Fale taumafanafana

O le thuja Tini Tim o le a tuuina atu se faapitoa faapitoa i le togalaau

Faʻafetai i nila, faʻalelei ma ituaiga o fomu, o aganuu faʻasalalau teuteu e sili ona lauiloa ona o nilala na puipuia i le tausaga atoa. O le dwarf thuja Tini Tim o se vao vao e mafai ona maua se nofoaga i luga o soo se mea, e oo lava i le nofoaga aupito itiiti.

O le laau coniferous faatasi ai ma se pale paleni, o nila lanumeamata lanumoana ma le sili ona lelei o le taumalulu e mafai ona totoina e avea ma tuaoi o togalaau faasaina. Thuja Western Tiny Tim po o Thuja occidentalis Tiny Tim o le a teuteu le vae o le mauga alpine, toe faʻaleleia le pito o le mutia, faʻamafaʻatia le matagofie o fugalaau uʻamea maualuga ma togavao palapala.

Faamatalaga ma ata o Tui Timi Tim

Aʻo taʻitaʻia e le natura teuteu ma le le faʻaleleia o le thuja i sisifo, e galulue malosi le au faifaatoaga i le mauaina mai o ituaiga fou o lenei faʻatasi. I aso nei, o le tele o ituaiga o ituaiga eseese, o foliga ma faamoemoega ua ofoina mai e filifili mai i latou e ona le fale mafanafana ma fale e faia ai ata.

Thuja Tini Tim e faatatau i laau iti, toetoe lava o laau toto ma e tu i totonu o ona aiga:

  • tulaga maualalo maualalo;
  • o se pale pupula e pei o se lalolagi;
  • vevela, ma le fiafia e totoina pupu;
  • pogisa lanumeamata lanumeamata lanumeamata e le toesea i le gasologa o le tausaga.

E masani lava, o laau ua taʻi 2-4 tausaga e paʻu i le togalaau. E na o le 10 tausaga le matua e faia ai le pale 30 cm le maualuga ma le 40 cm le lautele. A o faasolosolo ina matua, o le pale e faalautele, e oʻo atu i le tasi ma le afa mita. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 50-100 cm. E pei lava o meaola uma e vavalalata, o le togafiti Tini Tim e fiafia e ola i ni vaega matagofie ma le suamalie lelei, suavai.

Afai o loʻo i lalo o le paolo, o le tele o le aso e le lava le vevela ma le malamalama, pale lemu le pale, e sili atu le leaga o lona foliga masani, ma ua maeʻa le nila.

O se tasi o mafuaaga mo le lauiloa o le itu i sisifo o Thuja o lona tauagafau. O le laau e toto i ituaiga eseese o eleele, ae o se mea e le lelei, o le meaʻai lelei lea mo le tuʻuina atu, ae le faʻaputuina le tele o le susu, e sili ona lelei mo fualaau faʻasoa.

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o Thuya Timi Tim, i le ata, ei ai le maualuga o le faapaleʻaina o le lamala ma e mafai ona ola i tulaga o le maualuga o le suavaia. Ae ui i lea, i tulaga ogaoga, e le tatau i se tagata ona faamoemoe i se tuputupu ae lelei ma se faatosinaga mai le tagata. Ae faafetai i le palealii ma le laʻitiiti, o le thuja e faʻafeiloaʻi lelei lava gutu e oʻo i le 34-37 ° C.

Tui Timi thuja toto ma togafiti

Mo le totoina o le thuja, malamalama lelei, puipuia mai nofoaga malolosi o le matagi ma eleele mama e sili ona lelei. I luga o le palapala tele, o aʻa o aʻa e le mafai ona maua ai le aofaiga tatau o le ea, vai, ma meaʻai.

O lo latou atinaʻe e faigata i le eleele mago ma le susu, ma o le faaputuputuina o le vai e mafai ona avea ma mafuaʻaga o ia faafitauli e pei o le atinaʻeina o siama siama ma fomaʻi.

A o lei totoina i lalo o le Tui Timi thuja, latou teli ni lua mo laau iti, po o ni vavae e fausia ai ni itu taualoa. O le telē o pupu e faʻalagolago i le telē o le vaega eleele lalo o le laau. Laufanua mo togalaau mo le toe faʻaleleia o loʻo faʻafefiloi ma le peat ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1. 50 kalama o le faʻalavelave faʻapitoa mo le conifers mo faʻalaʻau ua faaopoopo i le eleele.

I nofoaga e maua ai le eleele, faʻaleleia le timu poʻo timuga timuga, o le pito i lalo o le lua e ufiufi i le alavai mai le piliki piliki, faʻalautele le oneone poʻo le oneone lapoʻa ma se vaega o le 10 i le 20 cm.

Thuja seedlings i luga o le fanua mai le vasega pepe ua ola i totonu o koneteina, o lea e puipuia ai o latou aʻa. Toto Tui Timi thuja ma le tausia o vao i lenei tulaga e faafaigofieina e ala i le faigofie ma vave ona maua. Afai o le fatu laau e ola na o ia, e taua le matua faaeteete i aʻa. O loʻo tuʻuina lelei i fafo i luga o se otaota e sasaa ifo i le pito i lalo o le lua.

A maeʻa ona toe faʻaleleia, o le aʻa o le laau e le tatau ona i lalo o le palapala. A leai:

  • Ua le afaina le atinae o le gataifale;
  • e matua faateleina ai le lamatiaga o le vaega pito i lalo o le ogalaau ma lala skeletal;
  • tuputupu ae lemu;
  • e mafai ona mate le laau.

A faʻatumu le lua, o le palapala e itiiti lava le suamalie ma faʻafeinu tele.

O le mulching mulimulita ma le peat poo le vao o le a fesoasoani e faatumauina le susu e taua mo tipu. Ua toe faʻaleleia le faʻalelei ma faaopoopo iai pe a manaʻomia.

I le lumanaʻi, e manaʻomia e talavou Tui Tim thuja se taimi masani, ae le o se avega mamafa. O le eleele i lalo o le vao:

  • faʻafeinu;
  • vao;
  • tatala, e le oʻo i le sili atu i le 8-10 cm.

I le vevela o le vaitau, e taua le puipuia o le palapala mai le faʻamamago. Mo le faatumauina o le teuteu, o paleni thuja e faʻafefeteina i le mafanafana ma le faʻafefeina o le vai, lea e totogi ai le faʻafefeina o le vai mai luga o vaʻaiga lanumeamata lanumeamata.

I le tautotogo, pe a ala mai le laau i le maeʻa o le malulu, e fafagaina Tini Tim thuja e faʻaaoga ai faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa o le 50-60 fuakalama i sikuea mita.

I le puipuia o tama talavou talavou mai le lago, e ufiufi i lalo mea e ufiufi pe puipui mea lalaga.

Thuya Tini Tim: ata i le fausaga fanua

O le va o le itu i sisifo o le itu i sisifo o loʻo faʻatusatusa, o loʻo i ai se laʻititi maualalo le tuputupu ae, ma o se lanu faifai pea o nila. E le o se mea e ofo ai, o foliga o le conifers sa i le ogatotonu o gaioiga o fanua.

I totonu o le ata, o le Tuna Tim, i le ata, e faʻaaogaina i vaega taʻitasi ma vaega, e pei foi o se vaega o laʻau lalata ma togalaau, nofoaga e galue ai.

Ona o le le mautonu o le aganuu, o lona tetee atu i mea matautia e mafua mai i felauaiga ma pisinisi, e aʻafia ai e aunoa ma ni faafitauli i totonu o le aai, latalata i auala tetele ma i totonu o taulaga i taulaga.