Laʻau

Camellia

Agalelei Camellia (Camellia) e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga tea. O lenei ituaiga e tuufaatasia pe tusa ma le 80 ituaiga o laau eseese. E maua i le natura i itulagi sisifo ma subtropical o Sautesasae ma Asia i Sasaʻe, i Korea, i Filipaina ma e lata ane. Java, Iapani ma le Indochina Peninsula. O le natura ma le ositaulaga G.I. O Kameli o le tagata muamua na aumai nei laau toto mai Filipaina i Europa, lea na mulimuli ane faaigoaina mulimuli ane i lenei alii agavaa.

O lenei ituaiga o loʻo faʻataʻitaʻiina i ni vaʻaiga faʻamafanafana faʻamalosi, faʻapea foʻi ma laau. Faʻamataʻu lamolemole laulaʻau ma se foliga elliptical pe ovoid, paʻu i le paʻi. E i ai laulaʻau e faʻauʻu ma paʻu, ma latou ola taʻitasi pe i le 2 poʻo le 3 fasi vaega. O fugalaau e tele moli ma ua valiina i lanu piniki, mumu, paepae, ma motumled forms.

E i ai ituaiga meaola teuteu ei ai fugalaau matagofie ma laʻau. Camellia i le fale ma le tausiga lelei, e atiina ae ma fuga i totonu o tapulaa masani, ma e mafai foi ona fua mai. E masani lava ona faia e le au amataina le tele o mea sese i le tausiga o camellia, mo se faataitaiga, e mafai e se laau ona maua sina malamalama, vevela vevela, le lava le susu, po o le pikiina o le palapala eleelea e toto ai. Ma o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le fugalaau.

Tausia le camellia i le fale

Malamalama

E manaʻomia le moli susulu, ae i le taimi lava lea e tatau ona faʻasalalau. Ua fautuaina ia Camellia ina ia tuu i luga o faamalama i sasaʻe ma sisifo. Afai e te tuʻu i tafatafa o le faamalama i saute, o le ae manaʻomia se paolo mai avega saʻo o le la, ma i le pito i matu - e le lava le malamalama. Ina ia mafai ona fausia se vaomatua matagofie, e tatau ona feaveaʻi le fugalaau i sina mea itiiti i sina mea itiiti i ona tua. Ae ui i lea, ia manatua e le mafai ona faia lenei mea pe a faia ni pulupulu i luga o le laau, talu ai e le mafai e camellia ona lafoai. I le taumafanafana, e fautuaina le siitia o le laau i le auala ma filifili se nofoaga mo ia, puipuia mai le susulu o le la.

Tulaga o le vevela

I le tautotogo-taumafanafana, e manaʻomia le vevela (mai le 20 i le 25 tikeri). I le taimi o le amataina o pulupulu, e tatau ona tuu i lalo le vevela, e tatau ona sili atu ma le 18 tikeri. I le vaitau o le fugalaau, lea e masani lava e amata ia Tesema ia Fepuari, e tatau ona teu le laau i le vevela o le 8-12 tikeri. Faatasi ai ma se mea mafanafana, o le a paʻu ai fatu ma fugalaau o le a leiloloa foliga vaaia. O fugalaau e mafai ona fai i totonu o se potu malulu, ae i le taimi lava lea e tasi, e tatau ona pupuʻu itula o le ao. O le potu e tu ai le camellia e tatau ona faʻailoa mai i taimi uma.

E faʻafefea vai

I le mafana mafana, e tatau ona tele le suavai, ae ia mautinoa o le vai e le paʻu i le eleele. E na o le maeʻa lava pe a maeʻa le pito i luga o le meaʻai. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina ai vai mama ma puipuia lelei. Faatasi ai ma se mea malulu i le taumalulu, e tatau ona e faʻaleleia lelei le laau. Afai o le eleele e faʻamamafa ona o le masuasua, o le a oʻo atu ai i le oti o le pulumu, ma o laulaau o le a suia le lanu e enaena. Afai tatou te faatagaina le faʻamagoina o se apa, ona o se taunuuga o lenei mea, o le camelia o le a pa'ū uma laulaau.

Totogi

Manaomia le maualalo maualuga. Ina ia faʻaleleia, e fautuaina le sasaʻaina o sina laititi po o ni maamaa i totonu o le apa ma sasaa vai. E le gata i lea, o laʻau e tatau ona masani ona suʻeina e faʻaaoga ai vai faʻavaivai. A faʻaleleia, ia mautinoa e leai se vai e ulu atu i fugalaau.

Fertilizer

Camellia e tatau ona fafagaina i le tausaga atoa, ma faʻafefeteina faʻatasi i le 3 vaiaso. Mo lenei mea, e faʻaaogaina se vaifofo o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o minerale (1 gram o le fugalaʻau e 1 lita o le vai).

Teuteu

Mo le lelei atili o le tuputupu ae o mata, o gaʻo o le laau ua teuteuina. O lenei faiga e faia i le faaiuga o le vaitau o le tautoulu.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O laau laiti e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga. A faʻapea o le camellia e fuga i tausaga taʻitasi, e tatau ona faʻagasolo ona faʻaititia lenei faiga, e pei o le taʻitasi i le 2 tausaga. O le gaioiga e faia i le tautotogo ma i le taimi lava e tasi o le pine e fai ai siama e faʻaleleia ai le faʻaleleia.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele talafeagai e tatau ona i ai le pH 4.5-5. O camellia i le fale e ese mai i camellia vao-ola ona e mafai ona ola filemu i le eleele e itiiti ifo nai lo le 4. O se tuufaatasiga talafeagai o eleele e aofia ai turf, peat ma lau laʻau, faapea foi le oneone, e tusa ma le 1: 2: 2 : 1. Mo na camellia e tupu i luga o ogalaau, e tatau ona sii i luga le eleele ma faʻamaʻi faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi. Aua neʻi galo e uiga i alavai lelei.

Fatuina o fatu

Lauina o fatu e gaosia i totonu o ipu e iva le 5 centimita. Salu fatu tasi i lea taimi i totonu o pusa taitasi. A maeʻa foliga mai e lua laʻau moni e faʻafefe i totonu o fagu lapoa. I le avea ai o se tulafono, o camellias e tupu mai fatu e le o taofiofi uiga o le matua matua, o le mea lea, o le faʻaleleia e ala i togalaau e fautuaina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O ituaiga meaʻai e masani lava ona faʻasalalau e ala i le vaʻaia ma faia ia Iulai ma Ianuari. E le tatau ona faʻamaonia le vaʻaia o le apical, ae o le umi e oʻo mai i le 6 i le 8 senitimita. I luga o nei fasi laau e tatau ona i ai 3-5 faʻaleleia lelei lau lau. O totoga e totoina i atigipusa ma tuu i se nofoaga mafanafana (20-23 tikeri). O le faʻafefiloi e tatau ona aofia ai le oneone ma le paʻu, na faia i le tutusa tutusa. O le taina i le taumafanafana e tupu i totonu o le 8 vaiaso, ma i le taumalulu - o lenei faagasologa e umi. E tatau ona tuʻuina faʻasoasoaina vai ma faʻaleleia ma faʻaleleia. Ina ia faʻaitiitia le taimi e maua ai, e fautuaina e togafitia le vaʻaia ma le heteroauxin aʻo lei totoina. Ae ui i lea, e ono le aʻafia ai le faagasologa i soo se auala. O aʻafiaga ua taʻaina ua totoina i totonu o ipu o lona lautele e 7 centimita. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se paluga eleele e aofia ai pepa, peʻa ma turf land, faʻapea foʻi le oneone, ave i le ratio 2: 2: 1: 1. E mafai ona e totō uma aʻa ma laau totō o le tasi pe lua tausaga. I le taimi muamua, o le suāvai e tatau ona tele, ona faʻaitiitia ai lea ina ia vave tele le paina o petiles.

Faʻailoga tui

I le tulaga pe a oʻo le aʻafia o le aʻa, ona faʻaolaina lea o nei ituaiga laau toto e le tui. O lenei faiga e tatau ona faia i le taumalulu ia Ianuari. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaleleia lelei mai le pito i luga o le aʻa. Ona tatau lea ona teu le laau i se ea vevela i le 20 tikeri. O le a tupu mai le taʻavale pe a maeʻa le 8 vaiaso. O fualaau laiti e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, suʻe, teuteu. E le tatau ona faʻaalia i le susulu o le la, e pei o le a aliali mai i luga o le laʻau ma o le a pauu. A maeʻa le tausaga, ona manaʻomia lea ona totoina le camellia i totonu o fagu e iva i le senitimita le lautele, e tumu i le tuufaatasiga o le eleele. I le lona 3 o tausaga o le ola, e tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete ia laau i totonu o pots ma le lautele o le 11-14 senitimita. E manaʻomia ona faʻatumu i se paluga faʻapitoa o le eleele e aofia ai turf, peat, leaf and heather fanua, faʻapea foʻi ma le oneone, e tusa ma le 2: 2: 2: 2: 1.

Maʻi ma faʻamaʻi

E mafai e le apogaleveleve ona faʻaputu.

Faʻamatalaga ono tutupu

  1. Buds oti - e mafai ona tupu lenei mea ona o le vevela, ao lau laʻau e lanu enaena.
  2. Laʻau pau - pe a faʻagogo se vailaʻau eleʻele.
  3. O lanu Brownish na i luga o laulaau - O moli ia mai i ave tuusao o le la.
  4. Ua mate le laau - O mafuaʻaga autū: leai se malamalama, vevela maualuga, faʻapalapala le lelei o le eleele poʻo le maualalo o le manogi.

Toe iloiloga ata

O ituaiga autu

Camellia mauga (Camellia sasanqua)

O camellia tegmentosa (Camellia tegmentosa) poʻo camellia Miyagi (Camellia miyagii) - i le natura o lenei ituaiga o ituaiga o loʻo maua i atumotu o Kyushu ma Okinawa. O nei laau vevela e uumi tele, ma o le maualuga e mafai ona latou ausia le 3-5 mita. I le pito i lalo o laʻau o loʻo i ai le pubescence i foliga o lauulu mūmū, ma o lālā o lenei laau e matua manifinifi lava. O pepa o se foliga elliptical poʻo le olongated-ovoid e oʻo i le 7 inisi le umi, ma le lautele e oʻo atu i le 3 senitimita. O o latou pito e faʻamalosi, o le pito pito i luma o le pito i lalo e vali lanumeamata, mai le itu sese o le ogatotonu o le falemaʻi. O fugalaau manogi manogi e mafai ona oʻo i le 7 inisi. E mafai ona nofo toʻatasi pe tuputupu ae i ni vaega se 2 pe 3. Fugalaau e valiina i le piniki, mumu po o le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le tele o fuālaʻau e matauina ia Novema-Ianuari. O nei laau toto e sili atu le manaia.

Saina a Camelia (Camellia sinensis)

Po o le Camellia e osofaʻia (Camellia vavalo) - e maua i le natura i totonu o vaomatua o Saina ma sili atu ona ola i luga o mauga po o gorges. O lenei ituaiga meaola o loʻo faʻatusalia e laau afu ma laau e oʻo i le maualuga o le 15 mita. O lapisi e i ai se pepa elliptical pe ovoid ma e oʻo i le 10 inisi le umi, ma e oʻo atu i le 4 inisi le lautele. O lanu lanu e vali lanumeamata. O laulaau laiti ei ai le lauulu o lauulu sinasina, ma o laulaau tuai e leai ni laei. O fugalaʻi launiu e vali paʻepaʻe ma e iai ni laʻau pupuu. Latou te tutupu taitoatasi pe 2-3 mea.

Japanese camellia (Camellia japonica)

I le natura, o lenei ituaiga o meaola ua maua i totonu o vaomatua o Saina, Iapani ma Korea. O ia laau toto po o laau i le maualuga e mafai ona oʻo i le 15 mita. E manaia, paʻu paʻu o lanu uliuli lanu enaena o nifo i tafatafa o le pito ma tusi i le pito i luga. O latou foliga o le ellicular pe ovoid, ma i le uumi o laʻau e ola e oʻo i le 10 simita. O fugalaau faigofie e oʻo i le 4 senitimita ma e mafai ona ola taʻitasi pe tele. E maua le afa-lua ma faalua fugalaau, ma ua valiina i le lanu piniki, lanu mumu po o le paʻepaʻe, ma maua ai le lanu lanu moana. E fuga mai ia Tesema ia Aperila.