Fugalaau

O ituaiga sili ona lelei o laʻau o le lauti

O laʻau rosa ua lauiloa talu mai le amataga o le 18 seneturi. O fugalaau manaia ma se manogi manaia o le lauti vave vave manumalo i le alofa o tagata fugalaau i Europa ma Amerika. Ae, o le mea e leaga ai, o le tuputupu ae o rosa na faigata tele. O vao vao ma laʻau vaivai e le mafai ona tutu i le malulu, o fugalaau e lanu ma afaina. Farani fugalaau Jean-Baptiste Andre Guyot i le 1867 sopoia le tea a Vedier ma se toe faafou ma maua ai le lauti muamua o le Hybrid. E oo mai i le taimi nei, o laʻau o le lauti o laʻau e pito sili ona lauiloa ma e masani lava ona tupu mai i rosa uma.

O ituaiga sili ona lelei o le Hybrid Tea Roses

O laʻau o le pata tipeti e eseese tele i le lanu, vaevaeina e le maualuga o le vao mai le 60 i le 150 cm, foliga o le vaomatua - mai le vaiti (tele gaʻo) e faʻavave ai vao. O le taimita o fugalaau e mai i le 8 i le 15 cm, i luga o le mea e mafai ona oʻo i le 10 fugalaau.

Valivali - mai papa papaʻe - Virginiae faʻamalosi ai le uliuli Magic faʻapitoa.

E i ai ituaiga o lanu uliuli - Blue moono, suiga lanu i le taimi o le fugalaau, pei Parataiso - muamua pearl-lilac ma se lanu piniki piniki, i le faagasologa o le tatalaina o fugalaau e avea ma fugalaau loloto,

Golden Dragon - samasama uliuli, o pito o petals e mumu, e mafai ona suia le lanu i se tangerine-canary ma se faʻaaliga o le palanikisi-paina.

Rosa Blue Moon
Rosa Virginia
Rose Golden Dragon
Rose Paradise
Rose Black Magic

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O lauti tipeti e ola i le faapipiiina poʻo le tipi. Totoina i le tautoulu aʻo leʻi oʻo i le malulu, ae sili atu i le tautotogo, ia Me, pe a le toe i ai le kiona. O fualaau e le tatau ona lafoaia laʻau, e tatau ona faʻatauina le vao. A o lei totoina, o le a pauu atu i totonu o le vai mo le itula ma le afa po o le lua, ina ia tumu lelei aʻa i le susu. Afai e mafai, o le faʻalaʻau uma e tuʻu i totonu o le vai. I aso ua mavae, o le tele o fatu o le paseka e masani ona solo i totonu o lenei vai.

Hybrid Tea Roses

O le mamao i le va o vao e mai le 20 simetimita, o le totoga e faia i le taeao po o le afiafi, aloese mai le susulu malosi o le la. O le nofoaga mo le rosary e tatau ona malamalama lelei, faʻamalosia. E le tatau ona vevela pe susu foi. Pe a totoina se togavao, e tatau ona fausia se ala eleʻele ina ia mafai ai ona tafe le vai i le taimi o le timu i autafa o aʻa o le laau. Saplings spud, mulch le eleele.

O Roses e lava le susu, ae aua le faapalepale e masani ona susu, o lea e tatau ai ona e faʻaleleia le laʻau o le rosa ma faʻamalo le palapala mai le faʻamamago. Faatasi ai ma le leai o se vai, o le a itiiti fugalaau ma e le tele.

Laʻei pito sili

O Roses e tatau ona fafagaina, o ia laau e manaʻomia le magnesium, fulukalama, potassium. Faatasi ai ma le sili atu o le vevela, e mafai ona maʻi gasegase. E sili le lelei i isi ituaiga o meaʻai ma meaʻai. Ia mautinoa e fafagaina fugalaau pe a maeʻa le tele o fuālaʻau muamua, faʻapea foi i le taimi o le faʻatulagaina o vao i le tautotogo.

Teuteu

O lenei vaaiga e tatau ona faʻasolo. O le teuteuga muamua e faia i le tautotogo., i luga o se vao telē, o le vao lafoaʻi 5 - 7 buds, i luga o vaivai vaivai 2-4 buds. I le faagasologa o le fugalaau, e tatau ona teuteuina fugalaau mai vao, ae le sili atu i le 2 fugalaau mai le tasi vao i le taimi. E le gata i lea, o laʻau o le lauti tipi e lelei tele i totonu o se fugalaau ma ua lava le taimi e sauni ai e faʻamalie fugalaau fugalaau.

Fuafuaina o le Faʻamamaina o Vaimama

I le tautotogo, pe a uma ona tupu, ae leʻi oʻo i muamua gutu, e tatau ona teuteuina fugalaau ua mama, laʻau ma moli vao. O mea uma e seleseleina e sili atu ona mu. O laau vao ua ufiufi i lala laau, 20 centimita e ufiufi i le vaega basal o laau totő ma eleele poo peat. I matagi malulu, aemaise lava i sina vaega o le kiona, e tatau ona aofia ai ma le ufiufi o le togalaau o le rosa ma ufiufi mea. Laʻau e leʻi faʻaalia e gase i le - 7 - 10 tikeri Celsius.

Lelei o le suamalieina o laau ola maloloina e amata ona fuga mai le 20 o Iuni ma fuga seia oʻo i le tautotogo. O le pito i luga o le fugalaau muamua e tupu ia Iulai, ma, a maeʻa le malolo, ona amata ai lea o le vaitau o le fugalaau lona lua.

Maʻi ma faʻamaʻi

E masani lava o roses e mafatia mai maʻi faʻaleaga. Mea manogi - meaola e nonofo ai i le tau o le laau, faʻasaoina meaʻai mai laau. O le mafanafana ma le mafanafana o le siʻosiʻomaga, o le tele o le vevela i le eleele e faʻalauteleina ai le ono maua mai o faʻamaʻi faʻaleaga. O meaʻai e salalau solo i luga o le vevela i luga o le ea, o lona uiga o le aʻafiaga o siama e maualuga tele. E tatau ona togafitia ma faʻaumatia ia lālā mama i le taimi.

Roto

Laʻau Vavalo Vaʻapala e aʻafia i le Apala

Sporesi o lenei ituaiga o malie e tatau muamua ona atiae i totonu o se laau toto o isi ituaigamo se faataitaiga vine.

Aua e te tuʻuina laau na muaʻi faʻapipiʻiina i le faʻamaʻi ma lenei ituaiga o le malie i le togalaau rosa.

Sooty faʻailoga

Soola fuga i luga o laulaau o le rose-hybride rose

E salalau le anufe i luga o faʻatalaʻau aphid, e fai ai se paʻu lanu uliuli. Sulu mai aphids ma se fasimoli-vai solution poʻo se togafitiga faapitoa mo aphids.

Gau pala

Rosebud na taia i le pala

Paʻu matala e liua i vaega pala. O le fuga, fugalaau fugalaau, lau e mafai ona aafia. Fesoasoani i le pulupuluina ma se teuteuga o le telefoni masani. O maʻi o le laau e tatau ona ave ma susunuina.

Malosiaga malosi

O le paʻu palapala e aliali mai i luga o le pa uila ona o le vaivai o le ea

Faʻaalia i le tele o le susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o timuga timuga, e ono oʻo mai ai lanu enaena i lalo o lau. O Rosaries e tatau ona faʻaalia, o siama maʻi e tatau ona faʻaumatia.

Pepa

Larvae

O tamai anufe e taumalulu i fuamoa o loʻo taatia ile laʻau i le tautoulu. Faʻafefiloi e le lewworms se laau, faʻamalosi i se upega tafaʻilagi. Mo le taumalulu, aua le tuua lau laʻau i luga o vao.

Se numera tele o ituaiga e mafai ai e oe ona faʻatulaga se togalaau e le mafaatusalia rosa, lea o le a fiafia ia te oe i ona lanu matagofie ma le le mafaamatalaina o ni aisa seia oo i le taimi o le tautotogo.