O le togalaau

Le tekinolosi o le teuteuina o fualaau aina ma isi metotia mo le toe totoina o le togalaau.

E i ai auala masani mo le teuteuina o fualaau aina. Muamua o le taimi e vavae ese ai se lala atoa mai le maea o lona faʻapipiʻi i le ogalaau poʻo se isi lala, ma e taua o le thinning. O le lona lua o le teuina, o lona uiga. faapuupuuina lala. I le faʻaopopo atu ia i latou, o metotia faʻaopoopo e faʻaaogaina e fesoasoani i le sili ona lelei mo le toe faʻafouina ma le fuaina o le togalaau. Seʻio tatou tilotilo i metotia uma oi ai nei.

Faʻasaina fua o laau

Faʻamataʻu e aofia ai le aveesea o le vaega talafeagai mai le paranesi. Afai e itiiti ifo ma le tasi vae tolu ua aveesea, ona fai lea vaivai puupuuu, afa - auga puupuuma sili atu i le afa - malosi puupuu. E faʻaaogaina lenei faiga teuteu pe afai e talafeagai le suia o le tuputupu aʻe o se paranesi i le taʻiala manaʻomia, faʻaititia le pale, faʻamalosia le faʻalaʻau, faʻaagaga le tuputupu ae o le pale tuai, ma toe faʻafoʻi lala ua maeʻa. Afai ei ai le malosi o le fana i le laau, ona faʻapuʻupuʻu lea o le pale o le a taʻitaʻia ai. Ma o le faapuupuuina i le vaivai o le fauina o fugalaau o le a faaitiitia ai le fua. I le faapuupuuina o le tasi le tausaga po o le lua tausaga, o le tipi ua faia i luga o le fatuga ma se naifi malosi. O le mamao mai le faavae o le fatugaʻo i le tipi e tatau ona 2 mm, ma le faʻasologa o le 45 tikeri. O le uuina o le paranesi i lalo o le tipi, ia faia se auala malosi ma se naifi. O loʻo faʻaaoga faʻamalositino mo paranesi tuai, tau lava ina ia mautinoa o le tipi e le o ulaina ma e le faaleagaina le gaʻo. O lala tuai lava e faanumeraina e ala i le teuteuina mo le faaliliuga. O se fana e seleseleina e faia i luga o le lala o le itu e ola ae i le itu talafeagai. Afai o le mafiafia o le paranesi e silia ma le tolu senitimita, e faʻaaogaina se togalaau. E totoe le laʻau i le laʻitiiti, ma le pito i le va o le lala o le lala (poʻo lona itu) ma o le tipi ua faia i le 30 tikeri. Faatasi ai ma se vavae tutusa, ua faatonuina le paranesi e tupu i le itu ua filifilia.

Faʻasaina fua o laau

Tenderloin o lala uma lava e gaosia i se auala e faaitiitia ai le vevela, faaleleia atili le susulu o le susulu o le la i totonu o le pale, ma faamama le laau o lala tetele ma mamago. O se paranesi e alu atu mai le ogalaau i le maualuga o le sili atu i le 30 tikeri o loʻo i ai se tafega i le pito i lalo. Mai iinei na sau ai le igoa i lalo o le mama. Fai se paolo i le pito i luga o le oso. I le le i ai o se osofaʻiga, o le nofoaga mo le teuina o le a fuafuaina ina ia le umi le tipi ma aunoa ma le tauau. E faʻaaogaina se pulu e faʻapipiʻi lala lamolemole, ma e leai se fusi poʻo se uila e faatagaina. O lala tetele e vaeluaina ma se vaaiga i ni nai vaega. Muamua, mai le pito i lalo, i le mamao o le 30 cm, fai le pito i lalo. O le lona lua na faʻauʻu - pe a ma le 15 cm mai luga. A maeʻa le paranesi, e tatau ona vavae ese le aʻau i le itu taumatau i le nofoaga sao.

O le faʻaaogaina o fatuga o loʻo faia i laau laʻititi pe a faʻapipiʻi le pale. I lenei auala, o le faʻaalia o lālā talavou i le nofoaga sao ua faʻaumatia. Mo lenei mea, o fatuga autu ma mea e lata ane e vaeluaina i se naifi. O le mea lea, latou te taitaia uma meaʻai e faʻaleleia ai le tuputupu ae o laʻau ma lala.

Faʻasaina fua o laau

O le momotuina fafo e faia pe afai e talafeagai e aveese ai ni aʻa e le manaomia e sili atu i le 10 cm le tele. O lenei galuega e le o galue, aʻo manuʻa faʻamalolo vave, o meaʻai e faʻaolaina. O le momotu ese e masani lava ona faia pe a uma ona tosoina pito o laau.

Pulu aveese le tupu o le tuputupu ae i luga o le vaovao ina ia taofia lo latou tuputupu ae ma le fausia o ni aʻa malolosi. O le taloina e faʻatinoina i le 2-3 vaiaso aʻo leʻi oʻo i le iʻuga o le vaitau faʻatupulaia, e sili atu i le lima o laupepa o faʻamatalaga. O le manumalo manuia o le a molimauina e foliga vaaia o ni paʻi fou o ituaiga o totigilima. Afai o le pine na faia i le taimi sese, ona toe ala mai lea o fatuga latalata ane ma ua tupu le tuputupu ae o le fana. Faʻapipiʻi foʻi pine taʻitasi. I le tulaga e tele le tele o tipu, ua tipiina le lala i luga o se tasi o laau mamago, ma o le a togi foi.

Kerbovka o lona uiga o le aveeseina o se fasi laau e fa-senitimita-lautele ma se vaega itiiti o fafie i lalo ifo poo luga aʻe o le fatugaʻo. O lenei auala e faʻagesegese (e aveeseina le fasi pepa i lalo o le fatugaʻo) pe faʻaleleia (luga o le fatuga) le tuputupu ae o le pikiapu. E faia Kerbovka i le amataga o le tautotogo i laau talavou ao faia le pale. O fasi fasi pepa e mafai ona gaogao, faasatauro, faitofa.

Fusi faʻaaogaina e faʻavaveina ai le fuaina o manu i manu laiti poʻo le faʻavaivaia o le tuputupu ae o paranesi taʻitasi, pe afai latou te le manaʻo e aveeseina. I le pito i lalo o le paranesi, ua oti ese le paʻu i totonu o se faʻamau faʻamau e tasi le centimita le lautele. Ua tapunia le kiliva i se togalaau vevela pe afifiina i se ata tifaga, a leai o le a galo. Faatasi ai ma le faapipii, o le sosolo mai o fualaau o le gaosiga o mea e faifaimalie, latou te alu e faamalosia fugalaau. Afai o le faʻasalalau e faia i le taimi muamua o le vaitau tuputupu aʻe, o le isi vaitau o le a maua ai e ia lala le tele o fugalaau ma fua. E le fautuaina le faia o meaʻai i luga o fua o le maa, peʻa, laau ma le alualu i luma lemu ma luga o lala autu o le palealii. O se tasi o metotia o le faapipiiina o le tuʻuina atu lea o se fusi fua. O le fusi e sili ona lelei i le mafai ona aveesea i soo se taimi. E faia i fasi pepa mama, lea e tosoina e le uaea. O lena fusi e sili atu ona maualuga i luga o laau o loʻo tuputupu ae, ae e leʻi faʻaolaina. E le mafai ona e faʻaogaina le fusi mo se taimi umi, mo ni nai tausaga. A leai, o lena vaega i luga aʻe o le fusipaʻu e ono lafoaʻi i tua, ma o aʻa o le a vaivai.

Faʻasaina fua o laau

E masani lava i luga o le paʻu o se laau e foliga mai i taimi umi, umi, manuʻa faʻamalolo e le faʻamalolo mo se taimi umi. E tupu lenei mea pe a paʻu le paʻu o le paʻu ona o le mamafa o le fausiaina o fafie. Ina ia mafai ai e manuʻa ona faʻamalolo faʻafuaseʻi luga o paʻu autu ma le ogalaau, latou te faia le 15 cm i luga o le ogalaau ma se naifi. O le paʻu ua tipi i le fafie i se liʻo, o vaeluaga i le va o le 2 cm. E le mafai ona faia i luga o laau laʻititi, faʻapea foi ma mea tuai, o loʻo i ai se paʻu vevela.

Pe a faʻavae nisi ituaiga o pale, e faʻaaogaina se metotia e suia ai le faʻaogaina o lala i avanoa. O lala e ola aʻei luga e le ola vave, fausia se numera tele o tipu, maua se fua tele o fugalaau ma fua mai, lea e sili atu ona lelei. Lagolagoina paranesi pe a na o le tolaina na o le taimi o le faamamaina, pe a oʻo i le tautotogo o le a toe foi lala i lo latou tulaga muamua. Ina ia mafai ona tuʻuina atu i lālā se tulaga vaʻaia, e tosina atu i latou i se taʻutaʻua, o lala vavalalata, o le ogalaau. E tatau ona saʻo le gaogao ina ia le faaleagaina le paʻu. Afai o le twine e faʻapipiʻi i lala lanu, ona fai lea i lalo ifo o le naifi pito i lalo se naifi, lea o le a le faatagaina ai le twine e sisi. Afai e tupu le paranesi o le a alu i luga o se pito i luga, pe a gau, e mafai ona gau. O le mea lea, o le nofoaga o le tulimanu e faʻamalosia, o loʻo faʻamau mausali i se maea. O le teena o lālā laiti, e faʻaaogaina ai le mamafa o loʻo tautau i luga.