Fale taumafanafana

Vine vine

Laʻau, po o le fuga vine (Parthenocissus) o se taumalulu teuteu teuteu-o le malosi o laau toto. Afai ei ai se manao e faanenefu se vaega o le togalaau togalaau poʻo le fale mai le prying eyes, o lea o lenei laina laina o le a matua puipui ai mea uma e te manaʻomia ma lana kapeta eleelea, ma o le a maua ai foi le aafiaga o se fale tuai. O fai togafiti poto e sili ona fiafia i lenei laau mo lona galala mo le ola ma le gafatia, e itiiti le tausiga, e avea ma se mea teuteu lelei mo se vaitaimi umi - mai ia Aperila e oo atu i le muamua gutu.

O lenei mea taua e aofia ai laau toto. O laʻau o vine vine e suia lanu e tusa ma le vaitau. I le amataga o le tautotogo, e liua i le malamalama malamalama ma lanumeamata lanumeamata, ma latalata i le amataga o le autumn, ulaula - lanu mumu ma le enaena. A o Aokuso-Setema, fualaau mataʻutia o le lanu uliuli po o le lanumoana lanumoana ua toto i luga o vine. O le laʻau teuteu e le aʻafia i faʻamaʻi ma e puipuia i faʻamaʻi.

Tausia vine vine

Nofoaga

O vine vao e ola matagofie i le paolo, o le paolo malulu ma i se laufanua lanu. Pe a totoina se laau i luga o se puipui ua faʻamauina, e tatau ona manatuaina o nisi o vine vine e mafai ona faʻaleagaina ai le puipui o le pa, ma tupu aʻe i totonu.

O teuteuga teuteu e mafai ona tupu i totonu o se fagu fugalaau i le fale. I le mafanafana o le vaitau, e lagona e ia le fiafia i luga o le faapaologa poʻo le faapaologa, ma mo le taumalulu e manaʻomia ona siitia o ia i se potu malulu.

O vine vao e faʻaaoga foi e pei o se mea e maua ai le eleele, ae o le a le mafai ona latou faʻaumatiaina i le lumanaʻi. E taua le mafaufau ma le faaeteete ao le i totoina se vao i lenei auala.

Lagolago lagolago

O le vine e mafai ona ola vave vave, felelei faataamilo i mea uma i lona auala, e oo lava i paʻu paʻu lamolemole. A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau loa ona e fausia se lagolago mautu ma le malosi, e tusa lava pe a mavae ni nai tausaga o le a mafai ona uuina se vaega lanu meamata. I tafatafa o le puipui o le fale e mafai ona avea ma solo, ma i le avanoa avanoa - o se pa ua faia i le uamea.

I le tausaga muamua o le ola o vine, e fautuaina ina ia faʻapipiʻiina aʻa laiti i luga o le lagolago ma faʻatonu i latou i le itu saʻo.

Teuteu

O le teuteuina o vine vine i aso uma e faia faʻaauau talu mai le vaitau lona lua. Talu ai e faigofie lava ona faʻaleleia e le totoina o ia lava, e fautuaina e teuteu vine i se taimi tatau. O lenei mea o le a laveaʻiina ai le eria lata ane mai taʻaleʻa talavou, faʻapea foi mai le otaota, lea e mafai ma le masini tele o vine i le amataga o le tautotogo.

Nofoaga mo le taumalulu

O le faʻasagaga e sili ona talafeagai mo tagata nonofo i totonu o Rusia tutotonu, i le mea e sili atu le ogaoga o le tau malulu ma o le malulu e umi. O le malupuipuia malu o le a fesoasoani e taofia le aʻa o le vine mai le maalili, ae o taimi e le mafai ai ona laveaʻiina ai pine talavou i nisi taimi. O le faʻamaoni i le atinaʻe atili o vine, e le tele se eseesega. O le teuteuga masani o le tautotogo o le a toe faʻafoʻisia uma ai le vao i se vaitau puupuu.

Faʻaiga ma fafaga

E le taua le ola maloloina ma le aoga o le palapala mo fualaau aina mama, ae o se tagata matua e lelei e aunoa ma nei auala e lua.

Faʻasologa o togafitiga vine

Faʻaleleia o le tagata lava ia

O lenei metotia o le toe gaosia e le manaʻomia ai le fesoasoani a tagata. O vine vao e salalau solo i luga o le laupepa faigofie ma vave faatasi ai ma le fesoasoani o le tele o fua, lea e pa'ū i le maeʻa.

Faʻapenaina e aʻa aʻa

O le fatu o le aʻa o le laau ua totōina i luga o le nofoaga ua saunia i le eleele fafagaina ma ua matua suamalie. O le mamao i le va o vaʻa mai le 70 cm i le 1 m.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le tipiina o le tipi (10-15 cm le umi) e mafai ona tuʻu i totonu o le vai mo le aʻaina poʻo le taoto i le palapala i totonu o se nofoaga filifilia i le saunia o laina i le loloto o le itiiti ifo ma le lua senitimita. O pito i luga ma le tipi e tatau ona ufiufi i le eleele ma faʻafefiloi, pe a maeʻa ona faʻateleina le suāsusu. Faatasi ai ma le fafagaina i aso uma, o le a tupu i le 10-15 aso.

Faʻapenaina e ala i tipu

E talafeagai le faʻatau mai o fatu laau e tasi pe lua tausaga. I le totoina o lua (pe a ma le 50 cm le loloto), e muamua ona e sasaaina se alavai e aofia ai maa male ma oneone, ona sosoo ai lea ma se palapala eleele (o peat, oneone ma fanua o le togalaau) lea e totōina ai fatu. O le mamao i le va o vaʻavaʻa e 1 mita.