O le togalaau

Bobovnik i le Moscow Region: totoina ma tausi, timuga auro i le ata

Bobovnik o se laʻau matagofie tele e faʻaaogaina i le faatulagaina o paka ma togalaau totino. O lona lauiloa o le susulu samasama samasama, e pei ona mafai ona vaaia i le ata. E faʻaputuina inflorescences i pulumu umi, o le mafuaʻaga lea e maua ai e le fale se isi igoa - Golden rain. O le fugalaau lava ia e amata ia Me ma e atoa le masina atoa. O le laau e fai i le aiga legume ma pe a saʻo le taimi, e maua ai fua - lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. Mai ia ituaiga fatu taitasi e mafai ona ola se laau fou.

Faʻataʻotoga Faʻamatala

O le isi igoa o le salu. O lona lauʻeleʻele o le laueleele mafanafana - Crimea, le Caucasus ma Central Asia. O le mea lea, o le fatu pi e mafai ona tupu mamao mai i soo se mea. Ae afai e te tausia lelei le laau, ona mafai lea ona e teuteuina ma le togalaau i tuafanua.

O le isi mea ofoofogia o lenei laau o lona manogi manogi lea, lea e faʻatasi ai ma fuga samasama e maua ai se siosiomaga manaia i totonu o le togalaau. Faʻaalia papaʻe ma piniki.

E tolu ituaiga o Bobovnik:

  1. Alpine bobovnik;
  2. Anobiolacea bobovnik;
  3. Voberera Bobovnik.

O le meaola muamua lava e iloga i le maualuga lea e maua ai mafai ona tupu - 12 mita. O lona fugafulu fugalaau e umi, e oʻo atu i le 45 inisi sima. I le taimi lava e tasi, o le laau e puipuia i le malulu. I fafo, e foliga mai e pei o se togavao.

Anobiolacea bobovnik o se togalaau mauga. E laʻititi ifo nai lo le alum broom ma e toʻaitiiti fugalaau. Ae ui i lea, e faʻafeiloaʻi foi e ia le tau malulu. O laʻau e mafai ona eseese foliga, ma o fugalaau e ofoina atu se manogi matagofie. O lenei ituaiga mea e masani ona faʻaaoga i le teuteuina o paka ma togalaau.

O le ituaiga o meaola nei o se paʻu. Na ia tuufaatasia uiga lelei o meaola e lua na muamua atu. Volosra Bobovnik e manaia le manaia, susulu matagofie, ma fai faalua i le vaitau. Ae o lenei laau e le fetaui mo le totoina i le sone le tumau.

Auala e tausi ai pi

O le mea autu e manatua pe a totoina se fala o se laau alofa i le la ma e le fiafia i le matagi. E tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se nofoaga mo le tulaueleele mo ia. Afai o se ata e pau i luga o se laau, ona toʻaitiiti lea o fugalaau. O le matagi o le a puipuia atoatoa le pi mai le fuga.

O le vaovao e faʻasaina i le faʻamaʻiina o le vai i aʻa; e ola lelei i luga o eleele leaga. E le afaina se tamai lime. O aʻa latou lava latalata i le fogaeleele, pe a veleina, e tatau ona ave le tausiga e le faʻaleagaina.

E sili atu le totoina o se laau i le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, tuu le fatu laau i se nofoaga filifilia, faaopoopo le lime ma le humus i le lua, ia faapipii se pou lata ane mo le lagolago. O le vaʻaiga o le laau e lelei tele e fufuluina i le mulch, ma le vai. O le bobovnik e sili ona totoina i vaega ina ia mafai e laau ona puipuia i latou mai le matagi ma le malulu. Ona latou totoina lelei lea.

A maeʻa le fugalaau, e sili atu le aveese o pulumu pipi ina ia toe matagofie le laʻau i le tausaga a sau.

O le taumalulu e tatau ona puipuia mai le malulu. I nisi tulaga, ia tausi lelei o le vaʻaia o le ogalaau. Afai e tele le kiona e faaputuputu i luga o lālā, e sili atu le lūlūina ina ia le faaleagaina ai le palu. A oʻo mai le tautotogo, e aveeseina lālā tipi.

E sili atu le fafagaina o le faalua i le tausaga. I le tautotogo, mo le tuputupu aʻe, e manaʻomia e ia le faʻamalolo faʻamalosi, i le tautoulu - palu ma fulufulu mo se taumalulu manuia.

Afai tatou te talanoa e uiga i le laau o le Voberer, e taua le iloa o lenei laau e le talafeagai mo le taumalulu i luga o le auala, ma o le tausiga o se mea faigata. O loʻo i ai le filifiliga o le totoina o le fagu i totonu o pusa faapitoa, lea e tatau ona faʻafeiloaʻi i luga o le televise poʻo le fale vevela pe a faʻatonu le tau malulu. Ae ui i lea, o lenei metotia e matua faʻalavelave lava, talu ai o loʻo tumu mamafa ipu.

& amp; amp; amp; amp; lt!! - cke_bookmark_62E- & amp; amp; amp; amp; amp;

E faʻafefea ona faʻasaʻo fagu pipi

E tele auala e faʻalautele ai le broom.

  1. Faaaoga fatu;
  2. Laei;
  3. Tuʻu;
  4. Vaʻaia;
  5. Vaega o le vao;

O le auala taatele ma sili ona faigofie e toe gaosia ai, o le totoina fatu. E mafai foi ona tupu lenei mea i se tulaga e le talafeagai: o le tagata laʻau e lafoina ana fatu i ona tafatafa, mai mea fou e tutupu ai laau fou. E mafai ona eliina ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou.

O fatu lava ia e tatau ona ufiufi i le niusipepa ma totōina i ni togalaau i le loloto o le 1 centimita, ona fufuluina ai lea ile eleele. I le tolu tausaga mulimuli ane, o le a fuga mai le fatu pi.

Faʻapenaina e ala i le taoto. Mo lenei mea, o loʻo faʻaoʻo le lala laau i le eleele, faʻapipiʻi ma ufiufi ile eleele. I totonu o le tausaga, o le a liu i totonu o se laau soʻo e mafai ona gaosia. Vaevaega o le vaomatua o loʻo faʻatinoina foi e le au fai togalaau.

Vaitala pipi masani faʻaleleia e ala i le faapipiiina ma le faapipiiinaina ia puipuia o latou uiga teuteu.



O a faʻamaʻi o le pi

O le Broomweed e tasi lona uiga lea e mafai ona taʻua uma e aoga ma leaga. O ia o se mea oona tele. Afai e 'ai e se tamaitiiti na o le lua fagalaʻau o lenei laau, e ono oti o ia. Ae ui i lea, o le vevela, e mafai ona taʻalo i lima o le au faifaatoaga. E toetoe lava a le mafai e le laau ona afaina mai ituaiga meaola eseese.

Pau lava le faʻalavelave e mafai ona tupu i se laau paʻu palapala. Ona o lena mea, o se laau e mafai ona paʻu ma leiloloa lona matagofie uiga ese. Ina ia mafai ona matagofie le broom ia pei ona i ai i le ata, e tatau ona togafitia i le fiva. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le toilalo o le laau i luga o le paʻu palapala, e tatau ona taofi le lauina o lau.

Faaaogaina o fagu pipi

Ua maua e Bobovnik le faʻaaogaina i ni vaega eseese o le olaga.

Muamua lava, o se mea matagofie. Ua totoina o ia i paka ma togalaau. Faia e le au faufautua le mea sili nofo toatasi poʻo le faʻavaeina vaega, e faʻaleleia ai le lagona o le timu auro, ae o le faʻapipiʻiina o laau i se laina e le foliga manaia. E taua le filifili po o fea o laau toto o le a lata ane. E sili le fiafia o se tasi e totō se paluga e sosoo ma conifers. O tuaoi lelei o le a avea ma tamaʻi, heather, wisteria ma isi. Bobovnik, o le Golden Faaau o paka, o se laau matagofie o le meli.

O le fafie o lenei laau e matagofie foi. O meafaifaaili, faʻatagata, ma ata e faia ai.

O le mea le lelei o lenei laau o lona oona. E talitonuina o se tasi lea o laau sili ona leaga i Europa. Lelei e le totoina i togalaau e mafai ona taʻalo ai tamaiti. Pe a faʻavasegaina pe teuteuina, e tatau ona faʻaoga totigilima ina ia le maua le paʻu oona i le paʻu.