Faʻafeiloaʻi Caterpillars. O pata o le lona lua o augatupulaga e tupuga mai i le koko, lea e tuu ai a latou fua. A maeʻa pe a ma le 2 vaiaso, faʻatoʻa osofaʻi le anufe lona lua. I lenei piriota, e toe faʻaauau pea le faʻaleleia. Mo le tuiina, o vailaau BI-58 o loʻo faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma fuataga o fualaau faʻatau e faʻaaogaina i aphids ma ticks.

Katerulu o le laʻau vine.

Se fuifui vine o loʻo aʻafia e se anufe o se lau-lau-lua tausaga. © Fanny Vogelweith Pupu vine e aafia i se anufe o se laupepa. © Fanny Vogelweith

A maeʻa le seleselega, e suʻeina le vao i le 2% Bordeaux vai mo faʻamoemoega faʻasolosolo, ma pe a uma laʻau, paʻu vao ma le eleele i lalo ifo o le 3% apamemea poʻo le sulfate uʻamea. I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona sui suiga pe a faʻaaogaina le tovine, ina ia leai se faʻaaogaina i le tuufaatasiga. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau faʻavave mo le faʻaleleia, tuʻuina atu o vailaau e faʻamaʻi ai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, lea o le a vavaeina ai le numera o togafitiga mo le vine.

  • Vaega 1. O le vine na fanau mai e maua ai le tino ola pea
  • Vaega 2. Vaega o togafitiga o togalaau
  • Vaega 3. E tatau ona mafatia le vine. Teuteu
  • Vaega 4. Puipuiga o fualaau mai mai faamai
  • Vaega 5. Puipuiga o fualaau mai meaola faalafua
  • Vaega 6. Faʻaleleia fua o vine
  • Vaega 7. Faʻaleleia vine i le faapipiiina
  • Vaega 8. Vaega ma ituaiga vine