O le togalaau

Liana oxycarpus Ekremokarpus Fatu e ola i le fale Ata eseese

Oxycrop faʻapipiʻi le fatuina o fatu fatu ma le tausiga

O le ovum po o Ekremokarpus, Ekremokarpus (Eccremocarpus) o se vine e vave ona ola. I se taimi puupuu, e mafai ona ola i le umi e oo atu i le 5 m. Faʻasolo mai Chile.

Faatasi ai ma vine o loʻo totoe mo le togalaau, ua maua ai le ovum i le tulaga o le lautele, faʻamaʻafiaina, tele ma fufulu fua o fua o laau. Na avea o ia ma fetu moni i le tuputupu ae i luga o pylons.

O lenei auala matagofie o loʻo i ai ni laupepa e tatala ai. O le tuufaatasiga faatasi ai ma lanu o le lanu mumu e foliga matagofie ma matagofie i le taimi e tasi. I le alofa tunoa ma le alofa tunoa, e leai ni tagata tauva i le ekremokarpus.

I le uluai foliga, o le ovum e le lelei i le tausiga. Naʻo le toe foʻi mai o le maualalo o le toʻa. I le avea ai o se aganuu masani, ua tupu aʻe ma se eli mo le taumalulu, e sili atu ona aoga le totoina i se fagu.

Metotia o le tuputupu ae o le oxycarp i luga o le eleele

I le masaniga masani, o le liana ua tupu manuia mo le tele o tausaga. Ae o le gasegase masima e malamalama i le malulu. O le liana e mafai ona oʻo i le taumalulu i luga o le eleele avanoa i na o itulagi ma se vevela malie. I tulaga o le 'augatotonu, e tatau ona tuʻuina atu le laau i se potu e leai se malulu. E sili ona faigofie le totoina o le laau i totonu o se pusa ma faʻafeiloaʻi i le fale mo le taumalulu.

E 3 auala e tupu ai le oxyfert.

  1. I le avea ai o se laau taʻitasi: lūlū fatu mo fatu laau ma le totoina o se vine talavou i le lauʻeleʻele avanoa.
  2. I le avea ai o se aganuʻu aganuu: o fatu e totoina aʻo lei oʻo i le taumalulu i totonu o se vevela vevela poʻo luga o le windowsill, ma tuʻuina atu i le avanoa i le tautotogo.
  3. I le avea ai o se mea faʻapitoa: mo le taumalulu, o le liana e faʻafefe i le potu i taimi taʻitasi.

Siʻitia o le oxcarp mai fatu i le fale

Ekocremocarpus oxycarpous fatu photo

E tatau ona sola le 'ai? E leai se mea e manaʻomia mo lenei mea: o le a lava le susu o le susu e maua mai le palapala i le taimi o le lulu.

  • Amata ona totoina fatu o le oxyfert ia Fepuari-Mati.
  • O le totoina o laau totō, e manaʻomia se palapala eleelea, e mafai ona e ave le eleele atoa.
  • Sulu i totonu o koneteina masani i se mamao o le 3-5 cm po o ni kaseti eseese se fatu se tasi.
  • Faʻalu le palapala aʻo lei luluina. Faʻalautele fatu ile luga, ia ufiufi i se fasi manifinifi o le faʻafefiloi palapala.
  • Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, ia ufiufi le pusa fatuga poʻo le kaseti mai luga ma le tioata poʻo le ufiufi ata. Faʻasalalauina le katere i aso uma.
  • O le a foliga mai o le a tulaʻi i le tusa ma le 14 aso.
  • I le laasaga o le faʻaalia o laʻau moni e 3, totō i latou i ni atigi pusa eseese (e sili ona lelei le faʻaogaina o ipu o peat).
  • Tuu le lagolagosua pe a amata ona ola le vaitafe.
  • O fualaau e tatau ona masani ona masani i tulaga o le auala i le lua vaiaso aʻo lei toto i le eleele.

A maeʻa le tau o le kiona malulu, e mafai ona totoina Ekkremokarpus tipu i totonu o pusa mo le togalaau poʻo le fanua avanoa.

E faʻapefea ona totoina le totoina o fatu laau i luga o le eleele

E faʻapefea ona toto faʻamalosi i luga o le ata

  • O le rhizome o le fusi e faʻatulagaina, e le tele se avanoa e fai ai - tuʻu ni vavae i se mamao e tusa ma le 30 cm mai le tasi.
  • Tuʻuina faʻatoʻaga ma se masini eleʻele.
  • Ia mautinoa ia tuʻuina se tuʻugavai mama i le pito i lalo o le ulo. I totonu o se lua e oso ai, ia fai sina lima o humus.
  • A uma ona totō, e tele le vai, mulch le palapala.

E faʻapefea ona aoina fatu fatufesafi

Oxycarpus fruits photo

O fatu fatu e mafai ona aoina saʻo. E oo lava i le ogatotonu o le lotoifale, latou te puleaina le suamalie i se paʻu lelei. E mafai ona e "aumaia" fualaau aina i totonu o se potu: nofo i totonu o se potu susulu, vavae ese, ma a uma le masina ona aoina fatu.

Faʻaauau i aʻa

  • E vavae ese ia seleselega i le amataga o le tautoulu.
  • Aʻa i le eleele eleelea e ala i le ufiufi o se taga poʻo se fagu paʻu paʻu.
  • I le taimi o le taumalulu, ola i le vevela o le ea i le 12-15 ° C.

Ecocremocarpus tulaga tuputupu ae

Filifiliga nofoa

O le suamalie o le oats e malamalama i le tele o le susu, aemaise lava i taimi o fugālaʻau - filifili se nofoaga e puipuia mai lologa i timuga. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se atigipusa, e mafai ona faʻaogaina uma i nofoaga malulu ma nofoaga lafulafu.

Malamalama

O le malamalama e tatau ona susulu, malamalama lelei le la. Tuu le mea sili ona lelei i le itu i saute.

Soo

O le eleele e tatau ona lelei, faʻafefe, faʻamaʻa. Lelei oneone palapala ma loam e fetaui lelei, o le mea lelei lava o le fefiloi oneone. E mafai ona faatumuina pusa i se mea faʻapitoa.

Auala e tausi ai le ovary

Oryllus grungy creeper photo

Faʻasa

O le taimi e tupu aʻe ai i totonu o se atigipusa ma i luga o le eleele, o le a manaʻomia pea le susu o le eleele. Aua nei faatagaina le ele e malolo, o le faapaleʻaina o le susu e afaina foi. O le ovary e ola i totonu o le atigipusa ua faʻafeinu toetoe o aso uma.

E fiafia le Liana i le maualuga o le malulu. Ina ia faia lenei mea, mulch i luga o le palapala. E pei o le mulch, e mafai ona e faʻaogaina mea faʻalaʻau, maʻa teuteu. Mūmū vao, sina humus, nila, vaovao ma le mulch decorative e fetaui lelei mo lenei vine i soo se ituaiga o togavao.

Laʻei pito sili

Ekkremokarpus e tatau ona fafagaina. A oʻo ina faʻalauteleina pusa, ia faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa mo fua o vaovao i vaiaso taitasi. O le faʻataʻitaʻiga e amata mai le taimi o le gaosiga i totonu o le koneteina ma faaiʻu ia Aokuso. Ekkremokarpus e ola i luga o le eleele, e lava 2-3 laei pito i luga i le vaitau. Faaopopo le muamua muamua i le masina talu ona toe suia i le eleele, o le lona lua - i le vaitaimi o le fugalaau, o lona tolu - i le amataga o le fuga. E mafai ona e faʻaaogaina se isi auala: faʻaaoga le faʻamaʻiina i le 2 masina.

Laʻau teuteu ma teuteu

Oxycarpal fesoasoani lagolago

O le Liana e tele naua ananae, fesoasoani e feaei i lagolago. E sili atu le faʻatonuina o laʻau i luga ole lagolagosua ao latou tuputupu aʻe ina ia mafai ai ona faʻalautele le salalau i le itu e te manaʻomia. E le fautuaina le tosoina o pupuu i le taimi mafanafana, latou te tipiina le vine mo na o le faigofie o le taumalulu i totonu.

O le fuga e susulu ma faaauau pea, e tatau ona faʻaaogaina taimi uma faʻamaʻi. E mafai ona faapuupuuina pine tele i le loto.

Maʻi ma meaʻai

O le ovoma e iai le puipuiga lelei ma e le afaina i faʻamaʻi. O nisi taimi e mafai ona maua aphids i luga o lau laau. O le tele o taimi, e faʻanofoina mai i laʻau vavalalata. Faʻaalu togafitiga o iniseti.

Togi

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o pusa o uta i le potu.

Pe a eliina le mea e afaina mai le eleele, ia teuina se elemene eletise faataamilo i fatu.

A o leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona faapuupuuina pupu.

O le maualuga o le vevela o le ea e 5-10 ° C, maualuga - 15 ° C. E taua le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga lelei.

Ekremokarpus i le mamanu fausaga

Ovary i le togalaau togalaau

O le ovary e tupu vave vave. E matagofie le teuteuina o se puipui fale le lelei po o le puipui laupapa. Totoina e faia ai se lanu lanu i luga o fao, pupuni, puipui o arbors, fale, fanua. Liana e mafai ona oʻo i le maualuga o le fogafale lona lua o le fale.

E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻatinoga o avanoa: toso le laina i le mea e manaʻo ai.

O le avanoa e tatala ai le galuega o le a avea ma se vaaiga matagofie i tua.

Ituaiga ma ituaiga o oecreater Ekkremokarpusa

O le ituaiga e aofia ai le 4 ituaiga, fatuina 1 ma le tele o ituaiga.

Orygody gasegase poʻo Ekremokarpus faʻamalosi Eccremocarpus scaber

Orygody ogaoga poʻo Ekremokarpus faʻamalosi ata o le Eccremocarpus scaber photo

E faigofie, toetoe lava saʻo saʻo, faʻapipiʻi i lagolago ma le fesoasoani a antennae. Faafetai i lenei mea, e foliga mai le airy ma le leai o se mea. I le faʻatasi ai ma lapisi laupepa complex-cirrus o loʻo faia ai se faʻapipiʻi faifai pea. O laʻau e faʻafeagai, vaevaeina i le 3-7 laiti sea. O loʻo faʻalauiloa mai i luga o vemini tutotonu ni mea faʻapipiʻi. Le lanu o le lau laulau e tumu i le lanumeamata. Ona o le le mautonu ma le manaia o foliga vaaia, o le liana e puipuia atoatoa mai le matagi.

I le vaitau o le vavao, o le pito i tua o le fale e ufiufiina i se vevela lautele o fugalaau. I pito o lapisi ua faʻapipiʻiina mai ai faʻamaumauga faʻapitoa. O fugalaau e i ai foliga nei: o se tamai vavao e toetoe lava a tapunia. O le lanu lanu e aofia ai lanu mumu - o se tuufaatasiga o mumu, moli. O le fugalaau e amata ia Iulai ma e na o le malulu lava e toe foi. E le gata i lea, o lau, ae le o fugalaau, e fefefe i le malulu. O fua i le ituaiga o meaʻai laiti e amata ona fua mai ia Aokuso.

Eseese o Ekremokarpusa:

Ekremokarpus Tresco Scarlet Eccremocarpus scaber Tresco Scarlet

Tresco Scarlet - o le pito i luga o le moli e mumu pe mumu mumu, o le pharynx ei ai se lanu samasama.

Ekremokarpus Tresco Gold Eccremocarpus scaber Tresco Gold

Tresco Gold - ua teuteu fugalaau o se auro auro.

Ekremokarpus Tresco Rose Eccremocarpus scaber Tresco Rose

Tresco Rose - o le lanu o le gaʻo o le piniki-piniki, o le pharynx o le moli lanumeamata.

Ekremokarpus Pink Lemonade Eccremocarpus scaber Pink Lemonade photo

Pink Lemonade - o le paolo o le paʻu, o pito o le faai o auro.

Ekkremokarpus Eccremocarpus scaber Tresco Cream photo

Tresco Cream - o se uʻamea ma se malulu matagofie o le malulu o inflorescences.

Aureus - ei ai fugalaau auro.