Laʻau

Duranta

Duranta (Duranta) - o se ituaiga o fualaau vavalalata mai le aiga o Verbenov, e aofia ai le sili atu i le tolusefulu ma le lua ituaiga eseese o laau vao. E totoina fua o faatoaga i le vevela o siosiomaga o West Indies, Amerika i Saute ma Mekisiko.

O fualaau matagofie uma o le vaomatua e aofia ai ni paʻu mafolafola lelei ma lamolemole ma se paʻu manifinifi o le paolo enaena mafiafia, o le pupuʻu faʻasalaga i ni manogi mataʻetaʻe, lau lanu mumu lanu meamata ma le manogi (umi le umi - 5-7 cm, ma le lautele - 2-3 cm) ma le lanu matagofie. O le pati e fuga mai i le umi o le racemose inflorescences (tusa ma le 20 cm) o lanu paʻepaʻe, lanu moana po o le lanu viole. A oʻo ina fuʻa, o fua e fua mai i foliga o lapotopoto vine ma fatu e valu.

O ituaiga tautaua masani

O ituaiga e sili ona lauiloa e mafai ona ola aʻe i luga o le eleele ma avea o se fale, e fai ai Durant. Faatasi ai ma tagata ma tagata fai togalaau fugalaau, e taua foi o le "birch birch", o se vale e fetolofi, vaapiapi-faapipii po o le mamafa. I lalo o tulaga masani, o lona tuputupu aʻe e mafai ona oʻo i le 4 mita le maualuga. I se tau vevela, e mafai ona fuga le laau i le gasologa o le tausaga ma tuʻuina atu fugalaau se fua lanumoana lanumoana ma fuifui tetele o fualaau samasama-lanu moli. I le gasologa o le tele o tausaga o le fausiaina, o le tele o ituaiga o meaʻai e felafolafoaʻi e ese mai le tasi i le isi ma se lanu lanu i le taimi o le fugalaau ma le paʻu o lau pepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pati e fesuisuiai ma le lanumeamata lanumeamata e ese mai le lanu e lua-lanu o laʻau ma lanu lanumeamata ma le auro.

I totonu o le fale, e mafai foi ona e tupu ae i le pilchatolifolia. E i ai ni nai laʻau po o ni fasi lau o loʻo i ai se faʻamafa, o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma fua lanu moli. Faatasi ai ma ituaiga lauiloa o lenei ituaiga, o loo i ai ni faataitaiga ma ni fugalaau e lua-lanu, faapea foi ma vao ma se manogi matagofie.

Tausiga i le fale

O le vaitau o le totoina o le vevela e aofia ai laau e le lelei, ae o loʻo i ai le tele o manaʻoga e fautuaina e faʻataunuʻu pe a tausia i le fale.

Nofoaga ma moli

O Duranta e fiafia i le susulu malamalama i ni aofaiga tetele, ae o ave saʻo o le la e mafai ona afaina ai o ia, o lea e tatau ai ona puipuia le laau mai le susulu o le la i le aoauli. E manaʻomia le totoina o vao i luga o le faamalama o le faamalama i sasaʻe poʻo sisifo o le fale. O le a le lava le malamalama i faamalama i matu, lea e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga. I le itu i saute, e mafai ona gasegase laau i le ao mai le la vevela. Sunburns o le a tumau i laulaau, lea o le a mafua ai ona leai se mea teuteu.

O le umi ma le matagofie o le fugalaau e faalagolago i le aofaʻi o le malamalama i le ao, o lona uiga i le taimi o nai aso pupuu (autumn ma le taumalulu), e manaʻomia ona faʻamalamalamaina laau toto ma mumusu. E tatau ona susulu le aganuu ia le itiiti ifo i le 10-12 itula ile aso.

Lulu

O le tau vevela mo le tuputupu ae o le Durants e faalagolago i le taimi o le tausaga. I le taumafanafana, o le laau e sili ona talafeagai mo le vevela o le 20-22 tikeri Celsius, o le maualuga e 25 tikeri. O le maualuga o le maualuga o le tau e mafua ai le pa'ū tele o lau. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e vave (faatasi ma le amataina o vevela vevela) faʻafefe atu pusa ma fugalaau i se nofoaga e sili ona lelei. E mafai ona avea ma faletusi tatala, terrace, togalaau poʻo le faletalimalo. O le faʻaleleia o le ea o le a na o le pau lea o le faʻaolataga i le taumafanafana mo taʻavale.

I le taumalulu, o le pati e sili foi le fiafia i le ea vevela. Laveʻa vevela - 18-20 tikeri, laʻititi - 14 tikeri.

O le vevela o le vevela e sili ona lamatia mo le totoina o le fale, ae o le faʻaleleia masani o le tino e aoga tele mo ia. O lenei mea e tatau ona amanaia i le taumalulu, pe a faʻamafanafana le mafutaga mafanafana ma o le vavalalata o maʻa vevela e le manaʻomia, ma e tatau foi ona aloese mai ai faʻataʻitaʻiga ma le malulu.

Faʻasa

Faʻasalaga O le fugalaau fugalaau i fua faʻatusa e fautuaina i le gasologa o le tausaga. Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona e faʻaaogaina na o vai inu ma le vevela o le 20-22 tikeri. O mea totō e tali tutusa lelei i le leai ma le tele o le susu i le palapala. O le meaʻai i totonu o le ulo e tatau ona fai sina sina susu.

Faʻamamaga o le ea

O le laau malosi o Durant e manaomia ai le maualuga o le susu, lea e mafai ona tausia e ala i le faʻaleleia i aso taʻitasi. E tatau ona faia vai i le taeao. A o leʻi fugaina, e fautuaina e fufulu uma le vao, ma a uma ona matala, e naʻo le vaega laulaau. O petale faʻamalolo e mafai ona faʻaitiitia mai afu o vai e paʻu i luga ia i latou.

Le palapala

O se faleoloa ua fuafua mo le totoina o vaomatua i totonu o le fale e lelei tele mo dures. Afai e mafai ona faʻapalapalaina le palapala palapala ia oe lava, ona e manaʻomia lea o ni vaega se lua o le eleele lauolaola, faʻapea foʻi ma le tasi vaega o le humus, peat and ground sod, sand sand. Ole suavai lelei e tatau ona faataatia i le pito i lalo o le fagu fugalaau, ma pe a uma ona faʻafefiloi palapala. O le alavai e le mafai ai ona faʻavaivaia vai ma puipuia le aʻa o le fugalaau.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi fualaʻau maʻalaʻau faʻatasi i le masina i le gasologa o le tausaga. Afai o le taumalulu-taumalulu e le o faʻamalamalamaina ai laau, e le tatau ona faia le fafaga. O toto i totonu o le vaitaimi vavalalata e le manaʻomia ni meaʻai faaopoopo.

Suiga

I le 3-5 muamua tausaga, o le paluga e manaʻomia ona faʻapipiʻi i tausaga uma, i tausaga mulimuli ane - pe a manaʻomia. Pe a faʻavasegaina, o aʻa uumi ma sili ona paʻu e mafai ona faʻapuʻupuʻuina ina ia latou le faʻamaualuga le palapala. Nai lo le toe totoina i totonu o koneteina ma ogalaau matutua, e fautuaina e sui le pito i luga. I totonu o fale tetele, o lenei faiga e tatau ona toe faia i tausaga taʻitasi.

Teuteu

O se laau toto e vave ona tuputupu ae e mafai ona matua faateleina i le lapoa ma maualuga ai le maualuga ao faagasolo le tausaga. O se laau ua faʻalauteleina e itiiti le teuteuina ma e le tatau ona faʻatagaina. Aʻo le i amataina se vaitau tuputupu aʻe ola, e tatau ona maua e le taʻalo se teuteuga malosi, lea o le a fesoasoani e taofi ai le alualu i luma, faʻaitiitia le maualuga o le pale ma faʻalauteleina le pasene. E le fautuaina e le au faifaatoaga poto masani pine o pine, aua o le a aafia ai le matagofie o le pale, ae le lelei mo le vaitau o le vavao. O lona amataga e mafai ona tolopoina e le faʻavavau, aua o le pito i tua o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina.

Totoina o meaʻai

Totonu o le fale e faʻaleleia e fatu ma tipi.

Fanauina o fatu

E fautuaina e sosolo fatu ae leʻi totoina mo se aso ile biostimulator. E mafai ona e faʻaoga "Epin", "Zircon", "Heteroauxin" mo lenei mea. O le loloto o le totoina o fatu e 3-5 mm. O faʻasalaga tuʻufaʻatasiga e faʻaleleia, o le maualuga o le vevela e 25 tikeri. Faatasi ai ma le lelei, o le a oʻo mai le toto i 1-2 masina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O seleni o se ala e sili atu ona talafeagai o le fausiaina i le fale. E seleseleina selesele mai pupu vine, ma tuʻuina i totonu o se pusa e iai se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia mo le sefululua itula, pe a uma ona totoina i totonu o se mea manogi pe a tuʻu i totonu o se vaa i le vai seʻia oʻo lava ina faʻatuina lona lava aʻa. O aʻafiaga o aʻa e tupu vave i le maualalo o le eleele vevela ma i totonu o le lanu meamata. E tatau ona fatuina le maualuga ma le maualuga o le malamalama ma le vevela.

Maʻi ma meaʻai

O le vao e puipuia i faʻamaʻi o tupuaga eseese. E mafai ona maʻi se fale ile aiga ae na o le solia tele o tuutuuga o le taofia ma le tausiga.

O mea faʻavevela e ono tulaʻi mai o ni pusi miti, aphids, ma iniseti. Fesoasoani muamua mo tamai fale i totonu o se fale vevela. Vai vai - 40-45 tikeri. O le laau e matua susu, ma mulimuli ane latou fufuluina laulaau ma fusi nifo ma se mea inu ava. E mafai ona faʻaolaina fualaʻau tetele e ala i togafitiga faʻatasi ma vailaau iniseti faapitoa. O fualaau faʻamaonia ua faamaonia "Actellik" ma le "Fitoverm."