Laʻau

Tagata masani masani Briofillum

Briofillum, poʻo Briofillum (Bryophyllum) Sem. Crassulaceae (Crassulaceae) O se tasi o ituaiga o lenei laau manaia atonu e masani i soo se tasi e fiafia i fugalaau i totonu. Ole laʻau e tolu tafatafa tafatafa i tafatafa o le pito i luga ole laʻau e faʻasolosolo faʻatasi ma ni petioles mafiafia, e faʻafeagai ma le vavao mafiafia, ma se tamai laumei laiti ma se aʻa, laulaʻau ma aʻa i totonu o mea faʻapitoa taitasi e tosina atu i ai. E tatau i se tasi ona paʻi i le laulaau, pe a paʻu i le eleele, lea e vave aʻafia ai ma tuʻuina atu ai le tuputupu ae. Ma afai e te le faalavelave i le laau, ona tupu ai lea o tamaʻitaʻi uma i luga, ma o nisi taimi o le lona tolu, o le fanau a fanau a le fanau e mafai ona vaaia i la latou laʻau laiti. E le mafai ona faʻatusatusa le tele o laau totino e tasi e mafai ona gaosia i lona ola atoa.

Calyx Briofillum (Kalanchoe pinnata (Syn. Bryophyllum calycinum, Bryophyllum pinnatum))

© czm11

O le igoa "briofillum" lava ia e tautala mo ia lava: "brio" i le faa-Eleni o lona uiga "ola matagofie", "phyllum" - o se laulaau. O a tatou ituaiga tagata lauiloa e taʻua o le Degremon's Briofillum (T. daigremontianum). E tele taimi e taua ai le isi, o le saina Saina, igoa: Kalanchoe. O lenei mea e ese, e vavalalata vavalalata, e masani lava ona tuufaatasia i latou i le tasi ituaiga (ona i ai lea o le vaega e taʻua o le briofillum i le Kalanchoe genus), pe na manatu foi e tutusa lelei.. Talu ai nei, o ituaiga uma lava e iai le malosi e ola ai, o le lafoga na mafua i le genry bryophyllum.

Kalanchoe Degremon - Briofillum Degremona (Kalanchoe daigremontiana (Syn. Bryophyllum daigremontianum))

© esta_ahi

O ituaiga o laau nei e taatele i totonu o le vaomatua i totonu:

Briefillum Degremon - Bryophyllum daigremontianum R. Harriet. Homeland - Aferika. O le laʻau faʻapitoa e iai le fausaga o manu e oo atu i le 1 mita le maualuga, e ufiufi i lanu matamata mafiafia e le faʻafefe. O aʻa papago e vaʻaia i luga o le meaʻai ma le tausiga lelei, mulimuli ane maua se lanu enaena. O lau e lautele, e faasino i le apex, ma se fatu e pei o le fatu, ma le lobes e sisifo i luga. O le pito i lalo o le lau o le lanumeamata lanumeamata ma le tele o lanu violiki. Petioles e pupuu, lanu-lanumumu. O pito o le lau laʻau e faʻafefete. I luga o le pito o le lau i le gasologa o le tausaga, e amata mai i le amataga o le matua, e tutupu mai laau laiti, e tupu mai ai laau talavou. A maeʻa le fomu nei lau laʻau laiti e lua ma le lima i le lima, e lanu, 0.4-0.8 cm le umi, e paʻu'ū ma, pe a tuʻu i luga o se mea susu, vave aʻa.

O le Briofillum e fuga i le taumalulu ma tautotogo ma se aso puupuu. O fugalaau e piniki, e pei o le logo, e aoina i mea e le lelei. O laau totō na totoina mai tumutumu vegetative i le pito o laulaʻau o punavai ia mo le faʻaleleia. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga o bryophyllum e faigofie lava ona faʻaleleia e le talavou, 3-4 cm le umi o le uʻamea e vave aʻafia i le galala lautele, oneone lapoʻa, fesuiaiga o le ion, paʻu.

E tatau ona tupu le palatini o le gamoni i le lautele (10-12 cm le maualuga) faigofie poʻo fagu faʻalua (ipu, fugalaau) o se mea teuteu. Faataʻitaʻiga faʻapitoa na totoina i totonu o le tane (tolu i le lima) kulupu o laʻau laʻau o eleʻele eseese, o loʻo faʻaalia i le fesoasoani mai se talaʻaga manino.

O le briofillum e tupu lelei i potu ma atiae masani. I le taumafanafana, e manaʻomia le susulu o le la, i le taumalulu o se nofoaga mātūtū ma le faʻafeinu. E ola lelei i lalo o moli susulu.

I le aganuʻu eleele, o le faʻafefiloi o le 1 vaega o le eleele eleʻele, 1 le vaega o le faapalaga ma le 2 vaega o le eleele lanu. Laititi sina oneone e faaopoopo i le paluga. I le aganuu, e tupu i luga o le tele o le kela pe i totonu o ionitoponics i se paluga o mea o le ionite faatasi ai ma le omea faateleina (1: 1) i se tali LTA-2.

Briofillum tubuliflower - Bryophyllum tubiflorum Harv. Homeland - Aferika. Laʻau faʻamalosi ma laʻau mumu lanu-lanumoana-lanu piniki, ma le tele o lanu meamata, togitogi, laina laiti i luga o laʻau. E oʻo i se maualuga o le 60-70 cm; 'au e leai se mea. O laulaau o loʻo tilotilo (3 launi mo whorl), lanumeamata lanumeamata ma lanu-lanu meamata, sessile, pipiʻi i luga o le umi o le pipili ma se togavao i luga o le veto tutotonu. O laulaau e vaapiapi le laina, 0.3-0.4 cm le lautele, 10-12 cm le umi I le pito i luga o le laina laina, o lona pito o ni nifo, o se numera laitiiti (6-10) o laau laiti ua faia. Pe a paʻu, latou te faigofie ona aʻa i totonu o le mea e sui.

Pulu toto-faʻafefete i le taumalulu. O fugalaau e lanumumu mumu. E faigofie ona faʻaleleia e ala i felaʻuaʻiga. E vave lava ona fausia aʻa ma i se taimi puupuu (i luga o le LTA-2 fofo) e oo atu i le umi o le 20 cm. E fautuaina le faʻaaogaina o le briofillum o le tube-flowered faatasi ai ma isi mea suamalie. E galue i luga o vaega uma o loʻo faʻamatalaina muamua.

Briofillum (Kalanchoe (Syn. Bryophyllum))

© HorsePunchKid

O le bryophyllum o le Ipu - Bryophyllum calycinum Salisb. E tupu mai i le Moluccas. Laʻau faʻatasi ma le sogasoga, moli lanumeamata lanumumu lanumeamata. O laulaau e felelei-lapotopoto, lapoa, mafiafia, lanumeamata lanumeamata lanumeamata, ma ni nifo susulu i le pito o le lau lau. O le faʻatulagaina o lau o loʻo faʻafeagai. O gaioiga pipiʻi suamalie e vave ona ulu atu i le vevela autu o le laulaau. O fugalaau i le foliga o se paʻu 4-lobed calyx ma se corolla umi-tubular ma se kulupu e 4-lobed ua aoina i le pito i luga o le tipu. I le mulponic culture ma le ionitoponic faʻalauteleina i ni auala se lua: toso ma fatuga. Laʻau laiti lanu 3-5 cm le umi e maua mai i le eleele ua pala, pala, peʻa, ma isi mea, ona totōina lea i ni fagu faigofie pe faaluaina ua tumu i se fesuiaiga o le ion-substitution. E matua tupu lelei i le mulponic aganuu.

Mai Mati e oʻo atu ia Oketopa, e tiʻetiʻe ai ni meaʻai ma tuʻu i luga o se mea susu (faʻalautele le oneone, oneone, ma isi mea) ma fusi mau i ai. Faatasi ai ma le tumau pea o le susu o le meaʻai, o le tamaʻitaʻi e totō ma aʻa e aliali mai pe a mavae sina taimi i tafatafa o le lau o le lau lau i totonu o le malologa i le va o nifo susulu. O mea e tutupu e vavaeese ai laau ma totōina i totonu o ni koneteina laiti. I le 5-6 masina, o se laau masani e maualuga lona 30-40 cm, o loʻo lelei tele mo potu teuteu.

O le tele o laau eseese o le bryophyllum, ua totoina i totonu o le pusa e tasi, e fatu ai se ituaiga vaega. Tausia ma le tausiga e tutusa lava ma Degremont's Briofillum.

O le briofillum o se laau e le lelei. E lava le vai e tasi i le vaiaso, e puipuia le coma com mai le mago. I le vaitau o le tuputupu ae, e fautuaina e fafaga le laau i fugalaau fugalaau i vaiaso uma. I totonu o se tagata matua, o aʻa a le ea e ono aliali i luga o le au, muamua papaʻe, ma mulimuli ane enaena.

Kalanchoe Degremon - Briofillum Degremona (Kalanchoe daigremontiana (Syn. Bryophyllum daigremontianum))

© esta_ahi

O meaola tuga sili o aphids, mealybugs ma thrips. Afai o le potu o loʻo nofo ai le briofillum e matua malūlū ma malulu, ona ono aliali mai lea i luga o le pala.

Briofillum tubular inflorescence (Kalanchoe delagoensis (Syn. Bryophyllum delagoense, Bryophyllum tubiflorum, Bryophyllum verticillatum))

© fhchan

Briofillum tubular inflorescence (Kalanchoe delagoensis (Syn. Bryophyllum delagoense, Bryophyllum tubiflorum, Bryophyllum verticillatum))

© Mat.Tauriello