Faatoaga

Fetuunaiga o rosa i totonu

O ai o tatou e le i se tasi taimi na faaosoosoina e le matagofie o se tamai rose i totonu o se faleoloa fugalaau? Ou te manatuaina, pe a ou sau mo se fugalaau, na ou tuua ai ma se ipu o se tamai lanu enaena. Ma i se tasi o ia meaalofa na tuuina atu e ana uo, o se tasi e pele, tagata faʻafetai poʻo tamaiti aoga. Ae e le o tagata uma na mafai ona latou faauo i se rosa i luga o lona windowsill ma o lea ua manatu nei o se sighy ma e le o ola. I lenei tusiga ou te manaʻo e tuʻuina tali i fesili e masani ona tulaʻi mai pe a tausia se tamaʻi laititi i se siosiomaga potu. Ma o le a fesoasoani ia te aʻu i se tagata tomai faapitoa i luga o le rose, o le tamaitai pule o se togalaau matagofie ma le 270 ituaiga o rosa faaputuputu - Julia Tadeusz.

Rose Adaptation

O a ituaiga rosa tatou te faatauina?

Y. Tadeusz: "O le tele lava o taimi e ese mai nai lo le, o ituaiga eseese o laʻau miti laiti e faatauina atu e pei o rosa paluga. O Roses Cordana ia, o loo taua i laau vavao ma tamai fugalaau E tutusa ma latou o turbo Roses, ae o fugalaau tetele, ma patiti Roses. o loʻo ola lelei foi i totonu o le togalaau. O loʻo faʻamatalaina e laau tetele ma le fugalaau nai lo minasure roses. "

O roses o le Roses na faatauina mai i le faleoloa fugalaau o loʻo i ai pea le lauolaola mai ia Me ia Oketopa ma e foliga mai e foliga mai e 15-25 cm le tele o latou fugalaau e le sili atu i le 1.5-2 cm le lautele, ma masani ona manogi.

O le matua o ia ituaiga laau toto e na o le 2-3.5 masina mai le taina. I le avea ai o se tulafono, ua faʻatau atu i latou e totoina i ni fasi vaega se 4 i totonu o ipu e sefulu centimeter pe tolu fasipepa i totonu o ipu e ono centimeter. Latou te le o malosi tele, ma o iinei o le atuatuvale o le suiga o tulaga mafanafana o greenhouses professionals e mamao ese mai tulaga lelei oo tatou fale mautotogi.

Miniature Roses Rosa Cordana Rosa Patio

Y. Tadeusz: "Aʻo leʻi faʻatau, suʻesuʻe ma le totoa le vao, e faʻalagolago i le umi o le umi mo oe. E na o tagata totō o fugalaau e mafai ona faʻaosoina se laau e matua vaivai lava. Muamua, suesue lauʻau ma laʻau. , o le uiga o lenei mea o le i ai o se maʻi afaina. O laulaau e tatau ona lanumeamata, paʻepaʻe ma susulu i foliga vaaia ma tausia lelei i luga o laʻau. O le lanu samasama ma le faamaligiina o laʻau o lona uiga o le laau ua uma ona faaleaogaina pe ua faatumu. Ia mautinoa le siakiina o meaola faalafua. E mafai ona afaina i totonu o rosa i totonu o siama, mealybugs ma le sasa o rosa i totonu - apogaleveleve. "

E faʻapefea ona fesoasoani i le rose?

O le taimi lava e ulu atu ai se rosa i totonu o lou fale, vave ona faʻasaolotoina mai le ipu palasiti lea e masani ona faʻatau atu. Faʻamama le pito i lalo o le eleele mai lau lau paʻu ma vaʻavaʻai ma le faaeteete le laau mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Manatua o le 2-3 vaiaso talu ona faʻatau mo se rosa o le a sili ona faigata ma faʻalavelave. Ia saunia e mafai e se rosa ona tafe uma tumutumu ma fugalaau, ma e oo lava i laulaau. Ae a maeʻa le vaitaimi o le fetuunaiga, e amata ona tuputupu ae le rose ma toe fulafula ile 1-1.5 masina.

O le 2-3 vaiaso talu ona faʻatau mo le roses o le a sili ona faigata ma faʻalavelave

Y. Tadeusz: "Amata pe a e le maua ni meaola faalafua, vave pe a uma ona e aumaia le rosa i le fale, fufulu i lalo o le mafanafana. O le a lelei tele le puipuiga mai ni moli vavave. E sili atu foi le togafitiga o le rosa ma se fualaau fualaau faasaina. O le mea lea e tatau ona tatou manatua o Aktara o loʻo galue i le toetoe lava o faʻamaʻi faʻamaʻi sei vagana ai le togi. "

Mai se apogaleveleve mite, e tatau ona sosolo le rosa i fualaau faasaina Fitoverm poʻo Agrovertin e filifili mai.

"Afai na e faatauina mai se rosa e le toe fuga pe fuga, ona mafai lea ona e toe totoina vave, ae ia faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete e aunoa ma le faatamaʻia o le mea i totonu o se fagu laitiiti, faaopoopo le eleele maloloina mo le rosa. "A maeʻa ona totoina, togafiti rosa i ni nai taimi faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae - Epin poʻo Zircon."

Malosiaga malosi Fungal spotting Soifua maloloina

Faʻasologa o tausiga i le fale

Nofoaga

Rosa e faʻaaogaina e ola ai i nofoaga avanoa ma le susulu o le la. O le mea lea, mo lona tausiga i totonu, e tatau ona e filifilia le window sunniest window sill faatasi ma le numera maualuga o ia itula. O le mea sili mo rosa o le a avea ma faamalama sisifo ma sisifo.

Faʻasa

E masani ona susu le eleele o le ki i le ola umi ma le umi o le rosa. E tatau ona faʻafeinu faʻaleʻaleʻa pe a maeʻaeʻa le faʻamamaina o se siama, e le mafai ona faʻafefe le ipu i totonu o se apa i le vai. O le suimui e tupu pe a oʻo le ipu i totonu o le fagu i vai mo le aso poʻo le lua ma o le eleele e "susu", pei o le lino i totonu o se pesini aʻo lei fufuluina. O le faʻamatalaga sili ona mautinoa o le a fesoasoani e fuafua le tikeri o le susu o se manogi mama i le eleele ma lou tamailima. Afai e tafe mai le vai i lalo o le tamatamailima pe a taomi, pe o le tamatamailima e lagona le manino o le palapala - susu e mafai ona faaseʻe. Afai e tumau lou tamatamailima - o le taimi lea i le vai. O lea e taua ai le faia i aso uma ia mautinoa: o le palapala e susu. Vai le rosa ma vai inu i le vevela vevela poʻo sina mafanafana. O le auala pito i sili ona lelei e maua mai i luga i le eleele. Ma aua neʻi galo e aveese le tele o vai inu vai mai le pusa.

Faʻafouina pea le palapala - o le ki i le ola umi ma le umi o le rosa

Meaʻai

Rose - o se "meaʻai moni"! I totonu o potu, e sili atu ona lelei le "fafaga" le rosa i le lautele, faʻalavelave pe fufusi mo fua o laau totō i luga o se faavae faʻavae. E fafagaina mai ia Mati ia Oketopa i soo se 7-10 aso ma se vaifofo vaifofo i totonu o le faʻamasinoga ua faʻamaonia i totonu o faatonuga.

Y. Tadeusz: "Ae o le laei pito i luga. O le fugalaau, ou te fiafia i le Bon Forte mo rosa, o loo i ai mea uma e manaomia mo le micronutrients. E mafai ona togafitia i lau laulaau ma faasusu i lalo o le aʻa."

Suiga

Laasaga o le totoina o Rose

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani i le taumafanafana, o le palapala e leai se taimi e faʻaitiitia ai, ma e aoga le toe totoina pe afai ua suia e le palapala ona mea totino, mo se faʻataʻitaʻiga, ua mamafa pe, i se isi itu, e foliga tutusa ma le pefu, pe ua tupu tele le laau mai le tele o le ulo. E aoga le faʻaaluina ia Fepuari, ao lei ala mai le rose mai se aso malolo taumalulu. Faʻalautele le laulau i le pito i lalo o le fagu, pe afai o le fagu e tele lava avanoa lautele e faʻafefe ai le tele o le vai, e mafai ona e faia e aunoa ma lena. E taua foi le totoina o rosa, totoina i totonu o le ulo e tasi. O rosa taitasi e tatau ona i ai a latou lava ipu, ona tupu loa lea ma le atoatoa.

Rose i se fagu fou

Le palapala

Soo se nofoaga lautele poʻo se mea faapitoa mo roses o le a faia. Pe a faʻapipiʻiina le meaʻai, matou te aveina taʻitasi vaega e 2 o le turf, 1 le vaega ole laulaʻau poʻo le humus, 1 vaega o le peat or coniferous litter ma le 0.5 vaega o le oneone.

Teuteu

Oti le rosa ae leʻi alu mo le taumalulu. Oti ese mea leaga uma e le o ola i luga o le togavao. O lala totoe e tatau ona faapuupuuina, ma tuu ai 2-4 laititi laiti - o le sili atu ona mamana o le pana, o le toaitiiti o buds o totoe. Ma o se mea e tatau ona e manatua pea pe a teuteuina le taua o aʻa laiti. O vaovao fou e ola mai aʻa o se faailoga o le soifua maloloina lelei mo lau rosa. I le aluga o taimi, o le a latou suia mea tuai ma ave aʻa. O se potu e le mafai ona maua ai se "tasi", o le paʻu mama, e pei o se togalaau. O nei laʻau e faapelepeleina ma tipiina mo le taumalulu mo 3-4 alavai.

Tofiga

O le vailaʻau o le heteroauxin e faʻamalosia ai le aʻafiaina o aʻa ma maua ai ni faʻamanuiaga sili atu pe a faʻalauteleina rosa e ala i le faʻasolosolo. O lapisi e sili ona lelei mai ia Me ia Aokuso, ma filifili se vaʻaiga o le 2.5 i le 3.5 mm ma le 2-3 internodes. Liligi pe tusa ma le 3 cm le vai i totonu o se tioata malamalama, ia faʻasalaga se vaega o le heteroauxin papalama i totonu (o le vaega o loʻo faʻaalia i luga o le igoa) ma tuu ai sauniuniga sauniuni i ai. O nei vavaega, e pei o se tulafono, e aʻafia i totonu o le 2-3 vaiaso, o le mea autu - aua le suia le vai i le taimi nei, tau lava na o tupe gau. A oʻo ina ola le aʻa i le umi o le 1.5-2 cm, e mafai ona totōina ni fasi laupapa ma puipuia mai le la mo ni nai aso. Ole vave amata ona tuputupu ae ma le vave, ma, pe a oʻo i le tautotogo, e fuga i le masina lona lua pe a uma ona totoina.

Taboo mo se rosa

Sa ou faitau mai lea taimi i lea taimi i ni auala eseese e fiafia tele le rosa i le pulumu ma le maualuga o le susu. Faataitaiga e faaalia ai o nei meaola e na o le faatupuina ai o le atinae o ituaiga faamai eseese e "aina" se rosa i ni nai aso. E tupu lelei Rose i le maualuga o le susuga o soo se potu.

Rosewood collector Julia Tadeusz

Sauniuniga ma le tausiga o le taumalulu

A maeʻa le mafanafana i totonu o matou fale i le ogatotonu o Oketopa, ma amata ona iloa le puupuu o le ao o le ao, o le a amata manino le matou rosa. O fugalaau e fuga mai i lalo o loʻo faʻaleleia, o lo latou numera ua faʻaitiitia, ma o lau lau o loʻo tupu i le vao. O le mea sili e mafai ona tatou faia i lenei vaitau o le tuʻuina atu lea o le rosa malologa. O le faia o lenei mea, ia Novema, e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le va i le 1-2 taimi i le vaiaso, e seleseleina le vaomatua ma lafoina i se potu malulu ma le vevela mai le 5-8 ° C seia oʻo ia Fepuari. O lenei nofoaga e mafai ona avea o se loggia, o se pulou, o se pusa malulu poʻo se faapaologa pupula.

Y. Tadeusz: "O le faafitauli ogaoga o le ea vevela, aemaise lava i le taumalulu, pe a tatau ona lalafi le laau, e tatau ona susulu, susulu, ae aunoa ma le susulu lelei o le la.I le taumalulu, o le faafitauli autu mo rosa i totonu o le mafanafana o le mafanafana. ma tuu le rosa i se mea manaia ma lelei. O le vevela o le ea e tatau ona mai i le 15 i le 24 ° C. E ono i ai se faʻalavelave faʻalavelave i totonu o tulaga potu. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina moli moli po o mea faʻapitoa faapitoa. Ina ia faʻamalamalamaina laau, e sili ona lelei le faʻaitiitia o le vevela o le vevela ma sili atu, tikeri i le sefulu, e matua faʻalavelave ai le atinaʻeina o le laau. Ina ia tumau le malūlū o le ea, e mafai ona e vaʻaia le ea i tafatafa o rosa e aunoa ma le pulupulu o laʻau. tulaga masani, lafoina o ia i se moe gase, faasolosolo malie lava le faaitiitia o le suavai ma faaitiitia le vevela o le anotusi i le 0C. "O le laau o le a paʻu le lau laau ma a maeʻa lena o le a le toe manaʻomia se malamalama."

E sili ona lelei le faʻaitiitia o le faʻamago i le taumalulu ma tuʻu le rosa i se nofoaga manaia ma malulu.

Ia Fepuari, ua siitia atu le rosa i se nofoaga tumau, ma o le rosa e masani lava ona faaalia ai lona saunia mo lenei mea i tumutumu fulafula. I le taimi muamua latou te matua faʻaeteete lelei, masani i le susu i taimi uma.

Y. Tadeusz: "I le taumafanafana, e sili atu ona lelei le ave o le rosa i le ea fou, e lelei tele pe a fai e iai se faletalimalo, e sili atu ona lelei le ave i le togalaau, i le fale tele ma tuu ai iina mo le taumafanafana atoa.

Roses i luga o le faapaologa

O Rosa, ioe, o se tamaitai e sili ona fiafia - o lona mafatia i se suiga o le fale, e mafai ona maʻi mo le leai o se mafuaaga, o le a le faamagaloina i tatou eleele mamago e ala i le le mautonu. Ma o lona ita ita o le a faaalia, i le lafoaʻiina o fualaau taʻitasi ma fugalaau. Ae na te moe mo le 3 masina, ma fuga 7 masina i le tausaga. I le tautala faʻamaoni, o le fugalaau lenei mo le le manatu faapito, o le leai o ni tagata e fiafia i le matagofie, oe amata o latou aso i se osofaiga i luga o faamalama uma i fugalaau ma faaiʻu i se fiafiaga fiafia mai le fiafia i a latou mea totino.

Punaoa - GreenMarket Blog