Laʻau

Faʻamatalaga auiliili o le masani ai le lakapi Hungarian

O se tasi o faailoga autu o le iʻuga o le tautotogo o le lilac, o ona lanu mumu ma manogi e lauiloa e tagata uma. O le tagata Hungarian lilac, o loʻo faʻamatalaina i lalo, o se tasi o ituaiga sili ona lelei ma faigata o lenei vao..

Faamatalaga o le Lilac Hungarian

Hungarian lilac o le ituaiga sili lea ona lelei i lona aiga. I le vaomatua, e tupu i le 3-4 mita le maualugama le lautele o le pale e masani ona itiiti ifo nai lo le umi o le vao. E taua le matauina o lena tuputupu aʻe e taofi pe a maeʻa le tele o le lilac e oʻo i lona pito maualuga. O le tuputupu ae faaletausaga o lenei ituaiga e 25-30 senitimita.

Hungarian lilac - o se vao o loʻo i ai le palealii paʻepaʻe eleelea o loʻo i ai se foliga faʻalelei

O Hungarian common lilacs o loʻo i ai se foliga o le pale paleni masani, faafetai lea e le manaomia ai le faʻapipiʻiina o fua. O totogo o nei ituaiga o meaola e tutupu ae i luga ma faia ai se galuega e tatala ai le mamalu. E taua foi le matauina o le lanu e le masani ai o laau laiti, o ia lanu viole violē.

E taua le matauina e le maua e le Hungalalalalala se fanau, o lea e mafai ona faʻaleleia e ala i le vavaeina o fatu.

O laʻau o ia laau e ola e oʻo i le 12 inisi le umi ma ia i ai le foliga o se lautele elilo ma vaitusi malamalama i autafa. Le lanu o laulaau e lanu meamata, susulu, o le itu i totonu o loʻo faʻaalia e se hina lanumeamata ma le i ai o sina tamaititi susu.

O se tulaga faapitoa o le lilac Hungarian o le a avea o se fetuutuunaʻiga o mea e le maua, e aofia ai fuga lanu violē laiti. O fugalaau taʻitasi e le sili atu i le 1 centimita le lautele ma o loʻo i ai le foliga o se masini faʻalanu. O le tele o le manogi manogi uma e mafai ona oʻo i le 30-35 centimita. O le fuga o se laau e tupu i le 15-20 aso mulimuli ane nai lo isi ituaiga ma e tumau mo le 3-4 vaiaso.

Inflorescences o le lilac Hungary

I le faaopoopo atu i ona foliga matagofie ma le fugalaau mataʻina, o le Hungarian ua i ai tulaga lelei nei:

  • faʻaletonu i le tau ma le tausiga;
  • maualuga faʻamafanafana ma le malulu o le lamala;
  • le tumau o se togavao e 90 tausaga.

O lenei laau toto ua salalau e le gata i Europa ma totonugalemu o Rusia, ae faapea foi i itulagi e pei o Siberia, Urals ma le Arctic. O lenei mea moni e faailoa mai ai e faigofie lava ona tatalia e tusa lava pe sili atu le ogaoga o manumalo.

O se tasi o mea teuteu autu o lenei ogalaau o le tele o lanu i le taimi o le fugalaau. E mafai ona latou suia e faʻatatau i le tau, lelei o le palapala ma faigofie ile taimi.

O le a le taimi sili e toto ai?

O tagata fai togafiti poto e finau o le taimi sili lea e fetuunai ai le laau toto i tulaga fou ma, e tusa ai, o le totoina o le taimi lea mai le ogatotonu o Iulai e oo i le amataga o Setema.

O le taimi sili e totō ai le lilac Hungarian o le iʻuga o le taumafanafana

Aua e te totoina lika Hungarian i le eleele malulu, aua i lenei tulaga, atonu o le a le mauaa aʻa ma mate le toto. E tusa ai ma lenei tulafono, e mafai ona tatou manatu o le totoina o le tautotogo e le talafeagai mo lenei ituaiga o lilac, aua e leai se taimi e mafanafana ai le lalolagi, ma o le autumn aua o le a malulu. A o le i amataina muamua fulufulu, e tatau i le vaomatua ona maua le taimi e ola malosi ai ma mauaa, o le mea lea, o le sili atu o le tau i le itulagi, o le taimi muamua e tatau ona faatino ai le totoina.

Filifiliga o mea e totoina

O ituaiga vao o le likaconi Hungary e mafai ona totō saʻo mai fatu na muamua pasia se lua masina i le vevela o le 2-5 tikeri.

E pei o vailaʻau varietal, ina ia mafai ona maua se fatuga fou e tatau ona e faʻaaogaina le auala vavaeI le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e aʻafia uma ai talavou ma lignified branches. Latou te vave maua aʻa fou, e tusa lava pe leai se togafitiga muamua.

O le fatuga ua maeʻa e tatau ona i ai se tino malosi ma lelei ona atinaʻe ma se umi e 20-30 senitimita. A o lei totoina, e faapuupuuina le pale o le vao e 2-3 alavai, ma o aʻa tetele ua vaeluaina i le tele o le manaʻo.

Tulafono mo le tulaueleele i nofoaga tatala

Pe a filifilia se nofoaga mo le lilacs, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faʻapea e le mafai ona talia le faʻamautuina o le susu, o le mea lea aua le totoina i nofoaga e maualuga ai le vai ma eleele maualalope a faaputuputu le timu ma le kiona.

O le faitioga autu mo le filifilia o se nofoaga mo le totoina o le lilac Hungarian o se nofoaga e malamalama lelei, puipuia mai le matagi

O se lua e tulaʻi mai ai se ogalaau na eliina i luga o puipui, i le averesi, o lona tele e 1 mita le loloto, umi ma lautele. O le fatuina o tuilala tetele, e taua le manatuaina o le pale o le vao e ola i le 3-4 mita le lautele, o lea o le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 mita. A maeʻa le lua faʻaleleia, ona tumu lea i se faʻafefiloi lelei:

  • 15-20 kilokalama humus;
  • 10-15 kilokalama compost;
  • 300 gm laupapa fafie;
  • 50 kalama superphosphate.

A maeʻa uma galuega sauniuni, e mafai ona e alu i le vaega autu:

  1. O le totoina o lilacs e sili ona lelei faʻaalu i le afiafipe a susulu le la susulu;
  2. Ua faʻapipiʻi le fatu i le totōina o le lua ma ua faʻamautu lelei aʻa, mulimuli ane ua ufitia i latou i le eleele;
  3. Faataamilo le ogalaau o se lilac o le palapala e faʻaleʻaleʻa faʻatusatusaina, faʻafeinu ma mulumulu 7 cm vaega o le humus poʻo le pala o laʻau.

O le totōina o le lilac Hungarian o se faiga e faigofie tele, e leʻo ese mai le taina o isi ituaiga o laau.

Hungarian Lilac Care

O le tausia o se laau o le lilac Hungarian e faigofie tele ma mafai ona malamalama i ai e oo lava i se fai togalaau.

I le taimi o le fugalaau, e masani ona faasūsūina le fale ma e tele, e tatau ona faʻamautinoa le tumau o fugalaau susulu. I le tau mafanafana, faʻamalu le palapala ile aso vevela.

I le tausaga muamua o le olaga, aʻo le i amata muamua le kiona, 5-6 le tatalaina o le eleele o loʻo faʻatinoina, ona toe faʻatolu lea o lenei faiga ile vaitau:

  • tasi i le tautotogoi le taimi lava e uma ai le palapala;
  • o isi taimi e lua o loʻo faʻatulagaina mo le vaitau o le taumafanafana ma faia faatasi ma le vevela vao.

Talu ai ona o le Hungary e masani lava ona maua i le saʻo lelei o le pale, e le manaʻomia ona faʻatulagaina faʻaopoopo, ae amata mai le 3-4 tausaga o le soifuaga, o le a tatau ai ona fesoasoani le laau e faʻamavae lala o skeletal. Mo le faia o lenei mea, mo le 2-3 tausaga, i le amataga o le tautotogo, 5-10 o lala sili ona mamana ma ola maloloina ua filifilia mai le pale atoa, ma o isi o totoe ua vavae ese.

O le polokalame o le fausia o le vao o le lilac Hungarian

O lenei laau e manaʻomia ai le faʻasaina o le matua ma le mama.:

  1. I le tulaga muamua galuega e tatau ona faia i le amataga o le tautotogoseia oʻo ina fufula gaʻo. I le toe foʻi mai, ua aveeseina lala tuai e faʻalavelave ai i le tupu aʻe o ni vaovao fou. E vavae ese foi aʻago i le itu sese ma tuʻituʻi ese mai le tuufaatasiga lautele o le paranesi;
  2. I le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau, latou te faia ni teuteuga mamae ala i le aveesea o otaota, faʻamago ma maʻi.

Lilac e fafagaina e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i lalo:

  1. I le vaega o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia e le 'au o loʻo manaʻomia le faʻamalosi faʻamalosi, o le mea lea, amata mai le tausaga lona lua o le olaga, lalo o le togavao faia le 50 kalama o le urea po o le 65 kalama o le ammonium nitrate. O fuālaʻau faʻapitoa e lauiloa foʻi, mo se faataitaiga, o le povi e faʻafefeteina i le vai ile fua ile 1 i le 5. E sasaa mai le 50 simita mai le ogalaau o le lilac;
  2. E amata ona faʻaaogā faʻamalolo ma fugalaʻau i le 1-2 tausaga pe a maeʻa le ammonia. Mo ia faamoemoega, faʻaaoga le 40 kalama o le superphosphate ma le 30 kalama o le potassium pāmea mo tagata matutua matutua. O loʻo eliina i le loloto o le 6-8 inisi ma vave faʻaumatia. I le avea o se fugalaau faʻapitoa, ave le fafie, o le 200 kalama e fafagaina i le 8 lita o le vai ma faʻasuina i se vao.
O le pito i luga o le Autumn e faia i le 2-3 tausaga.

Togi

E le manaʻomia e le Hungarian lilac soʻo se malutaga ma e seasea ona tiga e tusa lava pe o vaitau sili ona le manuia

Hungarian toleni e tusa lava pe sili ona malulu, o le mea lea, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. E le gata i lea, o le a avea ma se ponesi manaia lea e vave ona toe maua pe a uma ona toe taliu mai ma vave ona fetuunai i soo se tau.

Fuafuaga o fanua

Talu ai ona o ia tulaga lelei o le lilac Hungary e pei o le faapaleniina o le faapaleina ma le totoina vave, e mafai ona tatou faapea atu o lenei laau toto o le a sili atu ona lelei i fatugalaau ma e le o lofituina ai laau vavalalata. E masani ona faʻaaogaina lenei laau toto mo faamoemoega nei.:

  • le foafoaga o pa puipui;
  • e pei o se tasi o elemene mumu po o vaega toto;
  • i le fatuina totoina mai ituaiga eseese ma ituaiga o lilacfetaui i le fuʻa ma le lanu;
  • i fefaʻatauaʻiga o fesoʻotaiga po o le rabatki;
  • faʻapea foi le lilac Hungarian e mafai ona tupu i luga o soo se fugalaau fugalaau.
Hungarian lilac na faia e se mea faigata
Hungarian lilac o le a teuteuina soo se togalaau
E tele lava taimi e faʻaaogaina ai le lilac Hungary e fai ma puipui.

O le mea aupito sili ona lelei, o lenei laau laʻau i tafatafa o viburnum, hydrangea, peony, phlox, lupins, laʻau lanu meamata ma laʻau faʻafefera.

Hungarian lilac o se tasi o mea e sili ona manaia ma faigofie ona tupu.. Faʻatasi ai, e mafai ona e faafouina le mamanu o le togalaau ma tuʻuina atu se paolo fou.