Fale taumafanafana

Faʻatulagaina o fugalaau faʻatoʻaga ma ata fugalaau

O le tuufaatasiga o fugalaau o fugalaau o togalaau o se faʻalavelave faʻalavelave, ae e le o le mamafa e ono foliga mai i le taimi muamua. Fugalaau mo fatuga e masani ona tipi i totonu o le togalaau pe faʻatau i totonu o se faleoloa. E mafai ona faʻaaoga fugalaau i totonu mo mamanu totonu. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau ma le totoa po o fea fugalaau e faʻaaoga i le totonugalemu o le fale: pe o ni mea e fai i violet, ferns poʻo mini-deserts o cacti i ipu fagu.

I totonu o lenei tusiga e mafai ona e vaʻaia ata o fugalaau fugalaau, faʻapea foʻi ma le mea e faʻaaoga mo fugalaau fugalaau. Matou te fefaasoaaʻi foi fautuaga i le auala e faʻatau ai fugalaau ma le auala e aoina ai laau mo le faʻatulagaina o nofoaga i lau togalaau.

Faʻatauga o meafaitino mo fugalaau fugalaau

E tolu punaoa autu mo le mauaina o mea fou laau toto. O se faʻapogai taua o le togalaau, lea e mafai ona e tipi ai fugalaau fou o loʻo i le tulaga saʻo o le atinaʻe mo le faia i totonu. E le gata i lea, o loʻo i ai se lapalapa tele o gaʻo ma lau, e taua tele mo toetoe lava o mea uma.

O le faafitauli autu o le i ai o taimi e le lava ai fugalaau i le togalaau poʻo le taimi foi e te manaʻo ai e fai se mea e manaʻomia e sili atu ma sili atu le susulu o fugalaau nai lo le ofoina atu o lau togalaau. I lenei tulaga, e tatau ona e liliu i se isi punaoa. E mafai ona e aoina mea fou i le natura, ae o loʻo i ai se tasi o tulafono o amio. E mafai ona e pikiina fugalaau sei vagana ai nisi o mea e le masani ai e puipuia.

E i ai le tele o tapulaa - o laau e tatau ona ola vao, e le totoina, e le tatau ona i luga o fanua tumaoti, ma e le mafai ona eli faatasi ma aʻa. Mo le tausaga atoa o gaosiga o fugalaau mataʻina, e tatau ona e liliu atu i le tolu punavai - faleoloa fugalaau. E mafai ona avea ma nofoaga autu o togalaau, maketi maketi poʻo supermarket.

O le mea e faʻaleleia e aofia ai fugalaau laiti poʻo ituaiga uma o lau o loʻo faʻaaogaina e ufiufi ai faʻamau ma pito o le fagu, ma tuʻuina atu ai foi le tuufaatasiga ma le fiafia ma le lanu. Ua tumu i latou i nofoaga e le o manaʻomia.

Faataitaiga: scabiosis, vevela, hebe, holly, alstroemeria, aster, gypsophila, aurorod, freesia, ivy, euonymus, bouquet carnations.

O le faavae mo fatuga o fugalaau o togalaau - o le fatuina o phytodesign

O le mea o loʻo i ai e aofia ai laʻau uumi, puʻeina o foliga e pei o le lauulu poʻo laʻau faʻalauiloa, lea e faʻaaogaina e fatu ai le tino poʻo le tino. O le faavae mo faʻalapotopotoga o fugalaau e mafai ona saʻo pe faʻafefeteina, ma o le mea lea e faatulaga ai le maualuga ma le lautele o le mea ua maeʻa.

Faataitaiga: boxwood, privet, gladiolus, roses uumi, ucalyptus, jasmine oona, cactus, forsythia, delphinium.


O le mea autu o ia ituaiga o phytodesign e aofia ai fugalaau tetele po o faʻalavelave mataʻutia o fugalaau laiti.


O laʻau fiafia e masani ona faʻaaoga. O lenei mea iloga e maua ai se tasi poʻo le sili atu foʻi mea e taulaʻi ai.

Faataitaiga:gerberas, chrysanthemums, anthurium, lilies, peonies, tulip, popopies, roses, hydrangea, dahlias, daffodils, geraniums.

E faʻafefea ona faʻatau fugalaau mo fatuga

O le faʻaleleia e le tagata lava ia o faleoloa fugalaau poʻo se filifili o supamaketi tele e manino lava le popole i le tausisia o lo latou talaaga, ae e le mafai ona e faalagolago i le mea moni e faapea, o le tagata e toatasi o le a sili atu ona maualuga nai lo isi. Na o le pau le auala e faʻamasino ai le uiga lelei o le tilotilo i mea. Muamua, tilotilo i fugalaau i pakete - e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, ma e le tatau ona i ai se manogi manogi. O laʻau e tatau ona faʻaleleia, ma o pito teuteu o gaʻo e tatau ona faʻafefiloi i le vai.

I le avea ai o se tulafono, mo fugalaau e tu mo se taimi umi, e tatau ona faʻatauina i le afa o le olaga.


Faʻalogo lelei i le ata o fatufugaga mai fugalaau o togalaau - i fugalaau e masani ona i ai ni fugalalalalalalalala ma fugalaau e tele. E tuai lava ona faʻatau fugalaau i le va o le vaʻa - e masani ona le tatalaina i totonu faleoloa lanumeamata lanumoana. O fugalaau uma na tatalaina e le mafai ona tutu umi. O le mea moni, e le o se faafitauli pe afai ua fuafuaina le fuga mo se mea faapitoa i le aso e sosoo ai.


I fugalaau faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o siama laiti, o le tulaga talafeagai e fuafuaina e le mea moni o le petals ua matua tatalaina, ae o le fatugalemu e leai se lanu samasama.

Aumai fugalaau i le fale i se taimi vave vave - aua le tuʻu i totonu o le ogalaau o le taavale i se aso mafanafana. Saunia fugalaau aʻo leʻi faʻaaogaina i latou i le tuufaatasiga.

FUAFUAGA

FUAFUAGA MO LE ATINAE MO LE FAʻAVAE O LE LOTU

ALSTREMERIA

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

ANAMONA

O le tele o fugalaau e matala - o le nofoaga tutotonu o loʻo i ai pea. Buds paina

BOUQUET PINN

E tusa ma le afa o fugalaau e matala - o fuga e fulafula ma malosi

Faʻailoga
SINGLE FLOWER

Ua matala fugalaau - e leai ni vevela paʻepaʻe. Lea laʻau e ola ma fou.

CHRISANTEMA
NON-terry

O le tele o fugalaau e matala. O le totonugalemu o le lauulu e lanumoana - o le pollen e leʻi oʻo mai

CHRISANTEMA
Terry

Ua matala fugalaau - o le nofoaga tutotonu e fufusi ma o gaʻo pito i fafo e mafai ona ola

Daffodil

E vali ata ma amata ona tatala.

Daffodil Terry

Ua matala fugalaau.

Freesia

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

GERBERA

Ua matala fugalaau. O le totonugalemu o le lauulu e lanumoana - o le pollen e leʻi oʻo mai

GLADIOLUS

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

GYPSOFILA

Toeitiiti uma fugalaau e matala

IRIS

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

LILY

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

ORCHID

Ua matala fugalaau.

LUTIC

O le tele o fugalaau e matala - o le nofoaga tutotonu o loʻo i ai pea. Buds paina

TUSI

Tatala matala poʻo fugalaau faʻatasi ma se vaeluaga tele. O ni nai laulaau i luga o 'au

STATICE

Toeitiiti uma fugalaau e matala

TULIP

O le pulupulu o loʻo valiina - o laʻau e le faʻapala

Fugalaau o togalaau mo le gaosiga ma ata fugalaau

Alu i le togalaau i le taeao po o le afiafi ma se afa pakete e tumu i le vai malulu. Fugalaau faatoʻaga mo le tuufaatasia, filifilia na o na o loʻo i le tulaga tonu o le atinaʻe, e pei ona faʻamatalaina i le laulau i lalo. Aua le tipiina ni fua mai fatu fou faatoa totoina.

E tolu tulafono e faʻatatau i le vavaeina, - o le naifi, seleulu ma pulu e tatau ona mamā e aloese mai faʻamaʻi pipisi; O paʻu e tatau ona faʻamalosi e faʻamautinoa ai se tipi mama.


Faʻalogo lelei i le ata: o le tipiina o fugalaau mo le tuufaatasiga e tatau ona fuafua e tuʻuina atu se laufanua tele e faʻafefe ai le vai.

Faʻavave vave laʻau pito i lalo o le a faʻauʻuina i le vai. E taua tele le leai o lanu paʻepaʻe po o laʻau e tumau i totonu o le vai. E tāua tele o le tipiina e le mago - faʻafefiloi faʻamau i totonu o se pakete i le vave e mafai ai ma aua nei teuina i le la susulu.

Aumai le pakete i le potu pe a maeʻa. E le o sauni le vaomatua e faʻatasi i le tuufaatasiga - e manaʻomia le sauniuniga. O nisi fugalaau ma laʻau e manaʻomia se sauniuniga faapitoa. O nei mea uma atonu e foliga mai e faigata tele, ae o se taumafaiga itiiti e manaʻomia, ae o lenei mea e aloese mai le le fiafia i le vaaiga o le faʻaaogaina o galuega uma pe a mavae ni nai aso.

Mai le tautotogo i le tautoulu, o le togalaau e maua ai fugalaau tipi, ae o se puna foi o laulaau ma fatuga, o se vaega taua o le tele o ituaiga.

FUAFUAGA

MATAGALUEGA O LE ATINAE MO LE TULAGA FAATINO I LE LOTU MAUA

GALUEGA AOAO

tuutuuga e faʻaaoga i mea ola i totonu o le togalaau

MILLENNIUM

Ua matala fugalaau.

LION FAR

O fugalaau o le afa pito i lalo o le faʻailoga ua faʻaalia

Vasilyok

Ua matala fugalaau.

GEORGINA

O le tele o fugalaau e matala. O le totonugalemu o le lauulu e lanumoana - o le pollen e leʻi oʻo mai

DELPHINIUM

O fugalaau o le tele o inflorescences o loʻo faʻaalia

FORZISIA

E amata ona tatala pupu

Digitalis

O fugalaau o le afa pito i lalo o le faʻailoga ua faʻaalia

LILAC

O le tele o inflorescences o loʻo i ai pea.

Lili o le vanu

Toeitiiti uma fugalaau e matala

Lupine

O fugalaau o le afa pito i lalo o le faʻailoga ua faʻaalia

ASTRA

Toeitiiti uma fugalaau e matala

MOLOCELLA

Ua matala fugalaau.

PELARGONIA

E amata ona tatalaina ia pepe inflorescence

IAC

E amata ona tatala pupu

RODODENDRON

O le tele o inflorescences o loʻo i ai pea.

Scabiosis

E amata ona tatala pupu

TALI PEA

E tele fugalaau na tatalaina - o ata na valiina

TULIP

O le pulupulu o loʻo valiina - o laʻau e le faʻapala

Sauniuniga mo le faia o fugalaau

Ae e te leʻi amataina fatuga o fugalaau, e manaʻomia nisi sauniuniga. O lona faʻamoemoe o le faʻamautinoa e leai se telefoni i le vaega pito i lalo o puʻu, poʻo ni poloka vaalele i luga o la latou uumi, lea e faapuupuu ai le ola o le tipi. O lenei faagasologa ua lauiloa o le tausia o le fou. Mo nisi mea totino, e manaʻomia se laasaga o tapenaga sauniuniga faapitoa.

Aʻo le i amataina le sauniuniga muamua, o loʻo i ai le galuega e tatau ona fai pe afai e leai se vai e leai ni vai mo sina taimi. Ave ese pe tusa ma le 3 cm mai le pito i lalo o fatu taʻitasi, ma faia ai le mea e taʻi.

Faʻasagaina o fafie. O pito pito i lalo o laʻau e sili atu le manaʻomia nai lo na o se tipi e faʻamalosi e mautinoa ai le lelei o le suavai. Tipi le paʻu mai le pito i lalo 3-5 cm ma se naifi, ona fai lea o se siʻusiʻu 3 cm le umi i seleulu poʻo se naifi. Aua e te motusia pito, aua e mafai ona tupu i se siama siama.

Faʻasagaga o fugalaau ua mou. Faʻaaogā togafitiga o le vevela e pei o se tonic mo mea faʻamalositeina - o rosa ma le tele o laau toto e vave tali atu i lenei metotia. Ufiufi fugalaau i se taga pepa ma faatofu le pito i lalo ole pu (3 cm) toetoe lava o le vai inu mo le minute e tasi. O se faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻaleagaina o siama.

Faʻasoaina o laʻau. O le tele o laau totō (e pei o tulip ma le lupins) o loʻo i ai ni faʻaʻau. O le togafitiga masani o le afifiina o gaʻo i totonu o se nusipepa leaga, ona tuu lea o le vaega i le vai i le po. E ui lava i le togafitia, e vave lava ona vaivai le tulips - i lenei tulaga, o le uaea fugalaau ua toso i luga o le ala. Tui se pu i lalo o fugalaau taʻitasi.

Faʻasagaina o laʻau o le tautotogo bulbous. Tulips, hyacinths ma daffodils e manaʻomia togafitiga faapitoa. Oti ese le vaega paʻepaʻe o le meaʻai, ma i luga o le lanu meamata ia faia se tapuni. O nisi vaitau e totogo ai le tautotogo e faʻamalo le vai, lea e faapuupuu ai le ola o isi fugalaau - aʻo leʻi faʻaaogaina, tuu i le po i se pakete vai.

Faʻasagaina o aʻa i le sua susu. I nisi o fugalaau ma fualaau aina, o le sua o loʻo faʻalilolilo, ma faʻapipiʻi le palapala i le manua. O le auala e foia ai lenei faafitauli o le pepese i se mumū (lighters, matches poʻo moligaʻo) o le pito faʻatapulaʻa seia oʻo ina faʻafefe. O le auala lenei e vavalaʻau ai vine e pei o poppy, spurge, ferns, dahlias ma zinnias.

Faagasolo lau laʻau lapopoa. Muamua, o laʻau e fufulu i le vai mafanafana e aveese ai le pefu ma luga o le fata. Ona faʻaofuina lea i se fagu vai malulu mo le tele o itula. O fugalaau fugalaau e mafai ona toe ola i nisi taimi i le auala lava e tasi. Ave ese lau laulaau pe a uma le itula ae aua nei faʻaogaina lenei metotia mo lanu lanu po o lauulu.

Faasaoina o le fou. O se galuega faigofie - o loʻo faʻapipiʻu aʻa i vai inu i totonu o se pakete, lea o loʻo totoe i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 2-8 itula. E masani ona aoga le faaopoopoina o se puipuiga mo fugalaau tipi. Mo le tele o laau totō, ua fautuaina le loloto. Fuga o le tautotogo totogo o se tuusaunoaga - laau toto tulip, daffodils, ma isi. i vai papaʻu. Aua neʻi tuʻuina atu ni laau totō i luga o le laulau - tuʻu saʻo mai le pakete i totonu o le sipuni fugalaau manogi po o se fagu ua tumu i le vai.