Fugalaau

Faatoaga Jasmine, po o Chubushnik

O lenei laau e le tosina mai ai le tele o le vaʻaia seia oʻo ina amata ona fuga ma manogi i se manogi suamalie, malosi tele ma manaia. E faigata tele ona fuafua po o ai isi Chubushnik o se mea manogi, pe, pei ona tatou taʻua, Garden Jasmine e mafai ona tauva. Seiloga o le lilac, a maeʻa ona amata ona fuga. O le tele o taimi i luga oa tatou saite Chubushnik coronet, poʻo Chubushnik masani (Philadelphus coronarius) e maua.

Moemoe (Philadelphus) o se ituaiga o laau toto mai le aiga o Hydrangeaceae. I Rusia, e masani ona le saʻo le igoa o le Jasmine mo le manogi manogi o fugalaau.

Chubushnik, poo le Garden Jasmine (Philadelphus). © Patrick Murray

Faamatalaga o le taufaaleaga

O le Chubushnik o se laau toto ma se fuainumera tele o tipu, o le maualuga o le aʻa, 0.8-2 mita le maualuga. O fugalaau e paʻepaʻe pe o le kulimi ile diamita 2-5 cm, faigofie, faalua pe lua-faalua.

O le fugalaau e amata i le faaiuga o Me - o le faaiuga o Iulai. Fuga i le 3 tausaga talu ona totoina. O nisi o meaola, e pei o le Chubushnik (Jasmine Garden) Gordon (Philadelphus gordonianus), e mafai ona fuga mai pea i le tautoulu. Jasmine e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, sei vagana ua aʻafia aphids.

I le aotelega, o le ulavale e tusa ma le 65 ituaiga. O le mea e sili ona manaia mo le faʻaogaina o fanua o ni ituaiga faʻalaʻau o marshmallows moemoe. Faatasi ai ma le tele o taumalulu ma le faigata mai le totonugalemu o Rusia, o le sili ona lauiloa o Lemoan moths (Philadelphus Lemoinei).

Growing Chubushnik

Faʻamasinoga

Ina ia totoina se tauemuga, filifili se laufanua lanu ma eleele lelei. I le paolo, o le a faʻavaivaia fua. O lenei laau e le fiafia i suauu ma susu palapala. Faatasi ai ma le fafagaina masani, o le ae fiafia i lona teuteuga mo le tele o tausaga.

Chubushnik, poo le Garden Jasmine (Philadelphus). © Pauline Kehoe

Chubushnik Care

I le amataga o le tuputupu ae, e mafai ona fafaga faʻalua fafie i mullein infusion, ma pe a maeʻa le fugalaau ma faʻamalaʻau. Po o, aʻo leʻi fuga, ia fafagaina le vao i le faʻagogo mago - liligi se faʻafefiloi o se ipu fafie ma 2 sipuni pasene o le nitrophoska i lalo ifo. Ma i le taimi o le fugalaau ma le maeʻa - vai.

Ona o le taamilosaga o talavou, o le taufaaleaga e masani ona toe faafouina. Ma o lea e le tupu fua ai, e tatau ai ona faimalaga i tausaga taʻitasi ma tipi lala tuai i 2-3 tausaga. E lūlū lala ma pe a maeʻa le togavao. O vao mamago ei ai sona aafiaga leaga i le fugalaau. I le gasologa o le taumafanafana, e 2-3 taimi e tatalaina ai le palapala ile faataamilosaga.

Chubushnik fausiaina

O le gasegase chubushnik (jasmine togalaau) e faʻalauteleina e ala i le taoto, lanu meamata, vavaeina o le togavao, aʻafia o aʻa. O loʻo faʻapipiʻiina le vaʻaiga i le pa'ū mai le tuputupu ae faaletausaga. I le tautotogo o le tautotogo, ua totoina i se itu, ma ua na o ni nai tumutumu i luga o le eleele e totoe. O loʻo faʻamauina le palapala ile susu.

I le faaiuga o le tausaga, ua maua ai se aʻa. Ma o laulaau lanumeamata e 2-3 nodes (internodes e le tatau ona umi) e vavaeina i le tautotogo ma le taumafanafana i le vaitau o le tuputupu ae ma totō i greenhouses poʻo greenhouses. Laʻau o le tipi ina ua maeʻa le afa oti. O le vaega pito i lalo e masani lava ona faia i luga, le pito i luga - i luga aʻe o le pona pito i luga. E faʻamama le palapala.

Chubushnik, poo le Garden Jasmine (Philadelphus). © Willi Grund

Mo le faʻaleleia e laulaʻau lanu meamata, e faʻaaogaina ai pine taʻitasi. E mafai foi ona totoina fatuga, ae e seasea ona faʻaaogaina. O le loloto o le totoina o togavao e 50-60 cm, o le aʻa ua matua loloto i le loloto e le sili atu ma le 2-3 cm, o le taufaaleaga e mafai ona faapaleniina lelei le totoina.

Le faʻaaogaina o le taufaalili i le togalaau togalaau

O le tele o taimi, ua totoina Jasmine i le togalaau e pei o se taufefe, ma e ese le matagofie o ona puipui, aemaise lava i le vaitaimi o le vavao. E moni, o lenei laau e sili ona foliga i totonu o le vaiaai ma isi togavao - spirea, Weigel, hydrangea.

Chubushnik, poo le Garden Jasmine (Philadelphus). © John Moar

O le manogi o moli ula (togalaau o Jasmine) e leai se tasi e leai se mea. O le mea lea, o vaega o lenei laau e faʻaaoga i le mea manogi ma meaʻai. O fugalaau fugalaau e maua ai se manogi lelei i le lauti.