Laʻau

Zephyranthes

Zephyranthes - o se laau o le aiga Amaryllis. O se mea manaia tele lenei. Zephyranthes e tupu i totonu o vailaau oona ma tropics o Amerika tutotonu ma Amerika i saute. O le igoa o le fugalaau (Zephyranthes) o le upu Eleni: "zephyr" i le faaliliuga o lona uiga "matagi mai sisifo", ma "anthos" - o se fugalaau. E moni lava - o se fugalaau o le matagi mai sisifo, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga eseese: o se fugalaau poʻo se lili o timuga, o le lily of fairies. Ae sili atu faʻamatalaga - Upstart. O igoa uma e faʻaalia ai uiga patino o le laau.

Ua taʻua o le maualuga ona o le vave tele o le atinaʻeina o se puipui, lea e foliga mai i luma o tatou mata. I le na o se aso, e pei o le "oso i fafo" o le lalolagi, na te tauaveina se fugalaau e pei o se lili laititi. "O le a le mea e fai e le savili i sisifo ma le timu?" - e te fesili. E faigofie: i totonu o le laufanua o le laau, o le matagi mai sisifo o se tafaoga o timuga timuga, i le pito i tua, e peiseai e fiafia i le susulu ua leva ona faatalitali i ai, o fugalaau o zephyranthes, faapaleina i fugalaau fou ma matagofie o lanu paʻepaʻe, o lanu samasama ma piniki.

Fugalaau faʻamatalaga

Faʻaʻau: laʻititi, ma le limamatua e oo atu i le tolu ma le afa senitimita, o le pulu o le ovoid, o nisi taimi e lapotopoto ai foliga. O le ua o le pulufana e mafai ona laʻitiiti poʻo faʻaloloa. O laʻau o le tele o ituaiga o meaola e laina ma laʻau, e le maualalo, e leai se mea. O fugalaau e tasi, crocus po o fetu, e tutusa le tele, e masani lava o le monochromatic.

Tausiga o aiga mo marshmallows

Nofoaga ma moli

Laʻau ola lelei i le susulu o le la ma le lanu lanu. I le tau vevela, e fautuaina e aveese fafo totonu o le falesa poʻo le totōina o latou i totonu o moega fugalaau. I le malae vaʻaia, i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, o le a tuʻuina atu ai e le laau se pupu tele, lea o le a maua ai le tele o vaovao mo le tausaga a sau. O pupuni uma, sei vagana ai itu i mātū, o le a lelei mo le tuʻuina atu o totonu i totonu.

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe o marshmallows e 18-25 tikeri. I le taimi o le taotoga, e fautuaina e toe sii le laau i se nofoaga e sili ona lelei.

Faʻamamaga o le ea

Luga o lili e sili atu i le maualuga poʻo le maualuga o le maualuga o le ea. Aʻo tupu aʻe i totonu o le fale ma maualalo le maualalo, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaʻi.

Faʻasa

E manaʻomia e Zephyranthes le suāuʻu talafeagai, lea e le faʻagata pe faʻaitiitia foi i le taimi o le taotoga. O se faailoga o le le lava o le suāsusu o le eleele susu i totonu o lana fagu.

E tupu lea mo se vaitaimi o le malolo, o le a amata ona pa'ū lau laʻau. Afai e tupu lenei mea, faʻaitiitia le faʻamautu: e tatau ona faʻamamago pulu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le oʻo mai o laʻau ma seia oʻo i le iuga o le fuga, e faalua faalua ona fafagaina marshmallows i le masina. Aʻo faʻaaogaina e le fomaʻi soʻo se vailaʻau minerale suavai mo faʻatoʻaga i totonu.

Soo

Lafoaʻi, meaʻai ma le le faaituau eleele e lelei mo marshmallows. O le paluga o le eleele e aofia ai vaega tutusa o le turf, humus ma le oneone, faaopoopo i ai se vaega itiiti o fugalaʻo-e aofia ai fugalaau.

Suiga

Pe a tuua le malo, o le laau e tatau ona totoina. O se ipu maualalo ma lautele e talafeagai mo le laau. E i ai ni nai togi e tuu i ai i le taimi e tasi, e tatau ona i ai aʻa i luga o le eleele.

Taimi e malolo ai

O le taimi malolo Zephyranthes e masani ona amata mai ia Setema-Novema poʻo Tesema-Fepuari. I totonu o se laau toto, o lau e amata ona mou ma pau. E tatau ona taofi le faʻafefe ma tuʻu le fagu i le laau i se mea pogisa faatasi ai ma le malulu o le ea i le lautele o le 12-14 tikeri.

Faʻafouina o Zephyranthes

O le tele lava o taimi i le fale, e faʻalauiloa ai e tamaiti ma fatu ia marshmallows.

Faʻaleleia e tamaiti

Zephyranthes e faigofie ona faʻaleleia e tamaiti o pusi, lea e vave ona tumu le ulo. E sili atu le vavaeeseina o tamaiti mai le pulufana o le tina ae leʻi tuua e laau ia "malolo".

Ua totoina tamaiti i totonu o se isi ipu mo ni fasipepa (6-12). Afai o le ituaiga meaola e te tupu ae ei ai lona gutu, ona tanumia loa lea o le pulu i lona loloto. O le ua i luga ua le o tanumia.

Fanauina o fatu

E le faigata ona faʻapipiʻi fatu o marshmallows i le auala lava e tasi. Ae ui i lea, i le faʻatinoga, o lenei metotia o le toe gaosia e masani ona faʻaaoga, aua o le fugalaau e faatoa tupu pe a maeʻa (2-5) tausaga.

Maʻi ma meaʻai

O upstarts e tele lava ina aʻafia i le paʻu. O lo latou mafutaga o loʻo maua i le i ai o ni mea lanu enaena lanu enaena i luga o laulaʻau ma laupepa. O tino nei o iniseti o loʻo fafaga i sua o laau. I le gasologa o taimi, o laʻau ua aʻafia o le a lafoaʻia la latou lanu, faʻagogo ma paʻu. O le a faʻagogo foʻi aʻa.

Ina ia faʻaumatia le paʻu, ua lava le fufuluina o laupepa i nisi taimi ma le 15% o le solution Actellik pe faaaoga Karbofos poʻo Decis mo lenei faʻamoemoe.

Pe a tupu aʻe i le ea, e mafai ona aʻafia le laau e le apogaleveleve. I faailoga muamua o le faʻaalia mai o le upega tafailagi, o laʻau e togafitia i se fasimoli solution, ma tuʻu ai e faʻamago atoa. A maeʻa lena, ona fufulu lea o laʻau i vai inu mafanafana. I le tulaga ogaoga o le faaleagaina, e fautuaina e vave ona faia le togafitiga ma le tali tutusa a le Actellik.

Amaryllis o le fili aupito leaga lea o laau o le aiga Amaryllis. O lenei iniseti mama e tolu milimita e faʻafeiloaʻi i le mamafa o fua, e fafaga i luga o lona tino. O le anufe faʻatasi ai ma lona faalilolilo e faʻaalia ai le foliga mai o le siʻi, o le masalomia o le lamatiaga i le ola o le laau. O le laau ua afaina e foliga mai ua le mautonu, tupu lemu, faasolosolo malie le leiloloa o lau.

O se laau e aafia i se anufe e togafitia i mea iniseti. A maeʻa le gaosiga, o le fugalaau e faʻafefe lelei le vai, taumafai e aloese mai le suavai. Ua afaina vave le afaina o pulufana.

Foliga lauiloa o marshmallows

O le fevaevaeaʻi i ituaiga meaola e faʻavae i le lanu o petals.

Ituaiga o Zephyranthes ma Fugalaau Paʻepaʻe

Zephyranthes Atamassky - ese ese le pulou laʻitiiti ma se ua faapuupuu. E ese mai i le kiona-paʻepaʻe, fugalaau e pei o fugalaau fugalaau, lalelei, vaapiapi, laʻau foliga-foliga foliga matagofie. E toto le laau ia Mati-Aperila ma faʻaleleia lelei i le vevela i lalo o le vevela o le potu.

Zephyranthes snow-paʻepaʻe - i le foliga mai ma le tuputupu ae uiga, e ese mai lona aiga vavalalata - Zephyranthes o Atamassky.

Vaega o foliga vaaia:

  • Pulu faʻatasi ma se faʻaloloa (e oo i le 5 cm) le ua.
  • Tubular ma le umi (oʻo atu i le 30 cm) lau o loʻo faʻaalia i le taimi lava e tasi faatasi ai ma le puipui.
  • O gafa, e maualuga atu i le 20 cm le maualuga, e foliga mai i le ulu, e oo i le 6 cm le lautele, o pulupulu.
  • O faʻailoga lima o le zephyrants e sinasina i le kiona e faʻaloloa. O le umi e tusa ma le 6 cm, ma o fafo o loo valiina i lanu lanu piniki. E toto le laau i Iulai. Fugalaau e tumau ia Oketopa.

Ituaiga o Zephyranthes ma Fugalaau Fugalaau

Zephyranthes auro - ei ai se pulou lapotopoto po o ni alo lapopoa, e oʻo atu i le 30 cm. O le calyx o se faʻaofuofu ma vaapiapi i vaega pito i lalo ma luga. Mamoe i le taumalulu: ia Tesema ma Ianuari. I totonu o itulagi ma se vevela toʻafilemu, o le ituaiga meaola ua tupu i luga o le eleele.

Ituaiga o Zephyranthes ma Fugalaau Mumu

Zephyranthes grandiflora e eseese:

  • aveese le pulou ma se kesi faapuupuu.
  • Umi (pito iititi 15, sili atu i le 30 cm), laina, ma se togalaau, laulaau.
  • Tele lava (7-8 cm) fugalaau piniki ma susulu, moli, sima.
  • O le fugalaau e amata ia Aperila, ma e tele ni nai masina.

O ituaiga e lua-ituaiga o meaola o le zephyranthes

Zephyranthes multicolored - ei ai le pulu faʻalanu, faʻapipiʻi i fafo ma se ata tifaga. O totonu o petals e paʻepaʻe, o fafo o se lanu mumu-lanu. O le fugalaau e amata ia Ianuari.