Fugalaau

Mai le taimi ua tuanaʻi: totoina faʻamalosi i potu

Mo le luluina fugalaau fugalaau talafeagai, pusa laupapa, papatusi; ua na o le tatau lava ona i ai i totonu o ipu masini e faʻafefe ai le suavai ma suavai lelei. O loʻo faʻataunuʻu alavai mai paʻu lapotopoto, o le tele o malala, lanu lapotopoto, ma isi. Afai o le luluina o le a faia i totonu o fagu fugalaau, ona tumu ai lea o nei vaega i le 1/3 o le maualuga faatasi ai ma se alavai faʻavaivai, i luga o luga o le pito i luga o le mea lea e sasaa ai sina oneone laitiiti o le oneone, ma luga o le pito mulimuli - o le eleele. E le tatau ona sasaaina i le pito i lalo o le ipu, ae o le va o le eleele ma le pito o le ulo o loʻo i ai le avanoa e 3/4 inisi (ape 4.4 4.4). A uma ona lūlūina, ona ufiufi lea o le ipu i le tioata, o lea e amata ai ona totoina fua muamua i totonu o se avanoa.

O le eleele mo le luluina e ave ai le malamalama, lelei. O le mea e taua e le o le tuufaatasiga o le palapala, ae o lona tino faaletino: malamalama, porosity. Leafā, peat ma coniferous land faʻamalieina nei manaʻoga.

Fatuina

Faʻaopopo le 1/3 po o le 1/4 o le vaitafe mama i le eleele palapala ma vevela le faʻafefiloi uma i le ogaumu i le 80 ° poʻo le maualuga. O lenei mea o le a faaleagaina ai le siama ma fatu fatu.

A maeʻa lena mea, lulu le eleele i totonu o se faʻamalo ma faʻamama, ae le o lea e susu ai, ma sasaa i totonu o le ulo, faʻapipiʻi le ipu mai lea taimi i lea taimi i luga o le laulau ina ia faʻauʻu le eleele.

O lenei e mafai ona e amata toto.

Tele fatu, mo se faʻataʻitaʻiga, peʻa suamalie, nasturtium, e lūlūina i se mamao e tolu futu - tasi apex mai le tasi. Ina ia faia lenei mea, ia faatulaga ni pu laiti i le palapala ma tuu se fatu i totonu ia i latou. O lua e matua loloto lava o le eleele o loʻo i luga aʻe o fatu e faalua ona mamafa e pei o le fatu lava ia. Faʻatasi ai ma le mafiafia o le laufanua o le eleele, e le mafai e le fatu ona ulu i totonu mo se taimi umi, ma faʻatasi ai ma se mea laʻititi, e masani ona osofaʻi mai le eleele e aʻa malosi.

Fatuina

Laititi fatu fatu e totoina eseese. O tamaiti laiti e fefiloi i totonu o se ato ma oneone lelei ma totoina. O le ato e faia i le va o le tamatamailima ma le vavaega ogatotonu, ma o le faasinoupuina o loo faapipii i le ogatotonu o le taga.

Cookware faatasi ai ma pailate taʻavale matou te faʻafeiloaʻi atu i se nofoaga mafanafana. E le afaina pe a pogisa. Mo le totoina o fatu, e manaʻomia tele le susu (ae le susu) palapala ma le vevela o le palapala. Ma o le eleele, ma aemaise lava luga o laulau pito i luga, aua le vave faʻavave, o le ipu e ufiufi i le tioata, lea e ave i aso uma ma fufulu mama.

Lulu eleele e tatau ona 20 ° ma e le sili atu i le 24 °. Ona le pine ae vaaia lea o laau i le fogaeleele. Lafoaʻi i aso uma le palapala mai le pamu moli pe faʻafeinu i se vevela, ma faʻafefe le vai i le vevela lava.

Fatuina

A oʻo ina toto foliga mai, e tatau ona latou fesiitai atu i le malamalama, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la o le a avea ma se lanu meamata lanu meamata. I le taimi muamua, e le aveeseina le tioata. I se avanoa vavalalata, i le malulu ma le mafanafana, o le tuputupu aʻe e malosi. E na o le tatau lava ona faʻamalosi meaʻai i aso taʻitasi ma solo le ipu ina neʻi pa'ū le vai ile lau.

Pe a totoina e le seedling ni laʻau moni se lua (e le faitaulia e cotyledons), o le tioata e aveesea mai lea taimi i lea taimi e masani ai ona totoina i le ea fou, ma, mulimuli ane, aveese atoatoa.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faia muamua le totoina muamua, poʻo le filifilia o laau. O se taʻaloga taua tele, e mafua ai le atinaʻe malosi o aʻa. Pe a totoina, o le aʻa autu o le laau e masani lava ona faaleagaina, o se taunuuga o le a taofia ai lona tuputupu ae. Ae i le taui, o lona atinaʻe e atiina ae ni aʻa maualalo, lea e sili atu lona malosi.

Fatuina

Filifili gaosia i le auala lenei: o le eleele e faʻafefe i le itula poʻo le lua ao le i faia le galuega, ina ia fai si sina susu. Ma, faatasi ai ma le fesoasoani a le pulu mata, tatala le eleele i autafa o le fatu ma toso i fafo, ma tuu atu i se pu i se isi ipu i luma atu ma le pine e tasi, ma faatofu i totonu o cotyledons, ina ia taoto ai le eleele ile eleele.

E mafai foi ona e togi i se penitala. Ina ia faia lenei mea, latou te pipii mau i totonu o le eleele, e le mamao mai le fana. O le fana e pikiina i se naifi, ma e le luluina e le eleele. I lenei tulaga, e masani lava o le pito o le aʻa autu e vavae ese na o ia lava.

O laulaau ma se paluga o le eleele ua fesiitai i vaʻa na saunia muamua ma faatofuina i latou ina ia taoto ai cotyledons ile eleele.

Fatuina

O le mamao i le va o lua, e faʻatatau i le tele o le ata, mai le 1/2 i le 1, 1/2 inisi (inisi -2.54 cm), aʻo tetele tetele (nasturtium) e oʻo i le mamao e 2 inisi. O lua, ioe, ua ufitia i le eleele.

O le fanua mo le togi e tutusa lava le mea e tasi. I totonu, e masani lava ona tuʻuina le laau seia oʻo ina atiaʻe le laʻau 5-7, ona faia ai lea o se isi gaioiga lona lua. E mafai ona e faʻaopopoina se fanua lanu meamata mo le tele o meaai paleni, ae, i soo se tulaga, o lona tuufaatasiga e le tatau ona ese mai le fanua ua mavae.

O lapopoʻaina o laau e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana ma puipuia mo le taimi muamua mai le tuusao o le la. A maeʻa, ia faʻaauau pea i se nofoaga susulu ma, i soo se avanoa lava, faʻaalia i le susulu o le la.

Mea e faaaogaina:

  • "Mekasini mo tagata talimalo", 1917, No. 5