Laʻau

3 ituaiga sili o le lilac meyer

O Lilac o se lauiloa lauiloa, lea e iloga e le gata i ona foliga matagofie, ae faapea foi i lona manogi manogi. O le numera o ituaiga ma ituaiga o lilac e matua ese lava. Mafaufau i le ituaiga o Meyer Palibin.

Vaʻai faʻamatalaga

Meyer Palibin faʻatusatusa, faʻaosooso lemu aganuu. E ese mai isi ituaiga i lona laʻitiiti. Lilac Meyer e oo lava i le igoa "balcony".

E pei ona mafai ona e iloa, o le tele o le ituaiga e le tele

E le sili atu le maualuga o le aganuu i le 60 centimita. O lala e lanu uliuli le lanu. O laulaau e foliga mai e tutusa. O latou pito i luga e lanu meamata lanumeamata, ma o le pito pito i lalo e itiiti sina malamalama. O fugalaau e laiti, o le lanu o le lilac.

O fugalaau e faʻaputuina i le tele o mea faʻapitoa. E fuga i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. O le tele o fugālaʻau o le autumn e mafai, ae peitai, e le tele naua. O fugalaau e vaʻaia e se mea manogi, faʻafefeteina.

Totoina ma le tausiga

Meyer Lilac - Maoaʻe aganuu le lelei. E le o se mea e popole ai e uiga i le tuufaatasiga o le palapala, ae e sili ona fiafia i le susulu o le la.

Tausia Tulaga

O lenei ituaiga e faigofie tele ona tausia ma tausia. Faʻamamaina le talafeagai, toso luga o luga, ma le teuteuina masani o mea uma e manaʻomia. Ae ui i lea, e le tatau ona gauai i ai nisi o foliga, ina ia ola lelei le laau, maloloina ma fiafia i mata.

Fanua

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia ni la e susulu, malamalama lelei o le la. E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le eleele. E masani ona togafitia lelei e Meyer Palibin uma eleele. Ae le faaituau po o sina palapala eleʻele - o le mea lenei e te manaʻomia mo le vao.

E sili atu le filifilia o oneone le paleni mo le ituaiga

E le manaomia ni lafumanu mo lenei ituaiga, sili atu le lilac e faasino i eleele ma le leai o le susu.

O le fomai e le o se mea e sili ona taua mo le ituaiga o Meyer. E ola lelei ma i luga o le palapala leaga.

Auala e saunia ai Meyer Lilac mo le totoina

O le vaitaimi o le seleseleina o laau (o lanu lanumeamata) e ono tupu i le taimi o le vavao o le laau. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se pama e leai ni fuga po o ni fugalaau.

Length lanumeamata e tatau ona i ai le au pe a ma le 20 cm. O le 'au e tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le lua fagu ma se pea o laupepa.

A o lei totoina le vavae, e fautuaina e taofi i latou i se vaifofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

Ona totōina lea o laʻau i luga o le eleele. O se faʻafefiloi o peat ma oneone e manaʻomia e pei o le palapala. O pito sili ona ufiufi e ufiufi i fagu palasitika pe tuu i lalo i totonu o se lau.

Laʻau fautuaina faʻamamaina i lea taimi ma lea taimi, ma le puleaina foi o le vevela i totonu o le fale koli e tatau ona mafanafana e tolu tikeri.

E mafai ona e sui i se nofoaga tumau i le isi taumafanafana.

Faʻamasinoga

O le totoina o laau e sili ona lelei i le isi taumafanafana pe a uma ona totoina.

O le tele o le pu mo le totoina e tatau ona tutusa ma le tele o le aʻa. Fua faʻatatau - 50 cm i le 50 cm.

Afai o le eleele e matua leaga lava, ona fautuaina lea e fai se pu e laʻititi tele ma faʻaopopo mea nei:

  • Laʻau uila;
  • Humus;
  • Phosphoric fertilizers.

E le tatau ona e filifilia le taimi o le aso pe a faʻamalosi le la. Sili atu ona fai i le afiafi. Afai o le laau toto ei ai sona aʻa, ona fautuaina lea o aʻa ua fautuaina ia teuteuina. Ma vavae ese aʻa ma uʻamea malosi ina ia tusa ma le 30 cm le umi.

Maea uma le aʻa i le palapala ma le pepa.

Totoina o togalaau pe a uma ona toto

Ina ua taunuu o le fatugaina e tatau ona vave faʻafeinuina i le vai. Ona tatau loa lea ona mulimulitaʻi le vaega o loʻo siomia ai le ogalaau o le fatu. O le mafiafia o le mulched layer e tatau ona tutusa ma le lima senitimita.

I le tausaga muamua ina ua uma ona totōina se fatugala, e manaʻomia ona vaʻaia le palapala. O le loloto e tatau ona tusa ma le 5 cm. O le faʻatinoina o lenei faiga e manaʻomia e tusa ma le 4 taimi i le tausaga.

Tatalo le eleele - o se taualumaga e le aoga mo naʻo lila

Malamalama ma le vevela

E fiafia Meyer Lilac e ola i nofoaga lava le susulu o le la. O le mea moni, e mafai ona e filifilia penumbra, ae sili atu ona sili atu ona faʻaalia i totonu o nofoaga lanu ia vietal ma mea teuteu o le aganuu.

I se tulaga aoao, o Meyer o se aganuu taumalulu-faigata. Ae ui i lea, i le ogaoga o taumalulu, e mafai ona malolo, ae vave vave ona toe faaola. Ina ia aloese mai lenei, ua fautuaina e toto lilac i nofoaga e puipuia mai matagi.

Tulaga o le eleele

E tupu lelei le aganuu i luga o soʻo se eleele. E sili atu pe afai e tupu i luga o le solitasi poʻo sina palapala eleʻele. Afai o le palapala e sili atu le malosi o le eleele, e fautuaina le limesone.

Vaʻa laufanua e le fiafia le laau, o le mea lea, o le totoina i eleele maualalo e le manaomia, ae ui i lea, e mafai pe afai ei ai se vaega lelei o alavai.

Faʻamamafana ma fafaga

E tatau ona fai masani, ae faʻataʻitaʻiina. O fea e sili atu ai ona faʻafefe e le laau le le lava o le susu nai lo lona sili atu. Talu ai o le faʻavaivai o le vai o le lamatiaga matautia o le aʻa.

O lologa e matua matautia lava le afaina o aʻa

O le suavai e le taua mo le aganuu, o le mea lea e leai ni faʻaopoopoga faʻaopoopo e faʻaleleia ai le maualuga o le ea.

Tofiga

Ua faʻalautele le aganuʻu i metotia nei:

  1. Laei;
  2. Fatu;
  3. Tuʻu.

E mafai e fatu lulu i le tautoulu po o le tautotogo. I le taimi lava e tasi, afai e totō fatu i le tautotogo, ona tatau lea ona muamua faʻamalosi.

O le seleselega e masani lava ona suamalie i le fua o le fugalaau. Ae ui i lea, e tatau ona e filifilia se aʻa e leai ni tumutumu ma ni fugalaau.

Mo le faʻaleleia e ala i le vavae o le a manaʻomia:

  1. Filifili se sola ese e aunoa ma ni pulumu ma ni pulumu;
  2. Otioti le afifi, o le umi o le a le silia ma le 20 cm;
  3. I luga o le 'au e tatau ona e le itiiti ifo i le 2 pepa;
  4. Mo ni nai aso, togafitia le aufaasālalau i se fofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae;
  5. Toto le tipi i le meaʻai o la latou oneone, lea e tatau ona faʻamama ile 2-3 cm poʻo vave i luga o le eleele.

Mo le faʻaleleia e ala i le taoto e tatau ona e filifilia se tamaʻi fana ma fatugaʻo, faʻapipiʻi i le eleele ma fufulu i le eleele. A oʻo i le taotoga o le a maua aʻa, e tatau ona vavae ese mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Ituaiga o Lilac Meyer

Lilac e tele ituaiga o ituaiga. E le gata i lea, o le ituaiga sili ona lauiloa o Meyer Palibin.

Faiva

O le Meyer lilac na taʻua o le eleʻele, talu ai o le maualuga o lenei ituaiga e le sili atu i le 150 cm. O le paʻu o le aganuu ua i ai se lanu uliuli enaena. O le umi o lau lanu meamata e le sili atu i le 4 cm.

Faʻailogaina o mea faʻapitoa i foliga o panicles poʻo scutes e tutusa ma le 10 cm. O fugalaau ei ai se manogi manaia, faʻafefiloi.

Red pixie

O le ituaiga o manu e lauiloa i lanu mumu lanu violē ma le lanu violē lea e fausia ai le tele o inflorescences. O se ituaiga umi - o le maualuga e mafai ona oʻo i le 1, 7 mita.

E lua faaluaina le aganuu - muamua ia Me, ona oʻo lea ia Iulai - Aukuso. O le vaaiga o loʻo i ai se manogi e le masani ai.

Palipini

O le sili atu le tele o ituaiga Lilac Meyer. O le maualuga e seasea sili atu i le 60 cm. O le mea lea, o lenei ituaiga e masani ona tupu i totonu o ipu ma pusa. O laʻau e umi le sili atu i le 4 cm.

O fualaau o le apical infrarescences e oʻo atu i le 10 cm. O ituaiga o fugalaau e tutupu i le faaiuga o Me. O le vaaiga ua i ai se faʻalauiloa, o se manogi manaia.

Vai Eseese
Eseesei Piu Pipe
Tala o Palipoa

Eseesega mo le faʻaogaina o fanua

O ituaiga uma ma ituaiga o aganuu e faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua e fatu ai ni mea eseese. Tulaga faapitoa lauiloa:

Red pixiemo fugalaau mumu
Palipinimo le tele o le faʻatusa
Blumerang Ash4 ituaiga meaola

E faʻaaogaina Meyer mo vavaega taʻitasi ma vaega, mo le fausia o pa puipui, faʻapea foʻi ma le totoina i totonu o koneteina.

E masani ona matou talanoa e uiga i lila - na faamatalaina le ituaiga ma taualumaga mo le tuua. Ae maise lava le manaia o le vaega lea na matou filifili ai pe o le lilak o se laau poʻo se vao.

Eseese Blumerang Ash
O le faʻaaogaina o ituaiga i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua ua salalau.

O lea, o Meyer Lilac o vailaʻau, vailaʻau faʻatusa. E tele ituaiga ma ituaiga o aganuu e lauiloa. O nisi oi latou e mafai ona ola i totonu o fualaau aina. E le faigata le tausiga o togalaau.