Laʻau

Fausia Fugalaau Fugalaau

Faʻasaoina - o se ituaiga o laau totoa o le aiga Crassulaceae. O nisi taimi e sese - Echeveria. Tufa faasoasoa i Mekisiko, nisi ituaiga - mai Texas ma Kalefonia (USA) i le itu i mātū i Peru i saute. O le ituaiga e faaigoaina i le tusiata Anastasio Echeverria (Atanasio Echeverria), o le na faʻamatalaina tusi i luga o le lau o Mekisiko.

O igoa lauiloa: "fugalaau maa", "papa".

Faletupe puipui

Faʻamatalaga

O laau toto o lenei ituaiga o meaola e fausia ai le pala o le aano, lau susu. Eseese ituaiga meaola e mafai ona leai ni pulu poʻo ni pine tele. Tuʻu faʻatasi ma le maualuga o le 3 i le 40 cm. O laʻau e faigata pe vai. E eseese i lanu eseese ma laʻau.

Fugalaau mai samasama i moli-mumu, e masani lava laiti. O loʻo i luga o se pale umi, i luga po o le pito i luga. O le fua e masani lava ona faalagolago i le malamalama: o laʻau e amata i le vevela o le tau e mumu ma samasama i le timu.

O se fale masani masani.

FaʻasaoinaFaʻaleleia multicaulis

Nofoaga

O le laau e matua telefoni, e manaʻomia ai le susulu o le la. Mo le taumafanafana e aoga tele e ave i le ea, e mafai ona e totoina i luga o le mauga i luga o le mauga i luga o le togalaau. I le taumalulu, faʻafefe 2-3 taimi i le masina ma teu i le vevela o le 6-10C.

Faʻafeveria agavoides

Malamalama

Lila malamalama.

Faʻasa

O le vevela i le taumafanafana e tele i le faʻamagoina o se vaʻa oneone i le va o vai, e tatau ona faʻafefe le vai mai le paleti.

Echeveria 'Pepe Fuga'

Faʻamamaga o le ea

Faʻaalia.

Tausiga

O le taimi e totoe e amata mai ia Oketopa i Fepuari. Ia Mati-Iulai, e manaʻomia le fafagaina o le meaʻai i fugalaʻau, e aofia ai le vevela. E tatau ona aveese laulaau lanu samasama i le taimi, e tatala ai le palapala. E vave ona tupu le vevela. Ina ia tausia le foliga teuteu, teuteu ma sui sui o laau laiti e talafeagai. O le veveia o se laau e pupuu, ae latou te tali atu i suiga i le umi o le aso: o le mea lea, e ala i le fetuutuunai o le umi o le aso, e mafai ona e suia le taimi o le fugalaau. O tulaga sili ona lelei mo le fauina o fugalaau o se vevela o le 15-18 ° ma se aso puupuu - 12-13 itula mo le 50 aso. Mo le tele o meaola, o le fesuiaiga i le umi o le aso (e oo atu i le 60 aso) e mafai, ae o le laau e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le tausaga (i lalo o le natura masani, e amata ia Fepuari, o le malosi o se aso umi e tupu ma tupu mai i se aso umi ma le vevela o le 20 °). O le uumi o le aso ma le vevela e faʻatonutonuina mo na o le faʻatoʻaga.

Echeveria elegans

Tofiga
E faigofie ona faʻaleleia e laulaau, tipi, aʻa ma aʻa. O laau toto e faʻalauteleina foi e le moto o le tipu. O vine e totoina i totonu o fagu, i totonu o fagu pe saʻo i le palapala o le fagu poʻo pusa fatu. A o lei totoina, o le tipi (ma laulaau) e pisi laitiiti. O le tuufaatasiga o le eleele mo mea e gaosia: oneone mama poʻo le faapalaga eleele - 1 le itula, faʻafefiloi ma le oneone - 1 le itula. Laʻau i le tautotogo - ia Mati-May, ae mafai ona vavae ese i le vaitau o le tuputupu ae. O laʻau o loʻo faʻasolosolo e totō taʻitasi i tamai ipu (7 cm). Mo le teuteuina o fugalaau i le tausaga muamua, e seleseleina ai laulaau laiti o laulaʻau mai le aʻa, talu mai le laʻau e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi. A o le lūlūina o fatu, o le germination e matauina i totonu o le 12-14 aso, ae ui i lea, o oloa e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona saunia i totonu o le ono masina (masani i le tausaga), o le mea lea, i lalo o le gaosiga o mea e faʻaleleia vegetatively.

Faasaoina 'Afi & Ice'

Suiga
E tasi le taimi i le lua tausaga i le tautotogo; mo le gaosiga e le avea se lapoa tele ma le eleele mo le tupu aʻe o cacti.

O aʻafiaga ono tutupu
Aafia i le mealybug ma le phylloxera.

Puipui 'Ruffles'