Fugalaau

E faʻafefea ona filifili se pineapa matutua ma suamalie i le laulau

E mafai ona faigata mo tamaiti i ona po nei ona talitonu o latou matua, matua matutua, ma fualaau oona na latou tofo i le matua, ma o le selau tausaga talu ai, o pineapples, e le o iloa e le tele o le faitau aofaʻi o le atunuu, na manatu o se faailoga o mea taugata ma le tele.

I aso nei, o ituaiga uma o fualaau mai fualaau oona ma tulimanu mamao o le lalolagi e mafai ona maua i toetoe lava o faleoloa. E faʻapefea ona filifili se falaoamata ina ia aua le faʻafefe i le tofo o le pipi o loʻo natia i lalo o se pulu papa? E i ai ni togafiti ma togafiti e mafai ai ona nofo toʻatasi mai le tele o fua o fua e foliga mai o mea ia o le a le toe tupu pe leai, pe a le o lea, o le a sili atu ona vevela?

O le a le mea e foliga mai e tutusa ai le faʻatau e pei o se pineapple?

E matagofie, fua tetele, ua faapaleina e le sultan o lanu lanumeamata lanumeamata, ua tupu i le vaega o le vevela o le lalolagi. O Pineapples e oʻo mai i Rusia, mai Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, ma mai atunuu o Asia i Saute.

O le mea moni, o le pineapple, lea e foliga mai o se fualaau aina e tasi, o se fualaʻau, e aofia ai le tele o vine ua faatulagaina i se siosiolio, i le tulaga o le ovasi ua faatasia faatasi. O le mea moni, i le taimi ua tuanaʻi na latou "tutoʻatasi" e na o le foliga masani o le pele e manatuaina, lea e mafai ai ona mataʻituina foliga o maʻa ma tuaoi o fualaau taʻitasi.

I totonu, o le manogi suamalie ma le mimiti na aliali mai i le nofoaga e leai se mea e foliga mai e foliga mai o se mea faigata, o lona uiga, o se aʻa ua tupu mai i le fua atoa. Ma i le pito i luga o le pineapple, o se ituaiga o laau e fai ai se lanu lanumeamata.

O tagata uma lava na faʻataʻitaʻiina le pineapa, lea e leʻi leva ona ola i luga o se togalaau ma e leʻi faʻaaluina aso uumi ma vaiaso i luga o le auala, e iloa le tali tonu i le fesili: "O fea pineapa e sili atu?" O fua e paʻu i luga o le laulau e tatau ona fou ma matua e pei ona mafai ai. Ae faʻapefea pe afai o le faʻatoaga lata ane e afe afe kilomita le mamao, ma o pineapples o loʻo faʻatau atu i le tulimanu o le faleoloa, lea, i le poto masani, o lona lua lona lua ia Fedor Konyukhov?

E mafai ma pe faʻapefea ona faʻamaʻaina se pineapa?

Talu ai e le mafai e le tagata faʻatau ona suia le saoasaoa o le faʻaleleia o fualaau aina mai le nofoaga o le tuputupu ae i le faleoloa, pe a filifilia se falaoamata o le a ia faʻaauʻauina o ia lava i nisi malamalamaʻaga. O le a latou fesoasoani e fuafua le tikeri o le gaosiga o le pulupulu o loʻo natia i lalo o le pulu, ma le lelei o le fua.

E le pei o faʻi, lea e seleseleina e toetoe lava o le lanumeamata i luga o faatoaga, ma, a taunuu i le mea e taunuu ai, e togafitia i latou i se kesi faapitoa e mafua ai fua o fua, pineapples taumafai e tipi i latou. O le mea moni e faapea o faʻi ma isi fua e mafai ona seleseleina pe a uma le seleselega, e maua ai le suka ona o le faʻaputuina o mea leaga. Latou te le oi totonu o pineapples, ma faatalitali mo fualaau lanumeamata lanumeamata e avea ma suamalie, leai se uiga pe a mavae sina taimi. O le mea lea, o le fesili e masani ona fesiligia: "E faʻafefea ona faʻatoʻaina se pineapple faʻatau i totonu o se faleoloa?", E tatau i se tasi ona aumai se tali le lelei.

Afai e le suamalie le pineapa, o le suia o lona tofo e le fesoasoani pe a liliu le fua i lalo, e pei ona fautuaina i nisi taimi, pe teu mafanafana pe malulu.

E mafai ona e taofiofi le pusaaisa i totonu o le pusaaisa mo le 3-6 aso, ma o le vevela i lenei tulaga e le tatau ona laʻititi i le 6-8 ° C, a le o lea o le a suavai le tino. I le mafanafana, e le tatau ona totoe le fualaau aina, talu ai e amata vave ona amataina le fausiaina o le paʻu i lalo o le paʻu, ma o le gaioiga o meaola leaga i lalo o nei tulaga ua matua faʻaaogaina.

O le falaoamata e totoe mo le matua o le a le avea ma juicier ma suamalie, o le a na o le paʻu pe amata ona pala.

E faʻapefea ona filifili le sili ona manaia o pineapple?

Ina ia aua le vaavaai mo ni auala e suamalie ai le fualaau le fua, e tatau ona e faia mea uma e mafai i le faleoloa ma saili se paluga suamalie suamalie. Aʻo le i filifilia se falaoamata, e aoga le tilotilo i le faamalama ma faʻapipiʻi fua:

  • faatasi ai ma le pale sili ona lanumeamata lanu meamata;
  • faatasi ai ma se lamolemole, ae le o le "gaogao" tino ";
  • ma se lauiloa o lanu samasama auro i le lanu.

A e latalata atu i fua o fualaau 'aina, e mafai ona e lagona le manogi o le manogi e aunoa ma ni faailoga o le vailaʻau poʻo se paʻi o le faʻamalosi. I le paʻi atu, o fua o fualaʻau e tele, e gafatia, ae e le vaivai. O le pineapple peel e foliga toetoe lava afolafola, ae le o le gaʻo.

E ui lava ina o le seleselega i luga o le togalaau, toetoe lava o fua uma e tusa ma le tikeri tutusa, o fualaau lanumeamata ma fualaau aina e paʻu i luga o fata.

E le mafai ona iloa ni pineape:

  • i luga o le tele o vaega faʻafefete i luga o le peel;
  • luga o le mutia, ae le o mea manogi;
  • e ala i le mausali, ae le o fua e le fua.

Fai mai tagata gaosi meaʻai e mafai ona suamalie fualaau lanu meamata, ae o le filifilia o se falaoamata ma sina sina lanu samasama i le lanu o le a faʻaitiitia ai le le fiafia o le tagata faatau. O nei lanumeamata lanumeamata e mafai ona tupu i luga o le fata ma maua ai se isi tofo pe a uma ona teuina.

O pineapelu supripepe e maua mai ai se mea malu, suamalie pe faʻatasi foi ma le manogi o le fefete, o le maua mai le samasama i le apamemea. O le taimi lava e maua ai le maualuga o le gaʻo o le suka e maua i le pineapple, o le a fua le fua e pala. Talu ai o pineapples e togafitia i fomaʻi ma isi vailaʻau e puipuia ai le gaʻo ao leʻi auina atu mai faʻatoʻaga, e le mafai ona iloa se mea e faʻalelei ai poʻo le faʻamaluluina tele o le paʻu. Ae i totonu o le televave, faʻaleagaina pe faʻamaʻavale i le taimi o femalagaaiga o faʻataunuʻuina o le fetus ua maeʻa.

Soʻo se faʻapouliuli i le paʻu, tafe o le sua, suamalie vaivai po o vaʻavaʻa o faailoilo faʻafuaseʻi lea e tatau ona avea o se mafuaaga mo le teena o se faʻatau.

Pineapple ripening amata i lona pito i lalo. O le vaega lea o le fualaau suamalie e sili ona suamalie, o le mea lea ua amata ai ona suia le lanu o fua o le fua. I le tele o ituaiga, o se faailoga o le gaosiga e mafai ona mafaufauina o lanu samasama samasama samasama i luga o le pele, ia sili atu ona maua i luga o ona vaega i lalo o le fua. O le maualuga o le lanu samasama e salalau, o le tele foi o le suamalie o le pineapple o le ai ai.

Mata e mafai ona fuafua le vaʻaiga o le rosette o lau i luga o se pineapple?

I le tautala e uiga i le auala e filifilia ai se falaoamata, e tele na latou taʻua le avanoa e ave ai se laulaau mai le sultan i le pito i luga o le fua. Afai o le lau e faigofie ona fafagaina ma vavaeese e tusa lava pe fai sina taumafaiga, e talitonuina o le pineapa ua matua. Ae paga lea, o lenei manatu e sese. Ma o le tosoina o laulaau i luga o le pusa o le a na o le faʻaaogaina o faafitauli, ae le o le faʻatau mai o mea e manaʻomia.

Vaʻaia togafitiga-togafiti faʻasolosolo e masani lava ona mama i le taimi o le faigamalaga ma le teuina, ae le suia le lanu.

O le mea lea, e faigofie ona e faʻaumatia le oloa, ae o le a le maua ai ni faʻamatalaga aoga e uiga i le pineapple. Ae o le suiga o le lanu o laulaau mai le lanumeamata e oʻo i le enaena po o le faʻamago atoa o le faʻamalolosi e faʻamaonia ai le umi o le umi o le fua o le fua ile fualaau poʻo le solia o tulafono mo le teuina.

O a pineapa e sili atu i se sultan lush po o se laʻau tauagafau o lau? I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e faʻatau pineapples ma se soʻo e maualuga le 10 cm le umi, ae le sili atu i le lua uumi o le fualaau aina. A uma, totogi mo se sultan maoae tele, e maua e le tagata faʻatau le sili atu taugata.

O nisi taimi, e faʻaaogaina ai ni laulaʻau laulaʻau e teuteu ai se laulau i mea gala poʻo taumafa i le afiafi. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻamalo le laʻau mo ni nai aso, pe afai e te vaʻaia lelei le soʻo mai le fualaau aina, faʻamama mama mai le meaʻai ma afifi i totonu o se ato e tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Aʻo leʻi faʻatau, e taua le suʻesuʻeina e le gata o le fualaau aina ma ona luga, ae o le nofoaga o le tipi o le aʻa. Afai e le ogatasi, umi le umi pe faʻasolosolo foi, o le a sili atu ona lelei le filifilia o se pineapple o foliga sili ona lelei.