Fugalaau

Calendula o se fugalaau mo le matagofie ma lelei!

Afai e ola le kalena i lau togalaau, o oe o se tagata fiafia o se fale matagofie ma maloloina. O Kaleula e afua mai i le faaiuga o Iuni ia Setema faatasi ai ma fugalaau lanumeamata fiafia e faʻaalia ai se manogi lelei maloloina. O lona aoga o le faʻafefe o meaola mai isi laau. O le mea lea, o le calendula o le a talafeagai e vaʻai i totonu o moega mo fualaau aina.

Calendula

Ia, mo oe o lenei fugalaau o se fomaʻi ma se fomai fomai. Polokalama Calendula (i le ala, o le Latina igoa o le fugalaau, ma e mafai ona e mafaufau i le tele o seneturi na faʻaaloalogia ai e tagata) e aoga mo le malulu, afaina o le tino, fatu ma le manava o le manava, ma maʻi faʻaleaga. O loʻo faʻaaogaina i lenei tulaga e pei o se mea teuteu lauʻau: o se sipuni o fugalaau fugalaau mago mo le 200 kalama o vai inu. O sea teuteuga e tatau ona faʻaaogaina mo le silia ma le 20 minute ona tatau lea ona fufulu, a le o lea o le a le toe maua ana meatotino tanning. E mafai ona e faaopoopo calendula i le lanu lanumeamata ma faʻamaloloina filemu i aso uma. O fugalaau o Marigold, e faʻaogaina mo le 21 aso i le olive poʻo le suāuʻu suauu (i se fuataga 1: 1) o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamaluluina o le paʻu paʻu o le alofilima o vae ma alofilima, mo lubricating bruises ma abrasions.

Calendula

I le avea ai o se mea managofie, vavao, ae ua mafanafana, ae le o vevela vevela o calendula (e mafai ona e faʻaaogaina se lapisi na saunia muamua) ma afifi i le tasi papa o gau o loʻo faʻaaogaina mo ni laugutu, laumei, ma foliga uma. O ia ituaiga meaʻai e fesoasoani i le faʻaumatia o mea lanu uliuli, tuʻuina le paʻu i le paʻu matagofie, paolo, ma faʻaitiitia ai le susulu i totonu o faʻafitauli. O le Kaleula e aoga foi i totonu o le fale: o taga ma calendula dried e mafai ona teuina i totonu o fafie.

Calendula

© KENPEI

O ata o Calendula e vavae ese i le puipui lava ia i le vaiaso. Aua e te fefe e vevesi le matagofie o le togalaau i luma - o le tele o taimi e te momotu ai fualaʻau calendula, o le vave vave ona tulaʻi mai fou, ma o le calendula e sili atu ona matagofie. E saʻo, pe a maeʻa ni faʻapotopotoga, e fuga fugalaau, ae e le faʻalavelaveina le matagofie o calendula!