Fale taumafanafana

E faʻapefea ona filifili se masini e fai ai laupapa

O meafaigaluega e faʻaaogaina mo le gaosia o laau ma fafie i le fale e aofia ai le masini e gaosi ai laupapa. O lenei meafaigaluega e matua lautele lava le tele o talosaga, ma e faʻaaogaina mo maniputi eseese e faia i oloa laupapa poʻo vaega.

Ae ui i lea, mo le manuia o le galuega ma se meafaigaluega, e tatau ona e filifilia le ata talafeagai mo se ituaiga o galuega ma filifili le uila sao. E uiga i ituaiga o masini e fai ai galuega, faapea foi ituaiga uma o pisa mo le faia o galuega o le a talanoaina i lenei tusiga.

Faitau le tusiga: lesona o le vaneina o laupapa!

Faamoemoega ma le lautele o masini e gaosia ai lima

O le mafuaʻaga autu o masini e gaosi ai laupapa laupapa o le gaosiga o vaega laiti laupapa o soʻo se faʻalapotopotoga. E masani lava, o ia masini e faʻaaogaina e galulue i le fale, i se faaopoopoga, ua mamanuina ina ia mafai ai ona e galulue faatasi ma i latou e tusa lava pe leai ni tomai faapitoa ma ni poto masani. O le lautele o sea masini e lautele lava. O lea, e mafai ona faʻaaoga mo:

  • teuteuina poʻo le 'aloʻesea o laʻau e tele;
  • fatuina o pu i laupapa (e aofia ai pu mo faitotoʻa o le faitotoa ma togi);
  • oloina o vaega laupapa, e aofia ai laupapa eseese, taofi, laupapa;
  • faʻapipiʻiina o faamalama laupapa;
  • faitotoa o faitotoa;
  • gaosi laupapa laupapa laupapa ma isi.

O le masini laupapa e gaosi laupapa e fuafuaina mo na o le gaosia o vaega laiti, e le mafai ona faʻaaogaina mo le gaosia o fafie tetele po o mea tetele.

Ituaiga ituaiga masini masini ma a latou faamatalaga pupuu

O masini uma e vaevaeina i ni vaega:

  • faʻalagolago i le malosiaga afi;
  • e ala i le ituaiga o aʻafiaga i meafaitino.

O nei uiga e aʻafia ai le lautele o le masini. E faʻatatau i le malosiaga o le afi, e faʻaaogaina uma masini e fai ai laupapa, i:

  • mamafa;
  • malosi malosi;
  • mama.

Afai e te paʻi i numera patino, ona oʻo lea i masini mamafa o le afi afi e oʻo ile 1200 watts. Ae ui i lea, o ia ituaiga masini e masani ona faʻaaogaina mo galuega faʻapitoa, ae le mo le tusi a le fale. E faalagolago tele i le tele o le manaʻoga o le masini, o le taimi e faʻaaoga ai ma le ituaiga o galuega o loʻo faia.

O masini e mamafa tele masini e iai le afi afi o le 750 W i le 900 W. O ia ituaiga masini e masani ona faʻaaoga mo le gaosiga o laupapa. E matua lelei tele, o lenei mana e lava e faia toetoe lava o meaaoga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o se masini fafie. I le faʻaaogaina o se masini e iai le afi o lenei mana, e mafai ona e auai i le teuteuina o laupapa ma le faʻapotopotoina o meaafale.

O masini mama e iai le afi afi e oʻo atu i le 750 watts. O lea ituaiga masini e talafeagai foi mo galuega laiti, peitaʻi, afai e masani ona faʻaaogaina le masini, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i se tau e sili atu le taugata, ae faʻapea foʻi le sili atu le faʻatinoga o le masini ma le tele o le afi afi.

O masini e fai ai masini masini e faʻaaogaina i aʻoga a le fale e vaevaeina foʻi e tusa ai ma le ituaiga o aʻafiaga i luga o mea. O latou nei:

  • leai se sao;
  • mea faʻapitoa.

O le eseesega tele i le va o le faʻamaʻiina o meaʻai e faʻauluina ai, o le paʻu uʻamea i totonu e le mafai ona faʻafetaui i le maualuga. O le mea lea, o le gaioiga o lea ituaiga mea e itiiti.

Mo masini faʻatumu, o la latou mamanu e faʻatagaina ai oe e fetuunai le loloto o le loloto o le mea e gaosia ai meaʻai, o le saʻo o le milling ma isi faʻasologa o le gaosiga o mea. I le faʻaaogaina o ia masini, e mafai ona e fatuina ni vaega eseese, ma faʻagasolo toetoe lava o ni fasi laupapa. O le mea moni, o ia masini e sili atu le tau, ae o lo latou tau e faʻamaonia e le galuega.

Totoina o le seleselega filifiliga

O le faʻaaogaina o se vaega laupapa e faʻatautaia faʻatasi ma se naifi milling. Mo togafitiga eseese e faʻaaoga ai naiisi afisi.

O le filifiliga sao o le mea mo le fagamanu i luga o se laau o le ki lea i le gaosiga o laupapa.

I se tulaga lautele, o tagata uma e tipiina e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • pito i luga;
  • tuluʻi;
  • faʻasologa.

O moli moa o se tasi lea o mea faigofie i mamanu. I fafo, latou te foliga tutusa i tusi masani masani, ae i le faaiuga o le umi o le galuega, latou te le o iai se vaega o mea. O se tasi o mea taua o ia tagata e tipiina o le i ai o ni nifo tipi io latou pito pito i tua. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina moli pito i lalo e:

  • vavaeina o laupapa laupapa;
  • kuata sameli;
  • faʻasologa o mea;
  • fatuina se togalaau e ala i le ituaiga;
  • viliina.

Faatasi ai ma le fesoasoani a na knusi, o loʻo faʻapipiʻiina ai foi vaega o laupapa ma vaega o loʻo i lalo.

O le faʻamoemoega o tagata e tosoina solo i lalo e matua ogatusa ma o latou igoa - ua faʻaaogaina e fai ai ni togalaau o ituaiga eseese ma lapopoa i luga o le fasi laupapa. Ae ui i lea, e mafai ona vaevaeina ni mea e gaosi ai masini mo mea e gaosi ai laupapa i ni vaega:

  1. Faatonu. Faʻaaoga e filifili ai laina o se faʻailoga faʻamaufaʻailoga.
  2. Fusi. Faatasi ai ma le fesoasoani mai ia i latou, e mafai ai ona fatuina se togavao o se faʻalapotopotoga faʻapitoa, e faalagolago i le tagata tipi.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻatautaia o faʻamatalaga.
  4. Totoina o meaʻai mo le fatuina o laina o se faʻatulagaina o le T-shape.
  5. Mills ma se vaega galue o se foliga faʻapitoa (faʻaaogaina e fai ai ni vanu e pei o V ma mo le vaneina).
  6. Fillet (mo le teuteuga teuteu o mea e fai ai laupapa).

O le faʻauluina o mea e seleseleina, e taʻua o le faʻailogaina, e tele le numera o subsidies ma iunite. E masani ona faʻaaogaina pe a galulue ma se masini fafie. E mafai ona latou:

  • saʻo;
  • siaki (po o se talaaga);
  • foliga;
  • ituaiga taʻavale;
  • fausaga;
  • fusi;
  • microchip.

O tagata faʻatau saʻo e taʻua o le kopiina o kopi. O le tele lava o taimi, e faʻapipiʻiina i ai faʻamalosi faapitoa e taʻitaʻia ai le gaioiga o le naifi. Faafetai i lenei mea, e mafai ona fatufatu lelei atoatoa pito i luga o se oloa laupapa.

Faʻamatalaga, po o le seleseleina faʻasolo ina ia tuʻuina atu le pito o se oloa laupapa i se mamanu mautinoa.

O le faʻaaogaina o laupapa laupapa e faʻaaogaina ai fualaau e taʻua o faʻafaatusa.

E faʻaaogaina ni tagata tipi e faʻagasolo le oloa i se tulaga maʻoti. O le mafai ona ausia lenei faʻatulagaga o le gaosiga e mafua mai i le mea moni e faapea o sea ituaiga o moli ua faʻapipiʻiina ma se faʻataʻitaʻiga.

E faʻaaogaina ni mea e seleseleina ai milling e faʻataʻamilo ai vaega o se fafie laau. O le tele o taimi latou te iai foi se taʻiala.

Fillet, faʻapea foʻi ma le mamanu, ua fuafuaina mo le gaosia o se fasi pepa i le foliga o se arc. Ae ui i lea, o lo latou uiga autu e mafai ona latou tuʻuina atu le oloa e le gata o se mea faʻafefe, ae o se mea faʻapitoa foi. Afai e te faʻatusatusaina le mea e gaosia ai ma le fusi fasi kosi, e mafai ona e vaʻaia o latou o se faʻata o foliga o le tasi.

E faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamaʻi Microchip e fai ai ni pu. O manua tafatolu e tolu o loʻo faʻaaogaina ma lenei meafaigaluega e faʻaogaina ai ni vaega se lua. Faatasi ai ma nei manua, e faamalosia ai sooga.

Lapataiga ma puipuiga saogalemu pe a faigaluega ma masini e gaosi ai lima

O tulafono masani mo le saogalemu mo le faia-o-oe lava laupapa ma se masini e faʻamalo ai laupapa o loʻo faʻamatalaina i faatonuga faʻatonutonu o loʻo tuʻuina atu i lenei masini.

Ae e te leʻi amata galue ma se mea faigaluega fou, e tatau ona e faamasani ia te oe i lana tusi lesona. O lenei mea o le a puipuia ai le tagata o loʻo galue ma le masini mai manuaga, ma le masini lava ia mai le faaleagaina ma le vave faʻaititia.

E le gata i lea, pe a galue ma se mea faigaluega, e fautuaina e fai ni tioata saogalemu ma se manava, ona o le tele o pefu. O nei lapataiga e le tatau ona le amanaiaina. E le gata i lea, e manaʻomia lou faʻaogaina o faila poʻo talipupuni taliga i ou taliga o le a puipuia ai lau faʻalogo mai le le lelei o le pisa i lenei vaega.

I le leai o ni meafaigaluega faʻapolopolo faapitoa, e mafai ona e faia i le fulufulu mamoe masani, lea o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le meaola.

E pei ona mafai ona vaaia mai mea o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga, pe a filifilia se masini mo le gaosiga o le laupapa, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le gaioiga o le masini ma lona faamoemoega faamoemoeina, faapea le lautele o le talosaga. Mo le gaosiga o oloa o fafie i le fale, o masini laupapa e gaosi ai laupapa e talafeagai, ae o le maketi i aso nei ua ofoina atu le tele o mamanu o masini CNC (faatasi ai ma le numera). Pe o se galuega masini? Ioe Ae ui i lea, e le fetaui mo se galuega laitiiti i le fale, talu ai e manaʻomia ai tomai sili o le faigaluega ma le malamalama o polokalame numera e pulea ai lenei masini.