Laʻau

Faʻaaliga i le tagata e teu ai vine: auala e taulimaina ai le papaflies i totonu o laau

O le eseesega o fugalaau i totonu o lo o mataʻina i lona tamaoaiga. O tagata uma e saili e faatumauina a latou fale e sili ona fiafia i ai i totonu o tulaga lelei, faia le microclimate sili ona lelei mo i latou, ma tausia lelei i latou. Ae o le tele o taimi, o loʻo feagai uma i latou ma le faʻafitauli o le i ai o parasite i luga o pepa poʻo le eleele. O le mea sili ona taatele o manufelelei o le whitefly i totonu o laau. E le naʻo le lamatiaga, e mafai ona faʻaumatia uma laau i totonu ole taimi pupuu, o lea e manaʻomia ai lou vave vave ma saʻo le faʻataunuʻuina o laʻau.

O le a le paʻepaʻe?

Whitefly o tamai iniseti, e oo atu i le 4 mm, lea e foliga tutusa ma se lele. O le mea pito sili ona matautia mo le fale o le fafine. Latou te faataatia o latou aʻa i totonu o le fugalaau. O le alova e 4 vaega o le atinaʻe, o ia mea taʻitasi e faʻaalia i ona lava uiga. O le a le mafai ona faʻaumatia lenei iniseti i vai masani, talu ai o faʻamau uma o loʻo faʻapipiʻiina i le laʻau o le laau.

Faʻatupulaia le taamilosaga o le tuputupu aʻe mai le vavao i le matua white white pasi i le 2 vaiaso. O le taimi lava e oʻo ai i le paʻu, o le a avea ma mea matautia mo le fale. O le tino sinasina e ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e puipuia atoatoa ai mai soʻo se sauniuniga kemisi. I le taimi lava e tasi, o le tagata matua e amata ona tuʻuina ni mea fou ma e toetoe a le mafai ona faʻaumatia. O le taimi sili e fasioti ai tagata matutua o le paga lea. I le taimi nei, ua faʻaitiitia le puipuiga a le tino, ma o le iniseti e faʻapipiʻi lelei soʻo se ituaiga o vailaʻau.

Mafuaʻaga o laʻau papaʻe i luga ole fale

Mo le fausiaina o lenei iniseti O tulaga nei e manaʻomia:

  • maualuga maualuga;
  • ea ole malulu ole ea e le itiiti ifo ma le 20 tikeri;
  • togi vaalele;
  • faaputuga tele o laau totino i se vaega maualalo.

O le fiafia i greenhouses i totonu o lo latou fale e masani ona feagai ma lenei faafitauli. Ina ia aloese mai foliga o se malo matautia, e te manaʻomia faʻamalosi le potu i taimi uma. O le eleele mo le totoina o laau laiti e tatau foi ona gauai faapitoa. E tatau ona faʻaaogaina na o le faʻamaonia, faʻaleleia ituaiga eleele e fuafua mo le totoina o totonu o le fale.

E le gata i lea, o tagata fugalaau e tatau ona iloa e mafai e fuʻa ona tafia le tele o laau, ae o latou e sili ona fiafia i ai o: violet home, primroses masani, gerberas, hydrangeas, primroses, begonias, gloxinia royal.

E tatau ona e tilotilo i nei fugalaau i taimi uma, siaki ia latou aloese mai foliga vaaia o se iniseti matautia.

E faʻapefea ona tupu mai faʻamaʻi pipisi?

Mafuaaga e ono aʻafia ai foliga vaaia o lanu paepae i totonu o se fale, atonu e tele:

  • talu ai ona lele tagata matutua, ma se faamalama matala e mafai ona latou ulu atu i totonu o le potu ma faʻalelei le laau;
  • afai e maʻi se tasi o laau, o lona uiga e tatau ona vavalalata vave le isi. Tagata matutua i se taimi pupuu e pasia uma i totonu o laau toto;
  • e masani ona ulu atu le paʻepaʻe i le potu ma fugalaau fugalaau. Ua fautua mai tagata popoto e aua le tuʻuina ni vailaʻau faʻasaga i tafatafa ole fale.

Auala e vave maua ai se paepae i luga o se laau

E tele ni faʻailoga e faigofie ai fuafua le faʻamaʻi o le fale i le amataga. Faatasi ai ma le sili ona tausaafia o mea nei:

  • o se tamai lele e masani lava ona aliali mai i luga o se ogalaau, lea e oso pe lele mai lau laulaau. E tatau ona vave siakiina sea ituaiga laau;
  • talu ai ona o le whitefly e faateleina i le 2 vaiaso, ona i ai lea i se taimi puupuu ile itu i totonu ole lau fugalaau o le ai ai se faaputuga tele o larvae poʻo moth;
  • o loʻo aʻafia i totonu o le ai ai se mea faʻapipiʻi - o mea nei o oloa gaosiga iniseti. E le gata i lea, i luga o suʻesuʻega, o le a iloa ai kolone o lapopoʻa e samasama i lanu;
  • afai e umi se taimi e le o gauai ai tagata e ona le foliga mai o se manufeʻai i luga o la latou fale, ona lafoaʻi ai lea o laulaau, e foliga mai ai ni mea faapitoa ma iu lava ina mou atu;
  • i luga o ata na tuʻuina atu e mafai ona e vaʻaia ni faʻamatalaga manino o kolone o papaʻe papaʻe.

O le a le mea e tupu i se laau papaʻe

O se matua white white e le o se tulaga tuusao i se fale e toto ai, tele mea e afaina ai o ia. O lo latou atinaʻe ma le alualu i luma e mafua mai i meaʻai latou te aʻafia mai le fugalaau lava ia. Mo le taamilosaga atoa o le atinaʻe o le ulu i se tagata matua, e mafai ona faʻaumatia le afa o le fugalaau.

O se tagata matutua matua na te afaina i le faapipiiina o ona feʻau i luga o le laulaau ma o lenei nofoaga e amata ona pala, ona o le mea e aliali mai ai ni mea faapitoa.

E le gata i lea, o lenei iniseti o taimi uma lava o se fusi o ituaiga uma o siama ma faʻamaʻi i luga o laau. O le mea lea, pe a aliali mai le paʻepaʻe, atonu o le fugalaau ua felanulanuaʻi laʻau, laʻau faʻamaʻi, paʻu o le ulu, ma le faʻamuta o le fuga.

Faʻaleleia Whitefly Controls

E talafeagai le taulimaina saʻo o laʻau papaʻe i totonu o aiga. Faatasi ai ma le sili ona lelei filifiliga O mea nei e iloga:

  1. Afai e maua ni paʻu i totonu o laau toto, e tatau ona togafitia vave mea uma, e aunoa ma se afaina, faatasi ma vailaʻau vailaʻau e aʻafia ai le faʻaogaina o le iniseti. O le sili ona lelei o le Amiral, Aktara. Faʻaaogā nei tupe e ala i le susuluina o le fugalaau. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei vaifofo e aoga tele le gaosia o le palapala, e pei ona mafai ona faaputuputu iniseti i luga o le eleele.
  2. I le mea e tupu ai se liona tele o le fugalaau, e tatau ona aveese uma laʻau ma kolone o laʻau ma togafitia le laau i vailaʻau e pei o Comfidor poʻo Talstar.
  3. Talu ai ona o le whitefly e tele ni vaega o le atinaʻe, o se togafitiga e tasi o se fale o le fale e le mafai ai ona faʻaumatia atoa. O le mea lea, e aoga le vaʻaia o laau toto na afaina mo le masina, ma o le a matua mou ese atu le vaega toto faataitai a le parasite. O se filifiliga lelei o le suia lea o vailaau eseese, lea o le a aloese mai le fetuunaiga o le iniseti i se vaega faapitoa.
  4. Afai e maua i luga o fuchsia le faʻamalama o le whitefly, o le mea lea e le mafai ona e faia na o vailaau. E tatau ona matou galulue malosi e aveese faʻamavae ma faʻaogaina: faʻamalo le fuamoa, puʻe lele.
  5. E le gata i lea, e mafai ona faʻaumatia lapisi ma tagata matutua pe a fai e fuga le fugalaau i le ea, pe afai o le vevela o le a pe a ma le 10 tikeri Celsius. I totonu o ni nai aso, o le iniseti na matuai mate lava. Ae o loʻo i ai ni tulaga pe a le toe iʻu i le atinaʻe ma pe a faʻamautu le vevela, latou te toe atiaʻe.
  6. Afai na maua se lino ulupoʻo i le taimi muamua, ona mafai lea ona togafitia laulaʻau i se fofo sikola. O le laau e sosolo i le fofo mafiafia mai le vaifofo ma e poloka ai lo latou gafatia e tafe ai i luga. O sea faiga e tatau ona faia i totonu o le masina ile 5 aso.
  7. O le faʻafefetega o le silati e feteenaʻi lelei foʻi ma laʻau papaʻe. Ina ia faia lenei mea, filifili 2-3 cloves o le kāleni ma sasaa se lita o le vai. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻafefiloi mo le aso ona faʻaaogaina lea i le laau e faʻaaoga ai se pulumu.

Faʻafaigofie White Methods Prevention Methods

Ina ia aua le mafaufau e uiga i le auala e lafoai ai le papaʻe, e aoga le tausia lelei o le puipuiga. Faatasi ai ma auala lelei e mafai ona taua o mea nei:

  1. Fetuunaiga masani o le potu lea e tupu ai fugalaau i totonu. O lenei mea o le a aloese mai le faʻavaveina o atinaʻe o iniseti ma maua ai le tulaga lelei o le vevela mo le faʻaogaina o le fugalaau.
  2. Whitefly e le nofo i luga o se laau e masani ona lueina pe o iai se mafanafana. E tatau ona fufulu ese le pefu ma le palapala mai laulaau ma se omomi malu.
  3. O fugalaau uma i totonu e tatau ona asiasia soo mo soo se meaola faalafua. O nisi faʻamatalaga o le vaega pito i lalo o lau.
  4. E fefefe Whitefly i fafie, o lea e tatau ai ona sasaa i luga o le eleele le tamai laulau;
  5. E le tatau ona vave tuu fugalaau na e faatauina mai ia oe lava, aua e mafai ona lavea e se whitefly. E aoga le faia o se fagu mo se fagafao fou mo le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso.
  6. Pe a vaʻavaʻai le potu i aso vevela, e sili atu le faʻaaoga o upega masima i luga o pupuni pe tautau ai faʻamau faʻamaʻi. O le sosogi mai nei laupepa e tosina lelei ai le papaʻe.

Whitefly o se iniseti e mafai atoatoa faʻaumatia uma totoga ile fale. E taua le manatua e na o le mataala o lē e ona, o asiasiga masani o lana fale laufanua, o le tausisia o tulaga uma o le puipuia, o le a mafai ai ona e fiafia i fugalaau matagofie, o la latou vavao vave mo se taimi umi.

Faleplant Pest - Whitefly